Box Business Review – Актуализирано 2020 г.

Box Business Review

Страхотна услуга, която има много интеграции на трети страни и прекрасно обслужване на клиентите, Box Business се поддържа от първото място поради бавните си скорости. Това обаче може да се компенсира от силните му страни, както можете да прочетете в този пълен преглед на кутията.


Най-добър EFSS

Box се нарежда като една от най-добрите платформи на EFSS, налични днес. Затова не е чудно, че тя претендира повече от 70 процента от компаниите на Fortune 500 като свои клиенти, в допълнение към над 95 000 предприятия като цяло. В този преглед решихме да разгледаме подробно Box, за да видим как той се сравнява с репутацията му. 

Накратко, Box е страхотна услуга. Той има много инструменти за производителност, включително интеграции за Microsoft Office и Google Office пакет. Освен това има способно управление на потребителите, неограничено съхранение и силна сигурност с възможност за частно криптиране, както и поддръжка по имейл, телефон и чат.

Въпреки това, не всичко е розово, защото ценовите планове могат да бъдат по-евтини и няма поддръжка на синхронизиране на ниво блок. Ако се интересувате от подробностите, придържайте се към нас, тъй като ние ще видим как се представя Box в нашите отделни категории, по-долу.

Силни & Слабости

Алтернативи за Box Business

Ценообразуване

В момента Box има четири плана, предназначени за бизнеса: „стартъп“, „бизнес“, „бизнес плюс“ и „предприятие“. Всички планове изискват минимум трима потребители и нямат горна граница, с изключение на „стартер“, която ви ограничава до 10 потребители.

Освен това „стартерът“ ви осигурява само 100 GB място за съхранение и ограничава размера на вашия файл на 2 GB. Все пак това е подходящо за малки екипи и е само 5,80 долара на месец на потребител. Това не е най-добрият план, когато го сравните с, да речем, Egnyte Connect, който осигурява 5TB място за съхранение за $ 8 на месец на потребител. Ако това ви заинтригува, прочетете нашия преглед на Egnyte Connect.

Box обаче предоставя неограничено пространство за съхранение с останалите три плана. „Бизнес” планът е 17,30 долара на месец на потребител и повишава ограничението за размер на файла до 5 GB, което остава същото за останалите планове. „Бизнес плюс” предлага повече функции за $ 28,70 на месец на потребител.

Тъй като плановете, различни от „стартера“, предлагат същото количество хранилище и брой потребители, основната им разлика се състои в функциите, които предоставят. 

Разходи за кутия

Всички планове имат стандартни функции, като история на версиите, бизнес поддръжка и управление на потребителите. “Starter” е ограничен до тези функции, но върху други планове се изграждат други планове. „Бизнесът“ добавя персонализирано брандиране, контрол на сигурността на мобилните устройства, предотвратяване на загубата на данни, напреднала защита на потребителите и отчитане, наред с други.

„Бизнес плюс“ подобрява предишния план с функции, включително неограничени външни сътрудници, делегиране на администраторска роля и управление на съдържанието. Планът „предприятие“ добавя съответствие на HIPAA, потребителски групи, автоматизация на работния процес, прилагане на парола и други. Вижте тук за пълно сравнение между плановете.

Друга важна разлика между плановете е максималният брой версии, които можете да запазите. Версията ви помага да възстановите нежелани промени или да възстановите файлове, загубени поради случайно изтриване. Освен това ви предпазва от откупи. В светлината на това, колкото по-голям е броят, толкова по-добре.

“Starter” може да запише 25 версии, докато “business” и “business plus” плановете могат да спестят до 50 версии. Ако имате нужда от повече, планът „предприятие“ може да побере максимум 100 версии. Ако нуждите ви стават по-високи, можете да закупите добавката Box Governance за 10 долара, която ви позволява да запазвате неограничени версии. Трябва да се свържете с Box за цената.

Box дава отстъпки за годишни регистрации, но преди да решите да се абонирате за Box, можете да тествате плановете с 15-дневна безплатна пробна версия. Освен това, можете да получите „личен“ план с 10GB безплатно. Ако имате нужда от повече места за съхранение, но не сте бизнес, можете да получите план „персонален професионалист“ със 100 GB хранилище за 11,50 долара на месец или 138 долара годишно.

Потребителски опит

Клиентът за настолни клиенти на Box работи в Windows и macOS, но не и в Linux. Ако искате услуга за съхранение в облак, която го поддържа, прочетете нашата най-добра услуга за съхранение в облак за обкръжение на Linux за някои идеи.

След като изтеглите и инсталирате настолния клиент, ще видите папка за синхронизиране във вашата файлова система. Всички файлове и папки, които поставите в него, ще се съхраняват както на вашия твърд диск, така и в облака, което позволява синхронизиране на устройството или „синхронизиране“ за кратко. Ще поговорим повече за това колко добре Box обработва синхронизацията в съответния раздел.

кутия-десктоп клиент

Другият компонент на настолния клиент е иконата на системната област, която ви позволява да отворите папката за синхронизиране и да стартирате прозореца с предпочитания и уеб клиента. От прозореца с предпочитания можете да включите или изключите синхронизацията, да се свържете с поддръжката и да влезете в помощния център. Настолният клиент следва общия модел на синхронизация, разработен от Dropbox и е приятен и лесен.

Въпреки че настолният клиент с папката за синхронизиране е ключов механизъм, голяма част от опита на Box се осъществява онлайн в неговия уеб клиент.

кутия-уеб-клиент

Уеб клиентът има атрактивна цветова схема и е ясен, така че няма да се налага да копаете за действия и съдържание, които търсите. Менюто вляво навигира през вашите файлове, скорошно съдържание, синхронизирани данни, кошче, бележки, работен поток, конзола на администратор и любими.

Ако не можете да намерите своевременно това, което търсите, можете да използвате лентата за търсене в горната част, за да го потърсите. Лентата за търсене търси съдържанието ви докато пишете и можете да добавяте филтри към търсенето си.

Уеб клиентът показва вашите файлове и папки в централния прозорец в изглед на мрежи или списъци. Ако щракнете върху обект, ще видите неговите детайли в дясната странична лента. 

Ако щракнете с десния бутон на мишката върху обект, можете да извършите действия като „преместване“, „копиране“, „споделяне“ и „заключване“, така че никой да няма достъп до него. За удобство можете да извършвате най-често срещаните действия, като използвате бутоните в горната част на страницата.

Можете също така да получите достъп до вашите известия, настройки и помощ от горния десен ъгъл. Има и функция за задачи, която показва задачи, възложени на вас, и такива, които сте изпратили на други.

кутия-мобилен клиент

Мобилното приложение на Box е подобно на други услуги “. Това означава, че е лесен за достъп до съдържанието ви, качвайте нови файлове в облака, запазвайте файлове за офлайн употреба и маркирайте съдържанието като „любимо“. Харесва ни и факта, че големият бутон „+“ за добавяне на съдържание ви позволява да създавате нова бележка или папка в допълнение към заснемането на медиите.

Управление на потребители

кутия от потребителя управление

Опциите за управление на потребителите ви позволяват да конфигурирате вашия екип, така че правилните хора да имат достъп до определено съдържание, а сътрудничеството да не излезе от контрол. 

Когато добавите потребител към вашия акаунт в Box, можете да редактирате каква част от общото ви хранилище, до което потребителят може да има достъп, и да им предоставите следните разрешения за достъп:

 • Споделени контакти: позволява на потребителя да вижда други потребители на Box
 • Активиране на синхронизирането: позволява на потребителя да синхронизира облачни файлове на работния си плот
 • Прикрепване на устройството: освобождава потребителя от максимално разрешените устройства
 • Ограничете външното сътрудничество: не позволява на потребителя да сътрудничи с външни потребители

Можете също да изберете папки, до които нов потребител може да има достъп. Когато избирате папка за достъп, можете да зададете едно от седем различни нива на разрешения:

 • Съпритежател: може да прави всичко, включително администраторски задачи
 • Редактор: може да направи всичко, освен да ограничи поканите
 • Преглед на потребители: основен потребител с възможности за качване
 • Предварителен качител: ограничен потребител с възможности за качване
 • Viewer: основен потребител с възможности за изтегляне, преглед и връзка
 • Previewer: ограничен потребител само с възможности за визуализация
 • Качил: може да качва съдържание и да създава подпапки

Ето полезно изображение, което сравнява разликите между тези роли:

кутия-папка-Access-разрешения

Лесно е да каните отделни потребители, но привличането на десетки потребители един по един би станало много досадно, много бързо. За щастие, тя ви позволява да изпълнявате групови покани.

кутия за добавяне на насипни потребители

Групи потребители

Когато добавяте потребители, можете също да ги присвоите на групи, които улесняват управлението на разрешенията за множество потребители. Например, можете да създадете няколко групи, които отговарят на отделите на вашия бизнес и да им давате различни разрешения.

кутия създаде група

Когато създавате групи, можете да зададете кой може да ги управлява. Ако го зададете на „администратор“, само администраторите ще могат да предоставят на тази група достъп до папки и да преглеждат членове от тази група. Можете да разширите тази опция за управление до членове на групата или дори цялата компания.

След като създадете, можете да добавите потребители, които имат разрешения за „администратор“ или „член“. Ако направите потребител администратор на група, той може да управлява достъпа до папки, обвързани с групата и да наблюдава дейността на членовете на групата.

Ако трябва да работите с някой, който не е част от вашата организация, можете да ги поканите като външен потребител. Докато сте в мрежата си, външните потребители могат да се възползват от наличните функции на Box. Можете да управлявате тяхното ниво на достъп по всяко време или да ги експулсирате от мрежата.

Като цяло Box върши чудесна работа, но ако се нуждаете от по-персонализирано управление на потребителите, предлагаме ви да опитате Citrix ShareFile. Можете да научите повече за това в нашия преглед на Citrix ShareFile.

папка & Споделяне на файлове

Потребителите могат да споделят файлове и папки, като натискат бутона „споделяне“, свързан с всеки обект.

Това им позволява да канят хора и да им присвояват разрешения или да генерират връзка за файла или папката. 

И в двата случая, ако поканите хора, можете да им дадете разрешения за „редактор“ или „зрител“. Редакторите могат да качват, изтеглят, преглеждат, споделят и редактират файлове и папки. Зрителите могат само да изтеглят и споделят. Конкретно за папки можете да добавите други разрешения, които съответстват на правата за достъп до папки от предишния раздел.

кутия-акция-връзка

Когато създадете връзка, можете да ограничите кои хора имат достъп до нея и какво могат да правят с нея. Можете да зададете връзката да бъде обществено достъпна, да я направите видима само за хората във вашата компания или да дадете достъп само на поканени хора.

Каквото и да изберете, можете да разрешите на потребителите да преглеждат и изтеглят или само да преглеждат. В допълнение можете да го защитите с парола, да деактивирате изтеглянето, да определите персонализиран URL адрес и да зададете връзката да изтече на конкретна дата.

кутия-акция-връзка-настройки

Въпреки че Box има всички функции за споделяне и контрол на съдържанието, които са ви необходими за сигурното споделяне на съдържанието ви, в него липсва страница, която показва общ преглед на споделените ви файлове и папки. 

Sync

Както споменахме по-рано, след като инсталирате настолния клиент, на работния плот ще видите специална папка за синхронизиране.

кутия синхронизиране-папка

Всички файлове, които поставите в тази папка, ще останат на твърдия ви диск, но също така ще се синхронизират с облака. Веднъж в облака, Box ще изпрати тези файлове на другите ви синхронизирани устройства и тези на вашите сътрудници в почти реално време.

Това може да е обезпокоително за потребителите, които имат лаптопи с тънки твърди устройства. Тъй като тези не предлагат толкова място, колкото конвенционалните твърди дискове, поради разходите, за тези потребители може да им остане място за кратко време. 

За да избегне това, Box предоставя функция, наречена „селективна синхронизация“, която ви позволява да изключите синхронизирането за определени папки. За целта отворете уеб клиента Box, щракнете с десния бутон на мишката върху папка, за да отворите менюто. Под „още действия“ изберете „синхронизиране“. Плюс това можете да направите същото, като щракнете с десния бутон на мишката върху обект в локалната си папка за синхронизиране и изберете „unsync“ в „box sync“.

От този момент нататък тази папка няма да се съхранява на вашия твърд диск. Недостатъкът е, че той също няма да бъде достъпен офлайн. Така че ако имате съдържание, над което активно работите, може да искате да го синхронизирате.

Скоростите за синхронизиране на полето се сравняват добре с други услуги на EFSS при първоначално качване на файлове. Следващите синхронизации обаче не са толкова добри, тъй като Box не включва алгоритъма за копиране на файлове на ниво блок, който помага да се ускори синхронизирането на файлове само чрез прехвърляне на променените части на файловете, а не подмяна на целия файл.

Dropbox е чудесен пример за синхронизиране на ниво блок, направено правилно, така че ако искате това, прочетете нашия Dropbox Business преглед, за да научите повече за него.

Ако искате да подобрите скоростта на прехвърляне, можете да използвате „зони на полета“, функция, която ви позволява да съхранявате съдържанието си на едно от осем места по света. Колкото по-близо сте до сървър, който синхронизира вашите данни, толкова по-бързи ще бъдат вашите трансфери.

Инструменти за производителност

Много инструменти на EFSS интегрират своите уеб клиенти с приложения за производителност и приложения за сътрудничество, за да подобрят способността им да копират работното място онлайн. В тази категория ще разгледаме собствените усилия на Box да се движим в тази посока.

За разлика от Google Drive и OneDrive for Business, Box няма пълен набор от родни офис приложения. Единственият местен инструмент за производителност, който Box предлага, е приложение за бележки, наречено Box Notes.

Box Notes обаче е страхотно приложение за бележки. Тя не е толкова напреднала, колкото най-добрите приложения за бележки, като Evernote, но може да се конкурира с записи като OneNote и Google Keep. Можете да го използвате за водене на бележки по време на срещи и обсъждане на файлове с вашите съотборници. Плюс това можете да включите снимки и таблици.

кутия-нова офис-файл

Box компенсира липсата на местни функции, като предлага хубав избор от приложения на трети страни. На първо място сред тях са Office 365 и Google Docs. Ще трябва да се абонирате за Office 365, но Google Документи е напълно безплатно. Въпреки това винаги можете да преглеждате офис файлове безплатно, като използвате Office Online.

Можете да създадете нов файл в Office или Google Docs от уеб клиента на Box, като щракнете върху бутона „нов“ в горния десен ъгъл и след това изберете типа документ, който искате да създадете.

кутия-ап-библиотека

В допълнение към Office и Google Docs можете да интегрирате допълнителни приложения на трети страни в Box, като щракнете върху името си в горния десен ъгъл на клиента и изберете „приложения“. Това ще ви пренасочи към библиотека с приложения, която можете да търсите по име или категория. 

Категориите на приложения включват „сътрудничество“, „управление на проекти“, „управление на съдържанието“ и „сигурност“. Box има твърде много интеграции, за да ги изброи всички тук, но изтъкнати от тях са Slack, Trello, Asana, Salesforce, DocuSign и ShareVault.

Сигурност

Box предоставя много функции за защита на вашата интелектуална собственост, докато тя се съхранява в облака, което можете да очаквате от услуга, насочена към бизнес клиентите.

Box съхранява вашите данни в втвърдени центрове за данни, които се одитират от независими трети страни. Благодарение на тези одити центровете за данни на Box са сертифицирани по ISO 27001, което означава, че имат силна информационна сигурност. Те също са съвместими със SOC 2.

Box използва TLS протокол за защита на данните при транзит между вашето устройство и центъра за данни. Това се нарича криптиране по време на транзит и помага срещу атаките на човек в средата, които по същество са средство за онлайн подслушване. 

След като информацията ви стигне до центъра за данни, Box я запазва криптирана, докато е в покой, което означава, че се бърка, докато се съхранява от страна на сървъра. Използваното криптиране е 256-битов AES.

Това означава, че никой не може да чете вашите файлове, освен ако няма ключ за криптиране. Това каза, Box управлява вашия ключ по подразбиране, но можете да изберете сами да го управлявате. 

За да направите това обаче, трябва да се абонирате за „бизнес“ или „предприятие“ и да платите за допълнителната добавка Box KeySafe. Това прави криптирането ви частно и повечето доставчици на EFSS не го предлагат.

Box също използва разгъване на ключове, което означава, че не само криптира съдържанието ви, но и вашия ключ за криптиране. За това Box също използва 256-битов AES.

Ако искате да избегнете плащането за по-скъпите планове и Box KeySafe, можете също така да настроите частно, крайно криптиране с Box с помощта на Boxcryptor. Налична е и интеграция с единичен вход (SSO), която позволява на служителите да влизат в множество бизнес системи, използвайки едни и същи идентификационни данни. Поддържаните опции за SSO включват OneLogin, Okta и Bitium.

Box позволява на потребителите да настроят двуфакторно удостоверяване, за да се защитят и от слаби пароли. При активирана двуфакторна автентификация потребителите ще трябва да въведат защитен код, който се изпраща на телефона им, когато влизат в Box от непознато устройство. Това минимизира риска, породен от слабите пароли, защото предотвратява напукване на груба сила.

Харесва ни и факта, че Box ви позволява да задавате персонализирани изисквания за парола. По този начин можете да попречите на потребителите да създават слаби пароли.

Освен това Box има фиксиране на устройството, което ви позволява да ограничите броя устройства, които всеки потребител може да синхронизира. Функцията също ви позволява да проверявате кои устройства се използват от вашите потребители. По този начин знаете точно кои устройства имат достъп до вашето облачно хранилище.

Въпреки това, когато откажете устройство, вие изрязвате само достъп до живото си хранилище в облак, което деактивира бъдещите синхронизации. Това означава, че всяко синхронизирано преди това съдържание няма да бъде изтрито, така че това не е добър метод за защита, в случай на изгубено или откраднато устройство. Ако искате тази функция, опитайте Egnyte Connect или Dropbox Business. 

Друга интересна функция е „полето щит, което ви позволява да маркирате съдържанието си с класификации за сигурност, като„ поверително “. След това можете например да се уверите, че поверителното съдържание няма да бъде споделено извън вашата организация. Можете също така да откриете аномално поведение при изтегляне и достъп до съдържание от подозрителни сесии или места.

поддържа

кутия подкрепа

Ако срещнете проблем с аспект на Box, можете да опитате да го разрешите, като използвате статиите в базата знания на общността. Базата знания съдържа статии за отстраняване на неизправности, ръководства, статии за поддръжка и проучвания на случаите на използване. Много от тях са написани от други потребители на Box. 

Ако базата от знания не ви помогне, Box Community предоставя и потребителски форуми, като например отстраняване на проблеми и форуми за програмисти на Box. Консултирането с общността е чудесен начин да използвате подкрепата на тълпата за креативни идеи. Плюс това форумите са активни и модераторите често отговарят на въпроси.

Има и Box University, който има много видео уроци и планирани сесии на живо, които ви помагат да научите как да използвате основните и разширени функции на Box.

В допълнение към поддръжката на общността, Box предлага опции за чат и телефон за тези, които имат спешни проблеми, които трябва да бъдат решени. Опцията за чат е идеална за потребители, които не са непознати за технологиите и могат да съобщят проблема само в няколко реда. За съжаление, чатът на живо е достъпен само в работно време, от 9:00 до 18:00.

По време на чат задавахме множество въпроси и получавахме бързи отговори. Въпреки това получихме противоречива информация, когато попитахме за наличността на канали за поддръжка по време на работната седмица. Въпреки това, на всички останали въпроси беше даден задоволителен отговор.  

Ако предпочитате да говорите по телефона, можете да заявите обратно телефонно обаждане. Подобно на чата, той е достъпен само в работно време. Това обаче важи само за „стандартната поддръжка“, която е включена безплатно във вашия лиценз Box.

кутия-мейл заявка

С поддръжката на „премиер“ или „платина“ обаче получавате специална поддръжка за обаждания 24/7, гарантирано 99,9 процента време за изпълнение, проверки на място и други. 

Дори и със „стандартната“ поддръжка обаче, потребителите имат достъп до 24/7 поддръжка по имейл. Изпратихме заявка по имейл, описваща проблем и получихме отговор след три часа, което е добро време за отговор.

Присъдата

Box без съмнение е способна EFSS услуга. Няма да ви липсва нищо, когато премествате бизнеса си онлайн, защото Box се интегрира с много приложения на трети страни, включително Microsoft и Google. Освен това вашите файлове ще бъдат безопасни благодарение на силните функции за защита. Ценовите планове могат да бъдат по-добра стойност, въпреки че предлагат неограничено съхранение и богатство функции.

Ако не ви е достатъчно място на твърдия диск, можете да използвате селективно синхронизиране, за да съхранявате само определени файлове на вашия твърд диск. Освен тези функции, Box предлага широки възможности за поддръжка и възможности за управление на потребителите.

Въпреки това може да не намерите Box по ваш вкус или може да искате услуга, която има синхронизиране на ниво блок и по-евтини планове. За това се консултирайте с нашите рецензии на EFSS за алтернативни идеи. Това каза, какво мислите за Box? Отговаря ли на вашите очаквания или имате нужда от друга услуга? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map