Sync.com преглед – актуализиран 2020 г.

Sync.com преглед

Без съмнение любимият доставчик на съхранение на Cloudwards.net, Sync.com предлага лекота на използване, бързина и сигурност на разумна цена. Той също има хубав безплатен план, който можете да използвате, за да го тествате, и излиза от кутията с включено криптиране с нулеви знания. Прочетете всички подробности в нашия пълен преглед на Sync.com.


Отзиви за съхранение в облак

Sync.com е основана през 2011 г. в Канада за поверителност и е най-добрият доставчик на съхранение в облак. Той обаче не е подходящ за сътрудничество като някои от най-добрите облачни хранилища за сътрудничество, тъй като неговият фокус е сигурността с нулево знание, която не се отличава добре с приложения на трети страни.

Това каза, че сигурността на Sync.com е отлична и това се отразява в опциите за контрол на съдържанието, които защитават споделените ви файлове и папки.

Това не означава, че Sync.com е перфектен: клиентите му в мрежата и настолните компютри се представят добре, но биха се възползвали от малко лак. Уеб клиентът има някои тромави операции и настолният клиент се чувства леко остарял. Това обаче не пречи Sync.com да има силни възможности за споделяне. Услугата се възползва от канадските закони за поверителност, което означава, че няма да се налага да се тревожите за поверителността си.

Силни & Слабости

Алтернативи за Sync.com

Характеристика

Поради плътния подход на Sync.com за сигурност той няма достъп до API-тата на приложения на трети страни, като тези от Microsoft, Asana, Slack и Trello. Това означава, че не се интегрира с тях, за да се възползва от техните функции за производителност и сътрудничество. Това каза, че приоритизирането на сигурността е добро извинение за това, че нямате приложения на трети страни, например, Google Drive или Dropbox.

Ако имате нужда от това обаче, прочетете нашия преглед на Google Drive и Dropbox преглед, за да видите какви инструменти и функции за производителност предлагат.

Можете да използвате плановете на Business Solo и Business Pro на Sync.com за преглед на файлове в Office, .pdfs, контакти и други в браузъра.

sync.com скок-функция

За разлика от папката за синхронизиране, която архивира в облака и заема място там и на твърдия ви диск, Vault ви позволява да съхранявате файлове и папки, без да ги синхронизирате с други устройства. Това е чудесна функция, ако трябва да архивирате или спестите място.

Забележителни са и възможностите за версии на Sync.com, които ви позволяват да връщате промените на файловете в случай на злополука или повреда, причинена от грешка на диска или откупуващ софтуер. Безплатните акаунти могат да се върнат 30 дни, а премиум акаунтите нямат ограничения. Ето защо Sync.com се класира на първо място в нашата най-добра облачна памет за статия за версия.

Това е и най-добрият избор на най-доброто ни хранилище в облак за класиране на големи файлове, благодарение на което не поставя ограничения за размера на файла или качването.

Преглед на функции на Sync.com

Sync.com логоwww.sync.com

Започва от 500 долара на месец за 1000 GBAll планове

Sync

Синхронизиране на папка

Синхронизиране на ниво блок

Селективна синхронизация

Управление на лентата

Синхронизирайте всяка папка

Споделяне на файлове

Споделяне на файлови връзки

Свържете паролите

Дати на изтичане на срока за връзка

Споделяне на папки

Разрешения за папки

Ограничения за изтегляне на връзки

Качване на връзки

продуктивност

Преглед на файлове

Редактиране на файлове

Сътрудничество в приложението

Office Online

Гугъл документи

Приложение за бележки

Възпроизвеждане на медии

Мобилни приложения

Забранено запазване на файлове

Версиите

WebDAV

Сигурност

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит

Протокол за шифроване
256-битов AES

Нулеви знания

Двуфакторна автентификация

Местоположение на сървъра
Канада

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Безплатен план

Ценообразуване

Sync.com има някои от най-добрите планове за ценообразуване на пазара. Всъщност единственият конкурент на него е pCloud. Прочетете нашия преглед pCloud, ако се нуждаете от алтернативна услуга с големи цени.

Не можете да плащате на месец, но това не трябва да има голямо значение, тъй като годишните сделки са конкурентни. За справка планът на Dropbox за 1 TB струва $ 2 повече годишно от личния план на Sync.com за 2TB, но предлага половината от съхранението. Другият личен план на Sync.com, Pro Personal 500GB, също е добра сделка от $ 49 на година.

Планът за бизнес соло е чудесен, ако сте бизнес за един човек. За 96 долара на година получавате 2TB място за съхранение, приоритетна поддръжка по имейл, спазване на различни разпоредби и 99,9 процента гаранция за продължаване.

Business Pro и Business Pro Advanced изискват поне двама потребители. Те осигуряват съответно 1TB или 10TB място за съхранение. Business Pro предлага инструменти за администриране, като администрираща конзола с много потребители и централизирано таксуване. Business Pro Advanced има една функция, която неговият партньор не е: ескалация на чат на живо.

Лесно използване

Лесността на използване е важна категория, защото тя определя колко е приятно да използвате услугата. Услугите трябва да бъдат лесни и интуитивни за използване. Атрактивен дизайн трябва да направи това изживяване още по-привлекателно. Това трябва да е вярно за клиентите за настолни компютри, уеб и мобилни устройства.

Въпреки че Sync.com наскоро актуализира своя уеб клиент, има място за подобрение.

sync.com синхронизиране-уеб-приложения

Уеб клиентът показва вашите файлове в изглед на списък или мрежа. Можете бързо да промените между тях и да ги търсите, като приложите филтър. В горния ляв ъгъл има връзки към страниците на Vault, споделяне и събития, а в горния десен ъгъл има акаунти и помощни менюта.

Дясната страна съдържа менюто за действие, което се различава в зависимост от това, което сте избрали от списъка с файлове. Можете да извършите същите действия, ако щракнете върху трите точки, свързани с файл или папка. Достъпът до менюто с щракване с десния бутон обаче би бил по-бърз и удобен.

Друг избор на дизайн, който се откроява по лош начин, е начинът, по който работи изтеглянето. Ако решите да изтеглите файл, когато прехвърлянето завърши, се отваря прозорец и ви моли да го запазите. Резултатът е същият като при традиционния подход за изтегляне, но все още е объркващ.

Преместването на файлове или папки също е тромаво, защото не можете да ги влачите и пускате. По-скоро трябва да ги преместите с помощта на опция от менюто. Функцията за плъзгане и пускане е достъпна при качване на файлове към уеб клиента, но изисква да кликнете върху „качване“, за да активирате областта за плъзгане и пускане, след което плъзнете файла към него, а не просто да пускате файл навсякъде.

Те може да изглеждат незначителни, но има по-добри подходи, включително OneDrive. За да видите как се справя тази услуга и нейният впечатляващ набор от приложения за сътрудничество, прочетете нашия преглед на OneDrive. Ако имате нужда от повече поверителност от предлаганите от OneDrive, но все пак искате добро улеснение, прочетете за MEGA в нашия преглед на MEGA.

sync.com синхронизиране-папки

Настолният клиент е подобен на много други решения. Той следва стандартния модел на синхронизация, който се състои от икона на системна област и папка за синхронизиране. Можете да използвате иконата на тавата, за да получите достъп до вашата папка за синхронизация, предпочитания или уеб клиента. Прозорецът за предпочитания е безпроблемен, но той показва всичко, което трябва да знаете по ясен начин.

Все пак предпочитаме да виждаме прозореца на контролния център, който дава пълен преглед на вашия акаунт.

sync.com-десктоп-настройки

Настолният клиент работи на Windows и macOS, но не и Linux. За услугите за съхранение в облак, които играят добре с пингвина, прочетете нашата най-добра облачна памет за Linux.

sync.com-мобилна

Мобилното приложение е достъпно за Android и iOS. Подобно е на приложения от други доставчици на съхранение в облак. Можете да го използвате за достъп до същите функции като уеб клиента. Ако активирате качването на камера, можете да качвате снимки и видеоклипове в облака автоматично. Можете също така да имате достъп до файловете офлайн.

Приложението включва заключване на парола, удостоверяване на пръстов отпечатък и опцията за блокиране на достъпа от други приложения, докато парола е активиран.

Споделяне на файлове & синхронизирането

Основните характеристики на облачните услуги за съхранение са синхронизиране и споделяне на файлове, защото те определят как ще огледаете данните си в облака и ги споделяте, след като ги прехвърлите там.

Споделянето чрез уеб приложението е най-очевидният избор и Sync.com се справя чудесно. Когато задържите курсора на мишката върху папка или файл, се появява бутон, който ви позволява да споделяте. Можете също да споделите, като изберете файл или папка и щракнете върху споделяне в менюто на страничната лента.

sync.com споделяне

Можете да споделите файл като връзка, която Sync.com ще шифрова, дори в безплатен акаунт. Има два начина да го изпратите: чрез имейл или да го копирате и поставите.

sync.com за споделяне-настройки

Който и да изберете, можете да защитите своя дял, като активирате опциите за контрол на съдържанието. Можете да зададете парола, като използвате безплатен акаунт, което е най-малкото. Освен това можете да изтриете връзка, за да спрете споделянето или да активирате подобрена поверителност.

Sync.com Подобрена поверителност

Подобрената поверителност позволява криптиране от край до край на споделени връзки. Имайте предвид, че той не поддържа файлове, по-големи от 500 MB, по-стари уеб браузъри и Safari mobile. Получателите на вашите връзки в неподдържани браузъри ще видят грешка при опит за достъп до тях. Можете да изключите подобрената поверителност, за да избегнете това. Ако го направите, SSL протоколът ще защити вашите файлове по време на транзит.

Наред с подобрената поверителност, премиум абонатите получават достъп до дати на изтичане, искания за файлове с връзки за качване, ограничения за изтегляне, режим само за преглед на документи и изображения, известия по имейл за активност на връзки и статистически данни за изтегляне.

Известията по имейл са полезни, ако искате да следите какво се случва с вашите акции и функцията не се предлага от много доставчици. Режимът само за преглед е полезен, ако искате да покажете съдържанието на файла, без да го активирате за споделяне.

Можете също да създадете екипни папки с помощта на уеб клиента. Тя ви позволява да управлявате достъп на потребител или на папка с подробни потребителски разрешения, като например само за четене и четене-запис.

Има страница с връзки, която показва какво сте споделили с другите, но няма и тази, която показва какво са споделили другите с вас.

Ако искате да споделите от настолния клиент, можете да го използвате, за да споделите връзка, която я копира в клипборда, но не ви уведомява за нея, или „управлява връзка за синхронизиране“, която отваря уеб клиента, за да можете да споделяте то от там.

Мобилното приложение не изостава от други клиенти на Sync.com Можете да го използвате за изпращане на файлове като прикачен файл чрез приложения на телефона си, но това изисква първо да изтеглите файла. Ако не искате да правите това, можете да използвате опцията „управление на връзката“. Тя ви позволява да изпратите линк или копие в буферната памет. Можете да защитите връзката с парола или да я изтриете, за да спрете споделянето.

С всички тези функции не е чудно, че Sync.com е в горната част на нашия най-добър облачен склад за списък за споделяне.

sync.com синхронизиране-папки

Можете да синхронизирате файлове с помощта на папката за синхронизиране, но няма да можете да синхронизирате други папки. Това, което можете да направите, е обаче да изберете друга папка, която да действа като папка за синхронизиране. Ако трябва да съхранявате файлове или папки онлайн, без да синхронизирате, можете да изберете „копиране в свод“ от менюто с десния бутон на мишката. Разширеният раздел от контролния панел на работния плот ви позволява да изключите папките от синхронизиране.

Прочетете нашата най-добра облачна памет за статия за синхронизиране за някои алтернативи.

скорост

Сървърите на Sync.com са в Онтарио, Канада. Скоростта на вашия трансфер ще зависи от това колко сте близо до тях, както и от вашия доставчик на интернет услуги. Не бяхме близо, когато провеждахме тестовете си, защото използвахме WiFi връзка в Белград, Сърбия, със скорост на качване от 6 мегабита в секунда и скорост на изтегляне от 100 Mbps.

Качването отне почти два пъти времето, което бихме очаквали да отнеме. Шифроване от край до край и разстоянието ни до сървъра забави качването. Имайки предвид това, резултатите бяха бързи.

Изтеглянето не страдаше много от криптирането, но все пак беше много по-бавно, отколкото трябваше да бъде, със средно 18 минути и 35 секунди.

Тестове първи опит: втори опит: средно:
Време за качване00:40:0000:41:0000:41:00
Време за изтегляне00:17:4200:19:0000:18:35

sync.com-мрежови настройки да се

По подразбиране Sync.com качва и изтегля файлове, без да ограничава честотната лента. Ако сте с ограничен план или процесът на синхронизиране пречи на друга дейност, можете да ограничите скоростите си, като щракнете с десния бутон върху иконата на лентата на задачите Sync.com и изберете „предпочитания“. Изберете раздела „мрежа“, за да зададете ограничения за скорост на качване и изтегляне.

Sync.com не използва синхронизиране на блокчейн поради внедряването на нулеви знания, но представител ни информира в имейл, че функцията работи.

Сигурност

sync.com сигурност

Sync.com е една от най-сигурните услуги за съхранение в облак на пазара. Всъщност тя е в горната част на нашия най-сигурен списък за съхранение в облак. Това също е най-добрият ни избор сред най-добрите облачни услуги за съхранение в облак. Ангажиментът му за сигурност стига дотам, че дори не можете да зададете паролата си с имейл, освен ако не активирате възможностите във вашия акаунт.

Sync.com използва TLS протокол, за да защити файловете при прехвърляне от прегрешения, като например атаки човек в средата и криптиране, което осигурява вашите данни по време на транзит и в покой. Типът на криптиране, което Sync.com използва, е 256-битов AES.

Шифровите ключове също са защитени с помощта на RSA 2048-бит. След като данните ви достигнат до сървър, той се репликира в множество места в центъра за данни. Центровете за данни отговарят или надвишават SOC Type-2 и използват RAID архитектура, за да предотвратят отказите на сървъра да доведат до загуба на данни.

Сигурността на нулевите знания не позволява на всеки друг освен вас да чете вашите файлове, но Sync.com няма да може да възстанови паролата ви, ако я загубите. Това означава, че вашето хранилище ще бъде заключено и няма да имате достъп до вашите файлове. Можете да изключите нулевите знания, но по-добрият подход е да използвате мениджър на пароли. За безплатния акаунт се предлага нулево знание, което е рядкост.

Sync.com също има двуфакторна автентификация. Това е чудесна функция да спрете хакерите, откраднали паролата ви, да имат достъп до вашия акаунт. Все пак трябва да се уверите, че имате силна парола от самото начало. Когато сте активирани, трябва да въвеждате специален код за сигурност всеки път, когато влизате. Можете да получите кода по имейл или чрез Google Authenticator на телефона си.

поверителност

С такава силна сигурност е хубаво да видим, че поверителността не е последна мисъл. Базираните в Онтарио, сървърите на Sync.com попадат под защитата на законите за поверителност на Канада, съобразени с потребителите, които се уреждат от уставите, установени в Закона за защита на личната информация и електронните документи.

Политиката за поверителност на Sync.com очертава 10 ръководни принципа: отчетност, определяне на целите, съгласие, ограничаване на събирането, ограничаване на използването, точност, предпазни мерки, откритост, индивидуален достъп и предизвикателство за спазване. Политиката си струва да се прочете. Само Tresorit може да го съпостави, така че ако искате алтернативна услуга със силна поверителност, прочетете нашия преглед на Tresorit.

Освен че е в съответствие с правилата на Канада, Sync.com спазва Общия регламент за защита на данните за своите потребители в Европейския съюз. За повече информация относно това прочетете нашето Ръководство за GDPR.

Обслужване на клиенти

Sync.com има помощен център, който показва най-популярните въпроси отгоре и разделя останалите на категории, което улеснява намирането на това, което търсите. Има и поле за търсене, ако не искате сами да търсите отговор. Много от отговорите имат видеоклипове с тях, които да ви помогнат да следвате решението.

sync.com-подкрепа

Ако не можете да намерите отговор, можете да се свържете със Sync.com чрез уеб форма, която ви насочва към техническа поддръжка, продажби или обща поддръжка. Основните часове на помощното бюро са от понеделник до петък, 8:00 до 20:00. EST.

Извън тези часове има подкрепа за спешни случаи. Про абонатите получават приоритетна поддръжка пред неплащащите абонати. Няма поддръжка по имейл или чат, но това е често срещано, когато се работи с решения, които не са EFSS.

Sync.com също няма потребителски форум, но това не е изненадващо, тъй като няма толкова потребители, колкото някои от по-популярните му конкуренти.

Изпратихме няколко въпроса, за да видим колко бързо ще получим отговор. Той дойде за около четири часа, което е добър резултат, като се има предвид, че сме били на пробна сметка.

Присъдата

Sync.com е най-малкото силна услуга. Ако цените вашата поверителност и сигурност, не трябва да търсите повече. Това обаче ще дойде на цена, тъй като Sync.com жертва скоростта на синхронизация за сигурността на синхронизацията. Нулевите знания също му пречат да работи с приложения на трети страни. Потребителското му изживяване също се нуждае от повече работа.

Това каза, че споделянето на сигурността е силно и неговата политика за поверителност няма подозрителни клаузи. Всъщност той е по-ясен и задълбочен, отколкото сме виждали при повечето други решения за съхранение в облак. Споделянето се извършва добре и има мощни възможности за контрол на съдържанието. Плюс това, ценовите му планове са конкурентни в сравнение с другите ни прегледи в облачното пространство.

Какво мислите за Sync.com? Достатъчни ли са цената, сигурността и поверителността ви или предпочитате да работите с приложения на трети страни, използвайки по-малко защитени услуги за съхранение в облак?

Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me