Преглед на Tresorit – Актуализирано 2020 г.

Преглед на Tresorit

Tresorit е много сигурна, мощна и бърза услуга за съхранение в облак, която лесно се нарежда сред най-добрите в бранша. Най-големият недостатък обаче е цената му, която е, съвсем просто, прекомерна. Вижте какво ще получите в нашия пълен преглед на Tresorit.


Отзиви за съхранение в облак

Tresorit е едно от най-сигурните и частни решения за съхранение в облак благодарение на криптирането на нулевите знания и подхода към синхронизиране на файлове и папки. На всичкото отгоре той има много други функции за сигурност.

Това обаче идва на цена и такава, която е по-висока от почти всяка друга услуга за съхранение в облак. Друг негов недостатък е, че няма приложения за сътрудничество или производителност поради криптирането му с нулеви знания.

Той също има силни възможности за споделяне, заедно с опции за контрол на съдържанието, които помагат да запазите вашите споделяния.

Tresorit си струва да погледнете, ако цените сигурността и поверителността си и нямате нищо против по-високата цена. Ако обаче не е това, от което се нуждаете, можете да намерите други услуги на нашата страница с отзиви за облачно съхранение. За тези, които се нуждаят от решение за съхранение в бизнес облак, имаме и най-доброто корпоративно синхронизиране на файлове и ръководство за доставчици на споделяния.

Ако искате да знаете повече за Tresorit, придържайте се към нас, тъй като ще разгледаме повече подробности в този преглед на Tresorit.

Силни & Слабости

Алтернативи за Tresorit

Характеристика

Tresorit осигурява сигурно съхранение в облак с акцент върху поверителността. Основата на неговия подход е частното, криптиране от край до край – наричано още криптиране с нулево знание. Ще поговорим по-подробно за това в секцията за сигурност по-долу.

Tresorit не се интегрира с приложения на трети страни, като Office Online или Trello, тъй като криптирането с нулево знание не играе добре с тях, което ограничава възможностите за повишаване на производителността и сътрудничеството с други. Поне извинението му помага за поверителността ви. За различен подход вижте нашето най-добро облачно хранилище за парче за сътрудничество.

По същата причина не можете да преглеждате или редактирате файлове в Tresorit, нито да предавате музика или други медии. За производителност най-добрите залози са Google Drive, Dropbox и OneDrive. Ако имате нужда от възпроизвеждане на аудио и видео, прочетете нашето най-добро облачно хранилище за музика и най-доброто облачно хранилище за видео статии, за да видите коя услуга го предоставя.

tresorit задвижване

Tresorit може да синхронизира вашите файлове и папки, но също така има функция на мрежово устройство, наречена Tresorit Drive. Разликата между папка за синхронизация и мрежово устройство е, че папките за синхронизиране съхраняват файлове и папки на вашия компютър и в облака, докато мрежовите устройства съхраняват само файлове в облака. Tresorit Drive е добър начин да спестите място на вашия твърд диск.

Tresorit също предоставя добавка за Microsoft Outlook, която осигурява по-сигурно средство за споделяне на файлове от обикновените прикачени файлове.

За потребители на Linux, Tresorit предлага прост интерфейс на командния ред, който работи на Linux работни станции или сървъри. Той има по-малко функции от графичния клиент на Tresorit, но можете да го използвате за автоматизиране на задачи като синхронизиране и отчитане.

Tresorit също има силни версионни възможности, за да спечели място в нашия най-добър облачен хранилище за списък с версии. Можете да използвате версията, за да върнете обратно промените на файловете, ако бъдете ударени от ransomware, някой случайно промени файла или е повреден от грешка на диска. Версията на Tresorit е неограничена за платени акаунти, различни от Premium.

Преглед на функции на Tresorit

Tresorit логоtresorit.com

Започва от $ 1042 на месец за 200 GBAll планове

Sync

Синхронизиране на папка

Синхронизиране на ниво блок

Селективна синхронизация

Управление на лентата

Синхронизирайте всяка папка

Споделяне на файлове

Споделяне на файлови връзки

Свържете паролите

Дати на изтичане на срока за връзка

Споделяне на папки

Разрешения за папки

Ограничения за изтегляне на връзки

Качване на връзки

продуктивност

Преглед на файлове

Редактиране на файлове

Сътрудничество в приложението

Office Online

Гугъл документи

Приложение за бележки

Възпроизвеждане на медии

Мобилни приложения

Забранено запазване на файлове

Версиите

WebDAV

Сигурност

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит

Протокол за шифроване
256-битов AES

Нулеви знания

Двуфакторна автентификация

Местоположение на сървъра
ЕС

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Безплатен план

Ценообразуване

Сигурността на Tresorit не е евтина, така че цените на платените му планове не се сравняват добре с други услуги.

Premium е най-евтиният план, но въпреки това струва $ 10,42 на месец за 200GB. Това е повече от някаква такса за 2TB. Например планът на 2CB на pCloud е само $ 9,99 на месец. Можете да видите пълната таблица за ценообразуване на pCloud в нашия преглед на pCloud. Другият личен план, Solo, осигурява 2TB място за 24 долара на месец. Няма безплатен план, но платените планове имат безплатен пробен период.

Tresorit също предлага бизнес планове. Малък бизнес струва $ 20 на потребител на месец и ви дава 1TB място за съхранение на всеки потребител. В момента бизнесът е с 50% отстъпка и струва $ 12 на потребител на месец. Той се подобрява в предишния план с допълнителни функции, като разширено управление на файловете и поддръжка.

Enterprise струва $ 24 на потребител на месец и ви дава възможност да имате повече от 100 потребители, да използвате администраторски API и да обучавате персонала.

Лесно използване

Лесната употреба може да прекъсне услугата, дори ако тя има силни функции. Причината за това е, че потребителите ще се освободят от трудна за използване услуга или не работи както би трябвало. Нито една от услугите в нашата най-добра класация за съхранение в облак не попада в тази категория.

Въпреки това, Tresorit е по-сложен за използване от средната услуга, защото настолният клиент изисква да създадете tresors – това означава „treult“ на немски – и да ги синхронизирате поотделно. Това не е ракетна наука, но може да е уморително за масовите потребители. Ако се окажете в тази категория, опитайте Dropbox. Прочетете обаче първо за подхода му в нашия Dropbox преглед.

Настолният клиент работи на Windows, macOS и Linux. Добавката към Linux е малко рядка сред облачните услуги за съхранение. Вижте нашата обща информация за най-доброто облачно хранилище за Linux за други опции.

tresorit-настолен-ми-Tresor

Клиентът за настолни компютри е ясен и лесен за използване. Няма отчитане на вкуса, но според нас, настолният клиент на Tresorit е един от най-атрактивните на пазара. Менюто отляво ви позволява да се придвижвате до скорошна активност, вашите тресори, споделени връзки, акаунт и настройки.

tresorit-уеб-приложения

Ако сте в движение, можете да използвате уеб приложението Tresorit за достъп до същите функции. Има достатъчно отрицателно пространство, което улеснява намирането на папки и навигационни връзки. Подобно на десктоп приложението, има меню отляво, което ви помага да се ориентирате.

Тъй като трябва да направите отделни tresors, за да синхронизирате файлове, не можете да плъзгате и пускате съдържание в главната папка на уеб клиента. Това има смисъл, тъй като не е трезор, но подходът е нетипичен.

Това каза, че изпълнението на файлове и папки е лесно, тъй като можете просто да щракнете с десния бутон върху тях и да изберете действието, което искате, или да използвате трите точки, които се появяват, когато задържите курсора върху тях..

Tresorit има и мобилни приложения за Android и iOS. Те могат да се използват за качване на мобилни файлове като снимки и видеоклипове и достъп до облачното ви хранилище. Освен това ви позволява да създавате връзки към съдържанието си и да работите офлайн. Ако искате да сте сигурни, че само вие имате достъп до приложението, можете да зададете заключване на парола.

Една от приказките обаче е местоположението на бутона на менюто. За разлика от мобилните приложения от други услуги, приложението на Tresorit няма стандартен бутон от менюто, който се вижда веднага, а по-скоро го държи зад трите точки в горния десен ъгъл. Това е второстепенно нещо, но по-удобният достъп до менюто е по-удобен.

Споделяне на файлове & синхронизирането

Споделянето е един от основните елементи на услугите за съхранение в облак и вероятно ще го правите често. Tresorit е в нашия списък с най-добрите услуги за съхранение в облак за споделяне благодарение на силните си възможности за контрол на съдържанието и възможностите за споделяне. Получавате същите функции за споделяне, независимо дали използвате приложението за уеб или за настолни компютри.

tresorit-акция-папка

Можете да споделяте съдържание с конкретни лица чрез имейл или да генерирате връзка и да ги копирате и поставите. Можете да споделите папка, като генерирате връзка или поканите потребители чрез имейл. Ако използвате имейл за споделяне на папка, получателите ще трябва да се регистрират за Tresorit акаунт. Файловете могат да се споделят само с връзка и нямат това изискване.

tresorit-акция-връзка

Можете да защитите връзките с парола, дата на изтичане или ограничение за изтегляне. Папките имат три нива на разрешения. Те са „мениджър“, който може да споделя, редактира и разглежда; „Редактор“, който може да чете и променя; и „изглед“, който може да се чете само.

tresorit връзки страница

Има изглед „връзки“, който ще ви помогне да следите създадените от вас връзки. В друг раздел „контакти“ се показва с кои хора имате достъп до папка. Все пак няма начин да създадете връзки за качване или да споделяте в социалните мрежи.

Можете да използвате Tresorit за синхронизиране на съдържание между устройства, но също така ви позволява да съхранявате файлове само в облака чрез функцията му за мрежово устройство.

За разлика от други услуги за съхранение в облак, Tresorit няма една папка за синхронизиране. Вместо това той ви моли да създадете tresors за всяка папка, която искате да синхронизирате.

Можете да го направите от приложението или да щракнете с десния бутон на мишката върху папка и да изберете „създаване на tresor.“ Ако го създадете с помощта на приложението, ще трябва да включите синхронизирането. След като стартира, tresor ще бъде добавен към специална папка на файловата система на Tresorit, наречена „синхронизирани тресори“. За да синхронизирате само конкретни папки във вашия tresor, можете да използвате функцията за селективно синхронизиране.

Можете да копирате и поставите файлове на всеки от вашите трезори, за да ги синхронизирате или да използвате настолния клиент, който поддържа плъзгане и пускане.

скорост

Скоростта на вашия трансфер ще зависи от нашия доставчик на интернет услуги и колко сте близо до сървър. Сървърите на Tresorit са в Ирландия и Холандия. Направихме нашите тестове, използвайки WiFi връзка в Белград, Сърбия, със скорост на качване от 6 мегабита в секунда и скорост на изтегляне от 100 Mbps. Тъй като не бяхме от другата страна на света, резултатите бяха добри.

Качването отне същото време, което бихме очаквали да отнеме, дори при криптиране от край до край. Средно е 23 минути за 1GB файл, което е доста бързо.

Тестове първи опит: втори опит: средно:
Време за качване00:24:0000:22:0000:23:00
Време за изтегляне00:03:5700:04:0300:04:00

Скоростите за изтегляне не страдат от добавено време поради криптиране, но със средно четири минути те бяха по-бавни, отколкото трябва да бъдат. Най-бързото време, което бихме могли да очакваме, е минута и половина.

Tresorit няма синхронизиране на ниво блок, което би ускорило прехвърлянето на вече качени файлове, като изпращате само променените части. Причината да го няма, е, че криптирането с нулево знание не работи с функцията, но представител ни каза, че е планирано.

Ако установите, че Tresorit пречи на работата ви или сте на ограничен план за данни, можете да зададете ограничение на честотната лента на мрежата, като отидете в раздела „мрежа“ на менюто с настройки на настолното приложение. По подразбиране няма ограничение.

Сигурност

tresorit сигурност

Ключовият момент на Tresorit е сигурността, а основната характеристика на неговия арсенал за сигурност е криптирането на нулевите знания. Това е една от редките услуги, които го предлагат, което му помага да се сблъска с някои от най-добрите облачни услуги за съхранение на нула знания, като SpiderOak ONE, MEGA и Sync.com. Нашият най-добър избор там е Sync.com, за който можете да прочетете в нашия преглед на Sync.com.

Имайте предвид, че въпреки че Tresorit използва криптиране с нулеви знания, за да защити поверителността ви, няма да може да нулира паролата си, ако я загубите. Ако искате да сте сигурни, че няма да опитате, опитайте мениджъра на пароли от нашата статия за най-добрите мениджъри на пароли.

Протоколът TLS предотвратява успеха на атаките на човек в средата и криптирането защитава вашите данни по време на транзит и в покой. Tresorit използва 256-битово криптиране AES за това.

Двуфакторното удостоверяване ще спре хакерите, които са откраднали паролата ви, да имат достъп до вашия акаунт. Все пак трябва да се уверите, че имате силна парола, за начало.

Центровете за данни на Tresorit използват денонощна сигурност, наблюдение и биометрично сканиране. Те са съвместими с най-новите ISO стандарти и управляват Microsoft Azure. Прочетете нашия преглед на Microsoft Azure за повече информация относно услугата.

Ако някой открадне вашето устройство, можете да изтриете данните от него дистанционно, за да не попаднете на крадеца. Ако злонамерен софтуер повреди файловете ви и поиска пари за откуп, можете да избегнете плащането, като използвате версията на файловете и за изтеглянето им..

По-скъпите планове ви позволяват да дефинирате политики за сигурност за набор от потребители, както и да разрешите на администраторите да наблюдават устройства и да оттеглят достъпа от тези устройства.

поверителност

Tresorit е една от най-сигурните услуги за съхранение в облак, но това не означава, че е пропуснат с поверителността ви. Седалището му е в Швейцария, която е удобна за поверителност и съхранява вашите данни на сървъри в Ирландия и Холандия, така че можете да сте сигурни, че услугата спазва Общия регламент за защита на данните.

В политиката за поверителност на Tresorit няма съмнителни клаузи. Всъщност това е една от най-ясните политики, които сме виждали. За да улесните нещата, бутоните в горната част ви насочват към конкретни въпроси. Ако ви е трудно за четене, има кутии, които дават обяснение „с две думи“ вдясно.

Според правилата, Tresorit не запазва ключовете за шифроване или паролите в незашифрован вид, така че можете да бъдете сигурни, че криптирането с нулево знание ще запази поверителността ви непокътната.

Ако смятате, че вашите данни не са правилни, можете да помолите Tresorit да предостави информацията, за да можете да я проверите. След това можете да коригирате неточности или да промените личните си данни. Ако това не ви удовлетворява, има опция и да го изтриете.

Ако сте в държава, в която се прилага GDPR, имате допълнителни права, като по-широко изтриване на данни и искания за спиране на обработката на вашите данни.

Обслужване на клиенти

tresorit-чат-подкрепа

Tresorit има поддръжка за чат и имейл за всички планове, но поддръжката по телефона е достъпна само за бизнеса и предприятието. Поддръжката не е достъпна 24/7, но представител на Tresorit ни увери в имейл, че работи за денонощно покритие. Изпратихме няколко въпроса до екипа за техническа поддръжка и получихме отговор само за два часа.

tresorit-знанието база

Преди да се свържете с техническата поддръжка на Tresorit, можете да се консултирате с базата данни. Той е разделен на категории, които улесняват намирането на отговори на често срещаните проблеми. Ако това не работи, можете да използвате лентата за търсене, за да намерите въпроса си.

Присъдата

Tresorit има силна сигурност и поверителност, но платените му планове са скъпи заради това. Настолният му клиент също е по-сложен от този на други услуги. Шифроването на нулевите знания му пречи да работи с приложения на трети страни.

Въпреки това, той има впечатляващи скорости на синхронизация, заедно със силни опции за споделяне и контрол на съдържанието. Обслужването на клиенти също е сред най-способните, които сме тествали.

Тези, които нямат нищо против да плащат повече за силна сигурност и уединение, ще бъдат доволни от Tresorit. Други вероятно ще се придържат към някой от неговите конкуренти.

Какво мислиш за Tresorit? Заслужава ли си разходите? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map