Преглед на публикациите – нов вид услуга – актуализирано 2020 г.

Преглед на публикуване

Publist е интересна услуга, тъй като ви позволява да управлявате други облаци, като същевременно предлага и собствено пространство. Дали работи, е друг въпрос, и ние стигаме с трудно "горе-долу." Прочетете пълния ни преглед на Publist за всички подробности за тази нова услуга.


Отзиви за съхранение в облак

Publist е различен вид услуга в сравнение с това, което обикновено преглеждаме в нашите облачни секции за съхранение и архивиране. Той има за цел да подобри сътрудничеството, да направи лесно споделянето на файлове, да предотврати загубата на данни поради хардуерни неизправности и да помогне за изчистване на пространството на вашия твърд диск чрез преместване на файлове в облака.

Publist също така определя различен вид проблем и помага за неговото решаване. Представете си, че използвате много от различните облачни услуги в нашето най-добро сравнение в облачно съхранение. Можете да направите това, защото една услуга осигурява най-доброто резервно копие на снимки за снимки, друга е най-доброто облачно хранилище за екипи, докато трета е най-доброто облачно хранилище за дома.

Използването на множество услуги за съхранение в облак затруднява управлението на съдържанието ви. Ето къде идва Publist. Той играе ролята на централен център за вашето съдържание, което се разпространява между различни облачни хранилища и инфраструктура като доставчици на услуги. 

Ако се нуждаете от услуга за хостване на вашите файлове, прочетете най-добрия облачен IaaS за обмен на хостинг на файлове. Освен това, ако искате способността да изтегляте съдържание от един облак в друг отгоре на това, което предлага Publist, прочетете нашия най-добър списък за услуги за управление в облак.

Това каза, че Publist има голям потенциал, но трябва да се подобри, за да се реализира. В момента функциите са ограничени, но много от тях са в произведенията. Ценовите му планове също не са сред най-добре оценените планове. Потребителската поддръжка също трябва да бъде разширена. Предимствата са, че той има бързи скорости на трансфер, силна сигурност и силна поверителност. Ще разгледаме по-долу подробности.

Силни & Слабости

Алтернативи за публикуване

Характеристика

publist-достъпно-приложения

Тъй като Publist действа като център за свързване и управление на различни облачни услуги, се очаква да има различен набор от функции в сравнение със стандартните услуги за съхранение в облак.

Работи с най-популярните от тях, като Dropbox, Google Drive, OneDrive и Box. Вероятно сте запознати с първите три, но ако не знаете за Box, можете да научите повече за това в нашия преглед на Box.

За да се свържете с приложение, всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху връзката „+ Connect“ в лявата странична лента, изберете приложение, което искате да добавите, и щракнете върху връзката „+ install“. Това е просто и лесно. 

Освен облачните услуги за съхранение, Publist може да се свърже с други приложения, като Trello, Slack и DocuSign. Засега Publist може да се свърже с 12 различни приложения, но още 34 приложения са в процес на работа.

Ако използвате Slack, ще се възползвате от най-доброто ни съхранение в облак за сравнение на Slack. За повече информация какво представлява Trello, консултирайте се с нашия преглед на Trello.

В момента Publist може да визуализира само вашите онлайн файлове – като PDF, изображения и Office файлове – но в раздела за често задавани въпроси се споменава, че скоростта на редактирането му ще се появи. Ако не сте готови да чакате, консултирайте се с най-доброто ни облачно хранилище за обмен за сътрудничество за някои идеи. 

Въпреки това, ако се свържете с Google Drive, можете да създадете Google Документи, Таблици и Слайдове директно от Publist. Работи без проблем, но не можем да кажем същото за преглед на файлове. Google Drive има политика за сигурност, която изисква ръчно да добавяте файлове от Publist, но когато кликнете върху бутона „свързване на файлове в Google Drive“, нищо не се случва.

publist-складови възможности

Ако не използвате услуги за съхранение в облак и съхранявате съдържанието си само с доставчик, Publist също има гръб. Засега това включва само Amazon S3, но Publist скоро ще поддържа Backblaze B2, Google Cloud Storage и DigitalOcean Spaces. 

Ако трябва да разделите логично вашите файлове и папки в нов диск, винаги можете да създадете ново облачно устройство на Publist. Тези, които не са запознати със споменатите услуги, могат да се консултират с нашите отделни ревюта на Amazon S3, Backblaze B2 и Google Cloud.

Публично облачно съхранение

Въпреки че Publist може да се свързва с много приложения, облачни хранилища и хостинг услуги, това не е всичко, което прави. Publist също така предоставя отделно пространство за съхранение в облак, което можете да използвате за качване на вашите файлове и папки.

За разлика от стандартните услуги за съхранение в облак, Publist няма настолно приложение, което би ви позволило да синхронизирате файлове в облака. Идва обаче, според пътната карта на Publist. Същото важи и за Android и iOS приложенията на Publist, които в момента липсват. 

Други предстоящи функции включват задържане на изтрити файлове, вградена мултимедия и разширено възпроизвеждане на медии. За услуги, които са чудесни за музика и видеоклипове, прочетете най-доброто ни съхранение в облак за музика и най-доброто облачно хранилище за обкръжения на видеоклипове.

Въпреки това не се споменава версията на файловете, така че ако имате нужда от това, прочетете най-доброто ни хранилище в облак за версия за версия. Няма и поддръжка на WebDAV, но представителят на Publist ни информира, че работи върху нея. 

Ако не знаете какво е WebDAV, консултирайте се с нашето ръководство за WebDAV. За повече информация относно функциите и статиите за съхранение в облака, посетете нашата библиотека за съхранение в облак.

Общ преглед на функциите за публикуване

Лого на издателяpublist.app

Започва от $ 167 на месец за 10 GBAll планове

Sync

Синхронизиране на папка

Синхронизиране на ниво блок

Селективна синхронизация

Управление на лентата

Синхронизирайте всяка папка

Споделяне на файлове

Споделяне на файлови връзки

Свържете паролите

Дати на изтичане на срока за връзка

Споделяне на папки

Разрешения за папки

Ограничения за изтегляне на връзки

Качване на връзки

продуктивност

Преглед на файлове

Редактиране на файлове

Сътрудничество в приложението

Office Online

Гугъл документи

Приложение за бележки

Възпроизвеждане на медии

Мобилни приложения

Забранено запазване на файлове

Версиите

WebDAV

Сигурност

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит

Протокол за шифроване
256-битов AES

Нулеви знания

Двуфакторна автентификация

Местоположение на сървъра
НАС

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Безплатен план

Ценообразуване

Publist има безплатен план, наречен Basic, който можете да използвате, за да тествате услугата, преди да решите да се разделите с трудно спечелените си пари. Той осигурява 10 GB безплатно хранилище и, както всички останали планове, неограничени дискове.

Starter е първият платен план и е 4,99 долара на месец, но намалява до 3,99 долара на месец, ако плащате за годината. Тя ви позволява да се свързвате с два различни акаунта на приложение и осигурява 50 GB пространство за съхранение. 

Цената далеч не е конкурентна. За сравнение, други услуги за съхранение в облак, като Icedrive, ви дават 1 TB съхранение за същата цена. Можете да прочетете повече за това в нашия преглед на Icedrive.

Следващият план, Personal, увеличава пространството за съхранение до 500GB, но също така повишава цената до $ 9,99 на месец. Годишната цена струва $ 95,88, което е два пъти повече от цената, която pCloud иска за своя 500GB план. Можете да прочетете за цените на pCloud в нашия преглед на pCloud.

Окончателният план Ви осигурява 1 ТБ място за съхранение за 14,99 долара на месец или 179,88 долара, ако плащате за година предварително. Това не е много в сравнение с 2TB плана на Sync.com, който е 96 долара годишно. Потопете се повече в цените на Sync.com в нашия преглед на Sync.com.

За да бъдем справедливи обаче, Publist има добавена стойност по отношение на това, че ви позволява да работите с множество опции за съхранение в облак, хостинг на файлове и други приложения. Колко ще излезете от това, в крайна сметка ще определи колко ценен е Publist за вас.

Лесно използване

publist-уеб-клиент

Когато разгледаме лекотата на използване, обикновено правим това във всички платформи, които една услуга може да използва. Това може да включва клиентите в мрежата и настолните компютри, заедно с мобилните приложения за Android и iOS. От тези платформи Publist има само първата.

Уеб клиентът на Publist е разделен на „облачни устройства“ и „свързани приложения“ в лявата странична лента. Облачните дискове са вашите облачни пространства за съхранение в рамките на Publist и всички те споделят квотата ви за пространство за съхранение. 

Свързаните приложения очевидно представляват свързаното ви съхранение в облак, хостинг на файлове и други услуги. Подобно разделение дава яснота кои файлове са в хранилището ви на Publist и кои се съхраняват с други услуги. 

Като цяло обаче Publist е ясен и привлекателен. Няма да се объркате къде се намирате или какво трябва да направите, благодарение на бутоните за действие, които лесно се забелязват. По-голямата част от тях са в горната част на приложението. Можете да ги използвате за превключване между изгледи на мрежи и списъци, търсене през вашите файлове и създаване и качване на нови папки и файлове. 

За да извършите действия върху отделен файл или папка, трябва да щракнете върху трите точки до него. Менюто, което се отваря, ви позволява да преименувате, изтривате и преглеждате файлове сред други действия. Ако обаче отворите менюто за отделни действия в долната част на страницата, някои действия може да са затъмнени. 

Друг проблем включва качването. Можете да направите това, като плъзнете и пуснете файл от вашия компютър или от свързана услуга в страничната лента или като щракнете върху бутона за качване. Няколко пъти използвахме метода на плъзгане и пускане от компютъра, но той не винаги работи.

Друго друго е, че Publist автоматично поставя отметка до файловете, които се съхраняват успешно. Това може да обърка някои потребители, защото изглежда, че всички файлове са избрани. Когато искате да изберете няколко файла, обаче, трябва да „ctrl + ляв клик“ или „cmd + ляв клик“, в зависимост от вашата платформа.

Споделяне на файлове и синхронизиране

Подобно на предишната категория, нашата секция „споделяне на файлове и синхронизиране“ се свежда до само споделяне на файлове, тъй като Publist няма приложение за настолни компютри, което може да синхронизира файлове.

publist-връзка за споделяне

Лесно е да споделяте файлове или папки с Publist. Просто трябва да натиснете действието „споделяне“ от менюто на отделните действия или да изберете файла или папката, която искате да споделите, и да кликнете върху бутона „споделяне“ от горното меню. Това каза, споделянето е рудиментарно, защото ви дава само делима връзка, която можете да копирате.

Няма опция за споделяне по имейл или директно в социална мрежа. Също така липсват опции за контрол на съдържанието, като защита на паролата, ограничения за изтегляне на връзки и дати на изтичане. 

Няма начин да създадете връзки за качване или да видите всичките си споделяния на едно място. Въпреки това съществува „портал за връзка за споделяне“. Ако имате нужда от разширени функции за споделяне, най-добрият ви залог е да се консултирате с нашите най-добри облачни хранилища за споделяне.

скорост

Publist използва Amazon AWS сървъри на източното и западното крайбрежие на САЩ за съхранение на данни. Колкото по-близо сте до техните сървъри, толкова по-добри ще бъдат скоростите ви. Тествахме скоростта на трансфер на Publist от Белград, Сърбия, така че не бяхме точно в квартала, но това не се отрази много на скоростите ни. Въпреки това скоростите на трансфер също зависят от вашия доставчик на интернет услуги.

За да тестваме услугата, използвахме ethernet връзка със скорост на качване от 9,76 Mb / s и скорост на изтегляне 101,19 Mb / s. С тези скорости трябва да очакваме нашата тестова папка от 1 GB да се качи за около 14 минути и 40 секунди и да се изтегли за 1 минута и 24 секунди, без никакви режийни разходи.

Първи опит: Втори опит: Средно:
Време за качване00:14:4200:13:4300:14:13
Време за изтегляне00:01:0000:01:0300:01:02

Публистът опроверга очакванията, защото качихме нашия файл със средно време 14 минути и 13 секунди, докато изтеглянето отне само минута и две секунди.

Тъй като на Publist липсва клиент за десктоп, той не може да ограничи скоростите на прехвърляне или да използва копиране на файлове на ниво блок, което би помогнало да се ускори прехвърлянето на следващите качвания. По същата причина липсва и опцията за активиране на многонишкови качвания.

Сигурност

publist сигурност

Publist защитава всичките ви файлове с помощта на AES-256 битово криптиране и позволява на партньора си по инфраструктурата Amazon да обработва частни ключове за тях. Поради това тя не предоставя частно криптиране с нулево познание. 

Тази функция обаче е в пътната карта за развитие на Publist. Ако частното криптиране е задължително за вас, консултирайте се с нашата най-добра обща облачна карта за съхранение на нулеви знания за услуги, които го поддържат.

Publist използва HTTPS, който включва SSL, за да защити вашите данни при транспортиране и вашите взаимодействия с него, след като стигне до сървърите на Publist. Няма поддръжка на WebDAV, но представител ни уведоми в имейл, че работи по него.

Тези методи няма да ви защитят от някой, който би искал да пробие слабата ви парола, но двуфакторното удостоверяване ще. Ако го включите, трябва да въведете защитен код в допълнение към нормалните си идентификационни данни, когато влизате от непознат компютър. Това блокира всеки, който може да е откраднал вашите идентификационни данни, да получи достъп до профила ви.

Центровете за данни на Amazon в AWS се подлагат на одити на трети страни, контролират точки за достъп с помощта на системи за откриване, ограничават достъпа въз основа на принципа на най-малко привилегия, поддържат регистрационни файлове за достъп, извършват многофакторна автентификация и поддържат 24/7 наблюдение, наред с други мерки.

Сигурността на нейния център за данни също гарантира, че съоръженията са закалени срещу заплахи за околната среда – като наводнения, пожари и земетресения – с използване на автоматични сензори, отзивчиво оборудване и мерки за съкращаване на данни, в случай че всичко останало се провали. Можете да прочетете повече за Amazon в нашия преглед на Amazon S3.

поверителност

Publist не включва частно криптиране, което е една от любимите ни функции, защото защитава поверителността ви. Това означава, че трябва да разчитате на политиката за поверителност на Publist, затова се потопихме в нея, за да видим колко е силна.

Първият ред на бизнеса е да виждате каква лична информация Publist събира. Това започва със събирането на информацията, която предоставяте при регистрацията, която може да включва вашето име, имейл и др. Това е всичко добре и е в съответствие с други услуги. 

Можете също да споделяте информация, като давате изрично разрешение на Publist за достъп до информацията ви, съхранявана с други услуги или приложения за съхранение в облак. Имайки предвид, че основната функция на Publist се върти около свързването на други приложения, няма от какво да се притеснявате.

В допълнение към тази информация, Publist може също да събира данни за потребители от публично достъпни източници и метаданни за посещенията ви в Publist, която включва уеб страниците, които сте гледали, връзките, които сте кликнали и други данни във връзка с нея. Плюс това, тя може да събира определена стандартна информация за браузъра, като типа на вашия браузър, IP адреса и времето за достъп.

Събирането на обществена информация не е стандартна практика, но в края на краищата това е обществена информация. Събирането на метаданни е нормално и много услуги го използват, за да получат показатели, които им помагат да подобрят своите продукти. Publist го прави по същите причини и може също така да извърши анализ на вашата информация с цел да подобри услугите си.

Споделяне на данни за публикуване

След това проверихме дали Publist споделя информация, събрана с трети страни. Publist може да използва част от събраната информация, за да персонализира реклами, показвани на вас, но тези данни не ви идентифицират лично. Освен това, Publist може също да използва вашата информация, за да комуникира с вас. 

От време на време може да получавате анкети или промоционални съобщения. 

Удобно е да знаете, че Publist не продава, дава под наем, не дава под наем или разкрива личната ви информация. На всичкото отгоре само Publist и неговите контролирани дъщерни дружества и филиали ще използват вашата лична информация и вашата информация няма да бъде разкрита на други трети страни без вашето съгласие. 

Publist може също да наеме компании, които да предоставят ограничени административни и комуникационни услуги, което може да изисква разкриване на личната ви информация за тях. Тези компании имат разрешение да го получат единствено с цел предоставяне на услугата си. 

Подобно на много други, Publist трябва да се съобрази със закона, така че да има достъп и / или да разкрие личната ви информация и информацията за вашия акаунт без предварително съгласие. 

Причини за това може да са спазването на правния процес, прилагането на Общите условия или спазването на фалит, сливане, придобиване, прехвърляне на контрол или нещо подобно.

Publist спазва Общия регламент за защита на данните, закон на ЕС, който определя и защитава правата на лицата по отношение на техните онлайн данни. Не е изненадващо, че Publist се придържа към него, защото много компании, опериращи извън ЕС, решават да го направят. Можете да прочетете повече в нашето Ръководство за GDPR.

Благодарение на този закон имате следните права:

  • Правото на изтриване, което означава, че можете да изтриете данните си с Publist по всяко време
  • Правото да бъдете информирани, което ви позволява да получавате информация за практиките на Publist и да актуализирате вашата информация, която Publist притежава по всяко време
  • Правото на достъп, което позволява на потребителите да знаят какви данни се обработват от Publist
  • Правото на възражение, което дава възможност на потребителите да възразят срещу обработката на определени данни
  • Правото на обжалване на автоматизирани решения и профилиране, което може да включва автоматично блокиране на потребителите

Като цяло не открихме никакви подозрителни клаузи или формулировки в политиката за поверителност. Publist казва, че ще спазва политиката за поверителност, независимо къде се съхраняват или обработват данните. Имайки предвид това, имайте предвид, че централата на Publist е в САЩ, която няма най-добрите закони и разпоредби в облака.

Обслужване на клиенти

publist-контакт-подкрепа

Поддръжката на клиенти обикновено включва потребителски форум, база знания и често задавани въпроси. Publist има само последната. Освен това можете да използвате формата за контакт, за да изпратите запитване до екипа за поддръжка.

Страницата с често задавани въпроси е оскъдна и фактът, че няма помощни статии, уроци или видеоклипове, е голяма пропускане. Свързахме се с поддръжката и получихме отговор за повече от един ден, което прави Publist една от най-бавните услуги за отговор на въпрос по имейл. Дано Publist може да разреши тези недостатъци в бъдеще.

Присъдата

Няма съмнение, че Publist използва приложението си, ако имате няколко акаунта за съхранение, прикачени с приложения. Колко потребители всъщност имат тази нужда, е съвсем различен въпрос и този, който е извън обхвата на тази статия.

В този смисъл Publist се интегрира с няколко услуги в момента, но обещава повече интеграции в бъдеще, както с облачните услуги, така и с други приложения. Списъкът с обещания е по-обширен от този, включително и други функции, които липсват в момента.

Най-големите недостатъци са липсващите настолни и мобилни клиенти, без разрешения или функции за контрол на съдържанието при споделяне на файлове и папки и няма възможност за синхронизиране на файлове от работния плот. 

На всичкото отгоре в поддръжката на клиентите липсват помощни статии, уроци и видеоклипове. Отнема много време, за да получите отговор на запитвания. Цените на издателите също не са сред най-конкурентните. Освен това, уеб клиентът има някои грешки, които се нуждаят от коригиране.

Publist обаче има силна сигурност и поверителност, заедно с бързи скорости на трансфер. Освен това, в момента няма много преимущества на Publist, така че решаващият фактор е дали трябва да интегрирате множество услуги и приложения за съхранение в облак на едно място. Освен това времето ще покаже дали Publist ще изпълни своя потенциал.

Какво мислите за Publist? Уведомете ни в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me