Преглед на MiMedia – Актуализирано 2020 г.

MiMedia Review

MiMedia е интересна услуга, която се фокусира основно върху, добре, медийни файлове. Той предлага много за потребителите, включително доста приятелска схема за ценообразуване, но интерфейсът и системата му за поддръжка биха могли да използват определено подобрение.


Отзиви за съхранение в облак

MiMedia е личен доставчик на съхранение в облак, който се фокусира върху съхранението на вашите снимки, видеоклипове, музика и документи. Стартира през 2010 г., за да ви помогне да организирате и управлявате файловете, които съхраняват вашите спомени и документи. В този преглед на MiMedia ще видим как компанията успя да направи това и какви други функции предлага, за да я превърне в добра Dropbox алтернатива.

Той има добри скорости на качване, интересни функции и прилични цени, но MiMedia трябва да подобри своята поддръжка и потребителското изживяване, ако иска да се конкурира с най-добрите доставчици на облачно съхранение. Ако искате да знаете повече, прочетете нататък. Ще разгледаме подробности за специфичните области на услугата и ще дадем своите заключения в края.

Алтернативи за MiMedia

Силни & Слабости

Характеристика

Услугите за съхранение в облак улесняват преместването на работата ви в облака, споделянето на вашите файлове и сътрудничество с други. Те също намаляват вашата зависимост от вашия твърд диск, което може да се счупи или да се срине.

MiMedia ви позволява да качвате документи, но не можете да редактирате или да им сътрудничите. Услугите се фокусират повече върху медийните файлове. Ако имате нужда от услуга за съхранение в облак, която е добра с снимки и видеоклипове, но може да поддържа и много други типове файлове и предлага много функции, прочетете нашето най-добро облачно хранилище за снимки и видеоклипове.

Ако предпочитате да пропуснете списъка и да прочетете за най-горния избор, прегледайте нашия преглед на pCloud.

Когато качвате снимки, MiMedia ги показва на страницата „снимки“. Можете да ги сортирате само по дата и добавена дата. Филтърът може да изберете всички снимки или само вашите любими, които маркирате, като щракнете върху иконата на сърцето.

Можете също да добавяте надписи към снимките си.

mimedia-Webb приложенията по години

Ако щракнете върху годината в горния ляв ъгъл на страницата „снимки“, можете да видите снимките си, сортирани по месец и година. Достъпът до тях обаче може да бъде болка. Приложението ни насочи към различна година от тази, която щракнахме.

Иконата за търсене в горната дясна част ви позволява да търсите чрез снимките си по име. Главното меню има няколко функции: „любими“, „този ден“, „откриване“, „колекции“ и „MiDrive“. „Любими“ представя любимите ви медии.

„Този ​​ден“ ви показва анимация, състояща се от вашите снимки, направени в определен ден, придружени от фонова музика.

„Открийте“ сканира вашите маркери и показва вашите снимки в групи според тях. Показва и карта на Google, която според нас трябва да е мястото, където сте направили снимките, но функцията все още е в разработка.

„Collection“ групира вашите снимки и видеоклипове, докато „MiDrive“ е пространство, в което можете да качвате файлове и да каните потребители. Ще поговорим повече за това в категорията за споделяне по-долу. Можете да оставяте коментари за снимки в него и да редактирате тяхното оформление.

Когато щракнете върху снимка, можете да я видите увеличена и да я модифицирате. Има само една опция за редактиране на снимки: завъртете. Имайте предвид, че това е услуга, посветена на медийни файлове, очаквахме да има основни опции за редактиране. Други приложения ги имат, включително Flickr и 500px, и двете са в нашия списък с най-добрите приложения за управление на снимки.

С увеличената снимка можете да я споделите, да я добавите към MiDrive или колекция, да управлявате нейните маркери, да я изтеглите или изтриете.

Приложението за настолни компютри MiMedia също ви позволява да го използвате, за да посочвате източници от облака за тапета на работния плот. Интервалът за смяна на тапети може да бъде кратък от 10 секунди или толкова дълъг, колкото един ден. Същото важи и за скрийнсейвър.

Ценообразуване

Ценообразуването е най-добро, ако услугата има планове, които са с добра стойност, което означава, че получавате много за вашия долар. Повече съхранение за по-малко, няколко планове и много функции са добри показатели, че получавате добра стойност. Ако евтините планове са Вашата основна грижа, вижте нашите най-добри оферти за съхранение в облак.

Ние също обичаме да виждаме безплатен план или пробен период, така че можете да тествате услугата. MiMedia има четири плана, които се различават по обема на съхранение, което предлагат.

Безплатният план, наречен Starter, осигурява 10 GB място за съхранение. Това не е много, но е достатъчно, за да запазите някои от вашите медийни файлове и да получите усещане за услугата.

Следващият план, Basic, таксува 7,99 долара на месец или 85 долара за годината и ви дава 500 GB място за съхранение.

Ако имате нужда от повече, можете да се абонирате за план Plus, който предлага 1TB за $ 9,99 на месец или $ 100 годишно. Това е добра стойност, но Sync.com, нашият общ избор в облачно хранилище, предлага 2TB за 96 долара годишно. За повече информация за него, прочетете нашия преглед на Sync.com.

MiMedia има собствен 2TB план, наречен Premium, но струва $ 15,99 на месец или 160 $ ​​за годината. Това е далеч от най-добрата стойност на пазара.

Лесно използване

MiMedia се предлага за Android, iOS, Windows и macOS. Има и уеб приложение, което има модерен интерфейс, който е привлекателен и лесен за използване.

Предната страница показва колекция от ваши снимки зад главното меню. Менюто е близо до средата на страницата и показва вашите възможности. В лявата част са представени типовете файлове, които можете да качвате. Щракването върху един ще ви изпрати на страницата, съответстваща на този файл. Дясната страна ви дава достъп до функции и потребителски профил.

Когато се преместите от началната страница, менюто се трансформира в бутон в горната лява част, който показва вашите опции, когато задържите курсора на мишката върху него. Атрактивната функция за плъзгане и пускане улеснява качването на файлове.

Качването става под формата на известия отдясно, които не покриват работната зона, така че можете да продължите да работите, докато чакате да приключи.

Превъртането през вашите снимки обаче не е толкова гладко, колкото би могло да бъде, защото миниатюрите на изображението първо се размиват и отнемат секунда, за да се изострят достатъчно, за да видите действителната снимка.

Изтриването на снимки не е много по-добре, защото трябва да изберете всяка от тях ръчно, което е досадно и направо ужасно, ако имате много да направите. Google Photos ви позволява да изберете и премахнете отметката на снимките си по удобен за потребителите начин, така че проверете дали искате по-добро потребителско изживяване.

Възпроизвеждането на видеоклипове работи без проблем, но същото не може да се каже и за музика. Не можете да кликнете върху песен, за да я възпроизведете Вместо това трябва да го изберете, след което да го добавите към опашката. На всичкото отгоре песента не започна да играе за нас.

Синхронизиране на файлове & Споделяне

mimedia-десктоп приложения старт

Можете да синхронизирате само снимки, видеоклипове, музика и документи, а настолното приложение сканира автоматично тях. Той избира всички намерени файлове и ви дава възможност да изключите отделни или типове файлове, като изберете приложимите бутони в горната част. Можете да зададете параметри за автоматично изключване в менюто с настройки.

mimedia-десктоп приложения изтегляне съдържание

Можете да качвате снимки от вашия компютър, социални медии и други облачни хранилища. Възможните източници включват Dropbox, Facebook, Flickr, Google и Instagram. Опитахме Flickr и се заседнахме в менюто за избор на папки. Когато пробвахме Google, нищо не се случи. Достатъчно е да се каже, че качването от външни източници се нуждае от коригиране.

Приложението за настолни компютри не следва класическия модел за синхронизиране, тъй като няма конкретна папка за синхронизиране. По-скоро MiMedia сканира за поддържани файлове и ви показва списък с папки, които ги съдържат. Те са предварително избрани по подразбиране, но можете да изберете и да изберете.

Можете да щракнете с десния бутон върху която и да е папка в системния ви мениджър на файлове и да изберете опцията „Качване веднъж“ на MiMedia. Тя работи като синхронизиране на папка с други услуги. 

Ако искате да „синхронизирате“ съдържанието си, трябва да изберете малката икона на зъбно колело в настолното приложение, да преминете към „изтегляния“, след което щракнете върху „изтегляне сега“.

mimedia-Webb ап-акция

Можете да споделяте единични или няколко снимки във Facebook или Twitter или по имейл.

mimedia-нов-midrive

Ако трябва да си сътрудничите с други, можете да създадете MiDrive, който е като колекция за вашите снимки, която ви позволява да каните хора на него.

mimedia-Webb ап-midrive

скорост

Средно отне около 12 минути, за да качите 525MB снимки, което е възможно най-бързо на теория. Връзката ни беше осъществена по WiFi извън Белград, Сърбия със скорост на качване от 6 мегабита в секунда и скорост на изтегляне от 102 Mbps.

При първия ни опит няколко снимки закъсняха, но те бяха качени, независимо.

Сигурност & поверителност

Работата онлайн, включително съхраняването на вашите файлове в облака, крие рискове. След като файловете са онлайн, хакери и други злонамерени хора няма да се колебаят да ги насочат. Това означава, че добрата сигурност е задължителна.

Облачната сигурност използва много протоколи и криптовалути, за да защити вашите файлове при транзит и в покой. Те включват TLS протокол за спиране на атаки от човек до средата, двуфакторна автентификация за предотвратяване на достъп, ако някой открадне вашите идентификационни данни за вход и лично, криптиране от край до край, за да се гарантира поверителността ви, като пази някой, но вие да не чете вашия файлове.

MiMedia не използва много от тях, но криптира вашите файлове по време на прехвърляне, като използва 128-битово SSL криптиране. Веднъж попаднал на сървъра, излишната архитектура предпазва данните ви от инциденти.

Компанията също се ангажира с поверителността, като казва, че само някой с вашите идентификационни данни може да има достъп до вашите данни, така че не забравяйте да създадете силна парола или да използвате един от нашите най-добри мениджъри на пароли.

поддържа

mimedia-подкрепа

MiMedia има FAQ, разделен на много секции, което улеснява намирането на това, което търсите. Разделите включват „акаунт“, „сигурност“, „мобилно приложение“ и други. Лента в горната част на страницата ви позволява да въведете въпроса си, за да филтрирате през темите. Също така се казва, че можете да „зададете“ въпроса, но няма форма, която да го изпратите на екипа за поддръжка.

Това каза, че има форма, до която можете да стигнете, като отидете на страницата „за нас“ и кликнете върху връзката „достигнете до нас“. Страницата показа няколко грешки, когато я отворихме и съобщи, че трябва да направим корекции преди да изпратим въпроса си, но не стана ясно кои са тези.

Поддръжка по телефона и чат не се споменава, така че приемаме, че не са налични.

Заключителни мисли

MiMedia е услуга, която ви позволява да боравите с вашите медийни файлове и документи. Той има функции, които ви позволяват да ги филтрирате и да създавате колекции. MiDrive е интересен, защото ви позволява да каните други хора в колекцията си и да получавате техните отзиви.

Това каза, че лесната употреба се нуждае от работа. Основните операции, като изтриване и избор на снимки, са скучна работа, превъртането през снимки е досадно и възпроизвеждането на музика не работи.

Въпреки това няма да изпитате бавна скорост на качване с MiMedia. Сигурността е прилична, със защита за вашите медии по време на трансфер и излишна архитектура на сървъра, за да защитите вашите файлове. Същото не може да се каже за поддръжка, тъй като има само често задавани въпроси и форма за контакт, която не работи.

Ако се нуждаете от първокласна услуга, за да управлявате медиите си, трябва да погледнете нашите прегледи в облачно пространство за съхранение, но ако нямате много файлове, трябва да ги качите бързо и няма да бъдете притеснени от няколко странности, дайте MiMedia изстрел.

Какво мислиш за MiMedia? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me