Преглед на Icedrive – Много безплатни хранилища – Актуализирано 2020 г.

Icedrive Review

Icedrive е нов за сцената за съхранение, но вече показва страхотни обещания със своите бързи скорости и голяма лекота на използване. Той има някои груби ръбове, но просто не можете да преодолеете 10 GB свободно пространство, нали? Вижте нашия пълен преглед на Icedrive за подробности.


Отзиви за съхранение в облак

Icedrive стартира през януари 2019 г. Тъй като това е нова услуга, тя няма функции, но предполагаме, че още са в процес на работа. Той предлага безплатен план от 10 GB и конкурентни цени, за да му помогнете да си вземе парче от пая, който имат най-добрите услуги за съхранение в облак.

Безплатната оферта и примамливите премиум планове може да помогнат да се обърнат главите, но Icedrive също има силна сигурност, бързи скорости, средни функции за споделяне и прилична поддръжка на клиенти. Процесът на синхронизация обаче може да използва допълнителни функции. Същото може да се каже и за настолния клиент. В политиката за поверителност също липсва част от това, което обичаме да виждаме.

Ако това не звучи като прекъсвач на сделките и искате да знаете как прави Icedrive при намирането на място под слънцето, придържайте се към подробностите в този преглед на Icedrive. В противен случай се консултирайте с нашето най-добро сравнение за облачно съхранение за алтернативи.

Силни & Слабости

Алтернативи за Icedrive

Характеристика

Тъй като Icedrive започна да работи наскоро, е разумно да няма толкова функции под колана си, колкото конкурентите. Това каза, че предоставя функции за споделяне и функция за синхронизиране, макар и не конвенционална.

Синхронизирането ви помага да преместите файловете си в облака, което ви позволява да избегнете загубата им към неизправности на твърдия диск, а споделянето ви позволява да изпращате файлове на други хора. Icedrive не използва конвенционалния модел на синхронизация, разработен от Dropbox. Ако искате да видите как Dropbox се синхронизира, прочетете нашия Dropbox преглед.

Вместо това Icedrive монтира мрежово устройство, което показва вашите облачни файлове и ви позволява да синхронизирате файлове в облака и вашите устройства.

Предимството на мрежовото устройство е, че можете да получите достъп до онлайн файловете си от вашия компютър, без първо да ги синхронизирате. Това спестява пространство и време на твърдия диск. Въпреки това, недостатъкът е фактът, че няма да имате достъп до файловете си, ако сте офлайн.

Icedrive обаче не премахва необходимостта от място на твърдия диск, тъй като използва кешираща система, която ускорява достъпа до онлайн файлове, като ги запазва на вашия твърд диск. Не можете да го изключите, но можете да намалите количеството пространство, което използва, до 1 GB. Можете също да го изчистите по всяко време.

Този подход е подобен на този, използван от pCloud, който е услуга за съхранение на основни продукти в много от нашите статии. Въпреки че Icedrive използва само мрежово устройство, pCloud има мрежово устройство и папка за синхронизиране. Всъщност тя може да синхронизира всяка папка. Ако искате това, прочетете нашия преглед на pCloud.

Ще поговорим повече за това как Icedrive синхронизира и споделя в съответния раздел по-долу.

Icedrive и Office

Icedrive може да визуализира файлове на Office и .pdf, но не се интегрира с Microsoft Office Online, офис пакета на Google или друг редактор на документи на трети страни, като OnlyOffice или Zoho Docs. Box се интегрира с Office Online и офис пакета на Google. Прочетете повече за характеристиките му на производителност в нашия преглед на Box. Ако не е подходящо, консултирайте се с нашия най-добър облачен хранилище за списък за сътрудничество.

Icedrive също няма интегрирано приложение за бележки. Ако имате нужда от приложение, което да прави бележки, прочетете нашата статия за най-добрите приложения за бележки за идеи. Microsoft OneNote се интегрира с Microsoft OneDrive и е на трето място в това сравнение. OneDrive е способна облачна услуга и можете да научите повече за нея в нашия преглед на OneDrive.

лед диск изображение за визуализация

Можете също да използвате Icedrive за преглед на вашите изображения, но не можете да правите много други неща. Ако искате повече функции на изображението, трябва да научите за услугите в нашия най-добър онлайн списък за съхранение на снимки.

Icedrive не предлага версии на файлове, които да ви помогнат срещу извличане на софтуер или случайни промени и изтривания на файлове. Ако това е функция, която ви е необходима, прочетете нашето най-добро облачно хранилище за обръщане на версиите.

Въпреки че на Icedrive липсват няколко основни функции, мобилното му приложение има функция, която повечето услуги за съхранение в облак не са: мобилно архивиране. Повечето облачни услуги за съхранение могат автоматично да архивират снимки и видеоклипове, но приложението за смартфони на Icedrive ви позволява също да архивирате вашите документи и аудио файлове.

Плюс това, IceDrive има частно криптиране от край до край, за което ще говорим повече в секцията „сигурност“.

Преглед на характеристиките на Icedrive

Лого на Icedriveicedrive.net

Започва от $ 167 на месец за 150 GBAll планове

Sync

Синхронизиране на папка

Синхронизиране на ниво блок

Селективна синхронизация

Управление на лентата

Синхронизирайте всяка папка

Споделяне на файлове

Споделяне на файлови връзки

Свържете паролите

Дати на изтичане на срока за връзка

Споделяне на папки

Разрешения за папки

Ограничения за изтегляне на връзки

Качване на връзки

продуктивност

Преглед на файлове

Редактиране на файлове

Сътрудничество в приложението

Office Online

Гугъл документи

Приложение за бележки

Възпроизвеждане на медии

Мобилни приложения

Забранено запазване на файлове

Версиите

WebDAV

Сигурност

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит

Протокол за шифроване
Twofish

Нулеви знания

Двуфакторна автентификация

Местоположение на сървъра
НАС

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Безплатен план

Ценообразуване

Преди да се абонирате за някой от трите премиум плана на Icedrive, можете да създадете акаунт и да получите безплатно 10GB, което ви позволява да видите как работи Icedrive. Най-малкото е щедро предложение.

Ако 20GB свободно място не ви го намали, можете да се абонирате за някой от трите премиум плана на конкурентна цена. 

Първият план е Lite, който осигурява 150 GB пространство за съхранение и 250 GB месечна честотна лента. Не можете да плащате на месец обаче. Вместо това ще трябва да платите 19,99 долара за една година предварително.

Това е същата цена като плана за 100 GB на Google Drive. Все пак Google Drive има повече планове и някои предлагат повече, отколкото прави Icedrive. Ако имате нужда от много повече място за съхранение, прочетете нашия преглед на Google Drive за цените.

Следващият план на Icedrive, Pro, има месечни и годишни опции. Това е $ 4,99 на месец, но ако платите за годината, получавате отстъпка, която намалява цената до $ 49,99 на година. Планът осигурява 1TB съхранение и 2TB месечна честотна лента.

Това е страхотна оферта и победи плана от 1 ТБ на Amazon Drive, който е 60 долара годишно. Amazon Drive обаче има голяма гъвкавост на плана, така че ако това ви подхожда, прочетете нашия преглед на Amazon Drive.

Ако все още се нуждаете от повече, последната опция е Pro + план. Получава ви 5TB място за съхранение и 8TB месечна честотна лента. Това е $ 17,99 на месец или $ 179,99 с годишната отстъпка.

Подобно на pCloud, Icedrive има оферти за цял живот, които в момента се отстъпват. Пожизненият лиценз изисква да платите само веднъж. Lite е $ 59, Pro е 149 $, а Pro + е $ 499. 

Въпреки че тези планове имат голяма стойност, цените на живота на pCloud са $ 175 за 500GB и $ 350 за 2TB. Планът от 2TB предлага по-малко от Pro +, но е по-добра сделка за потребителите, които не се нуждаят от 5TB. Тези, които го правят, ще получат повече за парите си, отивайки с Icedrive.

Лесно използване

Трябва да се регистрирате за акаунт в Icedrive, за да започнете да премествате файловете си в облака. Можете да направите това, като използвате уеб приложението, мобилното приложение или настолния клиент. 

Настолният клиент работи само в Windows. Липсата на поддръжка на Linux не е изненадващо, но липсата на поддръжка на macOS е. Ако имате нужда от едно или друго, прочетете най-доброто ни съхранение в облак за Mac и най-доброто облачно хранилище за статии за Linux за идеи. След като инсталирате настолния клиент, той ще ви подкани да монтирате устройство, което изисква само да натиснете бутон.

лед с кола от настолни-настройки

За разлика от някои услуги за съхранение в облак, Icedrive има тънък клиент за десктоп. Състои се от мрежово устройство и икона на системна област. Иконата на системната лента ви позволява да демонтирате устройството или да получите достъп до настройките. Настройките ви позволяват да активирате или деактивирате основни опции, като например включване на Icedrive при стартиране, проверка за актуализации и изчистване на кеша.

Въпреки това има забележима липса на други опции, като например връзка, която отваря уеб клиента, помощна секция или лента, която показва колко място ви е останало. Това каза, ако щракнете върху иконата, тя отваря вашата папка Icedrive. Настолният клиент е прост и лесен за използване, но трябва да има още няколко възможности, за да го направи по-полезен.

лед с кола-уеб-клиент

Уеб клиентът е прост и ясен. Можете да използвате менюто за навигация вляво, за да преминете през вашите файлове, криптирани папки, файлове, споделени с вас, наскоро качени файлове и изтрити файлове. В долния десен ъгъл има полезна лента, която показва колко място сте оставили. Ако имате много файлове, можете да намерите конкретни, като използвате лентата за търсене в горната част.

Настройки за Icedrive

Можете да щракнете върху името на вашия акаунт в горния десен ъгъл, за да получите достъп до меню, което ви позволява да отворите настройките, статистиката и приложенията на вашия акаунт, както и да получите помощ. Разделът за поверителност в менюто на акаунта е изненадващ, защото можете да го използвате, за да изтеглите лична информация, свързана с вашия акаунт, или да я изтриете. Повечето услуги изискват да изпратите имейл, за да направите това.

лед с кола-мобилни приложения

Приложението за смартфони не се отклонява от рецептата, която използват повечето услуги за съхранение в облак. Когато влезете в приложението, виждате вашите файлове и папки, които можете да организирате в изгледи на мрежи или списъци. Бутонът „+“ в долния десен ъгъл ви позволява да създадете папка, да качите файл или папка и да направите снимка, която ще се качи директно в облака.

Можете да използвате иконата на бургер вляво, за да навигирате файлове, споделени с вас, криптирани хранилища, отстъпки, любими и кошчета. Можете също така да получите достъп до полезната функция за архивиране, настройки и помощ. 

Няма начин да маркирате файловете за офлайн достъп, но Icedrive преминава в офлайн режим, ако излизате офлайн. Това ви позволява само да преглеждате вашите файлове, но не можете да ги преглеждате. Липсва и автоматично качване на снимки и видео. 

Цялостният опит с използването на Icedrive е плавен, но липсата на поддръжка на macOS и общи функции, които очакваме да очакваме от приложенията за смартфони, това намалява. Това каза, като се има предвид, че Icedrive е нова услуга, се надяваме, че бъдещите актуализации ще коригират тези неща.

Споделяне на файлове & синхронизирането

Основните характеристики на облачните услуги за съхранение са споделяне на файлове и синхронизиране, защото те определят как ще качите данните си в облака и ги споделяте, след като стигнат до тях. Icedrive има основни функции за споделяне на файлове, до които можете да получите достъп от уеб клиента или мобилното приложение. Ако трябва да споделите от работния плот, прочетете нашето най-доброто ръководство за съхранение в облак за споделяне.

лед с кола-акция по имейл

Уеб клиентът ви позволява да споделяте файлове, като създавате връзка за споделяне, която можете да копирате и поставите или изпратите по имейл. Ако създадете връзка, можете да я защитите, като зададете дата на изтичане и парола за достъп. Все пак няма начин да зададете ограничение за изтегляне. Можете да деактивирате обществената връзка, но това не е същата функция.

Споделянето на папки работи по същия начин, което означава, че не можете да каните хората да имат достъп до вашата папка и да им давате различни разрешения.

Има страница „споделена с мен“, която ви дава достъп до файлове и папки, споделени с вас, но няма страница, която да ви показва какво сте споделили с другите. Липсват и връзки за качване, които биха дали на другите възможност да качват файлове във вашето пространство за съхранение. Няма начин и да споделяте директно в социалните мрежи.

Мобилното приложение има същите функции за споделяне, но ги обогатява с икона на верижна връзка, която ви казва кои файлове и папки сте споделили.

лед задвижване мрежа задвижване

Както споменахме, няма папка за синхронизиране. За да синхронизирате вашите файлове от настолния клиент, използвате мрежовото устройство на Icedrive. Всичко, което поставите в него, ще се синхронизира с облака. Това каза, че не знаете колко време ще отнеме, преди данните ви да бъдат синхронизирани в облака. Добавянето на икони на файлове и папки, които да ви уведомяват за състоянието на вашия трансфер, ще помогне за това.

Качихме няколко папки с помощта на мрежовото устройство, но те не се появиха автоматично в уеб клиента, след като прехвърлянето им приключи. Трябваше да обновим ръчно клиента, за да ги предоставим на разположение. Мобилното приложение ги показа веднага след като се качиха, но трябваше да го обновим и ръчно по един повод.

Папката за синхронизиране не е достъпна, така че не можете да синхронизирате никоя папка от вашия компютър. Поради това очаквахме да можем да копираме файлове и папки в мрежовата папка на Icedrive, като използваме опция с десен бутон на мишката, но няма такава.

По време на процеса на синхронизиране не изпитвахме изоставане, но мрежовият диск се нуждае от работа, за да стане по-лесен за използване. Споделянето на файлове също може да бъде подобрено с добавяне на разрешения за папки, връзки за качване, ограничения за изтегляне и споделяне от работния плот.

скорост

Icedrive има сървъри в САЩ и ЕС. Колкото по-близо сте до неговите сървъри, толкова по-добри ще бъдат скоростите на вашия трансфер. Въпреки това те също ще зависят от вашия доставчик на интернет услуги.

Бяхме близо до сървърите на ЕС, защото проведохме тестовете си по Ethernet връзка в Белград, Сърбия, със скорост на качване от 9,84 мегабита в секунда и скорост на изтегляне 105,45 Mbps.

Първи опит: Втори опит
Време за качване:00:15:1000:14:0800:14:39
Време за изтегляне:00:01:1100:01:1900:01:15

Времето ни за качване е средно 14 минути и 39 секунди, което е почти точното време, което трябва да отнеме на теория, без режийни. Скоростта на изтегляне беше още по-добра, достигайки средно една минута и 15 секунди, което е бързо и времето, което очаквахме.

Няма начин да ограничите скоростите на прехвърляне, за да не ги вземете твърде много от вашия план за данни. Няма и синхронизиране на ниво блок, което би помогнало да се ускори прехвърлянето на следващи качвания.

Сигурност

За разлика от повечето услуги за съхранение в облак, които използват алгоритъма на Rijndael AES за кодиране на данни, Icedrive използва алгоритъма Twofish. Той беше един от финалистите на процеса Advanced Encryption Standard, но алгоритъмът Rijndael беше избран за победител. 

Това каза, че криптирането на алгоритъма на Twofish не е слабо и до голяма степен зависи от това колко добро е прилагането на Icedrive. Алгоритъмът AES има предимство, тъй като през годините той получава много повече внимание, което означава, че има сложни реализации на пазара.

Icedrive използва вашата парола за криптиране, за да генерира 256-битови ключове, същата дължина като 256-битови AES. Той ги генерира от страна на клиента и не ги прехвърля на сървърите си, което означава, че само вие имате достъп до тях. Това го прави частно, криптиране от край до край.

Ако сте безплатен потребител, все пак нямате полза от криптирането. Той е запазен за потребители, които се абонират за премиум планове на Icedrive. Това каза, че TLS / SSL протоколът ще защити вашите файлове в транзит от атаки, като например атаки на човек в средата, дори ако сте безплатен потребител.

Icedrive няма двуфакторна автентификация, така че трябва да създадете силна парола.

поверителност

Чудесно е да имате частно криптиране, за да осигурите поверителността си, но политиката за поверителност трябва да се съобразява с личната информация, която изпращате.

Политиката за поверителност на Icedrive казва, че Icedrive и неговите собственици „предприемат проактивен подход към поверителността на потребителите и гарантират, че са предприети необходимите стъпки за защита на поверителността на неговите потребители през цялото им посещение.“ Услугата също отговаря на всички закони и изисквания на Великобритания за поверителност на потребителите. 

Политиката за поверителност гласи, че потребителите, които се свързват с Icedrive или собствениците на Icedrive, „предоставят лична информация, поискана на собствен риск“. Също така се казва, че личната ви информация се съхранява поверителна и се съхранява сигурно, както е подробно описано в Закона за защита на данните от 1998 г.. 

Вашата информация за контакт ще бъде използвана за да се абонирате за електронни бюлетини, но само ако дадете разрешението си.

Декларацията за поверителност не е толкова подробна, колкото някои, които видяхме. Например, не се казва дали Icedrive събира допълнителни данни, като метаданни. За пример за по-стабилен подход, прочетете раздела „поверителност“ в нашия преглед на Tresorit.

Въпреки това Icedrive спазва Общия регламент за защита на данните. За повече подробности относно това, прочетете нашето Ръководство за GDPR.

Icedrive използва частно криптиране, така че да няма достъп до съдържанието на вашите файлове. Плюс това, той казва, че не споделя лична информация, която предоставяте на трети страни. 

И все пак е тревожно да прочетете, че потребителите предоставят информация за контакт на Icedrive на свой риск. След това отново Icedrive казва, че пази такава информация в безопасност и поверителност. Това не е най-доброто описание за защита на поверителността на потребителите и поради липсата на подробности относно това дали Icedrive събира метаданни, ще го отбележим като пропускане.

Обслужване на клиенти

лед с кола-подкрепа страници

Ако срещнете проблем, можете да използвате страницата за поддръжка на Icedrive, за да ви помогне да го разрешите. Той е разделен на няколко категории, но ако това не помогне, можете да го търсите и вие. Няма много статии, но са ясни. Вероятно, Icedrive ще добави повече, докато расте.

Ако не намерите отговор, можете да се свържете с екипа на Icedrive, като създадете билет или чрез Skype на „support_66327.“ На страницата за контакти се казва, че екипът отговаря в рамките на 24 до 48 часа, но ние получихме отговор в рамките на три часа. Това е доста бързо, но не е изненадващо, защото централата на Icedrive е в Европа. Все пак няма 24/7 поддръжка.

Присъдата

Icedrive е способна услуга, която вероятно дължи липсата на функции да стартира сравнително наскоро. Най-очевидният му плюс е, че предлага 20GB безплатен план и премиум планове, които са от голяма полза. Освен това е проста и лесна за използване, но липсват функции, които да я направят по-лесна за използване.

Плюс това, споделянето и синхронизирането на файлове липсват функции, които имат най-добрите услуги за съхранение в облак в нашите отзиви за облачно съхранение. Скоростите на трансфер на Icedrive не разочароваха, но няма глобална мрежа от сървъри, която да гарантира такива скорости на потребителите по целия свят.

Харесва ни, че Icedrive предлага частно криптиране, въпреки че е зад платена стена. Липсата на двуфакторна автентификация обаче е голяма пропуск.

Освен сигурността, поверителността на вашите данни също е важна. Не намерихме тревожни клаузи в политиката за поверителност, но липсата на подробности е смущаваща. И накрая, екипът за поддръжка на Icedrive бързо отговори на нашето запитване.

Какво мислиш за Icedrive? Смятате ли, че си заслужава вашето време, благодарение на силната си сигурност, добрата скорост на трансфер и страхотните оферти за абонамент? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me