pCloud Review – Актуализиран през 2020 г.

pCloud Преглед

pCloud е сигурна и лесна за използване услуга, която ви позволява да съхранявате до 10GB безплатно, предлага планове за живот до 2TB и като цяло ще направи запазването на файлове по-лесно от по-голямата част от конкуренцията. Въпреки че не е напълно без недостатъците му, няма да се колебаем да го препоръчаме на повечето хора.


pCloud файлове за уеб интерфейс

pCloud Sync Folder

pCloud Share File Link

pCloud Връзки за изтегляне

pCloud Drive Client

предишен

Следващия

pCloud е близо до горната част на нашия най-добър облачен списък за съхранение и често печели в нашите „най-добри“ статии. Това е благодарение на силните му мултимедийни функции, отлични стойности за абонаментни планове, строга сигурност и възможности за споделяне. Той съхраняваше данни само в САЩ, но сега има европейски местоположения и отговаря на правилата на ЕС за поверителност.

Това обаче има своите недостатъци, като например слабите възможности за сътрудничество и факта, че трябва да доплатите, за да активирате частното криптиране. Ако искате да използвате облачно хранилище за работа в екип, прочетете нашата най-добра облачна съхранение за сътрудничество. За да избегнете плащането за частно криптиране, вижте топ услугата в нашето най-доброто ръководство за услуги за съхранение в облак с нулево знание.

Ако тези недостатъци не ви вълнуват, придържайте се към нас, докато обсъждаме възможностите му по-подробно в този преглед на pCloud.

pCloud Отзиви и оценки от потребителите

pCloud Отзиви на потребители

Абсолютно обичащ pCloud. Определено по-добре от Dropbox – не сте се сблъскали с някакви проблеми с ограничението на честотната лента, както при Dropbox. Също така по-бързо!
Ако нещо се промени, ще преразгледа тази публикация. Дотогава за сега отидете за pCloud!

шик

24.03.2017 г. от 20:16 ч. –

Показване на преглед / коментар

Много добър облак.
Мога да кача файловете си при 10Mo / s (80Mbits)! Можете да изберете всякакви папки по ваш избор, които да синхронизирате, много готини.
Уеб интерфейсът и приложението за android също е добър. Единственият проблем е може би сигурността, няма 2FA (двойно факторно удостоверяване) и данните не са криптирани на сървъра им по подразбиране.

Math

2016/09/15 в 05:04 –

Показване на преглед / коментар

Най-добрият облачен софтуер. Лесен за настройване и използване, много по-добър от Dropbox. Разумно бърз в Сидни, Австралия.

Руди

2016/07/13 в 22:44 –

Показване на преглед / коментар

Аз съм в Китай. pCloud работи много добре тук. Той е отличен. Горещо го препоръчвам.

Лин

2016/05/07 в 07:45 –

Показване на преглед / коментар

За мен pCloud е най-добрият! Пробвал съм OneDrive, Dropbox и GoogleDrive, но най-много ми харесва pCloud. Платформата му е наистина лесна за ползване, те имат добра поддръжка и pCloud Crypto ми помага да се чувствам в безопасност за моите файлове.

Ханс Цимер

2015/12/17 в 23:37 –

Показване на преглед / коментар

Прекарах последните няколко дни, преглеждайки всички облачни доставчици, които можех да намеря онлайн. Имам предвид всички големи играчи като Mega, Dropbox, OneDrive и т.н..
Към този момент няма доставчик, който да отговаря на pCloud далеч!

surr3a1

2015/10/23 в 00:13 –

Показване на преглед / коментар

Наистина е толкова сигурна и удобна за ползване. Най-доброто, което някога съм използвал…

Мерт Ямак

2014/10/13 в 11:40 –

Показване на преглед / коментар

предишен

Следващия

Посетете pCloud

Силни & Слабости

Алтернативи за pCloud

Характеристика

Основната функция, която pCloud предлага е възможността да съхранявате вашите файлове на отдалечено място, за да можете да ги синхронизирате и споделяте на устройства и да избегнете загубата им на неизправности на твърдия диск. Ще се докоснем повече до това в по-късен раздел на този преглед на pCloud. Тук ще разгледаме какви функции предлага pCloud, които не са стандартни за услугите за съхранение в облак.

Един от тях, pCloud Drive, подобрява стандартния модел за синхронизация. Позволява ви достъп и работа с вашите онлайн файлове, сякаш са били на вашия компютър. pCloud Drive по принцип работи като мрежово устройство, показва файловете, които сте качили в pCloud, без да заема място на твърдия ви диск. Недостатъкът на този подход е, че трябва да сте онлайн, за да имате достъп до вашите файлове.

pcloud-аудио-плейър

pCloud е нашата най-добрата селекция в най-добрата ни статия за облачно съхранение за музика. Тогава не е чудно, че неговият плейър борави с аудио файлове лесно. Подобно на по-мощните настолни плейъри, той може да зареди списък с песни, да запази текущата си опашка като една, да разбърква песни и да повтаря списък с песни. Можете да получите достъп до плейлиста си на пътя чрез мобилното приложение pCloud.

Услугата ви позволява да преглеждате снимки и да възпроизвеждате видеоклипове. Всъщност той влезе първо в най-доброто ни хранилище за облаци за снимки и видеоклипове. Прегледът на изображения може да създаде слайдшоу и ви позволява да извършвате стандартни операции, като изтриване, преименуване и копиране. Изображенията запазват своята разделителна способност при качване, но можете също да изтеглите преоразмерени версии.

pcloud-видео плейър

Възпроизвеждането на видеоклипове изисква те да бъдат преобразувани в уеб формат. След това можете да използвате интегрирания видео плейър, който се представя без заекване. Има опция за избор на качество – стандартно или с висока разделителна способност – което е приятно докосване. Тъй като няма ограничения за размер на файла, pCloud работи добре, ако искате да съхранявате HD филмите си.

Потребителите на Kodi могат да използват неофициален плъгин за предаване на филми директно от pCloud във видео плейъра на Kodi. Прочетете нашето най-добро облачно хранилище за Kodi ръководство за повече информация.

pCloud е съвместим с WebDAV. Това означава, че можете да получите достъп до вашето pCloud хранилище с инструменти на трети страни, които разполагат с WebDAV. MultCloud, инструмент за синхронизиране от облак в облак, е един пример. Ако искате да научите повече, прочетете нашия преглед MultCloud.

Това каза, че нямате нужда от MultCloud, за да премествате файлове от облак в облак, ако използвате pCloud. Услугата има още един трик в ръкава си, който е резервно копие в облак за облачни услуги като Dropbox, Google Drive и OneDrive. Можете дори да архивирате вашите Facebook и Instagram данни, което го прави чудесно за архивиране в социалните медии.

Преглед на характеристики на pCloud

pCloud логоwww.pcloud.com

Започва от $ 399 на месец за 500 GBAll планове

Sync

Синхронизиране на папка

Синхронизиране на ниво блок

Селективна синхронизация

Управление на лентата

Синхронизирайте всяка папка

Споделяне на файлове

Споделяне на файлови връзки

Свържете паролите

Дати на изтичане на срока за връзка

Споделяне на папки

Разрешения за папки

Ограничения за изтегляне на връзки

Качване на връзки

продуктивност

Преглед на файлове

Редактиране на файлове

Сътрудничество в приложението

Office Online

Гугъл документи

Приложение за бележки

Възпроизвеждане на медии

Мобилни приложения

Забранено запазване на файлове

Версиите

WebDAV

Сигурност

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит

Протокол за шифроване
256-битов AES

Нулеви знания

Двуфакторна автентификация

Местоположение на сървъра
НАС

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Безплатен план

Ценообразуване

В нашите статии за съхранение в облак pCloud се нарежда близо до върха по стойност. Той бие цените на Dropbox, което не е трудно, но също така бие Amazon Drive и Google Drive. Поради това не е изненада, че е сред най-добрите сделки в облачно съхранение. Ако имате нужда от друга услуга за съхранение в облак, която предлага подобна стойност, прочетете нашия преглед на Sync.com.

pCloud предлага безплатен 2 GB план, а за регистрация са необходими само имейл адреса ви и парола. Можете също така да добавите до 8 GB към този безплатен план чрез изпълнение на определени задачи, като например изтегляне на приложението за синхронизиране на клиент и смартфон. За всеки приятел, когото посочите, можете да добавите 1 GB пространство за съхранение на pCloud. Тази безплатна сделка прави pCloud годен да оглави най-добрата ни статия за безплатно съхранение в облак.

Има няколко начина да платите абонаментната си такса: месечно, което ви позволява да се откажете по всяко време, но в дългосрочен план е по-скъпо; годишно, което предлага 20-процентова отстъпка, но изисква да платите предварително; и живот, който изисква голямо незабавно плащане, но ви спестява много пари. Тези, които искат да останат инкогнито, имат възможност да плащат с биткойни.

Ако откриете, че pCloud е много подходящ за вас, предложението за цял живот е добър избор. Технически това е валидно 99 години или докато не започнете да бутате маргаритки.

pCloud предлага своя Premium 500GB план за $ 4,99 на месец, което е силно предложение – струва $ 3,99 на месец, когато се плаща ежегодно – но акцентът е, че планът Premium Plus 2TB струва само 8 USD на месец при годишен абонамент.

pCloud for Family ви позволява да поканите до петима членове на вашето семейство да използват pCloud и да им присвоите количеството пространство за съхранение и да споделяте квотата, която искате. Планът предлага 2TB пространство за съхранение pCloud и 2TB трафик за връзка за изтегляне. Споделените папки заемат място за съхранение само от собственика на папката.

Получавате и 30 дни история на боклука с плана 2TB Family, който ви позволява да проследявате и възстановявате по-стари версии на файловете във вашия акаунт.

За да се абонирате за семейния план на 2TB, трябва да изплатите 1400 долара. В момента обаче се отстъпва с 65 процента, което намалява цената до 500 долара.

pCloud също предлага бизнес версия. Той изисква минимум пет потребители и таксува $ 544 на година или 9 долара на потребител на месец. Можете също да плащате месечно, като в този случай цената ще бъде 56,68 долара на месец или 11,34 долара на потребител на месец.

Лесно използване

Услугата за съхранение в облак може да има функции, които работят без проблем, но всичко е за нищо, ако потребителското изживяване не е приятно и интуитивно. Това важи за клиентите на настолни компютри, уеб и мобилни приложения. pCloud обаче не разочарова.

pcloud-десктоп приложения

Неговият настолен клиент следва общия модел на синхронизация и се състои от икона на системна област и папка за синхронизация, наречена pCloud Sync. В Windows папката за синхронизиране се създава по подразбиране във вашата папка „документи“. Много по-изявена обаче е папката pCloud Drive, до която можете да получите достъп чрез иконата на системната лента.

Бутоните в горната част на клиента за десктоп улесняват навигацията между преглед на акаунта, споделени връзки, добавката за крипто pCloud, настройки и опции за помощ и поддръжка. Прегледът на акаунта показва оставащото ви пространство за съхранение и съдържа връзки, които отварят вашия pCloud Drive, уеб клиента и страницата му за боклук. Дизайнът се чувства остарял и проницателен, но това не го влошава много.

Клиентът работи на Windows, macOS и Linux. Всъщност pCloud е в горната част на най-доброто ни съхранение в облак за класиране на Linux.

pcloud-уеб-приложения

Ако сте на друг компютър, можете да получите достъп до вашите файлове чрез уеб приложението на pCloud. Можете да видите основните функции в страничната лента вляво. Браузърът на съдържанието може да показва вашите файлове и папки в списък или изглед на плочки. До всеки файл и папка има отметка, така че можете да ги изберете и да извършвате действия с помощта на бутоните, разположени в горната част.

Функцията за плъзгане и пускане може да се подобри, защото не можете да качвате файлове или папки, като ги плъзнете навсякъде, както можете, например, с OneDrive. Вместо това трябва да ги пуснете в малкия изскачащ прозорец, който се появява в центъра на екрана, когато влачите съдържанието си. Прочетете нашия преглед на OneDrive за подробности относно неговото уеб преживяване.

Можете да направите същото за отделни файлове или папки, като използвате трите точки, които се появяват, когато задържите курсора върху тях. Работи отлично, но бихме предпочели да използваме десен бутон, защото ще ни изведе в менюто по-бързо. Въпреки това, уеб клиентът е бърз и лесен за използване.

pcloud-мобилни приложения

Когато сте в движение, можете да използвате приложението за смартфон pCloud за достъп до вашите файлове. Иконите в горната част на менюто в мобилното приложение ви дават бърз достъп до вашите снимки, видеоклипове, документи или музика. Той също може автоматично да качва снимки и видеоклипове. Мобилното приложение е лесно за използване и е достъпно за Android и iOS.

Синхронизиране на файлове & Споделяне

Споделянето е едно от основните предимства на качването на вашите файлове в облака, а не използването на физически твърд диск. Можете да споделяте файлове, като използвате всеки от трите клиента pCloud. Първо ще разгледаме уеб клиента.

pcloud-уеб-акция-папка-опции

Можете да споделяте папки и конкретни файлове чрез връзки. pCloud ви позволява да споделяте папки, като каните други и предоставя разрешения „може да редактира“ или „може да преглежда“. Като алтернатива можете да генерирате връзка за качване, която другите да използват за качване директно в папката ви или връзка за изтегляне, която им позволява да изтеглят вашите файлове.

pcloud-уеб-акция-връзка

Когато искате да споделите файл, можете да генерирате връзка, която може да бъде защитена с парола и дата на изтичане. Можете също да го съкратите, но имайте предвид, че късата версия е по-малко защитена от нормална връзка, защото е по-лесно да се гадае. Когато споделяте файл, можете да видите неговите показатели за изтегляне в раздела със статистически данни.

Можете също да споделяте връзки към Facebook и Twitter. Ако обаче използвате pCloud Crypto, няма да можете да споделяте криптираните си файлове.

В уеб приложението pCloud има страница „споделяния“, която ви показва какво сте споделили с други хора, и изглед „споделен с мен“, който ви казва какво виждате другите са споделили с вас.

pcloud-настолен-акция

Малко услуги за съхранение в облак имат настолни клиенти, които могат да споделят файлове и папки, но pCloud е една от тях. Споделянето на папки отразява възможностите, достъпни чрез уеб приложението. Същото важи и за споделянето на файлове, освен че не можете да видите статистически данни за връзки или да защитите вашите споделяния с парола или дата на изтичане.

Приложението за смартфони ви позволява да споделяте връзки към приложения за социални медии, но можете също да използвате pCloud, за да изпратите имейл с връзка. За да поканите някого в папката си, все пак трябва да изпратите имейл.

Можете да синхронизирате всяка папка, като щракнете с десния бутон върху нея и изберете „синхронизиране с pCloud“. Това ще го добави към вашия pCloud акаунт и ще започне да качва вашите файлове на сървър. Можете също да копирате файла във вашата съществуваща папка за синхронизиране. Друг подход е да го синхронизирате от настолния клиент. Менюто за синхронизиране ви позволява да добавите нова синхронизация и показва съществуващите ви синхронизирани папки. Не изпитвахме проблеми при синхронизирането.

скорост

Средно отне около 23 минути, за да качите папка с цип от 1 GB, която на теория е толкова бърза, колкото е възможно. Изтеглянето отне около минута и половина, което е най-бързото, което можехме да очакваме със 100 мегабита в секунда. pCloud не повлия толкова много на нашите системни ресурси, че не можехме да изпълняваме други задачи, но ако това се случи, можете ръчно да ограничите скоростите си.

Използвахме Ethernet връзка в Белград, Сърбия, със скорост на качване от 6 Mbps и скорост на изтегляне от 100 Mbps..

Тестове първи опит: втори опит: средно:
Време за качване00:24:0000:23:0000:22:00
Време за изтегляне00:01:3000:01:3000:01:20

pCloud поддържа сървъри в САЩ, така че скоростите ви ще бъдат по-добри, колкото по-близо сте до основния му център за данни в Далас, Тексас. За да ускори нещата, pCloud използва синхронизиране на ниво блок.

Сигурност

pCloud има силна сигурност. Той използва TLS протокол, за да предотврати успеха и криптирането на атаки от човек в средата, за да осигури вашите данни по време на транзит и в покой. След като вашите данни достигнат център за данни, те ще бъдат репликирани на поне пет сървъра. Вашите файлове ще бъдат шифровани с 256-битов AES.

pcloud сигурност

Частното шифроване от край до край не позволява на всеки друг освен вас да чете вашите файлове, но pCloud не го предлага по подразбиране. Вместо това трябва да получите добавка наречена pCloud Crypto, която струва $ 3,99 на месец. Това означава, че компанията не включва частно криптиране в своите планове. Прекарването на 3,99 долара на месец може да е добра инвестиция, но в следващия раздел ще говорим повече за това.

pcloud-крипто

Шифроването прави невъзможно сървърът да разбере вашите данни, така че няма да можете да генерирате визуализации на файлове. pCloud ви предлага възможността да изберете кои файлове искате да шифровате и заключите и кои искате да оставите сами.

pCloud използва двуфакторно удостоверяване, за да спре хакерите, откраднали паролата ви, да имат достъп до вашия акаунт. Все пак трябва да се уверите, че имате силна парола от самото начало.

поверителност

Централата на pCloud е в Швейцария, която има едни от най-добрите закони за поверителност в света. pCloud съхранява вашите данни на сървъри в САЩ, но трябва да спазва швейцарските закони, защото е швейцарска компания. Въпреки това, в специфични случаи, когато потребителите нарушават условията на поведение, компанията може да включва и сътрудничи с правоприлагащите органи.

Най-добрият ви залог да защитите поверителността си е да използвате криптиране на нулевите знания, което не е безплатно с pCloud. Купуването на крипто добавката за 3,99 долара на месец е добра инвестиция, за да попречи на правителствените агенции да проникнат през вашите данни. Също така получихме съобщения от читатели, че pCloud ще прокара файловете ви, за да се гарантира, че нищо не нарушава условията и условията, ако не използвате Crypto.

pCloud спазва Общия регламент за защита на данните, но вашите данни може да бъдат подчинени на закони и разпоредби в облака на САЩ, ако са в САЩ и те ще заменят тези условия в политиката за поверителност, които съответстват на GDPR.

С тези условия трябва да сте наясно, че личната ви информация и комуникации могат да бъдат прехвърляни и поддържани на сървъри или бази данни, разположени извън вашата държава, провинция или държава.

Законите в САЩ или в ЕС може да не са толкова защитни за вашата поверителност, колкото тези във вашето местоположение. Когато използвате pCloud, вие се съгласявате, че ще разкриете лична информация на услугата и че разкриването ще се ръководи от приложимите закони в САЩ и ЕС.

Тези лични данни ще останат в pCloud за минималния период от време, необходим за изпълнение на законови или регулаторни задължения и бизнес цели. Личните данни могат да останат за по-дълги периоди, отколкото се изисква от закона, ако притежават законни бизнес интереси и не са забранени от закона.

pCloud може да обработва вашите лични данни по различни причини, които са разрешени съгласно законите за защита на данните в Европейското икономическо пространство и Швейцария.

Ако не сте съгласни с начина, по който pCloud борави с вашата информация, можете да откажете съгласието си, като изтриете профила си в pCloud. Вашата лична информация и файлове също ще бъдат изтрити. Това съответства на „правото на заличаване“ от GDPR. Можете да намерите повече информация за вашите възможности за поверителност тук.

Когато използвате pCloud, той също събира информация за вас, която може да включва вашия IP адрес, тип и версия на браузъра, операционна система, източник на реферали и информация за устройството. Такава информация за метаданни обаче не трябва да е достатъчна, за да ви идентифицира.

pCloud използва услуги за проследяване, за да събира информация за вас, като продължителност на посещението, изгледи на страници и пътеки за навигация, посетени страници и др. Можете да намерите подробностите в нейната политика за поверителност.

Освен метаданните и статистическата информация, pCloud събира, което е стандартна практика, той се придържа към GDPR. Това обаче не важи за потребителите, които съхраняват данните си на сървърите в САЩ. MEGA разширява GDPR за всички свои потребители, а не само за тези от ЕС. Прочетете нашия MEGA преглед, за да научите повече за това и вижте как двете се сравняват в нашето сравнение pCloud срещу MEGA.

Обслужване на клиенти

pcloud Помогни-център

pCloud има раздел с често задавани въпроси, който е разделен на категории. Всички имат подробни отговори на често задавани въпроси. Ако там не намерите отговора си, можете да поискате техническа поддръжка на pCloud за помощ, като използвате формата за контакт.

Поддръжка по телефона и чат не е налична, но поддръжката по имейл е. Той отговаря в рамките на един ден, често в рамките на няколко часа. Получихме отговор след около шест часа на безплатна сметка. Ако имате нужда от незабавна поддръжка, можете да прочетете как други облачни услуги, като Dropbox, се справят с нея в нашия преглед на Dropbox. Прочетете и нашето pCloud срещу Dropbox парче.

Присъдата

pCloud е страхотна услуга за съхранение в облак. Мултимедийните му функции му помогнаха да достигне върха на нашия списък в нашата най-добра облачна памет за класиране на снимки и видеоклипове. Плюс това, той има pCloud Drive, който помага да спестите място на твърдия ви диск, и функция, която може да архивира вашите данни от други услуги.

Приложенията на pCloud са лесни за използване и няма да ви създадат главоболие. Можете да използвате и трите, за да споделяте файлове и папки, които можете да защитите, като използвате силните опции за контрол на съдържанието на услугата. Синхронизирането също работи добре. Няма да имате проблеми с постигането на бързи скорости, освен ако вашият доставчик на интернет услуги няма проблем или не сте далеч от сървъра.

Силната сигурност помага да се запазят данните ви във виртуалния диск, но pCloud не включва частно криптиране по подразбиране. Политиката за поверителност спазва GDPR за потребителите на ЕС, но препоръчваме на потребителите в САЩ да купуват крипто добавка за 3,99 долара на месец, ако искат да съхраняват чувствителна информация.

pCloud не струва цяло състояние. Всъщност тази услуга за съхранение в облак има някои от най-добрите оферти на пазара, а нейният безплатен план е повече от достатъчен за тестване на услугата.

Какво мислите за pCloud? Печели в много категории, но достатъчно ли е за вас да зарежете твърдия си диск или услугата за виртуално устройство, която използвате? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодарим ви, че прочетохте този отзив на pCloud.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map