JustCloud преглед – актуализиран 2020 г.

JustCloud преглед

JustCloud предлага разочароващо преживяване, което би могло да се превърне в катастрофално. Cloudwards.net препоръчва да не използвате тази услуга, разберете защо.


Отзиви за съхранение в облак

JustCloud е огромно разочарование: неговият набор от функции е силно ограничен и е смешно скъп в сравнение с някой от другите ни най-добри доставчици за съхранение и архивиране. Ако това не е било достатъчно лошо, потребителите съобщават, че техните файлове просто липсват от сървърите, когато са им необходими.

Въпреки че тук, в Cloudwards.net, предпочитаме нашите читатели да изразят собствено мнение, ще нарушим собственото си правило и силно съветваме да не използваме тази услуга. Ако все още сте готови да го направите, посетете Justcloud и се регистрирайте, получавате безплатно 1GB хранилище и 15MB място за синхронизиране.

Силни & Слабости

Алтернативи за JustCloud

Характеристика

JustCloud прави малко, за да се открои от тълпата. Той предлага хибрид за архивиране и съхранение в облак в едно приложение.

Въпреки това услугата за архивиране е доста ненадеждна и услугата за синхронизиране е слабо интегрирана и неудобна за използване. JustCloud също позволява споделяне, но само с други потребители на JustCloud и има много малко от тях.

Дори най-основните функции, които бихте очаквали от услугата за съхранение в облак – като автоматично синхронизиране на видео файлове в папки или качване на файлове, по-големи от 1 GB – са екстри, които трябва да бъдат закупени с висока годишна цена.

Дори бутонът „настройки“ отваря препоръка за надграждане на вашия акаунт, преди да ви изпрати в менюто на действителните настройки.

Ценообразуване

Цената за JustCloud е изключително стръмна. Дори и големи планове с дългосрочен ангажимент са по-скъпи от първото ниво на съхранение от доставчици като Google Drive (за повече информация за това, прочетете нашия преглед на Google Drive).

Можете дори да използвате услуга като Backblaze (Backblaze преглед) за неограниченото й архивиране, като същевременно използвате независимо решение за съхранение в облак за ежедневни нужди на по-ниска цена, отколкото плащате за JustCloud.

Цените на JustCloud, започващи от над 0,14 долара за GB, просто не са конкурентни на пазара, където повечето от другите ни най-добри услуги за съхранение в облак предлагат планове, които започват от $ 0,02 за GB и поевтиняват от там.

Въпреки че получаването на първия гигабайт безплатно е нещо приятно, той намалява в сравнение с това, което предлага всеки от нашите най-добри доставчици на облачно хранилище.

Лесно използване

Невъзможно е да използвате JustCloud, без да чувствате, че се връща назад. Папката за синхронизиране не се интегрира с файловата структура на вашия компютър, функция, която е доста стандартна за решения в облачно съхранение, като я прави достъпна само чрез клиента JustCloud.

На всичкото отгоре отварянето на файл от JustCloud го изпраща в папката за изтегляне. Това означава, че за да запазите всички промени, които правите, ще трябва ръчно да добавите файла в JustCloud отново. За да добавите към това неудовлетворение, влаченето и пускането не работи последователно в интерфейса.

Освен това не можете да качвате папки в приложението JustCloud, което ви принуждава да правите цялото управление на файлове от интерфейса на папката за синхронизиране, което е доста трудно да се използва.

Ако искате да видите своите архиви, няма дори начин да го направите от собственото приложение. Бутонът „моите файлове“ просто ви отвежда към уеб интерфейса, който също изглежда доста датиран и обикновено не е синхронизиран.

Всички файлове, които архивирах, обикновено не се появяват. Вместо това страницата ще докладва, че не съм архивирал никакви файлове. Въпреки това, все още ще има забележка, че съм останала от космоса и трябва да закупя повече.

Споделяне на файлове & синхронизирането

Можете да споделяте файлове с помощта на JustCloud, но само с други потребители на JustCloud. В подканата за споделяне се посочва, че връзката ще позволи достъп, но тази връзка ще доведе директно до страница за създаване на акаунт. Това може да бъде изключително разочароващо, ако очаквате бързо да споделите един файл с някого.

Синхронизирането също не е изцяло функционално. Няма версия, защото файловете трябва да се качват ръчно всеки път, когато ги редактирате от папката за синхронизиране. Това също означава, че ако нещо се случи, докато правите редакции, ще трябва да се върнете към най-новото качване, а не най-скорошното записване.

Това е за разлика от по-надеждни решения за съхранение, които автоматично се синхронизират всеки път, когато записвате. Простият факт, че един неуспешен диск може да унищожи работата ви, трябва да ви държи далеч от тази услуга.

скорост

Скоростта на качване в началото изглежда доста използваема. С връзката ми с 29.86Mbps надолу и 6Mbps нагоре папка с около 1GB завърши архивиране в 1:15.

Въпреки това, аз нямах начин да потвърдя тази скорост, тъй като файлът никога не се появи в онлайн интерфейса на JustCloud, дори и след 24 часа, в които заявява, че може да отнеме.

Скоростта на качване и изтегляне изглежда бърза, макар че е трудно да се потвърди, но времето, необходимо за файловете, за да се синхронизира в действителност, се измерва в дни, а не секунди.

Сигурност & поверителност

JustCloud твърди, че използва “265 битово криптиране.” 256-битовото криптиране, което JustCloud вероятно означава, че използва, е приятна функция, но притесненията ви може да нараснат по други причини, а не просто небрежен маркетинг.

JustCloud посочва, че информацията на потребителите може да се споделя с трети компании за рекламни цели. JustCloud също има достъп до вашите файлове, така че ако някога те бъдат хакнати или бъдат връчени със заповед, вашите данни са изложени на риск.

Не само защитава лошо личната ви информация, JustCloud също така излиза извън пътя си, за да избегне всякаква отговорност. JustCloud заявява в своята политика за поверителност, че „не може да гарантира пълна сигурност“. Или каквато и да е сигурност: ние съветваме да не оставяме нещо дори дистанционно чувствително на сървърите на JustCloud.

Обслужване на клиенти

Може да очаквате, че ако продуктът е толкова труден за експлоатация, че можете поне да потърсите как да го използвате, но документацията на JustCloud е много ограничена. Уебсайтът е от малка помощ и няма форум на общността, който да получи помощ от други потребители.

Поддръжката по телефона не е по-добра: докато JustCloud може да се похвали с 24-часово време за реакция по имейл – което е по-добро от много други услуги – поддръжката, която ще получите, не си заслужава. Примери в изобилие от JustCloud са просто ужасни за своите клиенти, включително и безмилостни имейли след отписване и постоянни телефонни обаждания.

JustCloud дори обвини частен потребител, че използва услугата за бизнес, след което продължи да повишава цената на услугата си без разрешение. Времето за отговор не е всичко: ако те са просто безполезен спам, не си струва.

Присъдата

С лоша поверителност и сигурност, почти без интеграция с вашите устройства, съмнителна надеждност и мощен ценоразпис, JustCloud просто не е разумна инвестиция за никого във всяка ситуация.

Без значение дали имате нужда от облачно съхранение или архивиране, по-добре е да прочетете нашите най-добри отзиви за облачно съхранение или да разгледате нашата статия за най-добрите онлайн резервни услуги и да изберете друг доставчик. Буквално всеки друг ще бъде по-добра сделка от JustCloud.

Имате ли опит с JustCloud? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me