Xero Accounting Review – Облачни базирани книги – Актуализирано 2020 г.

Xero Accounting Review

Xero е отличен онлайн счетоводен инструмент за повечето компании. Макар и да не е перфектен, той предлага голяма гъвкавост, макар че някои видове компании може да се наложи да отделят допълнително, за да се възползват максимално от него. Вижте нашия преглед на Xero, за да разберете защо смятаме, че това е една от най-добрите счетоводни програми там.


Най-счетоводни-софтуерно Отзиви

Xero е облачна базирана платформа за онлайн счетоводство, предназначена за малки предприятия в различни индустрии. Характеристиките на Xero са особено подходящи за фирми, които прекарват много време в проследяване на парите си, инвентара и активите си. Xero ви спестява време, като автоматизира основните функции, като фактури и банкови корекции.

Функциите на Xero Accounting са лесни за използване и работят добре помежду си. Проследяването на запасите е полезно за бизнеса, който трябва да управлява запасите си. Ако искате да подобрите ефективността, Xero предлага и интеграция с много софтуер, като HubSpot, ProWorkflow и много други.

За разлика от неговите конкуренти, можете да се насладите на всички функции на Xero, дори и с най-евтиния си ценови план, въпреки че плановете от долния клас ограничават броя на фактурите и сметките, които можете да изпращате и не ви позволяват да използвате няколко валути. Ако сте разрастващ се бизнес, ще трябва да надстроите бързо.

Надстройката до „стандартния“ план на Xero премахва тези ограничения и прави Xero отличен счетоводен инструмент за малкия бизнес. Междувременно надстройката до най-скъпия план на Xero ви позволява да използвате няколко валути в рамките на Xero.

Смятаме, че Xero е една от най-добрите възможности за счетоводство. Разберете дали Xero е най-подходящото за вашия бизнес чрез 30-дневния си безплатен пробен период или продължете да четете този пълен преглед на счетоводния софтуер за Xero.

Силни & Слабости

Алтернативи за Xero Accounting

Характеристика

Xero предлага функции, които варират от основните, които виждате във всяко друго счетоводно решение, до екстри, които рядко виждате в неговите състезания.

Първото нещо, което виждате, когато влизате в акаунта си в Xero, е таблото ви за управление, където можете да намерите финансовото си състояние с един поглед. Xero на таблото за управление на пакети с много информация, повече от FreshBooks или QuickBooks (прочетете нашия преглед FreshBooks и QuickBooks онлайн за повече информация). 

В началото таблото за управление изглежда затрупано и количеството показана информация е зашеметяващо, но трябва да можете да го използвате ефективно във времето.

ксеромезофилни табло

Xero предлага директна емисия към вашата банкова сметка, за да импортирате вашите извлечения всеки ден. Подробностите за времето и честотата можете да намерите на страницата за поддръжка на Xero. Свързването на вашия акаунт с онлайн банкови услуги, като Tide и Starling, ви позволява да получавате актуализации за вашите транзакции в реално време.

След като настроите банковата си сметка и започнете да поддържате емисията си, можете да започнете да съпоставяте банковата си сметка и балансите на Xero, като направите банково съгласуване.

При съвместяване на банката преминавате през банковото си извлечение и съпоставяте транзакция с извлечение. Можете да получите достъп до съгласуване на банките чрез таблото за управление на Xero или в страницата „банкова сметка“, до която можете да получите достъп от падащото меню под „счетоводство“. Тази страница се състои от вашето банково извлечение и действията, които можете да направите, за да съгласувате транзакциите.

ксеромезофилни банка-помирение

Ако имате транзакции, които се появяват често, можете да спестите време за съгласуване на банките, като създадете банково правило за автоматично генериране на тази транзакция. За да създадете ново банково правило, отидете на страницата „банкови сметки“ и ще видите бутон „банково правило“, който ще ви позволи да управлявате банковите си правила.

Разделът „покупка“ на Xero предоставя инструментите, необходими за управление на разходите ви, а разделът „продажби“ съдържа инструмента за управление на вашите фактури.

И секциите „покупка“ и „продажби“ имат ясен поток. Когато цитирате артикул, можете да следите състоянието на вашата оферта. Ако вашият клиент е приел офертата, можете да изпратите фактура с няколко кликвания. Същото важи и за сметките и поръчките за покупка.

Можете да проверите състоянието на вашите фактури и сметки в страниците „преглед на продажбите“ и „преглед на покупките“.

Xero Integrations

Можете да интегрирате Xero с много различни видове софтуер. Можете да намерите тези интеграции на пазара на приложения на Xero, който можете да отворите в падащото меню под името на вашия бизнес.

ксеромезофилни ап-пазар

Управлението на запасите на Xero е удобно за фирми, които трябва да следят инвентара си. Тази функция може да ви помогне да следите стоките си и да ви попречи да продавате повече от това, което имате на склад. Той също може автоматично да актуализира количеството на вашия артикул, когато създавате фактура или сметка.

ксеромезофилни добавка инвентаризация

Друга от уникалните характеристики на Xero са „дълготрайните активи“, които ви позволяват да управлявате съществуващите си активи. Можете лесно да следите информация, като гаранция, изхвърляне и стойност за всеки от активите си. Полезно е, ако имате активирани с времето активи, като сложно оборудване, което трябва редовно да се разменя.

Преглед на функции на Xero

Xero Счетоводно логоwww.xero.com

Започва от $ 900пер месечно Всички планове

Характеристика

фактуриране

фактуриране

A / R

A / P

Банкови такси

CC
добавка

Плащане на сметки
добавка

Мултивалута

Мобилно приложение

Време за проследяване
добавка

Складова наличност

ведомост

Ценообразуване

Ценовият план на Xero е разделен на три нива, „ранен“, „растящ“ и „установен“. Надграждането до следващия ценови план дава малки неравности в неговите функции. По-долу са посочени американските цени.

Ценовият план на Xero е различен за всеки регион. За други страни цените на Xero се разделят на три плана: „стартер“, „стандарт“ и „премиум“, но тези планове се определят по различен начин от ценовите планове на Xero в САЩ. Международният план има по-малка ценова разлика, като „стартерният“ план е на цена 20 долара, „стандартен“ план на 30 долара, а „премиен“ план на 40 долара.

Началният план на Xero, „рано“, отключва всички функции на Xero, но ограничава броя на фактурите, сметките и съгласуванията, които имате на месец. Ако вашият бизнес се разраства, ще преминете тези ограничения за нула време и ще трябва да надстроите. Дори и при тези ограничения, ранният план на Xero все още е доста добра работа, тъй като получавате почти всички функции на Xero само за 9 долара на месец.

Следващият план, „растящ“, е стандартният план на Xero, който премахва ограниченията за транзакциите, но все още не ви позволява да извършвате транзакции в няколко валути. Ако сте малък или среден бизнес, който се нуждае от почти всички функции на Xero, планът на Xero за “растящ” е идеален за вас.

При 30 долара на месец, “нарастващият” план на Xero има голяма конкуренция. Тъй като всички функции на Xero са отключени при най-евтиния ценови план – който струва $ 9 на месец – ъпгрейдите се чувстват по-скъпи в сравнение с FreshBooks или QuickBooks Online, които дават възможност за нови функции с всяко надграждане. Ако обаче вземете предвид стойността на функциите, които получавате, цената е разумна.

Най-скъпият план на Xero, „установен“ – който струва 60 долара на месец – добавя възможност за работа с множество валути. Той също се предлага в комплект с Xero Projects и Xero Expenses. Ако се абонирате за „установения“ план на Xero, можете да използвате Проекти и разходи за толкова служители, колкото искате.

За „ранния“ или „растящия“ план, Xero предлага и допълнителни интеграции. Можете да използвате Xero Projects – инструмента за остойностяване на работните му места – започващ от 7 долара на месец и Xero Expenses – неговата мобилна функция за улавяне на касови бележки и подаване на искове – започвайки от $ 4 на месец. Има и Xero ТРЗ, въпреки че това работи само в определени държави.

Тези абонаменти се броят на активен човек. Ако имате много служители, които се нуждаят от тези функции, цените на Xero могат бързо да се повишат.

Удобство за потребителя

Записването за безплатна 30-дневна пробна версия с Xero е лесно. Трябва само да попълните имейл адреса си и вида бизнес, който управлявате, тогава сте готови да започнете.

Преди да създадете своя бизнес акаунт, можете да играете с Xero, като използвате демо компания. Можете също така да създадете своя акаунт веднага и да се разхождате сами.

Има три начина да въведете своето банково извлечение в Xero. Ако използваната от вас банка вече е интегрирана с Xero, можете да настроите директна емисия от вашата банкова сметка. Стъпките, необходими за това, зависят от вашата банка, но за повечето от тях това е доста просто. Можете да намерите ръководство за свързване на вашата банка на страницата за поддръжка на Xero.

Ако вашата банка не е един от партньорите на Xero, имате две възможности. Можете да свържете вашия Yodlee акаунт с Xero или да импортирате своите извлечения ръчно. За да използвате Yodlee, трябва да предоставите вашата информация за вход в онлайн банкиране, за да може Yodlee да експортира извлеченията от вашия акаунт.

Последната опция е да импортирате вашите изявления ръчно, но внесените отчети трябва да са във формат CSV, QIF или OFX.

Когато сте готови да разгледате Xero, лентата за навигация се показва в горната част на прозореца, състояща се от раздели „табло за управление“, „бизнес“, „счетоводство“ и „контакт“. Отляво можете да видите името на организацията, която управлявате. От дясната страна можете да видите бутоните за поддръжка и бързо добавяне.

ксеромезофилни падащото меню

Има крива на обучение с Xero, но използването на основните му функции, като фактури и сметки, е лесно. Дори и да сте напълно начинаещ, можете да разберете повечето функции на Xero след няколко минути четене на помощната страница, за разлика от FreeAgent (прочетете нашето ревю за FreeAgent).

Освен уеб приложението си, Xero предлага мобилно приложение за вашите устройства с iOS и Android, което ви позволява да управлявате парите си в движение. С приложенията за iOS и Android можете да видите таблото си за управление, покупките, продажбите и контактите си. Можете също да създавате нови фактури, сметки, разписки, котировки и контакти.

ксеромезофилни таблото ап

Интерфейсът на Xero е лесен и лесен за използване при добавяне на нови фактури, разписки и сметки. Когато добавите разписки, те ще бъдат записани като изходяща транзакция във вашата банкова сметка. Таблото за управление не е толкова пълно, колкото това, което виждате в уеб версията, но все пак е достатъчно, за да предоставите финансовото си състояние от един поглед.

ксеромезофилни фактура приложение

ксеромезофилни получаване приложенията

фактуриране

Има три начина за изпращане на фактура чрез Xero. Първият е през „+” от дясната страна на лентата с инструменти. Чрез този бутон можете да създавате нови фактури, сметки, контакти и много други.

ксеромезофилни плюс-знак

Вторият начин е през таблото ви за управление, в раздела „Фактури, дължими на вас“. Там бутонът „нова фактура за продажби“ ще ви отведе до новата ви фактура.

Третата е през страницата „фактури“, която можете да намерите в падащото меню под „бизнес“. Можете също да създадете повтаряща се фактура, като щракнете върху стрелката до бутона и изберете „нова повтаряща се фактура“.

ксеромезофилни фактура страница

Преди да създадете първата си фактура, може да искате да посетите страницата за настройки на фактурата на Xero, където можете да персонализирате темата на фактурата си или да добавите нова тема. Персонализирането включва формата и логото на вашата фактура.

Можете да настроите платежните услуги, които искате да използвате за фактурите си, чрез страницата „настройки“. За разлика от FreshBooks и QuickBooks Online, Xero не приема директно плащане с кредитна карта. 

Вместо това плащането с вашата кредитна карта се обработва чрез Stripe. Ако приемете много плащания с кредитни карти, ще трябва да следите таксите за обработка. Можете също да използвате PayPal или да включите персонализиран URL адрес, ако искате да бъдете платени чрез други канали.

Страницата с настройки също ви позволява да настроите напомняния за фактури. Можете да създадете до пет напомняния и да персонализирате имейлите, изпратени с тях. Тази настройка се прилага за всички ваши фактури. 

Ако имате клиент, който не иска да ви напомня постоянно, нямате друг избор, освен да изключите напомнянето за всички свои клиенти. Това е друг недостатък на функцията за фактуриране на Xero, особено ако имате множество клиенти с различни правила за фактуриране.

Интерфейсът за създаване на фактура е лесен и лесен за разбиране. Добавете вашия получател в полето, означено с „до“. Можете или да добавите нов контакт, или да използвате съществуващ клиент от списъка си с контакти, като в този случай подробностите за този контакт ще бъдат автоматично включени във фактурата.

Когато създавате фактурата си, можете да изберете елементи от инвентара си или да ги добавите ръчно. Ако елементът, който искате да фактурирате, не е в списъка ви за управление на запасите, можете също да ги добавите бързо чрез страницата „нови фактури“. Ако използвате проследяване на инвентара, количеството на артикула ще бъде автоматично актуализирано, когато фактурите даден артикул.

Отстъпки и данъчни ставки се прилагат към всеки артикул. Отстъпките могат да се определят на определена цена или като процент. Можете също да зададете дали искате да включите данъка в междинната сума на фактурата си или не.

ксеромезофилни фактура

Незначителен недостатък във фактурирането на Xero е, че не можете да добавите бележка към клиента си във фактурата си. Ако има някаква важна информация, можете да я съобщите само чрез персонализиран имейл, който е приложен към вашата фактура.

ксеромезофилни повтаряне-фактура

Като цяло създаването на фактури в Xero е просто и лесно за разбиране. Страницата „Преглед на продажбите“, която можете да намерите в категорията „бизнес“ в падащото меню, може да ви даде статуса на вашата фактура. Можете също така да видите кратък отчет за седмичните си фактури на таблото за управление.

Ако преди сте използвали Xero, може да сте използвали „класическото“ фактуриране на Xero. Xero актуализираха функцията си за фактуриране през април 2019 г., за да подобрят своята гъвкавост, оформление и добавят функция за автоматично запазване. Можете да преминете към „класическото“ фактуриране на Xero, като щракнете върху връзката „преминаване към класическо фактуриране“ в долната част на вашата страница с нормално фактуриране.

разходи

Управлението на разходите ви в Xero е подобно на управлението на вашите фактури. Можете да намерите сметките си в падащото меню „Счетоводство“.

Когато стартирате поръчка за покупка, можете да създадете сметки само с няколко кликвания. Ако използвате проследяване на инвентара, количеството на артикула ви ще се актуализира автоматично, след като създадете сметка.

Подобно на фактурите, можете да създавате нови сметки по няколко различни начина: таблото за управление, „+“ вдясно на навигационната лента или страницата „сметки“, които можете да намерите в падащото меню „бизнес“.. 

Можете да проследите напредъка на сметките си в страницата „сметки за плащане“. Чрез тази страница можете да планирате плащанията си или да настроите пакетно плащане за няколко сметки.

ксеромезофилни партида плащане

За да създадете нова сметка от страницата „сметки“, можете да натиснете бутона „нова сметка“. За да създадете повтаряща се сметка, можете да щракнете върху стрелката и след това да натиснете бутона „нова повтаряща се сметка“.

ксеромезофилни сметки за плащане

Ако това е разходен разход, можете да зададете сметката на клиент. Следващия път, когато фактурирате този клиент, използвайки „класическо“ фактуриране, този разход ще бъде автоматично добавен към фактурата.

Докладване

Освен информационното табло, можете да видите и по-изчерпателни отчети за вашия бизнес. Можете да намерите тези отчети в падащото меню под „счетоводство“, след което изберете „отчети“. На тази страница можете да отворите отчетите си и да управлявате любимите си за бърз достъп.

Отчетите на Xero са разделени в осем категории: финансови, продажби, покупки, данъци, инвентар, счетоводство, плащане и дълготрайни активи.

ксеромезофилни доклади

Отчетите за продажбите ви позволяват да виждате фактурите си за вземане през определен период по много начини. От тези отчети можете да определите кой от клиентите ви е най-бавният и кой има най-дълга фактура.

ксеромезофилни възраст-доклад

Настройките на отчетите на Xero са полезни и имат повече персонализиране от QuickBooks Online и FreshBooks. Можете да коригирате периода от време, който искате да видите в отчетите си. Някои отчети също ви позволяват да изберете кои колони искате да видите и да добавите филтри, които да ви помогнат да намерите данните, които искате.

ксеромезофилни доклади-настройки

Отчетите от категорията „покупки“ работят по същия начин като тези от „продажби“. Тези отчети се използват, за да видите кои доставчици плащате най-бавно и на които дължите най-много.

Данъчният обобщен отчет ви позволява да видите целия си данък върху продажбите за определен период. В рамките на този отчет можете да разделате два отчета: обобщение и одитен доклад. Показаните данъци се категоризират според вида на данъка. Когато публикувате данъчен отчет, можете да персонализирате някои части от отчета, като заглавие, дата и подножие.

Освен тези категории има и отчети за „дълготрайни активи“ и „инвентаризация“. Отчетите за дълготрайните активи се използват за наблюдение на амортизацията и обезвреждането на вашите активи. Отчетите за управление на запасите могат да ви помогнат да видите потока на инвентара си във времето. От тези отчети можете също да видите кои елементи са най-популярни или кои.

Счетоводните отчети могат да ви помогнат да разберете вашите транзакции. Можете да видите вашите транзакции филтрирани по акаунти, контакти или дати. Обобщените отчети за транзакциите ви дават кратък преглед на дейностите във вашия акаунт във времето. Подробните отчети за транзакциите ви дават подробен отчет за всички ваши транзакции във времето.

Финансовата категория се състои от 14 различни доклада. Грубо тези доклади са разделени на четири типа: бюджет, собствен капитал, изпълнение и паричен поток. Отчетите за собствения капитал могат да се използват за предприятия с множество собственици на бизнес или инвеститори. Производителността и паричният поток могат да ви дадат необходимите данни, за да прецените финансовото си състояние.

Отчетите на Xero могат да се приемат много. Има много отчети в сравнение с FreshBooks и приблизително същия брой в сравнение с QuickBooks Online. Не е странно, ако не ги използвате. 

Прекрасно е, когато за първи път настроите всичко, но след като разберете кои можете да използвате за анализ на вашия бизнес, функцията за отчитане на Xero е полезна, тъй като има много опции за персонализиране.

поддържа

Можете да стигнете до страницата за помощ на Xero чрез „?“ символ от дясната страна на навигационната лента. Страницата за помощ на Xero е доста обширна и задълбочена. Той може да отговори на повечето технически въпроси, които може да имате. 

Ако не намерите това, което търсите, Xero предлага и форум на общността, за да можете да попитате колегите потребители на Xero, които може да имат решение или решение.

Можете също така да се свържете директно с клиентите на Xero. Формулярът за поддръжка, който трябва да попълните, се състои от темата и темата, имейла ви и подробностите за вашия проблем. Когато попълните темата, Xero ще предложи някои теми от тяхната страница за помощ, за да се уверите, че проблемът, за който питате, не е в техните страници за помощ.

След като изпратите въпроса си, ще бъдете поставени на опашка, така че няма да получите отговор веднага. Според страницата за поддръжка на Xero, екипът му за поддръжка ще отговори в рамките на 24 часа. 

Когато зададохме въпрос на поддръжката на клиентите си, получихме отговор след осем часа. Това беше в рамките на обещания денонощен прозорец, но все още не е идеално, ако имате спешен проблем, който може да попречи на бизнеса ви.

Присъдата

Xero е стабилно облачно базирано счетоводно решение с много функции. Характеристиките му са лесни за използване и работят добре помежду си.

Основните характеристики, като сметки и фактури, имат същите общи очертания като другия счетоводен софтуер и могат да бъдат лесно разбрани. Разширените функции, като проследяване на инвентара и дълготрайни активи, трябва да се научат, но цялата необходима информация се съдържа в помощната страница на Xero.

Като се имат предвид всички функции, които има, разрастващият се план на Xero за цените е идеален за малки и средни предприятия. Тъй като екипът на Xero продължава да подобрява системата си и да внедрява нови функции, може да получите много повече от Xero в бъдеще.

Колко мощен е Xero, зависи от вашия бизнес. Ако вашият бизнес включва проследяване на запасите и управление на активи, счетоводството Xero е перфектно. Ако сте фрийлансър, който не се нуждае от повечето функции на Xero, друга платформа като FreshBooks е по-добра за вас.

За да разберете дали Xero е перфектното съответствие за вашия бизнес, предлагаме ви да изпробвате безплатната 30-дневна пробна версия на Xero. Какво мислиш за Xero? Ще се радваме да чуем в секцията за коментари. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map