Онлайн преглед на QuickBooks – облачно счетоводство за плюсове – актуализирано 2020 г.

Онлайн преглед на QuickBooks

Облачен счетоводен софтуер, който работи добре за всички, както от хората, които тепърва започват, така и от тези с повече опит в счетоводството. Въпреки това, за да започнете, е необходима малко лакътна мазнина, както можете да прочетете в този пълен преглед на QuickBooks онлайн.


Най-счетоводни-софтуерно Отзиви

QuickBooks Online заслужава мястото си в нашия списък с най-добър счетоводен софтуер. Създаден от Intuit, QuickBooks Online предоставя много функции, които могат да ви помогнат да управлявате финансите си по-бързо и по-лесно.

Има стръмна крива на обучение с QuickBooks Online. Основните функции са лесни за разбиране, но по-усъвършенстваните функции са по-трудни за овладяване. За щастие, QuickBooks Online разполага с богата база знания, за да ви помогне да извлечете максимума от парите си.

QuickBooks Online има много функции, които ще ви помогнат да намалите времето, което отделяте за управление на вашите финанси. Той предлага автоматизирани функции, като повтарящи се транзакции, напомняния за фактури, правила за цените и други. Той предлага и допълнителни услуги, като например подаване на данъци или управление на вашата ведомост за допълнителни разходи.

Като цяло QuickBooks Online е отличен счетоводен софтуер, който може да ви помогне да управлявате финансите си чрез една платформа. Ако искате да видите колко добре може да помогне на вашия бизнес, опитайте безплатната му 30-дневна пробна версия или прочетете пълния онлайн преглед на QuickBooks.

Силни & Слабости

Алтернативи за бързи книги онлайн

Характеристика

Основните функции на QuickBooks Online, като фактуриране и основно отчитане, са лесни за използване и много адаптивни. Има и функции, като например таблото за управление и преглед на продажбите, които могат да ви помогнат да следите финансовото си състояние с един поглед. Информацията се показва с графики и цифри, които могат да ви помогнат лесно да разберете финансовото си състояние.

QuickBooks-табло

Подобно на Xero (прочетете нашия преглед на Xero, за да научите повече), можете също да получите банкови емисии на живо чрез QuickBooks Online. Съвместяването на транзакциите е лесно и можете да видите разликата между салдото си в горната част на страницата.

QuickBooks-помирение

Има много функции, които се открояват в QuickBooks Online. Функцията му за инвентаризация например ви позволява да управлявате вашите елементи и да настройвате точки за пренареждане. 

За да пренаредите даден артикул, можете да кликнете върху стрелката до артикул и да кликнете върху „пренареждане“, което ще ви отведе до формуляра за поръчка за покупка. Когато добавяте елемент към инвентара си, можете също да добавите няколко елемента, за да създадете пакет, което ще бъде полезно, ако имате специални цени в пакет.

QuickBooks-добавка инвентаризация

Можете също така да зададете правила за цените, които са отстъпки за артикули от вашия инвентар. Можете да задавате елементи, клиенти, време и други. По-късно, ако правилото е приложимо, цената автоматично ще се промени, но имате възможност да я промените на друга цена, ако искате.

Проектите на QuickBooks Online ви помагат да останете печеливши, като ясно показвате приходите и разходите на вашия проект. Разходите, като часове и сметки на служителите, се записват и сравняват с получения доход. Сравнението е показано на страницата на вашия проект, за да можете да видите колко пари печелите или губите.

QuickBooks-проекти

Заснемането на разписки чрез мобилните ви приложения е лесно. Той автоматично сканира вашите разписки, за да категоризира информацията ви, така че не е нужно да въвеждате всичко ръчно. След това прегледаните разписки се прибират във вашите разходи и можете да ги изтеглите винаги, когато трябва, например, когато съставяте данъците си.

За потребители в САЩ QuickBooks Online предлага допълнителни функции, които могат да ви помогнат с вашите данъци.

QuickBooks Online ви позволява да управлявате транзакциите си, така че да имате всички необходими данни по време на американския данъчен сезон. Тя ви позволява да проследявате данъците си за 1099 изпълнители и да ги сглобявате за вас. Срещу допълнителна такса можете да изпращате своите електронни данъци направо от QuickBooks Online.

Той също има функция за данък върху продажбите, която може автоматично да изчислява вашите данъци. Още по-добре, тъй като тя автоматично актуализира данъчните ставки при промяна на законите, можете просто да забравите всичко за данъка си върху продажбите и да оставите QuickBooks Online да го направи вместо вас.

Най-новата му функция „капитал“ ви позволява да видите кредитния си рейтинг, за да видите дали отговаряте на условията за заем и ви помага да го получите. Можете да изтеглите кредитния си резултат веднъж безплатно. Ако искате да вземете заем, за да разширите бизнеса си, QuickBooks Online може също да ви помогне да намерите заем чрез неговия „пазар“.

Онлайн преглед на QuickBooks

Онлайн лого на QuickBooksquickbooks.intuit.com

Започва от $ 1500 на месецВсички планове

Характеристика

фактуриране

фактуриране

A / R

A / P

Банкови такси

CC

Плащане на сметки

Мултивалута

Мобилно приложение

Време за проследяване

Складова наличност

ведомост

Ценообразуване

QuickBooks Online е едно от най-скъпите счетоводни решения на разположение, но има и много допълнителни функции, които можете да получите с допълнителни разходи.

Дори и да е скъп, ценовият план на QuickBooks Online има смисъл. Той предлага четири плана, като добавя още функции и потребителски слотове с всеки план. Разликата в цените също е разумна.

Най-евтиният му план, „прост старт“, е ясно създаден за малки фирми, които се нуждаят само от нещо, за да управляват своите финанси. Тя включва основни характеристики, като основно отчитане, фактури и данъци. Този план е на цена от 20 долара на месец, което е доста скъпо, особено след като е ограничено до основните функции.

Ъпгрейд на следващия си план, “съществени”, ви позволява да управлявате своите сметки и да проследявате времето. Той също така позволява до трима потребители. Цената му е $ 40, което е 20 $ скок, само за да получите три допълнителни функции.

Поредното надграждане до „плюс“ на цена от 70 долара отключва инвентара и проектите на QuickBooks Online. Ако имате нужда и от двата инструмента, увеличението на цената с 30 долара е доста разумно, защото и двата са мощни инструменти, които могат да ви помогнат да спестите още повече време и пари. 

Последната надстройка до „напреднали“ е насочена към по-голям бизнес, който може да отдели $ 150 на месец за счетоводен софтуер. Той идва с много подобрения, включително ускорено фактуриране, подобрени отчети и 20 безплатни банкови превода.

Друг план, който наскоро стартира QuickBooks Online, е планът за „самостоятелно заетите лица“, който беше създаден за фрийлансъри. Той струва 15 долара на месец, което го прави по-евтин от другите планове.

Той има основни функции, от които ще се нуждаят фрийлансъри, като фактуриране, създаване на основни отчети и проследяване на вашите приходи и разходи. Също така ви позволява да изчислявате вашите тримесечни данъци, което е нещо, което FreshBooks няма.

От друга страна, QuickBooks Online няма функция за проследяване на времето като FreshBooks. Ако това е прекъсвач на сделката за вас, прочетете нашия преглед на FreshBooks, за да научите повече. Тъй като този план е насочен към фрийлансъри, не можете да надстроите друг план, ако изберете „самостоятелно заети”.

Освен тези планове, QuickBooks Online предлага много платени екстри. Най-очевидните от тях са обработката на ведомостта и функцията „заплащане на сметки“.

Удобство за потребителя

Преди да започнете с QuickBooks Online, можете да го изпробвате безплатно за 30 дни. Тази пробна версия ви позволява да свикнете с QuickBooks, преди да решите дали е подходящ за вашите нужди.

Регистрацията е лесна. Необходимо е само да въведете имейла си, името на вашия бизнес и вашата индустрия. Ако сте използвали QuickBooks за десктоп, ще бъдете подканени да импортирате данните си, преди да продължите. Процесът е доста лесен и имате стъпка по стъпка ръководство, което да ви помогне.

Навигационната лента се намира вляво. Можете също да се движите между подменютата чрез менюто отгоре.

QuickBooks-навигационни фактури

Ако е болка при преминаване към нова страница за добавяне на транзакции, QuickBooks Online предоставя бутон за бързо добавяне. Знакът „+“ в горната дясна част на вашия екран може да добави повечето неща, като фактури, сметки и записи в журнала.

QuickBooks плюс меню

Много от функциите на QuickBooks Online са скрити в неговите настройки и QuickBooks Labs, където потребителите могат да изпробват експериментални приставки.

Настройките, които можете да видите до знака „+“, могат да направят много неща, като например създаване на персонализирани шаблони, включване на функции и отваряне на QuickBooks Labs.

QuickBooks-настройки

Като цяло основните функции на QuickBooks Online са лесни за използване, а добавянето на нови транзакции е лесно. Има обаче някои функции, които е трудно да се намерят, например такива, които трябва да бъдат включени от настройките или от QuickBooks Lab. Има и някои функции, като рутинни процедури и инвентар, които са по-трудни за използване и трябва да се научат, преди да можете да го използвате ефективно.

фактуриране

Можете да създадете фактура чрез менюто за бързо добавяне, което е обозначено с „+“. Можете също да направите това, като отидете на страницата „фактури“, която можете да намерите в лентата за навигация под „Продажби“. Кликването върху бутона „нова фактура“ ще ви отведе до страница, на която можете да попълните данните на вашата фактура.

QuickBooks-фактура

Можете да зададете фактура на съществуващ клиент, да добавите нов клиент или да го зададете на проект. Ако има прогнози за клиент, QuickBooks Online ще ви предложи да го добавите към фактурата си чрез изскачаща лента вдясно.

Можете да изберете елемент, който искате да фактурирате, в графата „продукти / услуги“. Добавянето на артикули от инвентара ви ще активира проследяването на инвентара, което автоматично ще актуализира количеството на артикула.

QuickBooks Online също има собствена система за обработка на плащания, подобна на FreshBooks и Wave (прочетете нашия преглед на Wave, за да научите повече).

Когато използвате платежната система на QuickBooks Online, ще бъдете таксувани процент от всяка транзакция, така че ще искате да следите това.

Ако искате да изпратите фактурата си от QuickBooks Online, можете да персонализирате имейла на фактурата, за да добавите личен тон. Можете също да се свържете с вашия Gmail акаунт, така че можете да изпращате фактури директно от имейл адреса си.

QuickBooks-изпращане на фактура

В лентата в долната част на страницата можете да персонализирате фактурата си, като използвате шаблони. Можете също така да отпечатате фактурата и фишовете за опаковане, ако трябва да изпратите артикула във фактурата на клиентите си.

Можете също да създадете повтарящи се фактури чрез бутона „направи повторение“ в долната част на страницата. Това ще отвори страница, на която можете да зададете подробности за повтарящата се фактура, включително интервал на фактуриране.

QuickBooks-повтарящи се фактури

Можете да изпращате ръчно напомняния на клиентите си в QuickBooks Online чрез страницата „фактури“. Можете също да видите състоянието на вашите фактури през тази страница.

QuickBooks-изпращане на напомняния

За да изпращате автоматични напомняния, трябва да включите функцията „процедури“ от QuickBooks Labs. След това можете да управлявате рутините си чрез настройките си, под „инструменти“ и след това да кликнете върху „управлявайте своите процедури“.

QuickBooks-съчетания

Трябва да направите много, за да настроите обикновено напомняне. За разлика от Xero (прочетете нашия преглед на Xero, за да научите повече), „Рутините“ на QuickBooks Online ви позволяват да персонализирате напомнянията си, включително кои клиенти да напомнят.

Освен фактури, можете също да създадете прогнози и разписки за продажби чрез страницата „всички продажби“, която можете да намерите в менюто „продажби“. Чрез тази страница можете също да наблюдавате всички ваши продажни транзакции.

QuickBooks-всички продажби

Когато правите оценка, можете да генерирате фактура, като кликнете върху бутона „създаване на фактура“ в графата „действия“. Използвайки този метод, можете да създадете частична фактура, която е полезна, ако се нуждаете от авансово плащане за проект.

QuickBooks-частичен-фактура

Като цяло системата за фактуриране на QuickBooks Online е отлична за повечето фирми. Той предлага много функции, които рядко виждате в друг счетоводен софтуер, като частично фактуриране, пакетиране на черен печат и онлайн плащания.

Изпращането на напомняния ръчно е лесно, но настройването на автоматично напомняне е по-трудно, отколкото в повечето платформи. Ако сте някой, който зависи от напомнянията за автоматично плащане, може да се разочаровате от тази функция.

разходи

Когато щракнете върху менюто „разходи“ на лентата за навигация, ще видите страница, която показва всичките ви разходи, включително сметки, поръчки за покупка, разходи, кредит на продавача и чекове.

QuickBooks-разходи

Когато създавате сметка, можете да използвате съществуващ доставчик или да създадете нов доставчик. Имате възможност да проследявате плащанията за 1099 изпълнители, което може да ви помогне през данъчния сезон. 

Когато добавяте подробности за даден артикул или категория, можете да го направите платим и да включите клиент. След това тези разходи ще се покажат в лентата с предложения следващия път, когато фактурирате този клиент.

QuickBooks-сметка

Точно както във фактурите, създаването на повтаряща се сметка става чрез бутона „направи повторение“ в долната част на страницата.

Можете да плащате сметки от QuickBooks Online, като настроите плащането на сметки, което ви позволява да плащате доставчици директно от QuickBooks Online, като използвате онлайн банкиране. Тази допълнителна услуга ще ви таксува $ 15,95 на месец за до 20 плащания. .

Ако не искате да настроите заплащане на сметките, винаги можете да плащате сметките си ръчно и след това да записвате транзакциите в QuickBooks Online, като кликнете върху бутона „плащане на сметки“. Можете да намерите тази опция и повече, когато кликнете върху стрелката до бутона „плащате сметки онлайн“.

QuickBooks-плащане бонове

Ако предпочитате да плащате с чекове, можете да използвате „печатни чекове“, за да ги отпечатате ръчно. „Проверки на поръчки“ е друга услуга на QuickBooks, която започва от $ 36.99 за 50 проверки.

Докладване

QuickBooks Online предлага много шаблони за отчети. Можете да намерите тези шаблони в менюто „отчети“ на лентата за навигация.

Можете да намерите своите финансови отчети в раздела „стандарт“. В самия връх можете да видите избраните отчети в раздела „Любими“.

В „Преглед на бизнеса“ ще намерите повечето от отчетите, които могат да ви помогнат да разберете как се развива бизнесът ви, включително печалби и загуби, паричен поток и баланси. 

„Кой ви дължи” и „Продажби и клиенти” ви дават представа за вашите продажби. „Кой ви дължи“ се занимава главно с вашите фактури и кои фактури са просрочени. „Продажби и клиенти“ може да ви помогне да видите кои артикули се продават добре или кои клиенти купуват най-много артикули от вашия бизнес.

От друга страна, „на кого дължите“ може да ви помогне да проследите дължимите си сметки или неплатени сметки. Чрез отчетите в „разходи и доставчици“ можете да видите кои доставчици покриват доставката на вашите артикули и подробностите за вашите транзакции. 

И двата отчета са от съществено значение, когато искате да решите къде да намалите разходите си или с кои доставчици искате да продължите да правите бизнес.

Отчетите на QuickBooks Online са много адаптивни. Можете, освен всичко друго, да изберете период на отчитане, да подредите колоните или да сравните отчета с други периоди.

QuickBooks-доклади

Можете също така да филтрирате артикулите, които искате да покажете, от няколко категории, като доставчици, клиенти и продукти. Заглавната и долната част на вашите отчети също са адаптивни. Можете да изберете каква информация да се показва в отчетите ви, като използвате тези персонализиране.

QuickBooks персонализиране-доклади

Функцията за отчитане на QuickBooks Online може да предложи основите или много повече. Когато се сравнява с други услуги, като FreshBooks и Wave, е ясно, че „плюс” планът на QuickBooks Online печели по своя брой функции.

Сравняването на QuickBooks Online с Xero обаче показва, че и двамата имат много сходства в своята функция за отчитане. Освен това, Xero и QuickBooks Online предлагат много шаблони за отчети. Налични са и много опции за персонализиране, например каква информация да се покаже и период от време, който искате да покажете. 

поддържа

Базата знания на QuickBooks Online е обширна. Стъпка по стъпка ръководство или видео се появява всеки път, когато отворите нова функция. Базата му от знания предлага не само помощни страници, но също така има и вебинари, видеоклипове и платени курсове.

Нейните страници за помощ можете да намерите чрез натискане на бутона „помощ“, разположен в горния десен ъгъл на навигационната лента.

Когато щракнете върху бутона „помощ“, се появява малък прозорец и предлага някои теми. Има и лента за търсене, където можете да търсите решението на проблема си в страниците за помощ.

QuickBooks-помощ

Ако не намерите това, което търсите, можете да се свържете с екипа за поддръжка, като кликнете върху бутона „свържете се с нас“ в долната част на прозореца за помощ. Ще бъдете подканени да въведете ключова дума, която ще се използва за подсказване на някои статии.

Ако никое от предложенията не отговори на вашите въпроси, можете да публикувате въпрос в техния форум на общността, да изпратите съобщение до агент или да се обадите за повече помощ. Съобщението на агент и обаждането на QuickBooks Online обаче не е достъпно 24/7.

Присъдата

QuickBooks Online е отлична опция за малки и средни предприятия. Планът му за многостепенно ценообразуване ви позволява да закупите функции, които ще допълнят перфектно вашия бизнес, въпреки че съществува и риск от закупуване на функции, които не са ви необходими.

Можете лесно да използвате повечето функции, но някои от тях са по-трудни. Освен това някои функции са трудни за настройка, като автоматични напомняния за фактури, но ако свършите работата в началото, QuickBooks Online може да ви помогне да управлявате финансите си по-бързо и по-лесно.

Има и някои функции, скрити в неговите настройки и лаборатории за бързи книги. Има и много допълнителни функции, които можете да получите с допълнителни разходи.

Функцията за отчитане на QuickBooks Online е много адаптивна. Страниците „табло за управление“ и „преглед“ ви позволяват да видите вашето финансово състояние с един поглед. Информацията се показва в графики и числа, което улеснява разбирането на вашите финанси.

Ако сте част от малък до среден бизнес, който иска да намали времето, изразходвано за управление на вашите финанси, предлагаме ви да опитате безплатната 30-дневна пробна версия на QuickBooks Online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map