Преглед на xCloud на проекта – Преглед на нова платформа – Актуализирана 2020 г.

Проект xCloud Преглед

Проектът xCloud на Microsoft е следващото голямо нещо в облачните игри. Успяхме да разгледаме платформата в етап на развитие и бяхме доста впечатлени. Вижте нашия задълбочен визуализация на xCloud.


xcloud-Slider1

xcloud-slider3

предишен

Следващия

Project xCloud е най-новото поемане на облачни игри от Xbox и Microsoft. Въпреки че по структура е подобна на услуги като Google Stadia, xCloud няма толкова големи амбиции. Вместо да бъде заместител на вашата конзола, xCloud е просто още един начин да играете игри. Все пак е на път да спечелите място в най-доброто ни ръководство за игри в облак. 

В този преглед на Project xCloud ще разгледаме услугата в нейното състояние. Въпреки че ще преценяваме как функционира и работи, това решение не е окончателно. Microsoft все още работи върху xCloud, така че очакваме допълнителни функции и подобрения на производителността при стартирането. 

Ако имате достатъчно късмет, за да получите достъп до визуализацията на Project xCloud, вие сте за почерпка. Игрите изглеждат и стартират чудесно, стига да имате силен 5GHz сигнал. В момента обаче Project xCloud е повече от това, което би могло да бъде, а не това, което е. Услугата би могла да върви до крак с най-добрите, но само ако Microsoft се придържа към своята времева линия за развитие. 

Силни & Слабости

Алтернативи за Project xCloud

Характеристика

Проектът xCloud има почти никакви функции в момента, което има смисъл, предвид състоянието му на визуализация. Вместо да говорим за това, което не е там, което е почти всичко, ще разгледаме функциите, които Microsoft планира да има след пускането. 

xCloud сървър и хардуер

Видео, публикувано от Microsoft, показва, че всеки xCloud сървър е оборудван с червата на четири конзоли Xbox One S. Не е ясно дали игрите се предлагат с комбинираните конски сили и на четирите системи или дали са раздадени на части. Независимо от това, за мобилно преживяване няма значение. 

Игрите изглеждат фантастично, но ще трябва да претърпите някои дълги времена на натоварване. Използвайки по-стария хардуер на Xbox One S, игрите вероятно се зареждат на стандартни твърди дискове. Както можете да прочетете в най-доброто ни външно SSD ръководство, традиционните твърди дискове имат по-дълги времена на зареждане. Ако обаче Microsoft се придържа с xCloud, сървърите вероятно ще бъдат актуализирани. 

xcloud-4

Project Scarlett, новата конзола на Microsoft, излиза през 2020 г., така че е вероятно Microsoft да започне да актуализира сървърите xCloud, за да пуска най-новите заглавия. Тази конзола ще се доставя с твърдо състояние на съхранение, което ще подобри времето за натоварване, преминавайки през 2020 г.. 

xCloud има за цел да бъде наличен на всяко възможно устройство, което означава способност за кръстосано спестяване. Microsoft използва същата система от текущата програма Xbox Play Anywhere, за да ви позволи да играете в различни платформи. С тази система ще можете да спрете да играете на един екран и да изберете къде сте останали на друг. 

Проект xCloud: Осъществено от Azure

Едно от най-големите предимства, които Microsoft има пред другите облачни услуги за игри е облачната инфраструктура Azure. Както можете да видите в нашия преглед на Microsoft Azure, мрежата е масивна. Далечната ръка на Microsoft е използвана в различни приложения и Project xCloud използва тази сила, за да внесе облачни игри в света. 

Ще поговорим повече за спецификата на Azure и къде в момента се намира xCloud в секцията „покритие“ по-долу. Все пак искаме да посочим Azure като функция на Project xCloud. Разполагайки с такава голяма мрежа, xCloud може да доставя потоци от игри от центрове за данни, близки до вашето местоположение. 

Липсата на физическо разстояние означава по-малка закъснение при игра на игри. Въз основа на нашето тестване, в което ще влезем след минута, се показва силата на мрежата на Azure. Въпреки че xCloud не е перфектен в момента, той осигурява много по-добро изживяване от услугите, започващи от нулата, като Vortex (прочетете нашия рецензия на Vortex).

Функции на проекта xCloud Общ преглед

Лого на xCloud на проектаwww.xbox.com

Безплатно

платформи

андроид

IOS

Windows

MacOS

Браузър

Поддържани игри

обхват
текстово поле

Поддържани DRM платформи
N / A

Знание

Чат

електронна поща

телефон

24/7 поддръжка

Поддържани игри

Към момента на писане, Project xCloud поддържа повече от 50 игри, въпреки че броят им ще бъде по-голям в близко бъдеще. Стартирайки в бета версия само с няколко игри преди няколко месеца, Microsoft продължи да разширява гамата на xCloud, така че трябва да очаквате нещо подобно на Xbox Game Pass в рамките на няколко месеца. 

Това е така, защото разработчиците не трябва да адаптират своите игри, за да работят на xCloud. Ако играта може да работи на Xbox One или PC, тя може да работи на xCloud, без да се изисква допълнителна разработка. Microsoft има планове да интегрира xCloud и Game Pass, така че можете да очаквате да можете да предавате библиотеката на Game Pass където и да сте.. 

Всъщност Project xCloud може да предава повече от 3500 игри в момента без никакви модификации, според Microsoft. 

xcloud-игра-библиотека

Говорейки за спецификата, сегашният състав има шест солидни AAA заглавия, включително Borderlands: The Handsome Collection, Gears 5 и Halo 5: Guardians. Както е вярно с Game Pass, има и редица по-малки заглавия, включително Bloodstained: Ritual of the Night, Battle Chasers: Nightwar, Puyo Puyo Champions и Tales of Vesperia: Definitive Edition. 

В сравнение с услуги като GeForce Now (прочетете нашето GeForce Now срещу Project xCloud парче), които ви позволяват да стриймвате вашите Steam Games, липсва xCloud (прочетете нашия преглед на GeForce Now). 

Въпреки това, имайки предвид колко щедър е бил Microsoft с датите за дигитално издание, когато става въпрос за Game Pass, бъдещето на xCloud изглежда светло. В сравнение със Stadia, която има аномален стартиращ състав, ние вложихме парите си на xCloud (прочетете нашия преглед на Google Stadia, както и нашето парче Google Stadia vs GeForce Now, за да видите как те сравняват). 

Трябва ли да купувате xCloud игри? 

Предвид скорошното издание на Stadia, остава въпросът дали трябва да купувате xCloud игри отделно. Microsoft не е казала, ако платформата работи като Stadia, но имайки предвид, че Xbox вече има цифрова витрина, няма да е необходимо да закупите игрите. Най-малкото не трябва да купувате игри, вече регистрирани във вашия акаунт. 

По-вероятно е xCloud да е подобен на PlayStation Now, който, както можете да видите в нашия преглед на PlayStation Now, включва курирана библиотека от игри с вашия абонамент. По-голямата част от поддържаните в момента игри са заглавия от първа страна, така че изглежда Microsoft продължава след подобен модел. 

Знаейки, че xCloud в крайна сметка ще се интегрира с Game Pass, изглежда, че Microsoft ще се сдобие с абонамент на едно гише, където Xbox Live, Game Pass и xCloud се предлагат заедно, което ви позволява да стриймвате библиотека от игри от вашия Android телефон, без да имате за да ги купя. 

Цена

Проектът xCloud в момента е в период на визуализация и не е обявена информация за цените. Това е безплатно за всеки късметлия да бъде поканен в програмата, стига да имате съвместимо устройство с Android и Xbox контролер. Имаме някои спекулации за това какво ще струва услугата при стартирането. 

Microsoft кани вълни от хора да визуализират xCloud преди стартирането му. Ще ви трябват четири неща, за да влезете в списъка: Android устройство с версия 6.0+ и Bluetooth версия 4.0+, Xbox контролер с Bluetooth, 5GHz WiFi и приложението Xbox Game Streaming. След това можете да използвате акаунта си в Microsoft, за да се регистрирате за достъп. 

Ще бъдете поставени в списък и ако бъдете избрани, Microsoft ще ви изпрати по имейл следващите стъпки. Не е ясно дали участниците са избрани на база „първи дошъл, първи сервис“ или въз основа на различни фактори. В момента обаче единственият начин да играете на xCloud е да хвърлите шапката си на ринга. 

Колко ще струва проектът xCloud? 

Microsoft не е ясно колко ще струва xCloud, след като бъде напълно стартиран. И така, краткият отговор на това колко ще струва Project xCloud: Ние не знаем. Въпреки това можем да спекулираме въз основа на цените на конкурентите и съществуващите абонаментни услуги на Xbox. 

PlayStation Now, която е най-пряко съпоставимата услуга, струва само 10 долара на месец, докато Game Pass Ultimate, който в бъдеще би трябвало да се интегрира с xCloud, струва 15 долара на месец. Възможно е Microsoft да превърне Project xCloud в съществуващите членове Game Pass Ultimate, след като бъде напълно стартиран. 

Въпреки че сме щедри, очакваме xCloud да пристигне около $ 20 до $ 30, ако включва съществуваща библиотека от игри, която е около това, което Shadow таксува (прочетете нашия Shadow Review, както и нашето сравнение Shadow vs Project xCloud). Не е ясно дали xCloud ще включва игри или ще трябва да ги купите, но тъй като Microsoft вече има цифрова витрина, вероятно библиотеката ще бъде курирана. 

Това обаче не означава, че текущите ви игри на Xbox One са изгубени. xCloud е предназначен да работи заедно с конзолите, като Microsoft ви дава възможност да превърнете своя собствен Xbox One в xCloud сървър. Тази функционалност вече е налична за Xbox Insiders, така че ако се интересувате от конзолно поточно предаване, можете да настроите това. 

Лесно използване

В момента няма процес на регистрация за xCloud, както е в момента в предварителен преглед. Опростеното мобилно приложение и директната настройка обаче поставят висока планка за бъдещето. 

Мобилното приложение Project xCloud е много фокусирано. Тя е лишена от функции извън лентата за търсене и секция за наскоро изиграни игри. Можете да прегледате конспекта на всяка игра, да търсите игра и, разбира се, да стартирате игра и това е всичко. Това каза, че дизайнът на безбожните кости не е изненадващ. 

xcloud-3

Microsoft има специален бутон за обратна връзка в приложението и ще поиска оценка за всяка сесия на игра. Вероятно е, че до пълното стартиране на xCloud, приложението ще изглежда съвсем различно. 

Все пак стартирането на игри е полъх. Подобно на Stadia, не е необходимо изтегляне или кръпка, за да играете. Просто изберете игра, натиснете „игра“ и изчакайте да се зареди. Поради по-стария хардуер, работещ във вътрешността на xCloud сървърите, зареждането на игри отнема известно време. За щастие обаче свързването със сървърите е бързо. 

xcloud игра зареждане

Поддръжка на xCloud контролер на проекта

Понастоящем Project xCloud е съвместим само с контролерите на Xbox One, било то стандартен Xbox One контролер или контролер Elite. Очакването обаче е, че Microsoft ще поддържа множество други контролери от началото на 2020 г., включително PS4 контролера и други компютърни контролери, включително някои игрови подложки Razer. 

Microsoft работи и върху екранните контроли за мобилни устройства, подобно на това, което Blacknut има (прочетете нашия преглед на Blacknut). Подобно на почти всичките му функции, Microsoft казва, че екранните контроли ще дойдат през 2020 г., когато Project xCloud се доближи до старта. 

За нашите цели използвахме контролер Xbox One и телефонен клип, за да тестваме Project xCloud. Microsoft продава официален телефонен клип в момента и има партньорства с множество марки аксесоари за създаване на повече продукти за Project xCloud в бъдеще. 

производителност

Project xCloud може да предава игри игри компетентно, но това все още не е на нивото на GeForce Now или Stadia. Като плюс едно към съществуващите конзоли Xbox, Project xCloud предоставя различно изживяване. Това не е същото като игра на вашия локален Xbox One и не цели да бъде, но това не означава, че опитът е лош. 

xcloud-2

Microsoft препоръчва 5GHz WiFi и за уважителна причина. Тествахме на 2,4GHz и 5GHz диапазони, а 5GHz се представи много по-добре. 5GHz честотната лента поддържа повече честотна лента, въпреки че покрива по-малко заземяване от 2.4GHz сигнал. Освен това има по-малко смущения с други безжични устройства – като отварящото ви се гаражно врата – когато използвате сигнал от 5GHz. 

Игра на Halo, Forza и Gears на Project xCloud

Всички наши тестове бяха извършени безжично, тъй като това е единственият начин да играете Project xCloud в момента. С помощта на Samsung Galaxy S9 +, свързан към 5GHz мрежа, се заехме да тестваме Halo 5: Guardians, Forza Horizon 4 и Gears of War 4. Въпреки че всички игри се чувстваха отзивчиви, ние постоянно бяхме в полза на силата на сигнала. 

Тествайки от около 30 фута от рутера, имахме скорост на изтегляне само срамежлива от 60Mbps, което е много по-високо от това, което препоръчва Microsoft. Телефонът, на който тествахме, беше на около 10 фута от рутера. Накратко, имахме много скорост, с която да работим, докато тестваме. 

xcloud-1

Изглежда, че игрите нямат никакво мащабиране въз основа на силата на сигнала. Това, разбира се, е спекулация, но никога не е имало намалена резолюция по време на тестване. Вместо това аудиото ще заеква или играта ще се заключва, когато възникнат проблеми. За щастие, тези проблеми бяха малко и далеч между тях, но все още съществуват. 

Когато всичко работеше, работеше чудесно. При играта не се забелязваше забавен вход, дори и с бързи, прецизни стрелци като Halo и Gears. Освен това качеството беше отлично. Не е имало спад в разделителната способност, дори когато сигналът е слаб. Най-голямата слабост на xCloud в момента е заекване. 

обхват

Съществуващата облачна инфраструктура на Microsoft на Azure има сериозни ползи за поточното предаване на игри. Въпреки че пробният период на Project xCloud е ограничен до няколко места, екипът за разработка на Xbox може лесно да мащабира операцията в международен план след пускането.

xcloud-лазурно-сървър-мрежа

Целта на Project xCloud, както е при всички облачни услуги за игри, е да се мащабират по целия свят. Това е разумно за Microsoft. Има повече от 54 центрове за данни на Azure по целия свят, които вече предлагат услуги в 140 държави. Въпреки че повечето от тези местоположения все още не са налични за xCloud, Microsoft казва, че те ще бъдат в бъдеще. 

В момента Project xCloud е достъпен само в САЩ, Великобритания и Южна Корея. Подобно на библиотеката с игри, тези местоположения не трябва да се приемат като закон. Има XCloud сървъри в 13 региона на Azure, обхващащи Северна Америка, Европа и Азия. 

Като се има предвид фокусът на Microsoft в тези области, е разумно да очакваме xCloud сървъри в Канада, останалата част от Европа, Азия и Австралия, щом дойде време за стартиране. 

Присъдата

Проектът xCloud предоставя приятен поглед върху това как ще изглежда бъдещият пейзаж на игрите. Въпреки че не достига толкова високо, колкото Google Stadia, xCloud организира впечатляваща борба, като излъчва висококачествени, интензивни игри, без да мине око. Необходими са по-нататъшни подобрения на приложението и безжичната инфраструктура, за да се превърне в всичко възможно.

Развълнувате ли се за Project xCloud? Ще опитате ли да получите достъп до визуализацията? Ако го направите, уведомете ни за вашия опит в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.  

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me