Преглед на GeForce сега – Страхотни облачни игри – Актуализирано 2020 г.

Преглед на GeForce сега

GeForce Now е услуга за облачни игри от Nvidia и, както бихте очаквали от компания с толкова много ресурси, е много, много добра. Дали ще победи останалата част от пазара обаче, предстои да видим. Прочетете пълния преглед на GeForce Now за всички подробности.


GeForce-вече Slider1

GeForce-вече slider2

GeForce-вече slider3

GeForce-вече slider4

GeForce-вече slider5

предишен

Следващия

GeForce Now току-що излезе от своя бета период, стартирайки с безплатен и премиум абонамент. По време на нашето изпитание преди няколко месеца, прекарахме чудесно с GeForce Now, като похвалихме неговото качество и последователност в заглавията. Сега, когато платформата може да бъде използвана от масите, ние сме тук, за да я поставим отново през синджира. 

В този преглед на GeForce Now ще разкажем подробно нашия опит, след като прекарахме няколко дни с тази облачна услуга за игри, разработена от Nvidia. Ще говорим за неговите характеристики, цени, лекота на използване, производителност и други, преди да дадем присъдата си. 

Казано по-просто, Nvidia GeForce Now е ненадминат от повечето услуги в облачните игри, отстъпвайки само на най-добрите ни услуги за облачни игри, Shadow. С цените на изгодни кошчета, отличен безплатен план и безкомпромисна производителност, GeForce Now предлага перфектно въведение в облачните игри.

Силни & Слабости

Алтернативи за GeForce сега

Характеристика

Нов тест за публичен тест, Nvidia GeForce Now няма много функции. За разлика от Shadow, който предлага пълен работен плот на Windows 10, GeForce Now е ограничен само до стрийминг игри (прочетете нашия преглед на Shadow). Въпреки това, ясно е, че Nvidia има тази единствена цел, с отлична платформа и периферна поддръжка.  

Започвайки от платформата, GeForce Now поддържа Windows, macOS, Android и Nvidia Shield, която работи с модифицирана версия на Android. Shield е мястото, където GeForce Now свети най-много, предлагайки 1080p игри с 60 кадъра в секунда на вашия телевизор. Без значение на какво устройство играете, можете да изберете къде сте спрели на друго.

На всички тези платформи Nvidia автоматично актуализира игрите и драйверите, въпреки че ще трябва да инсталирате играта при първата игра. Освен това той поддържа аудио пропускане, което ви позволява да използвате чат по време на игра, независимо на каква платформа играете. 

Вече препоръчани GeForce контролери и рутери

Въпреки че GeForce Now поддържа редица контролери, Nvidia има някои препоръки за най-доброто изживяване. Забележителни са glap Play p / 1 и Razer Junglecat, които предлагат дизайн, подобен на Nintendo Switch за вашето мобилно устройство. Тези устройства са готови за използване с GeForce Now извън кутията. 

Други препоръчителни контролери включват SteelSeries Stratus Duo и Razer Raiju Mobile. Въпреки че GeForce Now поддържа основни контролери като контролера Sony Dualshock 4 и Xbox One, тези опции са съвместими между компютър и мобилни устройства и са готови за използване без допълнителен софтуер. 

Що се отнася до маршрутизаторите, Nvidia отправя няколко препоръки, включително Razer Sila и TP-Link Archer C5400X, въпреки че повечето рутери работят. Nvidia препоръчва 15Mbps за 720p стрийминг и 25Mbps за 1080p. Въпреки че ще получите най-доброто изживяване с помощта на кабелна връзка, 5Ghz WiFi също се поддържа. 

Преглед на функциите на GeForce Now

GeForce Now Logowww.nvidia.com

Започва от 499 долара на месецВсички планове

платформи

андроид

IOS

Windows

MacOS

Браузър

Поддържани игри
400

обхват
текстово поле

Поддържани DRM платформи
Steam, uPlay, Epic Games Store, Bethesda Launcher, Battle.net

Знание

Чат

електронна поща

телефон

24/7 поддръжка

Поддържани игри

Nvidia GeForce Now поддържа много игри, въпреки че в нейния състав липсват някои заглавия. За разлика от PlayStation Now, ще трябва да внесете собствените си игри в GeForce Now; няма включени заглавия (прочетете нашето GeForce Now срещу PlayStation Now парче). Това каза, ако сте начинаещ компютър, можете да започнете с повече от 30 заглавия за безплатни игри, които GeForce Now поддържа. 

Те включват Destiny 2, Apex Legends, Fortnite, Dauntless, Warframe и Свят на танкове. В противен случай ще ви трябва лиценз за играта, която искате да играете на определена DRM платформа. GeForce Now е по подразбиране за Steam, въпреки че има няколко други поддържани DRM платформи. 

От пъпането наоколо изглежда, че GeForce Now поддържа uPlay, Steam, Epic Games Store, Battle.net и стартера Bethesda. Има ограничена поддръжка за други платформи, включително Origin, но те са основните. Важно е да знаете DRM платформите, които поддържа GeForce Now, тъй като ще трябва да добавите правилната версия на игра в библиотеката си. 

GeForce-вече метро

По-горе, например, са резултатите за Изход на метрото. Понастоящем той е достъпен чрез Windows Store и Epic Games Store, въпреки че идва в Steam след няколко седмици.

Ще трябва да добавите подходящата версия към библиотеката си в зависимост от това коя DRM платформа притежава вашите права. Това може да стане объркващо с някои кросплатформени игри, като Изход на метрото, където бихте могли да имате лиценз на едно от трите места. 

Все пак, няма отричане на поддръжката на Nvidia за PC платформи. Други услуги за облачни игри, като Vortex, са ограничени до Steam, докато някои не поддържат никаква DRM платформа (прочетете нашия преглед на Blacknut за пример). Въпреки че не е перфектен, GeForce Now предлага гъста библиотека от заглавия в множество платформи за управление на лицензи. 

GeForce Now Games

Тъй като техническият хуол е извън пътя, нека поговорим за игри. GeForce Now поддържа почти всяко основно издание на компютър, било то от инди разработчик или студио AAA. Новите заглавия се добавят бързо, с игри като Borderlands 3, Sekiro: Сенките умират два пъти и GreedFall вече готов за игра. 

GeForce-вече библиотека

Но и това липсва много. Всичко от Rockstar и повечето заглавия от EA не са в състояние. Ако искате да играете Изкупление на червените мъртви 2 или Grand Theft Auto V, ще трябва да играете локално. Изглежда, че Nvidia все още не е постигнала споразумение с Rockstar, което показва младостта на платформата. 

Въпреки че има смисъл за тези игри, други пропуски не са. Например, GeForce Now няма нито едно от Tomb Raider игри. Всъщност той няма публикувани заглавия Square Enix, с всички Последна фантазия и Търсенето на дракони заглавия липсват в състава. 

Въпреки че сме щастливи да виждаме любими компютри като Mordhau и инди индики като Селесте, Nvidia има известна работа за получаване на други популярни заглавия на своята платформа. Ако има определена игра, която искате да играете, не забравяйте да проверите дали GeForce Now я поддържа, преди да дръпнете пословичния спусък.

Цена

Nvidia GeForce Now има странна ценова структура. Вместо фиксирана месечна ставка, като таксите за сянка, Nvidia предлага нещо подобно на Stadia, с безплатно и първокласно членство (прочетете нашия преглед на Google Stadia). Макар и странно, GeForce Now е толкова евтин, че условната услуга едва ли има значение. Прочетете нашето парче Google Stadia vs Shadow, за да видите как се сравняват двете.

Започвайки с безплатния план, можете да получите достъп до всички заглавия, които GeForce Now поддържа при 1080p и 60fps. Въпреки това, Nvidia казва, че безплатните потребители имат само „стандартен достъп“, което означава, че може да се наложи да изчакате да играете играта, в зависимост от обема на трафика. Освен това, безплатните потребители са ограничени до едночасова игра, но можете да се присъедините веднага след приключване на сесията. 

Планът на основателите работи 4,99 долара на месец за първите 12 месеца. Преди това обаче ще можете да използвате услугата безплатно през 90-дневен въвеждащ период. Абонаментът ви осигурява приоритетен достъп, което означава, че ще стреляте до предната част на опашката за игри, проследяване на лъчи в реално време и удължена продължителност на сесията от шест часа. 

Членството на основателите обаче има някои странности. Той се таксува месечно, но Nvidia казва на страницата за проверка, че е валидна само до една година. Месечната цена от 4,99 долара ще се увеличи след 12 месеца до това, което Nvidia таксува за премиум членство по това време. Освен това, Nvidia не е публикувала никакви подробности относно бъдещите цени по време на писането. 

Независимо от това, няма никакво отричане колко стойност включва Nvidia с GeForce Now в момента. Безплатният абонамент вече предлага много, като основателите планират да съответстват на нивото на услуги като Shadow, макар и на много по-ниска цена. Това каза, че ще трябва да преоценяваме, след като Nvidia разкрие истинската структура на цените. 

Лесно използване

Въпреки преминаването към комерсиална версия, GeForce Now се премести назад от своята бета версия по отношение на използваемостта. Бета приложението всъщност беше по-лесно за използване и въпреки че обикалянето все още не е трудно, добавянето на игри в библиотеката ви е. 

Присъединяването е пряко, за щастие. Спортувайки дизайн на една страница, уебсайтът успява да отговори на повечето въпроси, свързани с услугата, като същевременно не прекарва зад борда по отношение на дизайна. Множество бутони за „присъединяване днес“ на страницата ще ви насочат към касата, така че е бързо да се регистрирате. 

GeForce-вече уебсайт

След като изтеглите приложението, ще трябва да влезете в акаунта си. За щастие, вие оставате влезли, така че ще трябва да въведете паролата си само веднъж. Приложението не се случва много, показва въртележка с включени заглавия в горната част и библиотеката си с игри отдолу. Ще прегледаме последното след малко. 

GeForce-вече интерфейс

Единствената друга област е страницата с настройки. Въпреки че е лесно да пропуснете миналото, GeForce Now се случва много там. Най-важното е, че можете да изберете местоположението на сървъра, което е най-доброто за вас, както и качеството на потока, което ви позволява да коригирате качеството си въз основа на желаното потребление на данни. 

GeForce-сега-настройки

Добавяне на игри в библиотеката ви

Сега за лошото. За да играете игра на GeForce Now, ще трябва да я добавите в библиотеката си. Това се осъществява чрез търсене в заглавието и щракване върху иконата плюс до него; достатъчно просто. Проблемът е, че не можете да разглеждате игрите, които GeForce Now поддържа, въпреки че бихте могли да използвате в бета версията на приложението. 

GeForce-вече добавка игра

Страницата за сърфиране е от съществено значение, но и опциите за филтриране биха били хубави. Например, може би искате да намерите само екшън игри или филтри заглавия въз основа, ако те поддържат контролер. GeForce Now вече има вградени тези метаданни – ще стигнем до това след минута – така че не бива да е прекалено трудно да внедрите някаква филтрираща система. 

Проблемът продължава, след като добавите игри в библиотеката си. Библиотеката ви е ограничена до плъзгач на таблото ви за управление, като няма наличен разширен изглед. Ако имате 100 или повече игри, ще трябва да щракнете върху тях по пет наведнъж. В този случай е по-добре просто да използвате лентата за търсене, като библиотеката остаря. 

По време на нашето тестване открихме, че е най-добре просто да стартирате Steam през GeForce Now и да преминете към игри по този начин. Дори с ограничените опции за филтриране бяхме изненадани колко информация предоставя услугата за игри, които вече са във вашата библиотека. След като добавите игра, ще можете да виждате поддръжка за вход, екранни снимки, дата на издаване, жанр, програмист и други. 

GeForce-вече разширен игра

Една стъпка напред, две стъпки назад

Nvidia реши някои от проблемите, които имахме с предишното приложение, най-важното, когато става въпрос за това кои игри се поддържат и на кои платформи се поддържат. Новият дизайн обаче носи редица предизвикателства, което го прави по-скоро като бета приложение, отколкото предишното. 

Настоящата итерация отчаяно се нуждае от специална страница на библиотеката, както и раздел за разглеждане, където можете да видите всички поддържани заглавия. Ако Nvidia комбинира своите стари и нови приложения в едно, това ще бъде най-доброто, което видяхме.

производителност

Както преживяхме по време на бета версията, Nvidia GeForce Now е в горната част на пакета, когато става въпрос за поточна игра. Това каза, че той набра качеството, за да побере по-голяма база от играчи. Въпреки че имахме страхотен опит с хардуерна връзка, не успяхме да изтласкаме разделителните способности до 4K.

Не че би трябвало да можем. GeForce Now се заключва с 1080p, дори и да се опитате да промените разделителната способност в настройките на всяка игра. В предишното ни тестване успяхме да избутаме заглавия като гибел до 4K, докато оставате на север от 60 кадъра в секунда. Вероятно, Nvidia вече заключва резолюцията, така че всеки играч да има добро изживяване. 

За нашето тестване използвахме кабелна интернет връзка със скорост на изтегляне 143,19Mbps, повече от достатъчно, за да задоволим изискването на GeForce Now от 25Mbps. Тестване Doom, Cuphead и Counter-Strike: Офанзива в глобален мащаб, беше трудно да забележим разлика между GeForce Now и местните игри извън резолюцията. 

Това каза, че има известно забавяне на входа. Макар и неотличителен по време на игра, нашият курсор сякаш задминава само косъм зад менютата. Това би трябвало да представлява малък проблем за повечето играчи. Въпреки това, тези, които искат да играят игри конкурентно, все още ще имат проблеми с размера на забавянето. 

GeForce сега на Android

Тествахме и GeForce Now на Android, използвайки Мъртви клетки, Doom и Counter-Strike: Офанзива в глобален мащаб като нашите субекти. При 5Ghz WiFi връзка, тя издържаше изненадващо добре, дори когато загуби много пакети. Това каза, че хардуерният опит беше много по-добър по отношение на забавяне на входа и честотата на кадрите. 

По мобилни игри игрите бяха прекъснати и когато интернет връзката започна да затихва, забавянето на въвеждането и артефактирането станаха проблеми. За безжична връзка обаче е трудно да повредите GeForce Now. С отлично изживяване на работния плот и проходимо качество на мобилните устройства, GeForce Now е най-близкото до мечтата да играете вашите игри навсякъде, където искате. 

обхват

Според страницата с често задавани въпроси за Nvidia GeForce Now, услугата е достъпна в Северна Америка и Европа. Това каза, че страницата за състоянието на сървъра показва сървърите на „партньор на алианса“ в Япония и Русия, така че е ясно, че Nvidia се опитва да се разшири. 

За щастие, Nvidia положи много грижи за регионите, които поддържа. В САЩ има девет центъра за данни GeForce Now и още пет в Европа. Независимо къде се намирате, трябва да имате местоположение близо до вас, като намалите ужасната латентност, която може да направи облачните игри проблематични. 

Въпреки че в момента има много локации, обхватът на Nvidia не е толкова широк, колкото на Microsoft. Сравнявайки Nvidia GeForce Now с Microsoft xCloud Project, който използва сървърната мрежа Azure, Nvidia все още е зад кривата (прочетете нашия ревю на Project xCloud). Ако живеете извън Северна Америка или Европа или ако пътувате в чужбина, ще имате някои проблеми.

Присъдата

Официалното издание на Nvidia GeForce Now има някои проблеми, а именно, когато става въпрос за навигиране в интерфейса. Това каза, че за цената и качеството няма нищо подобно. 

Въпреки че Shadow все още е любимият ни за своите функции и качество, GeForce Now издухва всичко останало от водата (прочетете нашето сравнение Shadow vs GeForce Now). Ако сте гледали Google Stadia, направете си услуга и се регистрирайте за акаунт в GeForce Now (прочетете нашето Google Stadia vs GeForce Now). 

Какво мислиш обаче? Ще пуснеш ли GeForce Now? Кажете ни за вашия опит в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map