Преглед на Blacknut Cloud Gaming – Игри за семейството – Актуализирано 2020 г.

Blacknut Cloud Gaming Review

Blacknut е малко разочарование, тъй като предлага един от най-добрите интерфейси за облачни игри, които сме виждали, но също така страда от лошо качество на изображението и скучна библиотека с игри. Вижте какво би могло да бъде в пълния ни преглед на Blacknut.


Най-добри облачни игри

Blacknut е уникална услуга за облачни игри, която предлага библиотека от повече от 300 игри безплатно с вашия абонамент. Тя се фокусира върху семействата, които искат да се включат в облачни игри, с възможности за родителски контрол и семеен план за четирима души. Въпреки това, ограничената библиотека от игри и лошото качество на изображението го правят трудно да се продават, семейни или не. 

В този преглед на Blacknut ще разберем дали има какво е необходимо, за да бъде включен в нашия най-добър списък в облачни игри. Ще говорим за функции, поддържани игри, цена, лекота на използване, производителност и покритие, преди да дадем присъдата си.

Използването на Blacknut е разочароващо, не защото локалните приложения са лоши – всъщност точно обратното, а защото услугата не е всичко, което може да бъде. Интерфейсът и функциите са отлични, което прави още по-отблъскващата библиотека с игри и лошото качество на видеото.

blacknut-Slider1

blackbut-slider2

blacknut-slider3

blacknut-slider4

blacknut-slider5

предишен

Следващия

Силни & Слабости

Алтернативи за Blacknut Cloud Gaming

Характеристика

Blacknut има множество отлични функции, които, макар и да не са очевидни, правят опитът да се чувства по-плавен. Той взе много бележки от Netflix по отношение на дизайна и функционалността, които ще влезем в раздела „лекота на използване“ по-долу. Една от основните характеристики, които прие, са профилите. 

Подобно на Netflix, можете да поддържате толкова профили в профила си, колкото искате. Има ограничения за броя на екраните, които могат да бъдат активни във всеки даден момент, но не и във вашите профили. 

Освен това профилите могат да бъдат персонализирани в зависимост от това кой ги използва. Можете да ограничите библиотеката само до игри за деца, да зададете ПИН номер за акаунти и дори да персонализирате изображението на вашия профил. 

blacknut-добавка сметка

Въпреки че не променя начина, по който услугата функционира твърде дълбоко, добавянето на профили показва добре обмислен подход, който рядко се наблюдава на пазара в облачните игри. Тъй като технологията става все по-постижима, компаниите се втурват към пазара с продукти, които имат дизайнерски пропуски, като PlayStation Now. 

Съвместимостта е огромен плюс и за Blacknut. Има приложения за Windows, macOS, Amazon Fire TV, Android, Linux и избрани телевизори от Panasonic и Samsung. Според разработката има приложение за iOS, но все още не е пуснато. 

Обхватът на поддържаните платформи отразява поддръжката на контролера. На компютър повечето игри поддържат контролер, клавиатура и мишка, а на мобилни устройства можете да използвате контролер или персонализиращи се на екрана бутони. Ако играете игри на вашия смарт телевизор, можете също да използвате вашия Amazon Fire TV или Android TV дистанционно. 

Поддръжката за тези устройства за въвеждане не включва игри – няма да можете да играете по-нови заглавия, като Sniper: Ghost Warrior 3, с дистанционното си телевизор – но ние оценяваме, че има гъвкавост с повечето заглавия. 

Други функции включват облачно спестяване – което означава, че можете да вземете играта си на всяко устройство и да продължите – и родителски контрол. Blacknut предлага поддръжка на контролер и платформа, както никоя друга облачна услуга за игри, с разнообразни полезни функции, които да я архивират. 

Общи функции на Blacknut Cloud Gaming

Blacknut Cloud Gaming логоwww.blacknut.com

Започва от $ 1299 на месецВсички планове

платформи

андроид

IOS

Windows

MacOS

Браузър

Поддържани игри

обхват
текстово поле

Поддържани DRM платформи
N / A

Знание

Чат

електронна поща

телефон

24/7 поддръжка

Поддържани игри

Blacknut предлага ограничена библиотека от игри. Въпреки това, за разлика от Vortex, който ви позволява да играете игри, които притежавате на Steam или друга DRM платформа, Blacknut включва игри безплатно (прочетете нашия рецензия на Vortex). 

Въпреки че това може да изглежда като положително, не е. Библиотеката предлага повече от 320 заглавия, но няма заглавия, които да се открояват като наистина страхотни игри. 

Разпознаваемите заглавия са или индикатори от клас B или двойни A заглавия. Blacknut твърди, че новите игри се „избират внимателно всяка седмица“, което можем само да предположим, че игрите се избират въз основа на това, който иска да раздаде своите неща безплатно. Библиотеката е жалка по размер и качество в сравнение с нещо като PlayStation Now (прочетете нашия преглед на PlayStation Now). 

Трудно е да се взимаш Блекът сериозно, когато Гарфийлд Карт е едно от най-добрите заглавия в секцията „скоростно бягане“. Всички разпознаваеми игри също са заместители на под-части за по-големи заглавия. Господари на падналите, макар и прилична игра, е по-лоша Dark Souls, а Sniper: Ghost Warrior 3 не ноктира снайперистката механика като серията Sniper Elite. 

Най-добрите игри извън обхвата не са очевидни. Друг изгубен телефон: Историята на Лора е скрит скъпоценен камък на Steam, а Evoland 2 отпразнува дългата история на RPG-тата отгоре надолу. Въпреки това, повечето от тези заглавия са евтини в Steam и / или се предлагат на мобилни устройства. По-голямата част от библиотеката на Blacknut всъщност е налична на мобилни устройства. 

Едни от най-добрите заглавия са ретро. Например Blacknut включва Metal Slug и трилогията Double Dragon. Трудно е обаче да се оправдае да плащате между 13 и 20 долара за игра на тези игри, тъй като те са само няколко долара на компютър и мобилни устройства.

Няма какво да продадете Blacknut извън няколко инди заглавия и няколко ретро игри. Ryse: Синът на Рим е единствената истинска тройка-A заглавие, която получи посредствени отзиви. Библиотеката – и обслужването като цяло – е фокусирана към децата и семействата. Има много зрели заглавия, но те не са страхотни.

Цена

Blacknut е услуга, насочена към семейството в облака, и цените подкрепят това. Предлагат се два плана и те се различават само по цена и брой устройства, които можете да използвате наведнъж. Въпреки че цената не е висока – прочетете нашия преглед на Shadow за това – изглежда, че е така, когато обмислите библиотеката.

На страницата с продукти на Blacknut има списък с функции, но в по-голямата си част са същите между плановете Family и Premium. И двата абонамента идват с цялата библиотека от игри, неограничен достъп, без реклами, родителски контрол и спестяване в облак. Единствената разлика е броят на екраните. 

Премиум плановете са добри за един екран, което означава, независимо колко инсталации на Blacknut имате, само един екран може да използва услугата наведнъж. За 7 долара повече на месец можете да надстроите до семейния план, който ви позволява да използвате до четири екрана едновременно. 

Във вакуум цената е добра и се подобрява още повече от факта, че не е нужно да купувате допълнителни игри. Въпреки това не можете да купувате допълнителни игри. Както споменахме, библиотеката в най-добрия случай е посредствена, така че наистина няма значение каква скорост се таксува Blacknut. Ако библиотеката остане в сегашното си състояние, цената винаги ще бъде твърде висока. 

Това каза, ако няколко заглавия предизвикват интереса ви, цената не е лоша. Blacknut е една от, ако не и единствените услуги за облачни игри, които предлагат план, който ви позволява да използвате няколко екрана едновременно. Има дори 14-дневно изпитание, за да видите дали и на вас ви харесва.

Лесно използване

За всичките си грешки Blacknut има много гладък процес на регистрация. Състои се от три екрана. Ще започнете, като въведете имейла си и изберете парола, преминете към избора на кой план искате и накрая, като въведете информацията за кредитната си карта. 

Имахме малко хълцане при автоматично попълване на информацията за кредитната ни карта с LastPass (прочетете нашия преглед LastPass), но като цяло процесът протичаше гладко.

blacknut се регистрира

Трите стъпки могат да се съкратят до един екран, но с това колко се движи уебсайтът, ние сме доволни. След потвърждаване на плащането ще бъдете изведени на екран за изтегляне, който показва всички платформи, които можете да използвате с Blacknut.

blacknut изтегляне

Накрая можете да влезете. В приложението има опция за „създаване на безплатен акаунт Blacknut“, но въпреки търсенето, не можахме да намерим безплатен план. В приложението имате и опцията да влезете с Amazon или Google, което не е опция, предоставена при регистрация в уебсайта. Въпреки тези несъответствия, стартирането на Windows беше лесно. 

Приложението е просто, но чудесно проектирано. Препоръчаните игри получават екран с висока резолюция и прозорец за видео в горната част, като по-долу има списъци, подобни на Netflix, за различни категории. Менюто, до което можете да получите достъп с бутона в горния ляв ъгъл, ви позволява да преминете към всяка категория, да преглеждате любимите си игри, да виждате наскоро играните игри и да търсите.

blacknut-приложение

В горната част на менюто ще видите и имейл адреса си. Кликването там ще ви отведе до екрана за избор на профил, когато можете да видите вашите настройки и да добавите допълнителни профили. Дори и да имате план за един екран, можете да добавите още профили. Освен това можете да изберете дали е сметка за пълнолетни и да зададете пинов номер. 

Под секцията с профил можете да получите достъп до вашите настройки. Въпреки че не е изчерпателен списък, Blacknut ви позволява да контролирате профила си директно в приложението. Можете да промените плана си, независимо къде се намирате през месеца, да актуализирате паролата си и да промените начина си на плащане. Можете дори да прекратите абонамента си в приложението. 

blacknut-профили в настройките

Приложението за Android е също толкова лесно за използване и дори включва екранни контроли за игри. Приложението за Android обаче има по-ограничена библиотека. На мобилни устройства се предлагат само мобилни и ретро игри, което има смисъл за производителност при LTE връзки. Но предвид заекването, което преживяхме, има малко извинение да не включим пълната библиотека. 

Изборът на игра, независимо от Android или десктоп, ще доведе до много полезна информация. Можете да видите трейлър за играта; вижте подробности като продължителност, трудност и клавиатури; вижте подобни игри; и да видите съвместимостта с платформи и контролери. 

blackbut-изберем-игра

За да закръгляме тестовете си за използваемост, направихме детски акаунт и разгледахме библиотеката. Със сигурност, всички зрели заглавия бяха премахнати, но бяха премахнати и много заглавия, подходящи за тийнейджъри. Няма гранулиран родителски контрол; или го ангажирате, или не го правите.

производителност

Преди тестване се уверихме, че изпълнихме препоръчителната скорост на изтегляне на Blacknut 6 Mbps за оптимална производителност. Използвайки Speedtest.net, ние премерихме скоростта си с пинг от 9 милисекунди, скорост на изтегляне от 49,17 Mbps и скорост на качване 21,33 Mbps. Скоростта ни беше доста бърза. 

Това не изглежда да е ограничаващият фактор за Blacknut. Тествахме четири игри, три от тях на десктоп и една на Android. На десктопа играхме Sniper: Ghost Warrior 3, Ryse: Син на Рим и Фури. Въз основа на наличните графични опции, ние приемаме, че тези игри са PC версии, а не конзолни портове. 

Веднага преминахме към графичните опции, защото игрите изглеждаха толкова бедни. Фури беше добре, но предвид простата си естетика, това има смисъл. Снайперист и Ризе обаче бързо се превърнаха в пикселирана, кална каша. Според графичните настройки в играта и двете игри се изпълняват със 720p, но подозираме, че се доставят под това. 

Можете да промените графичните настройки – натрупахме разделителната способност, за да видим дали ще реши проблемите ни – но това не променя начина, по който се показва играта. Ще продължите да получавате един и същ пикселиран поток, независимо каква резолюция изберете. 

Промяната на графичните настройки обаче се отразява на играта. По-високите разделителни способности водят до много повече забавяне на входа и по-ниски рамки, въпреки че изглеждат същите. 

Странно е, че Blacknut ви позволява да променяте графичните настройки изобщо, тъй като потокът, който получавате, не се променя в качеството. За щастие, когато използвате настройки по подразбиране, играта беше солидна. Въпреки че все още имаше забележим входен лаг, ние успяхме да играем изключително прецизна игра като Furi без никакви проблеми. 

Нашият мобилен опит породи повече проблеми. Опитахме Contra с екранните контроли на Samsung Galaxy S9 +, тествайки WiFi и LTE. Независимо от връзката, имаше много заекване, което прави дори и най-скромните игри невъзможни за игра. 

blacknut-андроид

Най-големият проблем с Blacknut, изглежда, е неговият хардуер. Като се има предвид колко драстично намалява производителността с по-високи графични настройки, можем само да приемем, че сървърите, хостващи игрите, са недостатъчно. 

Има няколко намеци за това. Намалението на производителността, но липсата на качество означава, че не използвате отдалечена сесия; получавате видео поток. Поради това намаляването на производителността няма нищо общо с вашата интернет връзка, а по-скоро с хардуера, в който се стартира играта. 

Поради това, колкото и бърз да е вашият интернет, ще имате подпарт опит. Blacknut не предлага никаква адаптивна резолюция, което означава, че получавате същото качество на изображението с лошо писмо, независимо дали плащате за 10 Mbps или 1000 Mbps. 

Най-малкото Blacknut предоставя преживяване без заекване и неизползваемо забавяне на входа. Можете да играете на предлаганите игри и да ги играете, без да се отказвате от твърде голяма течливост. Въпреки това губите много качество в процеса. Например, когато разглеждахме менютата на Sniper: Ghost Warrior 3, не успяхме да кажем разликата между икона за клавишите „e“ и „f“. 

Покритие на къна

Blacknut не показва публично своя брой центрове за данни и когато се свързахме с имейл, някой се върна при нас и се върна бързо при това. Те обаче не са дали отговор на нашия въпрос, но ни уведомяват, че услугата в момента е налична в Европа и Северна Америка. Не бяха споменати конкретни европейски държави. 

Представител на поддръжката каза също, че „технически можем да внедрим услугата в глобален мащаб чрез нашата публична облачна инфраструктура или чрез частен облачен подход.“ Няма уточнения по този въпрос, но това дава намек за това как Blacknut управлява мрежата си. 

Вероятно е Blacknut да наема сървърно пространство от съществуващите облачни мрежи, което му позволява да се разшири до всички области, от които се нуждае. Това би имало смисъл предвид представянето, което видяхме също. Вероятно сървърите са с общо предназначение, които трябва да имат достатъчно мощност за стартиране на повечето мобилни игри.

Най-взискателните игри – Ryse: Син на Рим и Господари на падналите – изискват скромни спецификации по днешните стандарти и още по-малко, когато се изпълняват със скорост 720p. Що се отнася до наличността, Blacknut е официално достъпен в САЩ и повечето европейски страни. Ако живеете на друго място, най-добре е да се свържете с Blacknut, преди да закупите абонамент.

Присъдата

Blacknut не предлага лошо облачно гейминг изживяване – далеч от него, всъщност – но ограничената библиотека с игри е трудно да се преодолее. Въпреки че цената не е лоша, купувате списък със заглавия, които не могат да издържат свещ до съвременните издания. Има няколко инди скъпоценни камъни и няколко ретро игри, но на исканата цена това не е достатъчно. 

Ако Blacknut може да поддържа DRM платформи като Steam, това би била много по-различна история. Въпреки това, имайки предвид малкото си, посредствени заглавия и високото качество на потока, е трудно да се препоръча Blacknut. 

Жалко е, като се има предвид колко отличен е потребителският интерфейс и колко функции са налични.

Смятате ли да се възползвате от 14-дневното изпитание на Blacknut? Кажете ни за вашия опит в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map