Преглед на Steganos Password Manager – Актуализирано 2020 г.

Преглед на Steganos Password Manager

Steganos е в играта отдавна, но за съжаление мениджърът на пароли има някои проблеми, които по-зелените конкуренти са преодолели. Той не използва облака и интерфейсът е объркващ в най-добрия случай. Въпреки това, ценообразуването и многопотребителската му функционалност са задължени да го привлекат няколко фенове.


Steganos-парола мениджър-Slider1

Steganos-парола мениджър-slider2

Steganos-парола мениджър-slider3

Steganos-парола мениджър-slider4

Steganos-парола мениджър-slider5

предишен

Следващия

Steganos е онлайн компания за поверителност и сигурност, която предлага много продукти. От конфиденциалността на Steganos Mobile за iOS и Android до VPN Online Shield, Steganos предлага редица инструменти за защита на вашите данни онлайн. Мениджърът му на пароли се вписва добре в състава, но пада плосък в сравнение с нашите най-добри мениджъри на пароли. 

В този преглед на Steganos Password Manager ще изясним подробно опита си с инструмента, след като прекараме известно време с него. По пътя ще се докоснем до неговите функции, цени, сигурност, удобство и поддръжка на потребителите, всички преди да дадем присъдата си.

Въпреки че Steganos предлага мобилен достъп и може да организира вашите списъци с пароли, има малко друго, което инструментът за управление на паролите носи на масата. Ще ви трябва услуга за съхранение в облак, за да получите достъп до паролите си на устройства, има ограничен списък от функции и сигурността не е толкова добра, колкото може да бъде. Това каза, че има безплатна 30-дневна пробна версия, така че няма риск да го изстреляте.

Силни & Слабости

Алтернативи за Steganos Мениджър на пароли

Характеристика

Steganos Password Manager идва с приличен брой функции на хартия, но на практика те едва ли имат значение. Добавки като PicPass са спретнати, но не заместват полезни функции като табло за сигурност и известия за нарушаване. Когато се приема като цяло, Steganos се чувства липсващ, дори ако маркетинговите материали предполагат друго. 

Преди да стигнете до благините, важно е да поговорим за това какво е мениджър на пароли или по-скоро какво не е. За разлика от Abine Blur, която автоматично синхронизира вашите пароли с включен облак, Steganos е приложение само за локално приложение. Синхронизирането на няколко устройства все още е възможно, но само чрез Dropbox, Google Drive, OneDrive или MagentaCLOUD. 

Опциите за синхронизиране са ограничени, както и типовете влизания. Steganos поддържа пароли, банкови сметки, кредитни карти и самоличност, но нищо друго. Можете да прикачите файлове към записи, но Steganos не поддържа персонализирани типове въвеждане.

Независимо какви записи използвате, те ще се съхраняват в ключодържател. Можете да имате толкова ключодържатели, колкото искате, с толкова много записи във всяка, но те се съхраняват в скрита папка на Windows. Имайки предвид, че Steganos ви ограничава до четири услуги за съхранение в облак, по-лесният достъп до файлове с ключодържатели ще измине дълъг път. 

Също така има малко в начина на настройка. Можете да промените как Steganos показва информация за вход и кога ключодържателят ви трябва да се заключва, но не много извън това. Като се има предвид, че това е локално фокусиран инструмент за управление на пароли, бихме искали да видим повече в начина на конфигуриране. 

Функция за пренос и печат на Steganos

Най-полезната функция е Steganos Portable, която ви позволява да използвате инструмента на всеки компютър с Windows. Можете да съхранявате преносимата версия на USB устройство, което е функционално дори без инсталация. Това каза, че няма да можете да преглеждате паролите си, освен ако те не са съхранени с някоя от споменатите по-рано услуги за съхранение в облак. 

На страницата на продукта Steganos също споменава способността за печат в списъка с функции, макар да го нарича, че е малко трудно. Можете да отпечатате вашите пароли за съхраняване, да речем, в сейф, но този вид побеждава целта на мениджъра на пароли.

PicPass и виртуалната клавиатура

Когато настроите нова ключодържател, ще трябва да създадете главна парола, за която Steganos има няколко функции. Най-интересният е PicPass, който ви позволява да обезопасите ключодържателя си, като използвате серия от снимки вместо традиционна парола. Идеята зад него е, че е по-лесно да запомните поредица от снимки, а не случайни герои. 

Steganos-парола мениджър-picpass

Тези снимки се използват за генериране на парола. Въпреки че оценяваме колко уникална е тази функция, това е малко неизследвана територия, що се отнася до сигурността, която ще засегнем в секцията „сигурност“ по-долу. С главна парола, така или иначе трябва да запомните само една парола, така че не трябва да е твърде трудно да зададете сигурна. 

Когато задавате паролата си, можете да използвате виртуална клавиатура, която предпазва от keylogger. Steganos не предоставя подправка с курсор, както прави депо за парола, но добавянето на виртуална клавиатура все още е приятно да се види. 

Виртуалната клавиатура и PicPass са уникални функции, но те са достъпни само за вашата главна парола. Въпреки че разбираме, че пропускането на PicPass от нормални записи, пропускането на виртуалната клавиатура няма смисъл. Ако на екрана за създаване на главна парола има виртуална клавиатура, трябва да има такава за нормални записи. 

Steganos Password Manager 21 Нови функции

Steganos Password Manager 21, най-новата версия към момента на писане, добавя шепа нови функции. Повечето от тях обаче са подобрения в качеството на живот. Ако все още използвате по-стара версия на диспечера на паролите, тази надстройка може да не си струва, тъй като малко е добавена по отношение на функционалността. 

Най-изявени сред допълненията са темите. Вече можете да промените начина, по който потребителският интерфейс изглежда между светла и тъмна тема, както и модерен и класически режим. Не можете лесно да превключвате между теми.

Steganos трябва напълно да излязат, да шифроват свода и да рестартират, за да бъде активна новата тема. 

Steganos-парола мениджър-теми

Освен това, новите функции са предимно второстепенни. Вече можете да преглеждате категории с парола на iOS и Android, да прикачвате файлове и да синхронизирате между компютри, а също така има и някои подобрения в производителността при облачно синхронизиране. Тези допълнения сами по себе си не си струват надграждане, ако използвате сравнително нова версия на диспечера на паролите. 

Липсващи функции

Въпреки че Steganos включва няколко уникални вкусотии, в диспечера на паролите много липсва. Липсва уеб трезор и не разполага с възможности за споделяне, но по-лошо от това няма план за много потребители. Ако се опитвате да съхранявате пароли за семейство или малък бизнес, трябва да потърсите другаде.

Нашият най-добър мениджър на пароли за малкия бизнес и най-добрият мениджър на пароли за семейства ръководства трябва да ви поставят на правилния път Сравнително, Steganos е фокусиран единствено върху отделните потребители и се бори дори при това.

Steganos Преглед на функции за парола

Лого на Steganos Password Managerwww.steganos.com

Започва от $ 1749Всички планове

Сигурност

2FA

Encryption
AES-256

Нулево знания

2FA ключове

Анализ на сигурността

Синхронизация на много устройства

Архивиране и възстановяване

Мобилни приложения
Android, iOS

Промяна на парола

Генератор на пароли

Разширение за браузър

Функцията за автоматично попълване

Формулирайте автоматично попълване

Потребителски интерфейс на браузъра

Потребителски интерфейс на работния плот

електронна поща

Чат на живо

телефон

Помощен център

Форуми

24/7 поддръжка

| Повече ▼

Безплатен план

Ценообразуване

За разлика от други мениджъри на пароли, Steganos няма модел на абонамент. Това е като Password Depot, където купувате лиценз за текущата версия и надграждате, когато сметнете за добре (прочетете нашия преглед на паролата за депозиране). Въпреки че е евтин, Steganos ви принуждава да използвате друга услуга за съхранение в облак за синхронизиране на много устройства.

За $ 24.99 получавате пет лиценза между персонални компютри и браузъри (Steganos поддържа Firefox и Chrome). За разлика от 1Password Families, която предлага отделни акаунти за петима потребители, Steganos предоставя пет лиценза за един потребител (прочетете нашия 1 преглед на паролата).

Това означава, че можете да инсталирате Password Manager до пет пъти, въпреки че можете да го използвате на всяка машина с преносимата USB версия. 

Ако вече притежавате лиценз, можете да надстроите за $ 17.49. Steganos актуализира целия си пакет за сигурност около веднъж годишно, давайте или вземайте. Ако приемем, че искате да бъдете в крак с най-новата версия, гледате на ъпгрейд всяка година, като цената намалява до около 1,50 долара на месец. 

Макар и евтини, можете да получите много повече функционалност за не много повече пари. RoboForm е само с 0,50 долара повече на месец и се предлага с едно от най-гъвкавите приложения, които сме виждали, както можете да прочетете в нашия преглед на RoboForm. По дяволите, можете да получите повече функционалност безплатно.

Безплатна пробна версия на Steganos Manager Manager

Steganos предлага безплатна пробна версия на мениджъра на пароли, но не и безплатен план. В сравнение с нашите най-добри безплатни мениджъри на пароли, включително LastPass и Bitwarden, Steganos е кратък. Дори базовият план да е безплатен, той няма да се противопостави на тези два. Въпреки че ни харесва, че можете да изпробвате Steganos безплатно, трябва да има и безплатен план.

Не се споменава и политика за възстановяване. Дори след като се разровихме в условията на услугата, не можахме да намерим нищо за възстановяване на суми или гаранция за връщане на пари. Ако купите Steganos и не сте доволни от него, нямате късмет. Поради това трябва да изтеглите безплатната пробна версия, преди да закупите лиценз. 

Въпреки това, 30 дни са много време, за да решите дали харесвате услугата или не. Steganos също не изисква акаунт или кредитна карта, за да започнете, така че можете да изпробвате приложението без риск от автоматично подновяване.

Удобство за потребителя

Steganos актуализира потребителския интерфейс на мениджъра на пароли след последното ни излизане с него. Дори и с пулсирането, приложението не е толкова модерно или удобно за потребителите, колкото конкуренцията. Автоматичното попълване също има някои проблеми, с разширение barebones и досадна джаджа Vista-esque, която живее в ъгъла на вашия екран. 

Когато стартирате за първи път Steganos Password Manager, ще бъдете помолени да създадете нова ключодържател, да импортирате такава от по-старата версия на софтуера или да я отворите от облачно хранилище. Важно е да се отбележи, че версия 21 използва различен тип файл, така че ще трябва да конвертирате по-стари файлове на ключодържатели на този стартов екран. 

Steganos-парола мениджър старт

Ако създавате нова ключодържател, ще трябва да зададете главната си парола. Можете да създадете нов, като Steganos дава кратък анализ на сигурността или да зададете парола с PicPass. Можете също да се възползвате от виртуалната клавиатура, така че зловредният софтуер не може да записва въвеждането на клавиатурата. Екранът за създаване на парола е мястото, където можете да настроите и двуфакторно удостоверяване.

Steganos-парола мениджър създадете и парола

След това вие сте вид на ляво от себе си. Steganos просто отваря вашата ключодържател, без да посочва какво да правите. Приложението не е особено трудно за използване, но кратко описание на интерфейса би било хубаво.

Добавяне и организиране на пароли 

Добавянето на пароли е тежък процес, като се има предвид, че ще трябва да направите всичко ръчно. Steganos поддържа импортиране, но само от ограничен брой източници, включително Chrome, KeePass и 1Password. Други популярни мениджъри на пароли като LastPass и Dashlane не се поддържат (прочетете нашия преглед на Dashlane и нашето парче Dashlane vs. LastPass). 

Когато добавяте нова парола, Steganos ви дава ограничен брой полета, за разлика от предишната версия, която предоставя таблица, подобна на Excel. Формата за записване е доста проста. Можете да добавите бележки, да посочите URL адреса за записа, да зададете напомняне за това кога да промените паролата и да я организирате в категория. 

Steganos-парола мениджър-ново вписване

Ако имате нужда от персонализирани полета, можете да въведете разширения изглед, който показва таблицата, подобна на Excel. Този изглед е чудесен за, да речем, съхраняване на код на Google Удостоверител, но има няколко проблема. 

Не можете да генерирате парола или да използвате виртуалната клавиатура в разгънат изглед, което е още по-разочароващо предвид факта, че информацията не се носи между двата изгледа. 

Steganos-парола мениджър-разширен изглед

След като се организирате, можете да синхронизирате паролите си чрез OneDrive, Dropbox, Google Drive или MagentaCLOUD, които трябва да свържете ръчно. За разлика от Password Depot, който също използва съществуващо облачно хранилище за синхронизиране на няколко устройства, вие сте ограничени до тези четири. Това е, освен ако не искате да ровите в скрита папка на Windows, за да намерите файла на ключодържателя. 

Steganos-парола мениджър-облак връзка

Използване на Steganos Password Manager във вашия браузър

След като добавите паролите си, вие ще взаимодействате основно с разширението и джаджата на браузъра. По подразбиране Steganos показва досадната джаджа за Windows Vista в долния десен ъгъл на екрана, която предоставя падащо меню на вашите пароли. Има и бутони за копиране на вашето потребителско име и парола за всеки акаунт.

Тук става въпрос за най-лошото изпълнение на запълване с плъзгане и пускане, което видяхме. Приспособлението е грозно и грозно, ако имате много пароли. Бихме препоръчали да се придържате към разширението на браузъра, но това има свой списък с проблеми. 

Steganos-парола мениджър-браузър разширение

Разширението е за автоматично попълване и от нашето тестване работи, стига да имате само едно вход за URL адреса, на който сте. Има някои проблеми с множество влизания за един и същ URL адрес, тъй като Steganos не предоставя падащо меню в полето за въвеждане, като NordPass (прочетете нашия преглед на NordPass). 

Не можете също да видите паролите си в разширението на браузъра. Освен това трябва да имате настолното приложение да работи на заден план с подходящ ключодържател, отворен, за да работи разширението. 

Има твърде много ненужни обръчи, през които трябва да прескочите, за да направите Steganos практичен. Въпреки че добавянето на пароли не е обратна, използването на мениджър на пароли е почти непоносимо. 

Срива Галоре

По време на нашето тестване срещнахме редица проблеми с производителността на приложението Windows 10. Когато щракнете върху приложението, след като то вече се отвори, бяхме посрещнати със съобщение за грешка, а не отваряне на прозореца. Това е разочароващо като се има предвид, че мениджърът на пароли не се свежда до минимум до лентата на задачите. 

По-лошото от това е обаче, че имаше няколко пъти приложението да спре да работи. По време на нашето тестване беше трудно да пресъздадем сривовете с някаква доза последователност, така че не можахме да определим нито един проблем. Това каза, че никога не сме имали този проблем с друг мениджър на пароли.

Сигурност

С малко информация, която Steganos предоставя, тя изглежда сигурна, подходяща за 256-битово криптиране на AES и редица опции за двуфакторно удостоверяване. Освен това няма много проблеми със сигурността, които се виждат с други мениджъри на пароли, тъй като всичко се съхранява локално. Това каза, че трябва да разчитате на сигурността на вашата собствена система и услугата за съхранение в облак, която използвате. 

Преди да стигнем до лошото, нека започнем с доброто. Steganos няма процес на удостоверяване, който заобикаля най-големия риск за сигурността с други мениджъри на пароли. Вместо това той генерира AES-256 ключ въз основа на основната парола за вашата ключодържател (прочетете нашето описание на криптирането за повече информация по този въпрос). Можете да декриптирате хранилището локално, но това е всичко. 

Използвайки съхранение в облак, можете автоматично да синхронизирате вашия ключодържател, но само ако е шифрован. Това решава повечето от онлайн заплахите, с които се сблъскват мениджърите на пароли. Въпреки това разчитате на услугата за съхранение в облак, която използвате, за да запазите данните си, което може да бъде проблематично. Препоръчваме да използвате услуга за съхранение в облак с нулево знание. 

Проблеми с PicPass и местни притеснения

Сега за лошото. Steganos решава проблема с удостоверяването, но това не го прави непременно по-сигурен. Вашият файл с ключодържател се съхранява локално. Въпреки че е криптиран, ако имате злонамерен софтуер, изпълняващ amok на вашата машина, файлът лесно се краде, което е също толкова лошо, колкото и нарушаването на данни с други мениджъри на пароли. 

Поради това ще трябва да имате солиден антивирус, гледащ гърба ви. Steganos помага малко с виртуална клавиатура, но ако имате задълбочен зловреден софтуер, вашите пароли са толкова добри, колкото ги няма. Най-много препоръчваме Bitdefender. Както можете да видите в нашия преглед на Bitdefender, това е най-сигурният антивирусен софтуер, който сме тествали. 

Локалната защита е разрешим въпрос, но PicPass не е. Не препоръчваме да използвате PicPass при никакви обстоятелства. Начинът на работа е чрез създаване на парола въз основа на серия от снимки. Всяка картина обаче струва само един знак и тези символи са статични. 

Спомнянето на серия от осем снимки – минималният брой знаци, които бихме препоръчали – е достатъчно трудно, камо ли наистина случайна серия от тях.    

Най-големият проблем е, че PicPass предполага, че получавате защитена парола, а в действителност не сте. В повечето случаи получавате само няколко предварително определени знака, които е лесно да се пропукат. В крайна сметка има ограничен брой комбинации със снимките, представени в PicPass, които всеки компетентен хакер може да напише програма, за да разбере.

поддържа

Имайки предвид, че Steganos предлага всичко – от мобилни приложения за поверителност до софтуер за виртуална частна мрежа, имахме големи надежди за поддръжка. За съжаление, Steganos не достави. 

Започвайки с базата от знания, тя автоматично се зарежда на немски език, въпреки че е налична на английски (Steganos събира основна информация за сайта, така че трябва да може да диктува езика въз основа на вашия IP адрес). 

Steganos-база от знания

Трудно е също така да се получи достъп до базата от знания, особено за потребители, работещи само с парола. Тъй като не се нуждаете от акаунт на mySteganos, ще трябва да отворите страницата за контакти през долния колонтитул на уебсайта, където има връзка към базата знания. Няма страница за поддръжка, достъпна от основния уебсайт. 

Самата база знания е добре, макар и малко трудна за заобикаляне. Има само 10 статии, посветени на мениджъра на пароли, както и ръководство за „първи стъпки“. Всички тези записи предоставят само необходимите подробности, невалидни екранни снимки или други визуални елементи. Имайки предвид колко малко статии има, бихме искали да видим малко повече грижи за тях. 

За самопомощ сте ограничени до базата знания. Steganos няма форуми за общност или нещо подобно. Освен това повечето статии са фокусирани върху другите продукти, предлагани от Steganos, така че намирането на пътя ви е трудно. 

Свързване със Steganos

Свързването със Steganos също е проблем. Можете да се свържете по имейл, но няма форма за контакт или нещо подобно. Времето за реакция също е ужасно. Когато стигнахме, отговор отне близо три дни, което е неприемливо. Имайки предвид колко продукти предлага Steganos, най-малкото очакваме чат на живо.

Когато оценяваме услуга, ние разглеждаме опциите за контакт и ресурсите за самопомощ. Докато една услуга се справя добре в една от тези области, те получават преминаваща оценка. От друга страна, Стеганос пада на двата фронта. Опциите за контакт са ограничени, обслужването е бавно и в базата от знания липсват подробности. В повечето случаи ще трябва да решите проблеми, като използвате акъла си. 

Присъдата

Steganos Password Manager, въпреки че получава безброй актуализации през годините, е същият мениджър на пароли за баребони, който сме виждали отново и отново. Има няколко уникални функции, никоя от които не отговаря на съвременните инструменти за управление на пароли, но освен това, мениджърът на пароли няма какво да предложи. 

Дори за локално управление на пароли има по-добри възможности. Предвид интерфейса за подразделение на Password Manager и поддръжката по-слаба, можете дори да получите само като използвате софтуер за криптиране. 

Какво мислите за този преглед на Steganos Password Manager? Инструментът струва ли достатъчно, за да гарантира безплатен пробен период? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me