Преглед на Passwork – актуализирано 2020 г.

Пасивен преглед

Passwork е приличен мениджър на пароли, който вероятно би подхождал много на хората много, ако не беше липсващите му функции и високата цена. Това каза, ако ви харесват приложенията ви основни, прочетете този пълен преглед на Passwork за приложение, което може да отговаря на сметката.


passwork-Slider1

passwork-slider2

passwork-slider3

passwork-slider4

passwork-slider5

предишен

Следващия

Passwork е бизнес-ориентиран мениджър на пароли, който ви позволява да избирате между съхраняването на паролите си в облака или да ги поддържате локални. Въпреки че се получава много правилно по отношение на функции и използваемост, Passwork има няколко проблема. В този преглед на Passwork ще проучим всички негови възходи и падения. 

По пътя ще видим и дали Passwork има какво е необходимо да бъде включено в нашето най-добро ръководство за управление на пароли. От функции и цени до удобството и сигурността на потребителите, разгледахме услугата, за да видим какво я прави да цъка и какво я прави плоска. 

За краткия отговор Passwork е компетентен, макар и скъп мениджър на бизнес пароли. Въпреки че все още е достоен да извика в нашия най-добър мениджър на пароли за списък с малки фирми, Passwork не достига височините на 1Password или Zoho Vault. Въпреки това, с петдневен безплатен пробен период в готовност, няма причина да не го изстреляте. 

Силни & Слабости

Алтернативи за Passwork

Характеристика

Passwork е мениджър на бизнес пароли и поради това повечето от неговите функции са насочени към тази употреба. Вместо да предлага няколко типа влизане, като 1Password прави, или автоматична смяна на пароли, както Dashlane има, Passwork се фокусира много повече върху управлението на потребителите, организацията и интеграциите..

Пасивно управление на потребителите и разрешения

Както е при повечето мениджъри на пароли за бизнес, повечето функции на Passwork се свеждат до управление на потребителите. Можете да добавите толкова потребители, колкото абонаментът ви позволява, но преди да можете да добавите пароли, те трябва да потвърдят имейла си. След това можете да промените достъпа до записи и папки, както и да дадете на потребителя общо ниво на разрешение.

passwork потребител-управление

Вписванията и папките са само две нива на организация. Освен това Passwork ви позволява да управлявате множество трезори. В зависимост от размера на вашия бизнес, това ниво на организация може да бъде полезно. Кажете например, че има няколко приложения, до които вашият екип от служители се нуждае от достъп. Можете да създадете отделен свод за тях. 

Дори и при многобройните нива на организация, Passwork никога не се намесва, когато става въпрос за споделяне на записи. Можете да изберете да поканите потребители в цял трезор, да споделяте конкретна папка или дори да споделяте един запис. В много отношения придвижването на записи наоколо изглежда много подобно на Google Drive (прочетете нашия преглед на Google Drive). 

Passwork Self-домакин срещу облак

Както ще разгледаме в раздела „ценообразуване“ по-долу, Passwork предлага две услуги. Има облачен мениджър на пароли, който ви позволява да се възползвате от облака на Passwork за синхронизиране и достъп до парола. Ако обаче вече имате сървър, можете да хоствате и свой собствен сървър. 

С тази конфигурация само вашите служители имат достъп до вашите пароли, което помага за сигурността. Повече от това обаче не е необходимо да плащате периодичен абонамент. Вместо това Passwork налага огромна еднократна такса въз основа на броя на потребителите, от които се нуждаете. Ще разгледаме това в следващия раздел. 

Има и няколко други разлики. Самостоятелно хостваните услуги идват с много повече гъвкавост, което ви позволява да добавите фирмената си марка към интерфейса и да редактирате изходния код. Самостоятелните услуги обаче се предлагат само с година безплатни актуализации, докато планът в облака непрекъснато се актуализира безплатно. 

passwork-самохостване

Що се отнася до разликите между самостоятелно хостваните нива, има много, както можете да видите на екрана по-горе. Най-голямата разлика е в броя на потребителите, които можете да поддържате, но други неща могат да имат промяна в зависимост от вашите нужди, като например импортиране на данни, активна поддръжка на директория и поддръжка на клиенти. 

Преглед на функции на Passwork

Пасивно логоpasswork.me

Започва от $ 150 на месецВсички планове

Сигурност

2FA
Google Удостоверител

Encryption
AES-256

Нулево знания

2FA ключове

Анализ на сигурността

Синхронизация на много устройства

Архивиране и възстановяване

Мобилни приложения

Промяна на парола

Генератор на пароли

Разширение за браузър

Функцията за автоматично попълване

Формулирайте автоматично попълване

Потребителски интерфейс на браузъра

Интерфейс на работния плот

електронна поща

Чат на живо
Facebook Messenger

телефон

Помощен център

Форуми

24/7 поддръжка

| Повече ▼

Безплатен план
5-дневен пробен период

Ценообразуване

Съдейки по таблицата с цените по-долу, лесно е да се предположи, че Passwork се случва много по отношение на ценообразуването. Линията обаче е доста проста. Въпреки че Passwork обработва абонаментите малко по-различно от другите мениджъри на пароли, това не означава, че услугата е скъпа. Въпреки това големите екипи могат да намерят по-евтини варианти другаде. 

Облачността е планът, който повечето хора ще се придържат. Това е 1,50 долара на месец на потребител, таксува се годишно и поддържа от един до 100 потребители. Това каза, няма отстъпки за обем. За разлика от други мениджъри на пароли за бизнес – Zoho Vault идва на ум – плащате една и съща цена на потребител, без значение колко имате. 

Това прави облачния план чудесен избор за малки екипи, но лош за управление на повече от 50 потребители. Ако просто искате да изпробвате Passwork, можете да се възползвате от петдневна безплатна пробна версия, без да се изисква кредитна карта. 

Разбиване на Passwork самостоятелно домакин

Нещата се объркват с опциите за самостоятелно домакинство на Passwork. Има четири плана, всеки от които изисква еднократна покупка. Въпреки че предходната цена е висока, това е инвестиция в бъдещето, подобно на доживотния абонамент на Sticky Password (прочетете нашия преглед на Sticky Password). Това каза, че не ви се предоставя голяма гъвкавост с броя потребители в акаунта ви.

За разлика от Cloud, който ви позволява да определите броя на потребителите в акаунта си, Self-Hosted дава четири различни лимита. Това поставя няколко въпроса, най-очевидният от които е, ако сте малко над наложената граница. Например екип от 20 потребители и екип от шест потребители ще плащат същата цена от 490 долара за Start. 

Ако сте част от разрастващ се бизнес, вие също трябва да вземете предвид колко потребители ще имате, а не тези, които са в момента във вашия екип. За разлика от стандартен абонаментен модел, не можете просто да добавяте повече потребители през следващия цикъл на таксуване. Това е еднократна покупка, която представя някои странни проблеми, когато става въпрос за разрастването на вашия екип. 

Броят на потребителите не е единствената разлика между плановете (можете да видите по-задълбочена разбивка в секцията „функции“ по-горе). Тъй като се отнася до цената, има различни периоди на възстановяване за всеки от плановете. 

Малкият екип няма гаранция за връщане на пари, Start предлага седем дни, а Standard и Premium предлагат 14 дни. Независимо от това, можете да заявите безплатна демонстрация за до пет потребители. 

Удобство за потребителя

Пасирането се случва много, но въпреки това, той никога не успява да се почувства непосилен. Вместо да се опитва да проправи своя собствен път, Passwork заема дизайнерски решения от други популярни приложения, най-вече от Google Drive. Това не означава, че Passwork изглежда като Drive. По-скоро много от функциите са толкова достъпни. 

Преди да стигнете до това, трябва да се регистрирате за акаунт. Изборът на подходящия за вас план до голяма степен ще зависи от вашите нужди, въпреки че препоръчваме повечето малки фирми да се придържат към облачната версия. Самостоятелно хоствано е най-доброто за фирми, които имат специален отдел за информационни технологии. 

След като изберете плана си, ще трябва да създадете акаунт. За облачната версия Passwork изисква парола за акаунт, както и главна парола. Над полето за създаване на парола има също предупреждение, което посочва, че Passwork не може да възстанови акаунта ви в случай, че забравите основната си парола. 

passwork-регистрация

Добавяне и организиране на пароли

Както споменахме по-рано, има три нива на организация: пароли, папки и трезори. Добавянето на нови пароли е лесно, като Passwork ви позволява да ги именувате, да добавите URL адрес, да прикачвате бележки и дори да прикачвате файлове. Отвъд това обаче можете да генерирате силни пароли от страницата за създаване, както и да добавите цвят и тагове. 

passwork-ново парола

Освен това, записите могат да поддържат няколко влизания. Кажете например, че искате да свържете всичките си вход в G Suite за един запис, добре, че можете да направите това с Passwork. Въпреки това паролите са единствените поддържани записи. Въпреки че можете да добавяте бележки и прикачени файлове, не можете да съхранявате кредитни карти или други типове влизане във вашия сейф. 

passwork скок

Можете също да импортирате записи, стига да имате подходящ абонамент. След като всичко е настроено, е време да започнете да споделяте. 

Както бе споменато в секцията „функции“ по-горе, можете да поканите потребители в трезори и папки. Можете да споделяте отделни записи и по този начин, както и чрез връзка. Освен това можете да зададете връзки за еднократна употреба или за многократна употреба и да посочите време за изтичане. 

passwork-връзка за споделяне

Копаене в настройките

На пръв поглед Passwork има много настройки, до които можете да получите достъп чрез менюто на хамбургер в горния ляв ъгъл. Въпреки че има много различни секции, настройките са лесни за смилане. В по-голямата си част можете да прескочите раздела „моя акаунт“. Когато се настройвате, единственото притеснение е двуфакторното удостоверяване.

passwork-настройки

Все пак в секцията „управление” се случва много. Там можете да добавяте нови потребители, да управлявате техните разрешения, да експортирате данните за паролата си и дори да преглеждате историята си. Ако имате несъответствия по въпроса кой какво е използвал, можете да видите как вие и всеки от потребителите си взаимодействате с Passwork. 

passwork история

Също така в секцията „управление“ е таблото за сигурност на Passwork, където можете да преглеждате силата на паролите си поотделно, както и силата на цялостния си акаунт. Освен това можете да добавяте филтри, за да анализирате различни области на вашия акаунт. Например, можете да видите паролите на конкретен потребител или тези, съхранявани в конкретен трезор. 

passwork със сигурността на таблото

Разширението на браузъра Passwork

В допълнение към уеб приложението Passwork има разширение за браузър, въпреки че е по-малко стабилно от, да речем, разширение за браузър Keeper (прочетете нашия преглед на Keeper). Разширението е само за автоматично попълване и от нашето тестване работи добре. Въпреки това не можете да управлявате пароли или да получите достъп до някоя от разширените функции на уеб приложението. 

Може би си струва напълно да пропуснете разширението. В предишната ни оценка отбелязахме множество сривове в Chrome, използвайки разширението на браузъра. Въпреки че това не се е случило този път, е нещо, което трябва да имате предвид. Имайки предвид колко малко разширението прави, по-добре е просто да бъде отворен допълнителен раздел на браузъра. 

Сигурност

Passwork има позната структура на защита, използваща AES-256 криптиране и модел с нулеви знания, и двете от които можете да научите в нашето описание на криптирането. Passwork обаче трябва да реши проблема с множество потребители – проблем, който обикновено не възниква при използване на мениджър на пароли. За щастие, има решение.

Във всеки трезор има 256-битов ключ, генериран от страната на клиента. Този ключ е това, което криптира вашите трезори, което означава, че всеки от вашите трезори се криптира поотделно. Вашата главна парола е това, което отключва тези трезори, тъй като се използва за криптиране на отделните ключове за трезор. Тъй като това се случва от страна на клиента, Passwork никога не може да дешифрира вашата информация. 

От страна на клиента обаче не означава местно. Тъй като Passwork е базиран в браузъра ви, точно там съхранявате главната си парола. Кодирано е, разбира се, но все пак има какво да се отбележи. Съхраняването на криптираната ви главна парола в браузъра ви не я прави по-уязвима (локалното съхранение също може да създаде проблеми), но е нещо, което трябва да следите..

Накратко, Passwork изглежда сигурен, поне от това, което можем да кажем въз основа на неговото записване в сигурността. Няма записани нарушения на данните и Passwork използва най-новото при криптиране. Това каза, че бихме искали да видим повече опции за удостоверяване, особено с облачната версия. 

По-конкретно, бихме искали да имаме многофакторни опции. Passwork поддържа едно от най-добрите приложения за двуфакторно удостоверяване, Google Authenticator, но това е всичко. 

По-модерни опции за удостоверяване, включително YubiKey и биометрична автентификация, са необходими за мениджъра на бизнес пароли. Като се има предвид колко Фокус се фокусира върху други области, разочароващо е да видим, че тук той не достига.

поддържа

Passwork има много удобна поддръжка, но само ако прехвърляте огромна сметка. Директната поддръжка е функция, скрита зад по-скъпите нива на Passwork, като има само самотна опция за Facebook Messenger за всички останали запитвания. Това няма да е проблем, ако имаше много ресурси за самопомощ, но за съжаление няма. 

Първо, нека поговорим за това как да се захванете с Passwork. Ако искате привилегията за обслужване на клиенти, ще трябва да похарчите близо 500 долара. 

Поддръжката на клиентите е достъпна само в стартовия план и по-горе, като стандарт и Premium получават приоритетна поддръжка. Това е за собствени планове. Абонатите в облак са останали с един имейл адрес, който е прибран в долния ъгъл на уебсайта.

passwork-мейл адрес

Въпреки че не е идеален, имейл адрес работи. Липсата на средства за самопомощ в Passwork обаче е необяснимо. Версиите в облака и самонаведени хостинг са предоставени на шест теми, често задавани въпроси, с не повече от параграф, посветен на всеки въпрос. Това е повече маркетингово копие от всичко друго. Кратките често задавани въпроси няма да решат много проблеми. 

В бизнес контекста ресурсите за самопомощ са всичко. Ръководствата за потребителя за нови служители, семинарите за настройка и практическото обучение са норма за конкурентите на Passwork. Въпреки че има много други аспекти на услугата, която ни харесва, нейната поддръжка силно липсва. 

Присъдата

Passwork получава много правилно, предлагайки достъпен интерфейс и полезни функции за бизнеса. Въпреки това тя липсва и в много области. Цената е твърде висока за големи фирми, а най-малкото е подкрепата. Това, комбинирано с липса на многофакторни възможности за удостоверяване, прави Passwork приличен мениджър на пароли, макар и далеч от най-добрия. 

Какво мислите за Passwork? Ще изстреляте ли петдневната безплатна пробна версия? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map