Преглед на лепкава парола – Актуализиран през 2020 г.

Преглед на лепкава парола

Sticky Password е евтин мениджър на пароли, който има достатъчно възможности, за да направи лудия техник луд. Липсата на план за много потребители поставя амортисьор за бизнеса и семействата, но отделните потребители ще намерят една от най-добрите опции на пазара. Прочетете нашия пълен преглед на Sticky Password, за да научите повече.


интерфейс с лепкава парола

лепкава парола нова идентичност

лепкава защитна бележка за парола

лепкаво табло за сигурност на паролата

лепкав парола генератор

предишен

Следващия

Винаги сме харесвали Sticky Password, препоръчвайки я високо в нашето най-доброто ръководство за управление на пароли за конкурентните цени, щедрия безплатен план и най-високата сигурност. Въпреки това, датираният интерфейс поставя амортисьор на опита, дори ако Sticky Password не е трудна за използване. 

В този актуализиран преглед на Sticky Password ние ще проверим стар фаворит, за да видим къде стои. По пътя ще разгледаме функциите, ценообразуването, сигурността, поддръжката, лекотата на използване и много повече, преди да дадем присъдата си. 

Sticky Password е фин инструмент за управление на парола, стига да можете да се справите с неговия интерфейс за Windows Vista. Цената е правилна и сигурността е здрава, така че няма причина да не я изстреляте. Освен това, на разположение има напълно безплатен план, който се предлага с 30-дневна пробна версия на Sticky Password Premium извън портата.

Силни & Слабости

Алтернативи за Sticky Password

Характеристика

Sticky Password няма толкова уникални функции като, да речем, Dashlane, но все още прави впечатление. Основите са покрити с автоматично попълване, споделяне на парола и поддръжка за множество типове влизане. Въпреки това, Sticky Password стои отделно от преносимо приложение, което не изисква инсталация.  

Автоматично попълване, таблото за сигурност и вашият цифров портфейл

Чрез разширението на браузъра Sticky Password предлага автоматично попълване за вход и формуляр. Както ще стигнем в раздела „лекота на използване“ по-долу, Sticky Password открива почти всяко поле за въвеждане, почти до грешка. При това положение винаги ще можете да попълвате автоматично информация, ако е от значение за определено поле. 

Освен адресите и паролите, Sticky Password поддържа и автоматично попълване на кредитна карта чрез вашия цифров портфейл. Кредитните карти се съхраняват успоредно с вашите самоличности, така че можете да разполагате с данните си за плащане и плащане на едно място. 

За нас таблото за сигурност е най-добрата функция. Въпреки че не е нова концепция – Dashlane има по-добро табло за сигурност, всъщност прилагането на Sticky Password прави трика. Таблото за сигурност копае през съхранението на вашата парола, за да намери всякакви слаби, стари или повторно използвани пароли, комбинирайки ги за генериране на общ резултат за сигурност. 

лепкава-парола преглед със сигурността на таблото

Лепка преносима парола

Синхронизацията е голяма част от всеки мениджър на пароли и както ще стигнем в секцията „сигурност“ по-долу, Sticky Password ви предоставя много възможности. Не е нужно обаче да синхронизирате паролите си. Можете да зарежете свода на паролата си на USB устройство, външен твърд диск или друго устройство за съхранение и да вземете данните си за вход със себе си. 

Това не е само вашите данни за вход. Sticky Password е отличен мениджър на пароли за Windows, защото можете да го използвате, без да го инсталирате. Преносимата версия, която създавате в приложението, изхвърля криптираните ви пароли, но също така идва и с програма, която можете да стартирате на всяка машина с Windows без инсталация. 

Независимо къде се намирате или какъв компютър използвате, можете да заредите преносимата си Sticky Password и да получите достъп до всички функции на локалното приложение. Това включва добавяне на нови записи, преглед през таблото за сигурност и най-важното – автоматично попълване. 

Споделяне на лепкави пароли

В плана Sticky Password Premium можете също да споделяте данни за вход. Лепкавата парола обаче надхвърля основното споделяне. Можете да изпращате няколко предмета до много получатели наведнъж и да посочвате различни нива на достъп. Има само две нива – „ограничено“ и „пълно“, но все пак е хубаво да видите няколко опции за споделяне. 

лепкава-парола преглед за споделяне

Ограниченото споделяне позволява на получателя да вижда данните за вход, но не добавя или отменя достъпа до него, докато пълното споделяне е все едно получателят да е запазил локално. Независимо на кое ниво сте избрали, получателят ще получи имейл, където може да приеме или отхвърли поканата. 

При вътрешно тестване, имейлът не е изпратен веднага. Отне около 20 минути, докато не получихме имейл за изтегляне на друго копие на Sticky Password. Важно е да се отбележи, че и двете страни се нуждаят от най-новата версия на Premium абонамент, за да споделят пароли. 

Преглед на функциите на лепкава парола

Лого лого логоwww.stickypassword.com

Започва от $ 250пер месечно Всички планове

Сигурност

2FA

Encryption
AES-256

Нулево знания

2FA ключове

Анализ на сигурността

Синхронизация на много устройства

Архивиране и възстановяване

Мобилни приложения

Промяна на парола

Генератор на пароли

Разширение за браузър

Функцията за автоматично попълване

Формулирайте автоматично попълване

Потребителски интерфейс на браузъра

Потребителски интерфейс на работния плот

електронна поща

Чат на живо

телефон

Помощен център

Форуми

24/7 поддръжка

| Повече ▼

Безплатен план

Ценообразуване

Sticky Password е много евтин, с щедър безплатен план за зареждане. Въпреки че ще трябва да надстроите до Premium план за достъп до облачно архивиране на пароли и синхронизиране на вашите устройства, част от абонамента ви отива за спасяване на застрашени манати. 

Дори когато плащате, Sticky Password е много. Допълнителните разходи се насочват главно към облачно съхранение и архивиране, както видяхме с други безплатни мениджъри на пароли (прочетете нашия преглед на NordPass за пример). 

Най-голямата разлика е, че Sticky Password позволява неограничени записи, за разлика от някои други безплатни опции (Kaspersky Password Manager и Dashlane идват на ум). Някои от абонамента ви също отиват към Save the Manatee Club. 

Sticky Password Free, Premium и Lifetime

Предлагат се три плана: Безплатен, Premium и Lifetime. Безплатният план спечели място в най-добрия ни списък с безплатни мениджъри на пароли, въпреки че все още е малко по-малък от LastPass (прочетете нашия преглед на LastPass). Надграждането до Premium е евтино, но предлага приоритетна поддръжка, споделяне и архивиране за по-малко от $ 3 на месец. 

Това е сравнително ценови акции в сравнение с, да речем, Keeper (прочетете нашия преглед на Keeper). Sticky Password обаче се откроява със своя лиценз за пожизнен достъп. За $ 200 можете да закупите доживотен достъп до Sticky Password, отговарящ на всички функции на Premium. Освен това автоматично ще получавате актуализации безплатно. 

Разбира се, когато купувате доживотен лиценз, трябва да зададете въпроса какво се случва, когато / ако услугата се изключи. Sticky Password не изяснява какво се случва с вашия лиценз, ако някога се разпадне. Но ако говорим чисто от нас, които наблюдаваме услугата през последните няколко години, не трябва да се притеснявате. 

Независимо какъв абонамент изберете, Sticky Password стои зад 30-дневна гаранция за връщане на парите. Всички безплатни планове идват с 30-дневна пробна версия на Premium, без да се изисква кредитна карта. 

Цени за бизнес и отстъпка за студенти

Sticky Password също има бизнес абонамент, въпреки че не го направи в нашия най-добър мениджър на пароли за малък бизнес списък (прочетете нашия преглед на Zoho Vault, ако това е следното). Все още ви таксуват $ 29,99 на потребител годишно. Въпреки това, бизнес абонаментът идва с някои допълнителни функции за управление на потребителите. 

По-интересно е ценообразуването на студентите. Ако сте ученик или преподавател, можете да закупите Sticky Password със значителна отстъпка от магазина OnTheHub. Годишното членство в Premium работи само $ 12.95. Въпреки това, Sticky Password предлага и 85-процентова отстъпка от абонамента си за цял живот, което намалява разходите до едва 29 долара. 

Удобство за потребителя

Лепната парола не е трудна за използване, но датираната естетика служи като лош фон на многото й възможности. И все пак, стига да се запознаете с местното приложение и да се справите с неговата базирана на 2008 г. чувствителност, това е добре. 

Изтегляне на лепкава парола

Можете да изтеглите Sticky Password, преди да се регистрирате за акаунт. Всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху „освободете се“ от началната страница и изтеглянето ще започне веднага. След като го направите, Sticky Password предлага кратко ръководство, което обяснява различните му настройки и функцията, която обслужва. 

лепкава-парола преглед-настройка

След това можете да влезете или да създадете акаунт, ако нямате такъв. Създаването на акаунт се случва точно в прозореца на инсталатора, което улеснява регистрацията. Преди да ви зареди в трезора на вашата парола, Sticky Password ви пита и вашите предпочитания за синхронизация и ако искате да инсталирате разширението на браузъра. 

лепкава-парола преглед създадете профил в

Ако решите да инсталирате разширението, Sticky Password автоматично ще импортира пароли, съхранени в браузъра, на който сте го инсталирали. Няма подкана за това и няма начин да сортирате кои пароли искате да импортирате. За нас това означаваше кацане в трезор с парола, който вече беше обсипан с записи. 

Използване на лепенката

Трезът на Sticky Password изглежда, че е изваден направо от Windows Vista. Въпреки че все още служи за целта си като програма за съхранение на парола, aero-esque sheen за всичко изглежда повече от няколко години. Въпреки външния вид, Sticky Password е лесен за използване. 

лепкава-парола преглед скок

Навигацията се управлява от менюто отляво, което ви позволява бързо да получите достъп до уеб базирани пароли, пароли за приложения, бележки, бележки и отметки. 

Можете да намерите акаунти чрез търсене или като ги организирате в групи. Sticky Password поддържа персонализирани икони за вашите групи, като 1Password прави, въпреки че не изглежда толкова красиво в процеса (прочетете нашия 1Password преглед). 

Има множество опции при добавяне или редактиране на акаунт, въпреки че няма персонализирани полета, каквито сме виждали с друг софтуер за управление на пароли. Можете да изберете дата на изтичане на паролата си, да обвържете акаунта с конкретни URL адреси или цели домейни, да оставите коментари и да изберете в кой браузър да отворите акаунта в. 

лепкава-парола преглед нова сметка

Оценяваме множеството опции и простото потребителско изживяване, което предлага Sticky Password. Тя обаче не е представена по правилния начин Датираният външен вид не отговаря на съвременния софтуер за парола и въпреки че Sticky Password всъщност не е труден за използване, понякога може да се почувства по този начин. 

Залепващ център за парола и разширение за Chrome

Ако предпочитате браузъра си, Sticky Password предлага онлайн мениджър на пароли, въпреки че е по-малко богат на функции от местното приложение. Можете да преглеждате своите акаунти, отметки и бележки, но нищо друго. Разширението – което е достъпно за почти всеки браузър, включително Chrome, Firefox, Opera и Edge – е далеч по-полезно. 

Разширението служи за предназначението му за автоматично попълване, но и като бърза справка. Всъщност изглежда по-добре от местното приложение, което ви позволява бързо да преглеждате своите пароли, отметки и самоличности онлайн. Освен това разширението има специален раздел за уебсайта, на който сте, плюс връзка за отваряне на локалното приложение. 

лепкава-парола преглед-разширение

С инсталираното разширение Sticky Password автоматично ще улавя входните данни, когато влизате в нови сайтове. Подобно на мениджъра на пароли за Windows, процесът не се управлява благодатно, както можете да видите на екрана по-долу. 

лепкава-парола преглед за улавяне

Нито едно не е автоматично попълване. Sticky Password се появява в почти всяко поле за въвеждане, парола или не. Общият подход работи – вие също ще можете да попълвате автоматично поле, но това прави браузъра ви бавен и, още по-лошо, изпълнен с икони на Sticky Password. Мобилните приложения са по-добри, въпреки че Sticky Password не спечели място в нашия най-добър мениджър на пароли за ръководството на iPhone. 

Забелязахме също значително забавяне на производителността на браузъра след инсталирането на Sticky Password. Невъзможно е да се потвърди, че Sticky Password е отговорна, без да виждате гладен за ресурс процес в Windows Task Manager. Независимо от това, това трябва да се отбележи. 

Сигурност

Sticky Password е един от най-сигурните мениджъри на пароли наоколо, съчетавайки отлично криптиране с няколко уникални защитни функции, за да запазите паролите си в безопасност. Нещо повече, Sticky Password шифрова и съхранява локално копие на свода на вашата парола, което означава, че ако сървърите някога се затворят, все още имате достъп до вашите данни за вход. 

За криптиране Sticky Password защитава вашите данни за вход с криптиране AES-256 (прочетете нашето описание на криптирането за повече информация). Ключът за декриптиране на вашите данни се заключва зад основната ви парола, за която Sticky Password има нулеви познания. Вместо това Sticky Password се удостоверява чрез ключ, извлечен от основната ви парола, генериран с PBKDF2.

Тъй като Sticky Password никога не вижда или съхранява главната ви парола, няма начин да я възстановите. Ако забравите, ще бъдете изключени от профила си. За щастие, можете да удостоверите по много начини, включително двуфакторна автентификация с най-добрите 2FA приложения (като Google Authenticator). Освен това можете да влезете с помощта на подвижно устройство, като USB флаш или Bluetooth устройство. 

Функция за локална синхронизация на лепкавата парола

Всички криптирани обръчи, през които паролите ви трябва да преминат, са благодарение на синхронизирането в облака. Sticky Password, подобно на доставчик на съхранение в облак, като Sync.com, използва сървъри в облака, за да синхронизира данни на вашите устройства (прочетете нашия преглед на Sync.com). Това каза, че не е нужно да изпращате данните си в облака. 

Sticky Password има функция за локална синхронизация, която изпраща криптираните данни до другите ви устройства чрез локална мрежа. По този начин вашите пароли, дори и в криптиран вид, се съхраняват само на вашите устройства. Локалната синхронизация решава проблем, който имат много мениджъри на пароли, това е възможността да имате паролите навсякъде, без потенциалните рискове да ги съхранявате в облака.

поддържа

Sticky Password предлага бърза поддръжка по имейл, особено за своите Premium абонати. Базата знания обаче ни откроява най-много. С статии, обхващащи почти всеки аспект на пазителя на паролата и с много подробности, базата от знания трябва да бъде вашият ресурс за поддръжка. 

Можете да получите достъп до центъра за помощ на Sticky Password от центъра на вашия акаунт. Кликвайки върху връзката „поддръжка“ в долната част на страницата, ще бъдете преместени в базата знания. Безплатните потребители ще бъдат насочени към ресурси за самопомощ, докато членовете на Premium ще бъдат отведени до контактна форма. 

Sticky Password казва, че обикновено се връща в рамките на 24 часа и предлага поддръжка на английски, немски, френски, холандски, чешки, руски, украински и японски.

Що се отнася до навременността, 24 часа е добра оценка. Посегнахме към Sticky Password с въпрос относно импортирането и представител се върна след около 13 часа (посред нощ, имайте предвид). И все пак отговорът беше бърз, дори и малко подробности. 

Помощният център и форумите

Помощният център може да реши повечето проблеми. Въпреки че Sticky Password има приложение с дата, не бихте я познали от базата знания. Статиите са изложени чисто с много подробности, обхващащи множество операционни системи, както и различни планове на Sticky Password. За базата от знания за мениджър на пароли впечатлява Sticky Password. 

За съжаление форумите са по-малко впечатляващи. В момента на писането най-новата тема е на пет дни, което е вечност онлайн. Повечето теми са искания за функции или въпроси за отстраняване на проблеми. За щастие, изглежда, екипът за поддръжка наблюдава форумите, дори ако те просто искат да изпратите имейл в повечето случаи.

Присъдата

Sticky Password все още е страхотен мениджър на пароли, пасва на най-добрата сигурност и ниска цена. Абонаментът му за цял живот също е впечатляващ, дори ако безплатните актуализации изглеждат по-скоро като капкова емисия, отколкото поток. Това каза, че ще трябва да се справите с датирания интерфейс, който, макар и богат на функции, може да бъде трудно да заобиколите. 

Вижте и нашия най-добър мениджър на пароли за семейството.

Какво мислите за Sticky Password? Ще се възползвате от безплатната му пробна версия Premium? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me