Преглед на депо за пароли – актуализирано 2020 г.

Преглед на парола

Въпреки че Password Depot не е лош мениджър на пароли като такъв, той страда от едни от най-лошите пълзящи функции, които сме виждали в този раздел на пазара досега. Камбаните и свирките преобладават до такава степен, че използването му се счита за работа, както можете да прочетете в нашия преглед на паролата.


парола депо-Slider1

парола депо-slider2

парола депо-slider3

парола депо-slider4

парола депо-slider5

предишен

Следващия

Password Depot е локален фокусиран мениджър на пароли, който търгува използваемостта за функционалност. Въпреки че е здрав в функции и настройки, този мениджър на пароли пропуска маркировката, когато става въпрос за достъпност. Неговият хипер-фокус върху персонализирането оставя известна функционалност на масата, а именно когато става въпрос за споделяне.

В този преглед на парола ще разберем дали локалното изживяване е достатъчно, за да направи нашия най-добър списък с мениджъри на пароли. След като разгледахме всеки ъгъл на приложението, ние сме тук, за да ви дадем нашите мисли за неговите функции, сигурност, цени, лекота на използване и други, преди да дадем присъдата си. 

Функция за функция, Password Depot може да детронира всеки мениджър, който сме прегледали. Това, че има много настройки, не означава, че те са практични. Password Depot има интензивен фокус върху потребителите, които обичат да си изцапат ръцете, което жертва привлекателността на потребителите, които търсят по-облекчено изживяване. 

Въпреки това има по-добри резултати за бизнес потребителите, поради което Password Depot е чудесен мениджър на пароли за малкия бизнес. 

Силни & Слабости

Алтернативи за депо за парола

Характеристика

Password Depot е просто несравним по отношение на функциите. Вие получавате контрол върху всеки аспект как вашите записи се съхраняват, генерират, филтрират и попълват. Въпреки че това е чудесно за потребителите, които обичат да си изцапат ръцете, манталитетът „повече-е-повече“ с парола може да стане бързо завладяващ. 

Съхраняване на вашите пароли

Password Depot е мениджър на пароли в по-традиционното определение на фразата. Не е базиран в браузъра ви и не се синхронизира на вашите устройства. По-скоро това е само локален инструмент за управление на пароли, който може да се възползва от съществуващите облачни услуги за съхранение. Можете да използвате корпоративен сървър, но ще разберем малко по-късно. 

Вашите бази данни използват патентован формат за депозиране на пароли, който може да се чете само от приложението. Вие избирате къде да съхранявате този файл, въпреки че Password Depot предлага няколко интеграции. Dropbox, Google Drive, OneDrive, HiDrive и Box се поддържат чрез приложението. Въпреки това можете да добавите файла, да речем, в папката си Sync.com (прочетете нашия преглед на Sync.com). 

парола депо-складови места

Това е най-практичното приложение за повечето потребители, тъй като можете да изтеглите и пускате файла на базата данни във всеки екземпляр от депо за парола. Ако предпочитате по-удобен подход, Password Depot също е обхванал. Можете да съхранявате своите бази данни на USB устройства, както и на вашия собствен сървър.

Като функция, разнообразието от поддържани видове съхранение е всички палци нагоре. Въпреки това, той не е толкова достъпен като другите мениджъри, базирани на браузъра, в които ще влезем в секцията „удобство за потребителя“ по-долу. Докато ви е удобно с основни облачни технологии, не би трябвало да има проблеми с настройването. 

Ние обаче сме най-развълнувани от възможностите на различни видове съхранение. Например, можете да настроите NAS и да съхранявате своите бази данни там, конфигурирайки приложението да създава нови бази данни на локалния сървър. По този начин, всеки от вашата къща има достъп до вашата локална мрежа, без да е необходимо потенциално да излагате данните си онлайн.  

Генериране на нови пароли

Password Depot има уникален генератор, който използва псевдослучайни данни от движението на мишката, за да генерира ключ въз основа на зададени от вас критерии. Внедряването на парола е много по-случайно от другите генератори на пароли, които използват генератор на произволни числа във връзка с някои основни условия.. 

парола депо-влизането на генератор

Той също е по-адаптивен. Можете да изберете относителната честота на определени типове знаци, да ограничите паролите само до определени символи, да избягвате низове, които се показват в речника и много, много повече. Освен това можете да настроите генератора да следва определена политика, като гарантира, че резултатът съответства на вашите стандарти за сигурност. 

парола депо-генераторите настройки

Ако добавяте акаунт, който вече има вход, и Депо за парола сте покрили. Можете да използвате виртуална клавиатура за въвеждане на вашата информация, но освен това можете да симулирате други курсори на тази виртуална клавиатура. Комбинирането на двата байпаса заплахи от кейлоггери и софтуер за запис на екрана. 

парола депо виртуална клавиатура

Копаене в настройките

Много от функциите на Password Depot започват да светят в настройките, които се показват в горното меню. Има много неща за преодоляване, от анализатор на пароли до почистване на базата данни до синхронизиране на базата данни. В този раздел ще разгледаме най-важните функции в менюто „опции“. 

парола депо настройки

Тук можете да персонализирате как изглежда Depot Password и реагира на вашите действия. „Персонализиране“ също не трябва да се приема леко. Password Depot ви предоставя задълбочен контрол върху всичко, чак до това какво действие трябва да се случи, когато щракнете двукратно. 

Освен това можете да персонализирате оформлението на интерфейса, как се извършва автоматично попълване и вашия браузър по подразбиране, когато избирате вход. 

Като се има предвид какво е възможно с Password Depot ще изпрати всеки технофил в безумие. През нашето време с програмата обаче постоянно питахме дали вариантите имат значение. 

Свикнали сме с много по-малко от други мениджъри на пароли. След като преминахме към други инструменти, беше трудно да запомним многото опции на паролата за депо, още по-малко ги пропускаме.

Преглед на функции за депониране с парола

Лого за депо за паролаwww.password-depot.com

Започва от $ 2222Всички планове

Сигурност

2FA

Encryption
AES-256

Нулево знания
N / A

2FA ключове

Анализ на сигурността

Синхронизация на много устройства

Архивиране и възстановяване

Мобилни приложения

Промяна на парола

Генератор на пароли

Разширение за браузър

Функцията за автоматично попълване

Формулирайте автоматично попълване

Потребителски интерфейс на браузъра

Потребителски интерфейс на работния плот

електронна поща

Чат на живо

телефон

Помощен център

Форуми

24/7 поддръжка

| Повече ▼

Безплатен план

Ценообразуване

Password Depot не е услуга, а част от софтуера. Вместо да купувате абонамент, като постоянно плащате всеки месец или година, просто купувате лиценз за използване на текущата версия на приложението. 

Без поддръжка, що се отнася до сървърната инфраструктура, Password Depot – от ценообразуване до функционалност – наподобява софтуер за криптиране като Boxcryptor (прочетете нашия преглед на Boxcryptor).

Поради модела на Password Depot е трудно да се правят директни сравнения. Най-очевидното сравнение е Sticky Password, която предлага доживотен абонамент за около $ 250 (прочетете нашия преглед на Sticky Password). С депо за пароли ще трябва да похарчите около 40 долара за нов лиценз и 20 долара за надграждане. 

Ако приемем, че има актуализация всяка година, която е около графика, който се поддържа за последните няколко версии, гледате 40 долара предварително и още 20 долара всяка година. 

Това е по-евтино от повечето мениджъри на пароли, като той се разгражда на по-малко от ценовия етикет на $ 2 на месец на RoboForm, но е важно да запомните, че Depot Password не предлага облачно хранилище (прочетете нашия преглед на RoboForm). 

Вие плащате единствено за лиценза на софтуера, което прави цената да изглежда по-малко привлекателна. Като положителна нота, можете да продължите да използвате софтуера, независимо от версията. Трябва обаче да платите за надграждане, което не е проблем с други мениджъри на пароли. Освен това ще трябва да потърсите облачно хранилище на трети страни, ако искате да синхронизирате на своите устройства. 

Независимо от това, можете да използвате депо за парола безплатно за 30 дни, не се изисква имейл адрес или кредитна карта. Въпреки че оценяваме този безплатен пробен период, той не заема мястото на безплатен план. Както видяхме с LastPass, страшно много може да бъде включено безплатно (прочетете нашето най-доброто ръководство за безплатен мениджър на пароли за повече информация). Бихме искали да видим ограничен безплатен план от Password Depot. 

Закупуване на лиценз за Enterprise Server

Фирмите, които искат множество лицензи и повече контрол върху съхранението на парола, ще трябва да закупят лиценз за сървър на корпоративен сървър. Цената е само с оферта и ще варира в зависимост от това колко клиентски лицензи са ви необходими, броя на потребителите, които имат достъп до вашия сървър и ако се нуждаете от софтуерна поддръжка. 

Цената е откровено твърде висока. Отново купувате лиценз за инсталиране на Windows сървър, а не за съхранение на съществуващ сървър. Други услуги предлагат същата функционалност, но с далеч по-разумна цена (прочетете нашия преглед на Passwork за пример). Дори опции като Zoho Vault предлагат по-дълбока интеграция. 

И все пак, ако Password Depot звучи като това, от което се нуждае вашият бизнес, винаги можете да го направите. Password Depot предлага безплатни уебинари през делничните дни, въпреки че часовете са трудни за американските клиенти. Въз основа на централната часова зона, където се намира вашият рецензент, вебинарите работят от 2:00 до 9:00 ч. От понеделник до петък.

Удобство за потребителя

Преработеното приложение на Password Depot добавя приятен модерен лак към предишната версия на инструмента. Въпреки това многото му опции правят по-трудна навигацията, отколкото при другите мениджъри на пароли. Ако търсите опростен инструмент, Depot с парола не е за вас. Потребителите, които харесват опциите обаче, ще намерят депо за парола за незаменим. 

Създаване на база данни

За разлика от други мениджъри на пароли, Password Depot не ви дава трезор. Вместо това можете да създадете произволен брой бази данни. Подобно на повечето софтуер за криптиране, можете да съхранявате бази данни навсякъде, където желаете, с няколко директно поддържани облачни места за съхранение (прочетете раздела „функции“ по-горе за повече информация). 

парола депо-база данни за създаване на

Отваряйки вашия мениджър на база данни, Password Depot ще започне да търси файлове, съхранявани на вашето устройство или с една от поддържаните услуги за съхранение в облак. Можете също да създадете нова база данни от мениджъра на базата данни, въпреки че не е очевидно. По-голям бутон или дори иконата „плюс“ би направил процеса по-опростен. 

Отвъд генератор на пароли

Когато създавате база данни, ще трябва да въведете главна парола. Въпреки че има генератор на пароли, той не е същият като нашия. 

Вместо да изплюе някои произволни знаци, парола генераторът на пароли ви иска парола от поне осем думи. След това тя ще преобразува тази парола чрез персонализираща се таблица за преобразуване на leetspeak. 

парола депо-парола генератор

Ще трябва да направите някаква обратна инженерия, за да разберете действително паролата, тъй като депо за пароли не показва крайния резултат. Можете да направите това, като използвате легендата на шаблона под генерираната парола. Използвайки горната екранна снимка като пример с таблицата за конвертиране по подразбиране, крайната парола е „mmp! 5 $ 45.“

парола депо-конверсия маса

Това е чиста функция, в това няма никакво съмнение, но превърнатото преобразуване с парола на Depot няма да стои правилно с повечето потребители. Можете просто да използвате силна, лесна за запомняне парола. 

Password Depot показва процента на прилика на речника и прогнозното време на напукване, използвайки груби методи. Докато главната ви парола се проверява в тези две показатели, вие сте добре.  

Добавяне на пароли

Добавянето на парола с Password Depot не е толкова просто, колкото с други инструменти за управление на паролата. Вие получавате пълен контрол върху въвеждането си, като на ваше разположение е всичко – от алтернативни URL до подканите на командния ред. Въпреки че това е чудесно за майстори на майстори, повечето потребители няма да се възползват от изобилието от възможности. 

парола депо-ново вписване

В главния раздел можете да сортирате записа в категория, да му дадете някои тагове, да оставите бележка и да зададете време за изтичане. Вие обаче сте принудени да се впускате извън този първи раздел. Трябва да въведете URL адрес по подразбиране, който е единственият URL адрес, върху който ще работи паролата. Например, ако въведете „google.com“, вашата парола няма да работи в „account.google.com“. 

Освен това, можете да добавите произволен брой персонализирани полета и прикачени файлове, както и да видите историята на вписванията. След приключване на въвеждането, Password Depot ще провери дали въведената парола отговаря на вашата политика за парола. Ако не, можете да се върнете и съответно да коригирате паролата. 

парола депо-допълнителни-парола настройки

Когато става въпрос за опции, Password Depot е ненадминат, което дава на потребителите възможности да променят практически всичко. Това, че присъстват, не означава, че са практични. 

Password Depot се отказа от достъпност за функционалност, което за малка част от пазара за управление на пароли е добро нещо. Въпреки това потребителите, които търсят рационализиран инструмент за управление на пароли, ще бъдат разочаровани.

Организиране на вашата база данни

За това колко превъзходно може да бъде депо за паролата, потребителският интерфейс е изненадващо прост. Функциите се показват чрез икони, които могат да отнемат известно свикване. Въпреки това, след като знаете кой бутон прави какво, обикалянето е просто. 

Дават ви много възможности за организация, от маркери до папки до категории. Можете също да предпочитате любими записи, които ще се показват в статична папка „любими“ в горната част на вашата йерархия. Всеки, който използва Windows, веднага ще вземе приложението. За всички намерения и цели, той функционира точно като Windows Explorer. 

Щракването с десния бутон върху запис показва меню с опции. Там можете да добавите парола към любимите си, както и да изрежете, копирате, дублирате и поставите. Има и някои уникални опции, включително сигурно влизане, частично показване на парола и създаване на връзка с черупки. Последният ще създаде пряк път, който автоматично ще стартира паролата от всяко място на вашия компютър. 

парола депо-черупки-връзка

Разширението на браузъра за депониране на пароли

След като всички настройки са зададени, можете да използвате разширението на браузъра, за да улавяте входни данни и записи за автоматично попълване. Въпреки това има редица разпоредби към разширението на браузъра. Трябва да имате отворено депо за парола, вашата база данни трябва да бъде отключена и трябва да имате активирано автоматично попълване в приложението. 

Освен това всичко това трябва да се случи преди да отворите браузъра си. Самото разширение не прави много нищо, просто отваря приложението за десктоп при щракване. От това, което можем да кажем, Password Depot просто дърпа вашата активна база данни от локалния екземпляр на програмата. 

Бележка за депо за парола 14

Този преглед беше направен на парола версия 12, но излизането на версия 14 е неизбежно (не сме сигурни защо версия 13 беше пропусната). Има шепа незначителни ощипвания и подобрения. 

За използваемост най-подходящите допълнения са видео уроци, които ще се покажат при първото стартиране на приложението. Въпреки че не е нова концепция, ние се радваме да видим известно количество държане на ръце, имайки предвид колко гъсто е депото за пароли. 

Сигурност

Password Depot решава голям проблем със сигурността, с който се сблъскват другите мениджъри на пароли. Тъй като той поставя синхронизиране и съхранение в ръцете ви, той се отказва от отговорност за всички уязвими места в сигурността, които могат да възникнат, докато се опитвате да премествате вашите данни. 

Въпреки че е технически по-сигурен по този начин, ще трябва да сте бдителни, за да изберете услуга за съхранение в облак, която защитава вашите данни.  

Нормалните мениджъри на пароли са кръстоска между облачен софтуер за съхранение и криптиране, с някои полезни функции, специфични за паролата. Password Depot се приземява повече в края на криптиращите неща, като извежда синхронизацията и автентификацията от уравнението. Всъщност дори не можете да създадете акаунт за депортиране с парола (освен ако не използвате сървър на предприятието). 

Що се отнася до стандартите за криптиране, Password Depot е звук. Вашият акаунт е заключен с ключ AES-256, който се генерира от паролата на вашата база данни. Освен това можете да удостоверите с ключов файл, до който ще стигнем след минута. 

В края на нещата с Depot Password е по-сигурен от другите мениджъри на пароли, но това е просто защото не трябва да се справят с проблемите, които правят другите инструменти. 

Сигурността е толкова добра, колкото и най-слабата ви връзка, така че ако синхронизирате със слаба услуга за съхранение в облак или оставяте файловете на базата данни на открито, ще бъдете по-малко защитени. Password Depot поставя контрола в ръцете ви. 

Как да отключите базите си за депортиране на пароли

Подобно на други мениджъри на пароли, Password Depot използва вашата главна парола, за да шифрова вашата база данни. За разлика от други услуги обаче, няма нито една парола, която да отключи всичко. Вместо това ще зададете ключ за всяка от вашите бази данни. Можете да генерирате тези пароли с помощта на генератора или като създадете нова парола от поредица от думи. 

Това е само един начин за удостоверяване. Можете също да използвате файл с ключове. Password Depot генерира този файл локално, използвайки псевдослучайни процеси. 

По същество ще преместите курсора около малък прозорец и използвайки тези данни за движение, Password Depot ще генерира ключа. Поради прецизните движения на отделен курсор около прозореца, паролата по същество е случайна. 

парола депо ключ-файл

Можете да използвате един или друг ключ или дори и двете. По този начин вие създавате свое собствено двуфакторно удостоверяване (въпреки че най-добрите 2FA приложения са далеч по-удобни). Важно е да съхранявате вашия ключов файл някъде отделно от хранилището и инсталацията на парола. Всичко, което трябва да направите, е да съвпаднете с ключовия файл за удостоверяване. 

Най-добрият сценарий би бил да се използва различна главна парола за всяка от вашите бази данни с един ключов файл в тях, съхраняван в преносимо USB устройство (вероятно искате да го съхраните и с онлайн услуга за архивиране). По този начин, просто трябва да поставите USB устройството си, за да отключите вашата база данни. 

поддържа

За това как е безпроблемно приложението, Password Depot е много приветлив, когато става дума за поддръжка. За директен контакт можете да изпратите заявка по имейл или да насрочите среща, което може да се осъществи по телефона или чрез TeamViewer. Подобно на семинарите, обаче, планирането може да бъде проблематично за потребителите в Съединените щати. 

парола депо-премиум подкрепа

AceBIT, компанията, която стои зад паролата за пароли, лесно може да таксува за поддръжката на TeamViewer, но се предлага безплатно, независимо дали сте индивидуален или корпоративен клиент. Като се има предвид колко адаптивен е депо за парола, поддръжката на отдалечен работен плот е огромен плюс като цяло. По този начин можете да видите какво се изисква, за да настроите депо за парола по желания от вас начин. 

Форуми за депониране на пароли и ресурси за самопомощ

Ако предпочитате сами да се справите с проблем – какъв е видът на клиента, към който се обръща паролата за депозиране на парола – можете да използвате форумите на общността или често задавани въпроси. Въпреки това „Често задавани въпроси“ е скромно име, като се има предвид, че центърът от статии за паролата е по-близък до база данни. Там ще намерите уроци, ръководства за отстраняване на проблеми, разяснения и общи знания за сигурността. 

парола депо-знания

Хубаво е да видите обхвата от теми, обхванати в базата от знания. Изкопавайки няколко записа, има някои, които изискват отговор само с едно изречение, докато други предлагат множество параграфи и скрийншоти. Има малък пух, като писателите навлизат в технически подробности само когато е необходимо. 

Има и форуми на общността, въпреки че вероятно няма да ги използвате. Те са около по-малко от година, като само шепа публикации са във всеки раздел. В най-населената секция, която обхваща версията на Windows на Password Depot, има само 42 публикации и осем последователи към момента на писане. 

парола депо-форуми

Независимо от това, множеството опции за контакт и пълната база от знания са достатъчни, за да депортирате паролата, за да спечелите висока оценка в този кръг. Поддръжката е лесно най-силният раздел на този преглед. 

Присъдата

Password Depot има по-тежки функции, отколкото всеки друг мениджър на пароли, който сме тествали. Придвижвайки се покрай плевелите, вие оставате с много функционален, но непрактичен мениджър на пароли. 

Password Depot получава нашата препоръка за потребители, които обичат да карат и искат силно защитено местно изживяване. Всички останали е по-добре с различен мениджър на пароли.

За щастие, има много възможности за избор. LastPass идва като най-премиерният безплатен мениджър на пароли, като Dashlane и 1Password поемат тортата, когато става въпрос за платени опции. RoboForm е вероятно най-добрата алтернатива. Той предлага много от функционалността на Password Depot, но с синхронизиране, споделяне и архивиране на няколко устройства. 

Какво мислите за Password Depot? Ще се възползвате от 30-дневния безплатен пробен период? Кажете ни за вашия опит в коментарите по-долу. Благодарим, че прочетохте този отзив за парола.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me