Encryptr Review – актуализиран април 2020 г.

Encryptr преглед

Encryptr е влизането на SpiderOak на пазара на мениджъра на пароли и трябва да кажем, че има какво да харесаме, когато става въпрос за лекота на използване. Въпреки това смятаме, че би могло да направи малко повече, макар че виждайки колко е безплатно, не трябва да се оплакваме твърде много. Прочетете пълния ни преглед на Encryptr за подробности.


encryptr-Slider1

encryptr-slider2

encryptr-slider3

encryptr-slider4

encryptr-slider5

предишен

Следващия

Encryptr е мениджър на пароли от SpiderOak, който е компания, фокусирана върху архивирането в мрежата. Ние похвалихме услугата за нейната отлична сигурност и поверителност в нашия преглед SpiderOak ONE, въпреки че намалихме някои точки за нелошо обслужване на клиентите и някои проблеми, свързани с удобството на потребителите..

В този преглед на Encryptr ще видим дали този безплатен мениджър на пароли с отворен код не достига в същите области като платената услуга за резервно копие. По пътя ще говорим и за функции, сигурност, цени и поддръжка, всички преди да дадем присъдата си. 

Въпреки че Encryptr е атрактивен и лесен за използване мениджър на пароли, той силно липсва функционалност. По някакъв начин изглежда, че SpiderOak е изоставил инструмента изцяло, като някои основни функции липсват дори години след обявяването му. И все пак Encryptr е напълно безплатен за използване, така че си струва да се снимате, ако звучи като чантата ви.

Силни & Слабости

Алтернативи за Encryptr

Характеристика

Encryptr по принцип няма функции. Извън синхронизацията на няколко устройства и поддръжката за няколко различни типа записи, Encryptr не предоставя никаква функционалност. Въпреки че това помага за използваемостта, приложението се чувства твърде безплодно. През няколко години Encryptr е около, ние бихме се надявали на повече по отношение на функциите. 

Най-добрата функция е поддръжката на платформата. Encryptr поддържа Windows, macOS, Linux, Android и iOS. Въпреки това, той поддържа по-стари версии на тези операционни системи. 

Потребителите на Apple трябва да бъдат доста актуални, като Encryptr поддържа macOS 10.7+ и нови версии на iOS. Въпреки това APK е наличен за инсталиране на Android, а инсталаторът на Windows работи за всичко от XP до Windows 10. 

Неволи за удължаване

Поддръжката му за платформа обаче не се разпростира до браузърите. Encryptr няма разширения за браузър. Въпреки че това е досадно, тъй като не можете да получите достъп до паролите си от браузъра си, липсата на разширение създава собствен набор от проблеми. Тъй като Encryptr не взаимодейства с вашия браузър, автоматичното попълване и автоматично заснемане не са налице. 

Това означава, че ще трябва да добавите всички пароли ръчно. Освен това ще трябва да държите Encryptr отворен, ако искате бърз достъп до паролите си. SpiderOak прави лесно копирането на полетата за въвеждане – двойно щракване или докосване ще запълни клипборда ви – но това не е подходяща замяна за автоматично попълване.

Encryptr също не може да импортира или експортира паролите си. Въпреки че това не е първият мениджър на пароли, който пропуска функционалността за импортиране, липсата на опция за експортиране се запазва. Ако във всеки момент искате да прескочите кораба, ще трябва ръчно да преместите паролите си в друг инструмент за управление. 

Още по-разочароващото е, че SpiderOak спомена, че разработчиците са работили върху функция за импортиране / износ преди две години и тепърва ще го завършват.. 

Какво липсва Encryptr

За съжаление, най-големите точки за разговор в този раздел се отнасят до това, което Encryptr липсва. Автоматичното попълване и автоматично заснемане са най-големите пропуски. Има обаче няколко други липсващи функции, които правят Encryptr трудно да се използва на практика. 

Например, не можете да съхранявате персонализирани записи. Въпреки че Encryptr предоставя обща категория за записи, не можете да добавяте нови полета към общи записи. Добавянето, да речем, паспортната ви информация не се различава от въвеждането на цялата информация в NotePad и криптирането на файла с помощта на най-добрия ни софтуер за криптиране. 

Encryptr може да съхранява вашите пароли и кредитни карти, но не много друго. Като безплатен инструмент ни е трудно да го погрешим, защото, честно казано, той функционира. Въпреки това, инструменти като LastPass, Bitwarden и KeePass предлагат повече функционалност безплатно. Encryptr страда не от това, че е лош, а просто е посредствен. 

Encryptr Преглед на функции

Encryptr логоspideroak.com

Безплатно

Сигурност

2FA

Encryption
AES-256

Нулево знания

2FA ключове

Анализ на сигурността

Синхронизация на много устройства

Архивиране и възстановяване

Мобилни приложения

Промяна на парола

Генератор на пароли

Разширение за браузър

Функцията за автоматично попълване

Формулирайте автоматично попълване

Потребителски интерфейс на браузъра

Потребителски интерфейс на работния плот

електронна поща

Чат на живо

телефон

Помощен център

Форуми

24/7 поддръжка

| Повече ▼

Безплатен план

Ценообразуване

Encryptr е безплатен мениджър на пароли, без да изпитва донорство или премиен план. Той спечели място заедно с LastPass и Bitwarden в най-добрата ни безплатна линия на мениджъра на пароли, въпреки че в една ключова област се оказа недостатъчна. Тъй като SpiderOak е хвърлен в ръцете, когато става въпрос за Encryptr, липсват няколко функции.

Преди да стигнем до някои проблеми с модела на Encryptr, нека да поговорим за това, какво е включено безплатно. За разлика от NordPass, който ограничава безплатните потребители до управление само на локални пароли, Encryptr използва облака на SpiderOak за синхронизиране на много устройства. Вашите записи не са ограничени, както са с McAfee True Key или Kaspersky Password Manager. 

Като техници, които са видели безброй безплатни инструменти с някакъв вид улов, Encryptr изглежда твърде добър, за да е истина. Не можем обаче да намерим причина да не се доверяваме на SpiderOak. 

Онлайн резервната част на бизнеса спечели почти перфектни оценки за сигурност и поверителност. Имайки предвид, че Encryptr споделя същите правила и стандарти за сигурност като услугата за архивиране, няма защо да се притесняваме много. 

Не е свободен от загриженост

В статията „Ценообразуване на криптиращите“ в базата от знания SpiderOak казва, че услугата „се предлага като – е без гаранция за конкретен жизнен цикъл или за продължаване на развитието или поддръжката“ и поради това се предлага безплатно. 

По отношение на поддръжката SpiderOak е в крак с Encryptr, така че нямаме никакви притеснения там. Информацията за мениджъра на пароли обаче е оскъдна. 

Запазената природа на SpiderOak спрямо Encryptr означава, че има малко по отношение на информацията за сигурност или директна поддръжка около продукта. Въпреки че е трудно да критикувате Encryptr по този въпрос, защото той е безплатен, фактът е, че другите безплатни мениджъри на пароли предлагат повече по отношение на документацията и поддръжката. 

Харесва ни, че Encryptr е безплатен, нека го разясним. Въпреки това искаме да посочим и отстъпките, които правят SpiderOak в процеса на освобождаване на Encryptr. 

Удобство за потребителя

Encryptr заема само една страница на уебсайта на SpiderOak. Там ще намерите четири бутона, които се отнасят за изтегляния за различни платформи. Щраквайки върху големия бутон „изтегляне сега“, ще ви посрещне списък с инсталатори за Linux, macOS, Windows, Android и iOS. 

encryptr се изтеглят

Вместо дълъг списък от различни версии за различни итерации на една и съща операционна система, SpiderOak предоставя един инсталатор за iOS, Android, macOS и Windows. Файлът APK за Android също е достъпен, така че можете да инсталирате Encryptr на Jailbroken устройства, както и на устройства с Android, които нямат достъп до Google Play Store. 

Инсталацията излезе без проблем, въпреки че инсталаторът не пита дали искате да стартирате приложението, след като го направи. Използвайки иконата на работния плот, Encryptr ще се зарежда и ще ви помоли да влезете. Ако сте нов, можете да щракнете върху връзката „new to Encryptr“, за да създадете акаунт директно в приложението. 

encryptr създадете профил в

Използване на Encryptr

След като се регистрирате и влезете, Encryptr се отваря с иск за „просто управление на паролата“ и от първите импресии ще се съгласим. В приложението има само два бутона, един за настройки и друг за записи. 

encryptr-стартиране

Да започнем с настройките, защото това е изненадващо по-простото от двете. В менюто с настройки единственото, което можете да промените, е вашата главна парола. В противен случай можете да изпращате обратна връзка директно чрез приложението, където оценявате опита си чрез кратък въпросник. Той сам по себе си не поддържа, но можете да оставите проблеми в секцията за коментари. 

encryptr-обратна връзка

Придвижвайки се към добавяне на записи, можете да започнете да попълвате свод на паролата, като използвате иконата „плюс“ в горния десен ъгъл. Encryptr поддържа само три типа влизане: пароли, кредитни карти и „общо“. Последният може да се използва за всичко. 

Encryptr обаче доставя само полета за етикет, някакъв общ текст и бележки, което означава, че не можете да бъдете твърде креативни с общи записи, както можете с 1Password (прочетете нашия преглед на 1Password). 

encryptr-ново парола

Добавянето на нови записи е лесно и намирането на това, което ви е необходимо, също не е твърде трудно. Encryptr полезно предоставя лента за търсене за бързо проследяване на паролите. 

Въпреки това, няма опции за филтриране. Подобно на F-Secure Key, Encryptr изглежда добре с няколко записа. Когато обаче паролите започнат да се трупат, опциите за филтриране стават незаменими и Encryptr не предоставя никакви. 

Функционалност на търговията за използваемост

Както разгледахме в раздела „функции“ по-горе, Encryptr не предлага много функционалност извън съхранението и синхронизирането на вашите пароли. Изглежда, че някои от дизайнерските решения бяха съсредоточени твърде силно върху използваемостта и в процеса на това жертваха функционалността. За някакъв контекст, няколкото параграфа по-горе описват всичко, на което е способен Encryptr.

encryptr интерфейс

Няма разширение за браузър, автоматичното попълване не е възможно и не можете да съхранявате персонализирани записи. Encryptr има генератор на пароли, но дори и собственият ни генератор на пароли има повече възможности. Не можете да генерирате парола в движение или да конфигурирате колко знака има. По-скоро Encryptr автоматично генерира парола, когато създавате нов запис. 

Въпреки че можем да оценим нейната отдаденост на удобството за ползване и факта, че Encryptr е безплатен, няма отричане колко малко може да предложи приложението. Разбира се, той може да съхранява и синхронизира вашите пароли, но има и много други опции, които правят това и още безплатно безплатно.

Сигурност

SpiderOak е услуга за архивиране и е ясно, че фокусът на компанията е върху Encryptr. Няма нищо в начина на документиране, което се отнася директно до Encryptr. SpiderOak обаче има множество технически документи за това как функционира облака му, как сте удостоверени и как вашите данни са защитени. Използвайки това, можем да добием представа за това колко е сигурен Encryptr. 

Да започнем с удостоверяването Encryptr е мениджър на пароли с нулево познание, което не би трябвало да е изненадващо, като се има предвид, че SpiderOak ONE спечели почти перфектен резултат за поверителност в нашия преглед. Започвайки с паролата си, тя се разбърква и осолява с помощта на PBKDF2 и SHA-256. Ключът, генериран от тази функция, се използва за криптиране на вашите данни с помощта на AES-256. 

Както можете да прочетете в нашето описание на криптирането, AES-256 е почти най-добрите неща наоколо. Encryptr има модел, подобен на много мениджъри на пароли, което означава, че използва хеширан и осолен резултат от вашата парола за удостоверяване и за управление на вашия AES ключ. 

Всичко това също се случва локално, което означава SpiderOak или всеки, който има достъп до облака си, не може да дешифрира паролите ви. 

Предимства на онлайн резервното копие 

С повечето мениджъри на пароли трябва да приемаме информацията за сигурност по номинална стойност. Някои услуги, като Dashlane, предоставят подробна информация за сигурността, за да можем да разгледаме техническите подробности. Въпреки това, в повечето случаи сигурността се свежда до маркетингови точки.

Като корпоративна онлайн резервна услуга, SpiderOak вече разполага с много налична техническа информация. Въпреки че няма документ, който да се отнася пряко за Encryptr, има четири документа, свързани с облака на SpiderOak, управление на ключовете и сигурно съхранение на данни. Поради това можем да добием добра представа за това как работи Encryptr. 

Освен това Encryptr е с отворен код. Подобно на KeePass, можете да видите изходния код на GitHub, за да не само да промените как функционира програмата, но и да видите как работи на техническо ниво. 

Лесно е да се съмнявате в Encryptr, имайки предвид колко могат да бъдат компаниите, които са гладни за данни в наши дни (прочетете нашия преглед на Avast за това). Изглежда обаче, че SpiderOak наистина предлага Encryptr от добра воля. Що се отнася до сигурността, не можем да намерим нещо, което да говори обратното.

поддържа

Както засегнахме в раздела „ценообразуване“ по-горе, SpiderOak използва практически подход към Encryptr и това осигурява подкрепа. Има раздел от базата знания, посветен на Encryptr, но там няма да намерите полезни отговори. Ако се нуждаете от помощ, можете да се свържете с SpiderOak и да се надявате на отговор или на вашия въпрос. 

„Базата знания“ има седем статии, страница за изтегляне и ръководство за започване. Обаче наричането на статиите „статии“ е малко щедро. SpiderOak е посветил точно един параграф на всеки от седемте записа, повечето от които говорят за функции, над които работи екипът за разработка. 

encryptr-често задавани въпроси

За пореден път ние сме в несигурна позиция, в която не можем да погрешим Encryptr, защото, добре, че е безплатна. SpiderOak в никакъв случай не е длъжен да предлага повече ресурси за самопомощ, отколкото предлага в момента. По нашите стандарти обаче Encryptr предлага твърде малко по отношение на поддръжката, направена сама, което се влошава от факта, че не можете да получавате директна поддръжка. 

Encryptr се предлага така, както е, без „продължаващо развитие или поддръжка“. Можете да изпратите заявка чрез центъра за поддръжка на SpiderOak или заявка за функция чрез приложението Encryptr. От SpiderOak обаче ясно дават да се разбере, че може да не отговаря на запитвания за подкрепа. 

encryptr-контакт-страница

Присъдата

Encryptr е добър инструмент за това, което е: мениджър на пароли barebones, който може да шифрова вашите пароли и кредитни карти. На пазара обаче има набор от по-добри опции, дори безплатно. 

Изглежда SpiderOak е вложил много малко ресурси в Encryptr, а за исканата цена това е добре. Въпреки че не осъждаме решението на SpiderOak да направи Encryptr безплатен, самостоятелен продукт, това не ни прави нужна. 

Какво мислите за Encryptr? Ще го изтеглите и да го снимате? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me