Dashlane Review – Безопасен ли е Dashlane? – Актуализирано 2020г

Dashlane Review

Dashlane се откроява сред отличната си конкуренция благодарение на многото си функции, страхотен интерфейс и приятелски цени. Въпреки че нищо не е перфектно, той идва доста дяволски близо. Вижте пълния ни отзив на Dashlane, за да видите защо го класираме номер едно.


dashlane-Slider1

dashlane-slider2

dashlane-slider3

dashlane-slider4

dashlane-slider5

предишен

Следващия

Dashlane е сред най-добрите мениджъри на пароли наоколо, пълни с функции, с които други опции не могат да се справят. Повече от това обаче осигурява уникална структура на защита, която поддържа Вашия акаунт в безопасност. В този актуализиран преглед на Dashlane ще разгледаме най-новата версия, за да видим дали все още си струва цената. 

Ако не сте наясно, Dashlane повиши ставките си от $ 40 на година до 60 $ годишно през 2018 г., след пускането на версия шеста. Това увеличение на цените дойде с шепа нови функции, включително VPN и мониторинг в тъмни мрежи. По време на този преглед ще разгледаме новата цена и функции, както и ще проверим сигурността, използваемостта и поддръжката. 

Въпреки че Dashlane е по-скъп от другите мениджъри на пароли, той е много по-здрав. Добавените функции са повече от стойност на допълнителни няколко долара на месец. За щастие, ако не можете да платите, Dashlane също има щедър безплатен план, така че няма причина да не го изпробвате. 

Силни & Слабости

Характеристика

Dashlane надгражда типичния модел за управление на пароли с редица уникални функции. Разклонява се в други области на киберсигурността, предлагайки VPN, защита срещу кражба на идентичност и хардуер с две факторни удостоверяване (2FA). Въпреки това Dashlane изисква висока цена за тези допълнителни функции. 

Основните функции се отчитат с Dashlane, като абонаментът ви включва синхронизиране на много устройства, неограничено съхранение на парола и неограничено споделяне на парола. Dashlane обаче има много уникални функции, съперничи на харесванията на Abine Blur, която, както можете да видите в нашия преглед на Blur, има солиден списък от функции самостоятелно. 

Функциите на Dashlane включват табло за сигурност, което показва цялостното ви здраве на паролата, мониторинг в тъмна мрежа и защита от кражба на идентичност. Въпреки че не е наравно със услуга за защита от кражба на самоличност като IdentityForce (прочетете нашия преглед на IdentityForce), Dashlane предлага мониторинг на кредити и 1 000 000 долара за защита от кражба на самоличност.

dashlane преглед и парола здраве

Освен това Dashlane включва VPN, който ще разгледаме в дълбочина в секцията „сигурност“ по-долу. Въпреки че оценяваме добавката, пакетната виртуална частна мрежа не е нищо в сравнение с най-добрия ни VPN изберете ExpressVPN (прочетете нашия преглед на ExpressVPN). 

Автоматична смяна на пароли на Dashlane

За всички функции, които Dashlane предлага, най-уникалният е автоматичният му смяна на пароли. С едно щракване можете да актуализирате паролите си на множество уебсайтове. Списъкът на поддържаните сайтове е дълъг, включително Reddit, Citrix и Corel (прочетете нашия преглед на Corel VideoStudio Ultimate и преглед на Citrix ShareFile). 

dashlane преглед и парола чейнджър

Автоматичната смяна на пароли решава един от най-големите проблеми с онлайн акаунти, който непрекъснато актуализира вашите пароли. Това обаче не е без риск. За да промените правилно вашата парола, старата и новата ви парола са за кратко време нешифровани на сървърите на Dashlane.

Това каза, че тази информация се съхранява само в системната памет (RAM) за продължителността на операцията, преди да бъде промита. Информацията никога не се съхранява постоянно. Въпреки това, ако се притеснявате, че някоя от паролите ви се дешифрира, дори временно, не е необходимо да използвате смяна на пароли. 

Преглед на функции на Dashlane

Ценообразуване

Dashlane е един от по-скъпите мениджъри на пароли наоколо, но прави допълнителните разходи си струва. Изпълнен до ръба с функции, Dashlane гарантира, че няколкото допълнителни долара, които харчите всеки месец, не отиват на отпадъци. Въпреки това, ако търсите стандартен мениджър на пароли, има по-евтини опции. 

Стандартният платен план Premium се предлага с функции, които бихте очаквали от всеки мениджър на пароли. Той поддържа неограничени записи и споделяне – включително както обикновени пароли, така и информация за кредитни карти – синхронизиране на много устройства и сигурно съхранение на файлове. Това обаче е с около $ 2 по-скъпо на месец от конкуренцията – прочетете нашия отзив за 1Password за пример – и това е заради допълнителните функции. Прочетете нашето парче Dashlane vs. 1Password, за да видите как се сравняват двете.

Планът Dashlane Premium включва мониторинг в тъмни мрежи, VPN и поддръжка за YubiKey. Въпреки че тези функции са добре дошли, те трябва да бъдат незадължителни. Dashlane таксува два пъти повече от Keeper и оправдава допълнителните разходи (прочетете нашия преглед на Keeper). Ако обаче не сте на пазара за VPN или мониторинг на тъмни мрежи, тези пари ще се загубят. 

За два пъти по-висока цена можете да се абонирате за план Premium Plus, който включва всички функции на Premium, както и услугата за възстановяване на самоличност, мониторинг на кредит и 1 000 000 долара застраховка от кражба на самоличност. Цената е висока за мениджър на пароли, но в сравнение с изборите в нашето най-доброто ръководство за защита от кражба на самоличност, цената не е лоша. 

Без значение кое ниво сте избрали, Dashlane предлага само годишно таксуване, което означава, че разходите са съответно около $ 60 и $ 120 за Premium и Premium Plus. Въпреки че бихме искали да виждаме месечен цикъл на таксуване, Dashlane предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че няма риск да се регистрирате. 

Безплатни Dashlane срещу Premium

Dashlane също предлага безплатен план, който проникна в нашия най-добър списък с безплатни мениджъри на пароли. Въпреки това, не успяхме да победим LastPass, както можете да видите в нашия преглед LastPass и съвпадението на Dashlane срещу LastPass. Въпреки че оценяваме безплатния план на Dashlane, той е ограничен по много начини в сравнение с Premium. 

Безплатният план е ограничен до едно устройство, което означава, че синхронизирането е извън въпроса, а вие сте ограничени до 50 записа. Не е толкова ограничителен като безплатния план на McAfee True Key – прочетете нашия преглед на McAfee True Key за повече информация, но не е толкова щедър, колкото някои други безплатни планове, а именно този от LastPass.

Удобство за потребителя

Dashlane е достъпен както за начинаещи, така и за ветерани, въпреки че е пълен с функции. Безпроблемният процес на настройка прави ясно какво трябва да направите, а организирането на вашите записи е толкова просто или сложно, колкото искате да бъде. Всичко казано, Dashlane впечатляващо балансира използваемостта и функционалността. 

Не е необходимо да се регистрирате за акаунт, преди да изтеглите Dashlane. От началната страница всичко, което трябва да кликнете, е бутона „нека започнем“ в горния десен ъгъл. Dashlane автоматично ще изтегли приложението за Windows, с опция за изтегляне на приложението macOS. Оттам можете да създадете акаунт. 

dashlane преглед създадете профил в

След като се регистрирате за безплатен акаунт, Dashlane ще ви изпрати на кратка обиколка на неговата функционалност, като обясни на какво е способен и какво прави, за да запази вашите пароли и информация за кредитната карта. Освен това, той ще премине през браузърите ви за всички пароли, които сте съхранили, и автоматично ще ги импортира.

dashlane-парола внос

Въпреки че настройването на мениджър на пароли е лесно, досадният процес на импортиране на пароли и кредитни карти – или, още по-лошо, въвеждането им ръчно – е обезсърчителен. Dashlane прави нещата прости, като в същото време напълно обяснява какво прави приложението. Това се пренася в настолното приложение, което ви дава няколко прости задачи, които трябва да изпълните, за да завършите настройката на профила си. 

Приложенията на Dashlane за Windows и macOS

В локалното приложение можете да завършите останалите задачи за настройка, включително да добавите разширението Dashlane към браузъра си, да тествате автоматично попълване и изтегляне на мобилното приложение. Когато се регистрирате чрез инсталатора, автоматично се регистрирате в безплатен план. Можете обаче да надстроите по всяко време с помощта на бутона „go premium“ в долния ляв ъгъл.  

Използването на приложението е мечта. Dashlane включва множество опции за филтриране на записи, което ви позволява да ги видите като списък или в блокови плочки, да ги сегментирате въз основа на категории или просто да ги азбутирате. Когато импортира около 200 пароли, Dashlane автоматично задава категории за нашите записи и беше доста близо всеки път. 

dashlane преглед-приложение

Ако трябва да редактирате някоя от импортираните пароли, можете да го направите, като щракнете върху бутона „още“ до подходящ запис. В това меню има куп опции, включително историята на паролата ви, които е най-добре да откриете сами. За нашите цели просто кликнахме върху „редактиране на елемент“. 

На страницата за влизане Dashlane предоставя много информация. Можете да преименувате записа, да добавите вторично вход, да добавите бележка и да категоризирате паролата, като използвате предварително зададените опции или като добавите своя собствена. Dashlane обаче надхвърля това. Също така на всеки запис можете да видите оценка на паролата, както и колко пъти паролата да бъде използвана повторно във вашия трезор. 

dashlane преглед редактиране влизане

Dashlane постига впечатляващ баланс между използваемостта и функционалността. Много важна информация, например колко пъти сте използвали отново парола, е лесно достъпна. Освен това, тази допълнителна информация не нарушава потока на приложението. 

Проверка с таблото за самоличност на Dashlane

Има много други функции, скрити с приложението на Dashlane, включително опции за автоматично попълване и автоматично заснемане на запис. Ще оставим да ги разкриете сами, тъй като те са достъпни дори в безплатния план. Искаме обаче да подчертаем една уникална област. 

Dashlane предоставя табло за самоличност в локалното приложение. Тази област показва общ резултат за всички ваши пароли, както и броя на вашите сигурни, слаби, повторно използвани и компрометирани пароли. Освен това Dashlane ще показва всички известия за нарушение в таблото ви за самоличност. 

dashlane преглед-идентичност-табло

Ако плащате, можете също да въведете имейл адреса си за мониторинг в тъмни мрежи и ако сте абонирани за план Premium Plus, можете да проследите кредита си. Този екран, по-специално, показва колко здрав е Dashlane, като срамува опростени мениджъри на пароли като NordPass (прочетете нашия преглед на NordPass). 

Използване на генератора на пароли Dashlane и автоматичното попълване в Chrome и Firefox

Локалното приложение е стабилно, но по-голямата част от времето ви с Dashlane ще бъде прекарано с разширението на браузъра, което е достъпно за Chrome, Firefox и Internet Explorer, макар че за съжаление не е за Opera. Разширението прави няколко неща, но най-важното е, че ви позволява да генерирате пароли за нови акаунти и автоматично попълване на съществуващи записи. 

Що се отнася до генераторите на пароли, Dashlane е на склад. Той е подобен на нашия собствен генератор на пароли по много начини, въпреки че ви позволява да избягвате двусмислените символи да имат силни пароли. Настройките за автоматично попълване обаче са интересни. Що се отнася до стандартното автоматично попълване, Dashlane излезе без проблем, автоматично разпознавайки полета и попълвайки съответната информация. 

dashlane преглед-автоматично попълване

Можете обаче да персонализирате как се държи Dashlane, когато става въпрос за автоматично попълване. За конкретна страница или за цял уебсайт можете да кажете на Dashlane, ако искате да попълните формуляри и информация за вход, само информация за вход или изобщо нищо. Изглежда просто и е така, но много мениджъри на пароли не предлагат тази функционалност.

Сигурност

Dashlane, на пръв поглед, е стандартен по отношение на сигурността, като предлага модел с нулеви познания и AES-256 криптиране за вашия трезор. Въпреки това, като направи няколко промени в начина, по който удостоверявате устройството си, Dashlane се превърна в един от най-сигурните мениджъри на пароли наоколо. 

Нашият поглед върху сигурността на Dashlane се основава на техническата бяла хартия, предоставена от Dashlane на нейния уебсайт и проучване на приложението от MIT през 2016 г. Започвайки с бялата хартия, която е около една година към момента на писането, Dashlane казва на позната приказка на повечето мениджъри на пароли. Вашите данни са защитени с AES-256, който е заключен зад силна главна парола (прочетете нашето описание на криптирането за повече на AES). 

Освен това Dashlane има нулеви познания за вашата главна парола, което означава, че никога не вижда данните, съхранявани във вашия трезор. Всъщност Dashlane никога не вижда вашата главна парола, нито някой от нейните производни, за удостоверяване. Вместо това основната парола се използва заедно с 32-байтова сол за генериране на хеш на Argon2d, който е 256-ключ, който се използва за криптиране и дешифриране на вашата информация. 

Това е за достъп до вашата информация, но има още едно препятствие за преодоляване. Вместо да използва основната си парола за удостоверяване на устройството си, Dashlane генерира потребителски ключ за всяко ново устройство, което сте настроили. Този ключ по никакъв начин не е свързан с основната ви парола. 

Вместо това се генерира въз основа на някои хардуерни и софтуерни характеристики на вашето устройство, както и 38 знака, генерирани с помощта на OpenSSL RAND_byte функцията. Що се отнася до това, което виждате, всичко, което трябва да направите, за да удостоверите, е да въведете еднократна парола, изпратена до вашия имейл. 

Поради този подход, удостоверяването на вашето устройство и дешифрирането на вашия трезор са отделни процеси. Това е важно да се отбележи, тъй като повечето мениджъри на пароли просто се удостоверяват с помощта на съхранен хеш на вашата основна парола. С Dashlane, нападател ще се нуждае не само от вашата главна парола, но и от достъп до едно от вашите устройства или имейла ви. 

Dashlane 2FA Опции

За допълнително повишаване на сигурността на вашата главна парола, Dashlane предлага различни опции за удостоверяване с два фактора. Можете да използвате най-добрите 2FA приложения, включително Authy и Google Authenticator, както и хардуерни ключове, поддържащи универсалния двуфакторен стандарт за удостоверяване, например YubiKey. 

Dashlane VPN и защита срещу кражба на идентичност

Както бе споменато в секцията „функции“, Dashlane е повече от мениджър на пароли, предлагайки безплатна виртуална частна мрежа и защита срещу кражба на идентичност с вашия план. Въпреки че тези функции са добре дошли, те не трябва да ви продават в услугата. 

Защитата срещу кражба на самоличност е добра, макар и нищо в сравнение с пълноценна услуга, като Identity Guard (прочетете нашия преглед на Identity Guard, за да научите защо). VPN е по-голямото притеснение, все пак. Dashlane всъщност не предлага своя собствена VPN, вместо това предоставя услуга чрез мрежата на AnchorFree, която притежава Hotspot Shield. 

Тази мрежа е насочена към множество марки за сигурност онлайн (прочетете нашия преглед на Kaspersky Anti-Virus за пример). Както можете да видите в нашия преглед на Hotspot Shield, това не е ужасна опция, въпреки че има по-добри VPN-та наоколо (прочетете нашия CyberGhost преглед, ако това е това, което търсите). 

поддържа

Dashlane предлага изненадващ брой възможности за поддръжка за мениджър на пароли. Въпреки че повечето функции вървят без обяснение, има много начини да получите пояснения. Въпреки това, можете да задавате въпроси само в работно време. 

За разлика от повечето мениджъри на пароли, Dashlane предлага две форми на контакт: имейл и чат на живо. Имейлът се обработва чрез контактна форма, с поддръжка за говорители на английски, френски и немски език. Поддръжката на английски имейл работи седем дни в седмицата, въпреки че френските и германските представители отговарят само от понеделник до петък в работно време. 

Чатът на живо е подобен, предлага се от понеделник до петък от 9:00 до 18:00. EST. Струва си да се отбележи, че чатът на живо е достъпен и само на английски, както и профилът в Twitter за поддръжка. Въпреки че оценяваме опциите за контакт, една денонощна опция би било хубаво да се види. За щастие, можете да намерите отговори на повечето въпроси в базата знания. 

dashlane преглед-база от знания

Dashlane предлага всичко от малки разяснения до пълноценни уроци в своята база знания. Колкото и да е малка темата, Dashlane я обхваща с огромни подробности, приляга на множество скрийншоти, когато е уместно. Статия за споделяне на елементи във вашия трезор, например, часовници с повече от 1200 думи, обхващаща не само как да споделяте елементи, но и всяка от опциите, които вървят заедно с процеса.

Присъдата

Dashlane надхвърли стандартните мениджъри на пароли с надежден списък от функции и допълнителни услуги, свързани с абонамента ви. Той обаче изисква ценен етикет, за да съответства. Въпреки че харесваме благините, те не са за всички, което може да ви остави да плащате. Това каза, с умело изработен интерфейс и уникална архитектура на сигурността, допълнителните разходи си заслужават. 

Планирате ли да се регистрирате за Dashlane? Ако не, кой мениджър на пароли използвате? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map