Revisió Otixo: actualització 2020

Opinió Otixo

Quan es tracta de la gestió de diversos núvols, Otixo és probablement el líder del mercat gràcies a la seva facilitat d’ús i a les seves múltiples característiques. Tot i això, l’automatització és una omissió fulgurant, cosa que significa que el camp continua obert. Llegiu la nostra crítica completa d’Otixo per obtenir més informació.


Aquests dies, gairebé tothom fa malabars com a mínim dos comptes d’emmagatzematge al núvol, si no més. Amb totes les generoses ofertes d’emmagatzematge de núvols gratuïtes que hi ha, té sentit aprofitar-les.

A més, les empreses i autònoms solen utilitzar diversos serveis d’emmagatzematge en núvol perquè els col·legues i clients tenen preferències diferents, ja siguin Dropbox, Google Drive, OneDrive o un altre servei..

Tanmateix, gestionar totes aquestes unitats de núvol pot ser una molèstia real. Recordar on són els fitxers, traslladar fitxers d’un servei a un altre i racionalitzar projectes que facin ús de diversos serveis d’emmagatzematge pot requerir una mica d’ajuda, és a dir, on les eines de gestió de diversos núvols poden servir.

En aquesta revisió d’Otixo, veurem un dels noms més grans de l’espai, especialment per als usuaris empresarials. Otixo admet més de 30 serveis al núvol, a més de protocols com WebDAV i FTP. També té unes boniques funcions de col·laboració, com ara espais de treball per a projectes.

S’adhereix amb nosaltres mentre descrivim les funcions, el cost i l’experiència d’usuari d’Otixo. Si busqueu serveis d’emmagatzematge al núvol que coincideixin amb Otixo, no oblideu consultar també la nostra millor guia d’emmagatzematge en núvol.

Alternatives per a Otixo

Fortaleses & Debilitats

Característiques

Otixo serveix de concentrador per a totes les unitats de núvol i ofereix diverses funcions que no trobareu amb els serveis rivals. S’inclouen els seus propis servidors d’emmagatzematge en núvol i algunes capacitats útils de col·laboració que atrauran els usuaris empresarials.

Al mateix temps, Otixo té un grapat de faltes importants que limiten la seva utilitat per a determinades tasques. Per exemple, mentre que podeu copiar una carpeta o fitxer d’una unitat de núvol a una altra, no podeu crear relacions persistents entre aquestes unitats. Això significa que no hi ha cap sincronització núvol a núvol ni còpia de seguretat de núvol a núvol, tal com s’aconsegueix amb GoodSync.

Mentre que l’aplicació principal està basada en web, Otixo té clients d’escriptori per a Windows i MacOS que podeu utilitzar per gestionar els vostres fitxers al núvol. També hi ha aplicacions per a Android i iPhone.

A més de gestionar tot el contingut del núvol en un sol lloc, Otixo s’integra amb diverses aplicacions, una capacitat de Zapier. Aquestes aplicacions inclouen serveis de mitjans socials, quaderns digitals, calendaris, bases de dades i eines de gestió de projectes.

Vista prèvia amb Otixo

Per a qualsevol unitat de núvol que es connecti a Otixo, podeu previsualitzar imatges, documents i vídeos emmagatzemats dins. Tanmateix, per a edicions de fitxers, haureu de descarregar el fitxer i fer servir una aplicació d’escriptori o bé obrir el fitxer al servei d’emmagatzematge en núvol que es troba emmagatzemat per utilitzar el seu editor basat en el navegador (vegeu el millor emmagatzematge en núvol per a documents).

Tot i que l’edició basada en un navegador no és possible, Otixo encara funciona bé per a les col·laboracions perquè es pot utilitzar per compartir fitxers amb altres. També podeu crear espais de treball i grups de treball per racionalitzar projectes i, fins i tot, hi ha una funció de xat per al diàleg del projecte. Analitzarem aquestes funcions amb més detall quan tractem l’experiència de l’usuari, a continuació.

També veurem algunes de les funcions de seguretat d’Otixo, inclosa l’encriptació privada de final a extrem dels fitxers que heu penjat. En una nota final abans de passar a les despeses, amb Otixo, realment, també tindreu espai d’emmagatzematge al núvol. Parlarem de quant després.

Preu

Otixo té tres plans disponibles: un pla gratuït i dues opcions basades en subscripcions a Otixo Standard i Otixo Plus.

El pla gratuït, com podeu veure a la taula anterior, no és exactament gratuït. Si teniu previst efectuar transferències entre núvols a núvols, se’t facturaran 0,49 dòlars per gigaquet per fer-ho, cosa que suposa una tarifa força elevada. Si teniu previst transferir més de 15 GB mensuals, també podreu registrar-vos a Otixo Standard, ja que suposa el mateix cost.

Els autònoms aconsegueixen 5 GB d’emmagatzematge de la unitat de treball Otixo, mentre que els subscriptors reben 10 GB o 20 GB per usuari, segons quin pla vagi. Aquest espai d’emmagatzematge és acumulatiu, és a dir, podeu distribuir-lo entre els usuaris que vulgueu.

Núvols compatibles & Protocols

Tot dit, Otixo admet més de trenta discs i protocols en núvol, amb nombrosos noms disponibles. Alguns dels principals proveïdors d’emmagatzematge en núvol inclouen centrals Dropbox, Google Drive i OneDrive, així com un dels millors serveis d’emmagatzematge en núvol de coneixement zero de pCloud.

DropboxGoogle DriveOneDriveOneDrive per als negocis
CaixaAmazon S3Amazon DrivepCloud
HubicMEGAOwnCloudHiDrive
FlickrEvernoteFacebookYandex

Tanmateix, absent és Egnyte Connect, que és fàcilment una de les millors solucions de sincronització i compartició de les empreses disponibles avui en dia. A més, només Amazon S3 és compatible entre les solucions d’infraestructura de núvol. Ens agradaria veure també els fitxers de núvol de Azure, Google Cloud i Rackspace Cloud.

Otixo és compatible amb protocols FTP / SFTP i WebDAV, però, oferint-vos encara més possibilitats de connectar unitats. La inclusió de OwnCloud és excel·lent també per a aquells que vulguin integrar la seva solució d’emmagatzematge en núvol personal amb altres unitats.

Una altra característica útil que obtindreu amb Otixo és utilitzar-la com a hub per centralitzar les notificacions de diversos altres serveis, incloses la majoria de les populars plataformes de mitjans socials, a més de Microsoft Excel, Paypal i MySQL.

Experiència d’usuari

Otixo, com hem comentat, et permet gestionar els teus fitxers allotjats des d’una aplicació web, client d’escriptori i aplicació per a telèfons intel·ligents. Aquest enfocament versàtil fa que sigui molt més fàcil mantenir-se al marge dels límits d’emmagatzematge, notificacions i altres esdeveniments del conjunt d’unitat de núvol.

Les experiències web i d’escriptori són gairebé idèntiques, de manera que un cop descobriu el vostre pas, principalment podreu navegar per l’altre. Això és bo perquè Otixo s’acostuma a acostumar.

Els enllaços del marge esquerre es troben disponibles per als grups de treball, els espais de treball i el gestor de fitxers Otixo. Si feu servir el client web, també tindreu accés a un directori d’aplicacions.

El directori d’aplicacions us permet integrar Otixo amb diversos serveis com YouTube, GitHub i Twitter. Si ho feu, us permetrà rebre notificacions a Otixo quan es produeixin determinades accions en aquestes aplicacions. Aquesta és una característica de gestió molt útil per a empreses amb un gran conjunt d’eines d’internet per fer un seguiment.

També podeu automatitzar algunes accions, com ara enviar automàticament missatges de xat rebuts a Otixo a un bloc de notes d’Evernote (si voleu obtenir més informació sobre Evernote, llegiu la nostra crítica d’Evernote).

La connexió de les unitats de núvol a Otixo és un procés relativament lliure de dolor. Haureu d’estar a la vista del gestor de fitxers, on hi ha una petita icona de núvol a prop de la cantonada superior dreta; feu clic a ella per afegir serveis.

A la pantalla següent, trobareu una llista d’icones del servei en núvol disponibles per a la connexió. Feu clic al servei al núvol que voleu afegir, poseu el nom a la connexió i, a continuació, feu clic al botó “autoritzar”. El servei al núvol us demanarà que concediu permís a Otixo per accedir als vostres recursos digitals.

Feu això i la integració serà completa: la vostra unitat de núvol ara apareixerà a la columna de navegació de la part esquerra del gestor de fitxers. Feu clic al nom de la unitat allà i hauríeu de veure totes les vostres carpetes i fitxers a la finestra principal.

Des d’allà, podeu pujar fitxers a la vostra unitat de núvol, copiar o moure contingut d’una unitat a una altra i compartir contingut. Tingueu en compte que no podeu penjar carpetes senceres a Otixo, només fitxers, cosa una mica estrany.

També podeu compartir fitxers als espais de treball que heu creat, una funció dissenyada per racionalitzar els projectes.

Dins un espai de treball, podeu afegir fitxers independentment de la unitat de núvol on estigui emmagatzemat i convidar a altres a accedir a aquest espai. Per afegir una mica més altres espais a espais, podeu configurar equips (per exemple, departament de màrqueting, desenvolupadors) mitjançant la vista de grups de treball prèviament.

Dropbox Business, Egnyte Connect i altres eines d’emmagatzematge en núvol dissenyades per a empreses us permeten configurar carpetes d’equip per a esforços col·laboratius. Tanmateix, amb aquest plantejament, les col·laboracions es limiten als fitxers emmagatzemats en una sola unitat de núvol. El fet de poder accedir a fitxers emmagatzemats en diverses unitats de núvol diferents és un gran avantatge per a les col·laboracions i un dels millors motius per utilitzar Otixo.

Fins i tot hi ha una funció de xat que podeu utilitzar per comunicar-vos amb els membres del projecte, tot i que Otixo també s’integra amb Slack si preferiu aquesta eina.

Operacions de Cloud to Cloud

La debilitat més fulgurant que hem trobat en provar Otixo és que les operacions entre núvols i núvols són força limitades. Podeu moure una carpeta o un fitxer d’una unitat de núvol a una altra fent clic al botó de menú de l’objecte que voleu moure.

És bastant fàcil i és essencial per a la gestió de diversos núvols. Tanmateix, ens ha agradat veure la sincronització de núvols a núvols i les funcions de còpia de seguretat de núvol a núvol, com la trobareu amb MultCloud (llegiu la nostra ressenya de MultCloud).

Vam disparar un missatge a Otixo per saber si es tracta de característiques que l’empresa vol implementar. De la resposta, no es veu bé.

Seguretat

Si bé Otixo manca de gran en els tipus d’operacions entre núvols i núvols, podeu compensar una mica amb la capacitat d’afegir una capa addicional de seguretat als fitxers que emmagatzeneu al núvol..

Amb la majoria de proveïdors d’emmagatzematge al núvol, inclosos Google Drive i OneDrive, el propi proveïdor gestiona el xifrat d’arxius. Això vol dir que l’empresa pot desxifrar els vostres fitxers, ja sigui per escanejar contingut amb finalitats de màrqueting o per descobrir contingut pirata com pel·lícules torrentades (llegiu el millor VPN per torrentar).

Amb Otixo, podeu xifrar de forma privada tots els fitxers penjats a les unitats de núvol connectades. El xifratge és de punta a punta i com que només coneixeu la clau de xifratge, només podeu desxifrar els vostres fitxers. En aquest sentit, funciona una mica com Boxcryptor, una eina de coneixement zero sobre la qual podeu llegir a la nostra revisió Boxcryptor.

El mètode de xifratge utilitzat és AES de 256 bits, que és el protocol utilitzat per la majoria dels serveis d’emmagatzematge en núvol per a la seguretat, així com les institucions financeres i els governs. També és el protocol recomanat per l’Institut Nacional de Tecnologia i Normes.

Heu de xifrar fitxers mentre els pengeu amb l’eina.

Malauradament, com que només podeu pujar fitxers i no carpetes, també hauràs de xifrar els fitxers un a la vegada. Definitivament, això és una cosa que Otixo ha de pensar en solucionar-ho.

Un problema més gran és l’absència d’autenticació de dos factors. Sense aquesta característica, és molt més fàcil que algú utilitzi una contrasenya robada o fisurada per accedir a les vostres dades, perquè no es requereix cap credencial de seguretat addicional al iniciar la sessió des de màquines poc conegudes..

El lloc web d’Otixo indica que la funció serà propera, tot i que només per als subscriptors de Plus.

Assistència

Otixo proporciona suport només per correu electrònic. No hi ha canals en directe disponibles per rebre ajuda, com ara xat o telèfon.

A més a més, sembla que Otixo no té pressa per respondre els correus electrònics que els admetin, almenys per als usuaris gratuïts. Vam enviar a la companyia un parell de correus electrònics i encara no hem rebut cap resposta després de cinc dies.

Segons el lloc web de l’empresa, els subscriptors d’Otixo Plus reben atenció 24 hores al dia i un temps mitjà de resposta de quatre hores. Malauradament, no hem pogut provar aquesta promesa.

Si us trobeu en un enllaç i no podeu esperar cap resposta, podeu obtenir ajuda al centre d’assistència en línia d’Otixo per obtenir ajuda. Com a recurs, té una quantitat decent de guies per començar, treballar amb diverses unitats de núvol, utilitzar WebDAV i FTP, configurar espais de treball i molt més. El lloc també es pot cercar per ajudar-vos a trobar contingut rellevant ràpidament.

Veredicte final

Otixo és una eina de gestió de diversos núvols que està molt bé i gairebé equivoca. Des dels avantatges, ens encanta que el servei tingui aplicacions d’escriptori i mòbils i que admeti una àmplia gamma de unitats i aplicacions en núvol.

Les capacitats de l’espai de treball també seran d’utilitat per a empreses que vulguin agilitzar projectes distribuïts en diversos serveis al núvol. Algunes de les integracions d’aplicacions impulsades per Zapier també són útils.

D’altra banda, vam quedar molt sorpresos de trobar que Otixo no us permeti automatitzar les transferències de fitxers de núvol a núvol per sincronització ni còpia de seguretat. Només podeu copiar o traslladar manualment el contingut d’un núvol a un altre, cosa que requereix massa temps per als usuaris del núvol pesat.

Tot i que ens agrada el fet que pugueu afegir xifratge privat als fitxers que pengeu, també ens agradaria veure la capacitat estesa a les carpetes senceres. Una autenticació de dos factors no és una preocupació encara més gran.

En definitiva, Otixo es troba a la part superior d’un mercat de diversos núvols que, per ser sincer, és força feble. Tot i això, esperem que el mercat creixi en els propers anys, a mesura que la gestió de diversos núvols tingui més demanda.

Feu-nos saber què en penseu d’Otixo als comentaris a continuació, i gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me