Revisió odrive – Actualització 2020

revisió odrive

Encara que oficialment encara funciona, Odrive és una potent eina de gestió multi-núvol que ofereix la millor sincronització del seu tipus. En breu en algunes altres àrees, però, per a la imatge completa, podeu llegir la nostra detallada revisió de l’Orive.


Per a aquells que vulguin gestionar millor els recursos digitals distribuïts en diferents serveis al núvol, Odrive proporciona una gestió multi-núvol que us ajudarà a fer-ho. Admet molts dels grans noms d’emmagatzematge en núvol actuals, com Google Drive i Dropbox, a més de protocols com WebDAV i FTP per millorar les vostres opcions d’integració.

En aquesta revisió innovadora, descrivim alguns dels èxits més importants de l’eina, inclosos els xifrats de final a extrem privats, així com un enfocament únic i potent de sincronització..

També parlarem d’alguns paràmetres característics que us haurien de fer una pausa, tot i que l’odrive encara se situa entre les millors eines de gestió de diversos núvols existents avui (el camp continua sent un treball en curs)..

Tingueu en compte que Odrive no proporciona cap emmagatzematge en si. Si busqueu emmagatzematge en núvol autònom en lloc d’una eina de gestió, el nostre millor guia d’emmagatzematge en núvol és el lloc on començar.

Alternatives per odrive

Fortaleses & Debilitats

Característiques

Amb Odrive, trobareu moltes de les funcions que desitgeu d’un sistema de gestió de diversos núvols. També hi ha algunes sorpreses inesperades, però també hi ha algunes desafortunades.

L’objectiu central del programari, i qualsevol eina de gestió de diversos núvols, és reunir tots els serveis d’emmagatzematge en núvol en un mateix lloc com si es tractés d’un únic núvol gran i feliç.

Per unificar els serveis al núvol, Odrive utilitza una combinació d’una interfície web i un client de sincronització d’escriptori. El client d’escriptori està disponible per a Windows i Mac, amb una versió beta per a Linux. suposadament, Odrive ha tingut aplicacions d’Android i iOS en funcionament durant uns anys, però fins ara, res.

Podeu crear connexions al núvol il·limitades, fins i tot si esteu al pla gratuït. Otixo, un servei rival, només permet deu connexions en comptes gratuïts.

Posteriorment tractarem quins serveis s’admeten els serveis al núvol en aquesta revisió. odrive també admet els protocols WebDAV, FTP i SFTP. També hi ha una interfície de línia de comandes per treballar amb servidors.

Còpia de seguretat i transferència de Odrive

Otixo no ofereix una sincronització de núvols a núvols ni de còpia de seguretat de núvol a núvol, que és una de les desafortunades faltes que hem esmentat.

De fet, no hi ha ni una manera fàcil de realitzar una transferència puntual d’un núvol a un altre. Haureu d’utilitzar el client d’escriptori i traslladar-ne el contingut. Per obtenir millors connexions núvol a núvol, consulteu la comprovació de MultCloud (llegiu la nostra ressenya de MultCloud).

Al costat dels avantatges, el client de sincronització d’Odrive us permet veure contingut en núvol des del vostre sistema de fitxers d’escriptori sense haver d’emmagatzemar el contingut al vostre ordinador. Parlarem més d’aquest punt quan discutim l’experiència dels usuaris. És una característica molt útil i poc freqüent.

Una altra característica d’aquest és la capacitat d’Odrive per xifrar fitxers de forma privada, cosa que no obtindreu de forma nativa amb la majoria dels serveis d’emmagatzematge al núvol. Veurem més aquesta funció quan parlem de seguretat més endavant en aquesta revisió. També parlarem de la problemàtica manca d’autenticació de dos factors.

odrive també us permet compartir fitxers generant enllaços i creant espais de treball compartibles. Podeu utilitzar espais de treball per reunir diversos fitxers de diverses plataformes en núvol per al treball del projecte.

Tot i que encara no està disponible, el lloc web d’Odrive indica que properament oferirà funcions de còpia de seguretat, permetent-vos fer còpia de seguretat de contingut local al servei al núvol. Tot i que no ens ho imaginem que trenqui les files de les millors eines de còpia de seguretat en línia disponibles, ens reservarem el judici.

En conjunt, el conjunt de funcions és una bossa mixta, però sembla ser el cas de la majoria de les eines de gestió del núvol disponibles. Encara no hem trobat cap que impressioni de veritat. Tant de bo, Odrive solucioni els seus errors perquè, certament, pot ser aquest servei.

Preu

Podeu obtenir una versió gratuïta d’odrive o subscriure’s al servei de forma limitada a les funcions anualment.

Si opteu per subscriure-us, haureu de pagar un any abans, no hi ha cap opció de mes a mes. El cost, a 99 dòlars anuals, funciona amb una mica més de 8 dòlars al mes. Això suposa un 20 per cent més del que pagueu pel servei amb Otixo (consulteu la nostra revisió Otixo), un servei que també té una opció de mes a mes.

La versió gratuïta d’Odrive sembla generosa, ja que podeu configurar connexions il·limitades i utilitzar moltes de les funcions disponibles. Desgraciadament, les funcions que no podeu utilitzar poden deixar fora de les experiències.

Una, de la qual parlarem més endavant, inclou la incapacitat de sincronitzar fitxers del client d’escriptori un cop s’hagin baixat al disc dur. De manera més raonable, només els usuaris Premium tenen accés a la funció de xifrat.

Si creieu que voleu subscriure-us, podeu provar primer el pla Premium amb una prova de set dies, que tots els usuaris reben quan s’inscriuen en un pla gratuït. A més, si us subscriviu i decidiu que heu comès un error horrible, podeu cancel·lar-lo per reemborsament en un termini màxim de 30 dies.

Núvols compatibles & Protocols

Podeu utilitzar Odrive per connectar diversos serveis d’emmagatzematge al núvol, però n’hi ha alguns que no són compatibles. Les opcions inclouen grans noms com Dropbox, Google Drive, OneDrive i Amazon Drive, així com entrades menys conegudes com Yandex Disk i HiDrive.

Una gran estranyada és Egnyte Connect, el millor servei de sincronització i participació de les empreses que encara hem de revisar.

DropboxOneDriveGoogle DriveCaixa
Amazon DriveDisc YandexHiDriveAmazon S3
Retrocés B2Google CloudDe 4 compartitsAdvertir
FacebookInstagramHipChatFluix
GmailWebDAVFTPSFTP

S’inclouen tres serveis d’infraestructura en núvol: Amazon S3, Google Cloud i Backblaze B2. No obstant això, això deixa Rackspace Cloud Files, Azure, Wasabi i algunes altres opcions decentes a la fred.

La bona notícia és que Odrive és compatible amb WebDAV, que us permetrà implementar els emmagatzematges en núvol que no es troben a la llista, sempre que suportin WebDAV. Inclou pCloud (llegiu la nostra ressenya de pCloud), una de les preferides de molt de temps aquí a Cloudwards.net.

Odrive també admet protocols FTP i SFTP per connectar els servidors d’emmagatzematge en núvol personal.

Finalment, el servei admet algunes aplicacions. Aquests inclouen Facebook, Gmail, HipChat, Instagram i Slack. La seva inclusió et permet fer coses com descarregar automàticament fotos i vídeos de xarxes socials, guardar fitxers adjunts per correu electrònic (Gmail) i compartir fitxers (Slack).

Experiència d’usuari

Una vegada que us hàgiu registrat a Odrive i que hàgiu iniciat la sessió, trobareu una interfície on podeu començar a afegir comptes d’emmagatzematge al núvol.

Feu clic a “emmagatzematge d’enllaços” per començar a fer-ho. Podreu escollir l’emmagatzematge desitjat d’una llista de proveïdors populars. Si no veieu el que busqueu, feu clic a on es diu “catàleg d’emmagatzematge” per conèixer més opcions.

Si connecteu un compte d’emmagatzematge en núvol, haureu d’autoritzar odrive per accedir a aquest compte, que requereix les vostres credencials d’usuari. El procés triga uns deu segons, després dels quals el podreu veure a la llista de l’emmagatzematge de la interfície d’usuari web odrive..

Podeu fer clic a qualsevol unitat llistada allà per accedir al seu contingut directament des d’Odrive.

Podeu descarregar, suprimir, canviar de nom i compartir de la interfície d’usuari del navegador. La funció de compartició de fitxers genera un enllaç a una carpeta o fitxer, que es pot protegir amb contrasenya i que té una data de caducitat, amb més seguretat de què podreu compartir contingut directament des de Google Drive i alguns altres serveis..

Els fitxers d’imatges es poden previsualitzar, però no hi ha cap altre tipus de fitxer, ni tan sols .pdf. També podeu crear carpetes i penjar fitxers. La UI de Odrive és convenient per a arrossegar i deixar anar, amb la qual cosa es poden carregar diversos fitxers alhora.

Curiosament, no hi ha cap opció per cercar fitxers. Això vol dir que si no recordeu amb quin servei heu emmagatzemat un fitxer, haureu d’anar a buscar. Tampoc hem trobat cap opció per obrir fitxers en llançar el servei d’emmagatzematge en núvol al qual es troben emmagatzemats, la qual cosa sembla una característica sense explicació per a una eina de gestió de diversos núvols.

Ens agrada la funció d’espais d’Odrive, que us permet crear entorns de treball compartits que puguin integrar contingut de diversos serveis d’emmagatzematge en núvol diferents. Això facilita la col·laboració en projectes que inclouen fitxers emmagatzemats amb diversos proveïdors.

Tanmateix, no hi ha cap xat de treball ni tan sols una funció de comentaris d’espais, de manera que tothom se sent una mica estesa. Otixo té una característica similar, anomenada “espais de treball”, molt més polida.

Hi ha pràcticament tot el que hi ha a la interfície d’interès web, a banda d’una fitxa de xifratge que parlarem més endavant. És fàcil d’utilitzar i hi ha algunes funcions agradables, però voldríem veure’n més.

Client de sincronització d’escriptori odrive

Podeu descarregar el client de sincronització d’Odrive des del navegador web. La instal·lació només necessita un minut i després que el client obrirà el seu navegador per anar a través d’un tutorial ràpid. La conseqüència és que qualsevol servei o aplicació al núvol que connecteu a Odrive apareixerà a la carpeta d’escriptori d’Odrive.

La carpeta funciona com una carpeta de sincronització principal per a tots els serveis d’emmagatzematge al núvol, però té una captura: de manera predeterminada, les carpetes i fitxers de la carpeta no es sincronitzen en realitat. Més aviat, el que veieu són els marcadors de lloc, el que proporciona un avantatge enorme.

Aquest avantatge és que encara podeu veure quin contingut s’emmagatzema al núvol des del gestor de fitxers de l’ordinador, però el contingut no ocuparà espai al disc dur. Funciona com la característica de “sincronització intel·ligent” de Dropbox (per a la qual cosa necessiteu el Dropbox Pro bastant car, tal com podeu llegir a la nostra revisió de Dropbox).

Podeu activar la sincronització per a qualsevol carpeta o fitxer fent clic dret sobre ella i seleccionant “sincronització”, que es descarregarà al vostre disc dur. Per desactivar la sincronització de nou, només cal fer clic amb el botó dret i escollir “desinscriure”. Tanmateix, tingueu en compte que, per raons que no podem entendre, la sincronització només està disponible per als usuaris Premium.

Els usuaris gratuïts que converteixen els marcador de posició en fitxers reals només hauran de mantenir-los així.

Tindreu accés a algunes opcions de configuració i altres opcions mitjançant la icona de la barra de tasques de l’Orive. Aquests inclouen l’acceleració de l’ample de banda, la divisió de fitxers grans i la configuració d’intervals de sincronització (també totes les funcions Premium).

Voldríem veure una opció per xifrar les carpetes directament des del client d’escriptori en lloc d’haver d’utilitzar la interfície d’interès web, però, en definitiva, hem de dir que el client d’escriptori és el que preferim de Odrive..

Això es deu principalment a l’ús de fitxers de llocs de reserva en lloc d’haver de descarregar contingut realment per veure’l. És necessari que més proveïdors d’emmagatzematge al núvol implementin aquesta funció.

Seguretat

L’opció de xifratge disponible a la interfície d’usuari web (una característica Premium) hauria d’apel·lar a aquells preocupats per la privadesa del núvol. Si no trieu un proveïdor d’emmagatzematge en núvol de coneixement zero, les empreses d’emmagatzematge en núvol gestionen les vostres claus de xifratge.

Això vol dir que aquestes empreses poden desxifrar els vostres fitxers per analitzar-los per a coses com ara contingut piratat o alimentar programes de vigilància del govern com el PRISM. Si utilitzeu Google Drive, Google també pot analitzar les vostres dades per utilitzar-les per a la comercialització, de les quals trobareu més informació a la nostra revisió de Google Drive.

La funció de xifrat d’Odrive elimina aquest poder. Us permet crear carpetes xifrades a les unitats de núvol. Els fitxers que es conserven en aquestes carpetes tenen els noms de fitxer i el contingut d’una manera privada i final a fi, cosa que significa que ningú però que els podeu desxifrar.

Se us demanarà que creeu una contrasenya usada per generar les claus de xifratge. No perdeu aquesta contrasenya perquè Odrive no la desa ja que derrotaria principalment l’objectiu de la funció. Si el perdeu, perdreu l’accés a tots els fitxers de la vostra carpeta xifrada.

El nivell de xifrat, per cert, és AES-256, el mateix protocol que utilitza el servei de xifrat de coneixement zero Boxcryptor, que compleix un propòsit similar (llegiu la nostra revisió Boxcryptor).

Si bé ens encanta l’opció de xifrat, no ens entusiasma del fet que l’Odrive no ofereixi el xifrat de dos factors. Sense aquesta funció, si la contrasenya del vostre compte odrive és robada o esquerdada, qui la tingui podrà accedir fàcilment a tots els fitxers del núvol (bé, a part dels fitxers de carpetes xifrades, a causa de la contrasenya de xifratge addicional).

Amb l’autenticació de dos factors, es requereix un codi secret, generalment enviat al telèfon, quan inicieu la sessió des d’una màquina desconeguda. La majoria dels serveis d’emmagatzematge al núvol ofereixen avui l’autenticació de dos factors. El fet que Odrive no abaixa els beneficis i és probablement el principal motiu per mantenir-se al marge d’aquest servei.

Si voleu malament, assegureu-vos de prendre les mesures necessàries per crear una contrasenya forta que sigui difícil d’esborrar força.

Assistència

odrive té una guia d’usuari a la qual podeu accedir mitjançant la interfície web. Es pot cercar i us detallarà alguns passos bàsics. També hi ha una categoria de resolució de problemes a la guia, però estranyament aquesta categoria només té un article i no es tracta de resoldre problemes (“com es pot comprovar la versió de l’aplicació de sincronització”).

També hi ha un fòrum d’usuaris que sembla força actiu on podeu plantejar preguntes i investigar respostes anteriors. Odrive manté un bloc i també té una pàgina de preguntes freqüents.

Si allà no trobeu respostes a les vostres preguntes, hi ha una pàgina de “servei al client de contacte”. Tot i això, les úniques opcions de contacte directe hi ha adreces de correu electrònic per a l’equip de vendes i facturació (per descomptat). odrive redirigeix ​​les preguntes tècniques al fòrum d’usuaris.

En poques paraules, no ens ha impressionat l’enfocament d’atenció al client d’Orive.

Pensaments finals

Al principi del procés de revisió, vam sentir una gran il·lusió perquè pensàvem que finalment trobaríem el sistema de gestió multi-núvol perfecte. Basàvem que, principalment, en descobrir l’ús dels marcadors de lloc en lloc dels fitxers descarregats i que es podia utilitzar un xifratge per xifrar el contingut del núvol.

Ambdues són característiques excel·lents. Tot i això, són els únics motius realment convincents per utilitzar el servei i no estem segurs que convincran per a alguns dels nostres lectors.

Si bé el cost és una mica més elevat del que ens agradaria, les nostres preocupacions reals són la manca d’autenticació de dos factors i les capacitats de sincronització entre núvols i núvols. També voldríem veure la integració de Odrive per afegir altres serveis al núvol, a més d’una millor atenció al client.

El resultat final és que, com la majoria de la competició, ambdós triomfen amb èxit i fracassen malament. Per desgràcia, ho fa prou amb el fet que segueix sent una de les millors eines de gestió de diversos núvols disponibles avui en dia.

Feu-nos saber els vostres pensaments a l’hora de fer-ho en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me