Revisió CloudHQ: actualització 2020

Revisió de CloudHQ

Un servei de gestió núvol a núvol que encerta molt, no dubtem a recomanar-vos veritablement CloudHQ a causa de la seva alta tarifa. Dit això, segueix sent un dels millors serveis entre un lot generalment trist, com podeu llegir a la nostra ressenya de CloudHQ.


A mesura que confiem més en el núvol, de sobte té una sola aplicació de núvol per gestionar totes les aplicacions del núvol (un núvol per governar-les totes, en termes de la Terra Mitjana). Les opcions per a aquests serveis, anomenades aplicacions de gestió de diversos núvols, són malauradament poques i molt separades en aquest moment, la qual cosa ens porta a l’objecte d’aquesta revisió CloudHQ.

CloudHQ, principalment una eina empresarial (però excel·lent per a ús domèstic), ofereix serveis de transferència entre núvol i núvol. L’objectiu d’aquesta aplicació és, específicament, configurar rutines automatitzades per a la sincronització núvol a núvol i còpia de seguretat de núvol a núvol..

En aquest sentit, s’assembla molt a un altre servei de gestió de diversos núvols, MultCloud (consulteu la nostra ressenya de MultCloud). En realitat ens agrada MultCloud molt millor que CloudHQ, de fet, però CloudHQ encara se situa entre les millors aplicacions de gestió de diversos núvols disponibles, fins i tot si no hi ha competència.

Si bé és útil, CloudHQ deixa molt a desitjar i probablement és massa car per això. Anem a baixar tots els avantatges i els avantatges que tractem de les funcions, els costos i l’experiència dels usuaris a la propera revisió. També cobrirem els serveis que suporta CloudHQ.

Si necessiteu l’emmagatzematge en núvol en lloc de la gestió, consulteu la nostra millor guia d’emmagatzematge en núvol. També tenim una visió similar dels millors serveis de còpia de seguretat en línia. Ara, a negocis.

Alternatives per a CloudHQ

Fortaleses & Debilitats

Característiques

CloudHQ està especialitzat en sincronització núvol a núvol. Tota l’experiència es basa en la web, és a dir, no hi ha aplicacions d’escriptori o mòbils disponibles per accedir a fitxers com els que trobareu amb Otixo i Odrive.

Tot i que, per ser justos, tampoc Otixo ni Odrive són capaços de sincronitzar núvol a núvol. Són eines de gestió de diversos núvols de diferents tipus, sobre les quals podeu obtenir més informació sobre les seves pròpies ressenyes (consulteu la nostra revisió d’Otixo i la revisió de Odrive)..

En canvi, CloudHQ s’assembla més a MultCloud centrant-se en relacions de transferència de fitxers automatitzades entre dos o més serveis al núvol. La sincronització de fitxers pot ser de forma unidireccional, permetent fer còpia de seguretat d’un núvol a un altre o bidireccional.

A continuació, cobrirem les aplicacions de núvols compatibles, però inclouen una varietat de serveis d’emmagatzematge en núvol, serveis de correu electrònic i altres aplicacions basades en la web..

Tot i que ens agrada l’aplicació web de CloudHQ per la seva senzillesa, hi ha algunes funcions que voldríem veure en el futur. Encapçalar aquestes faltes és la incapacitat de programar la sincronització de fitxers. En lloc d’això, se us ha obligat a mantenir la sincronització contínua. A més, les transferències de fitxers massius a la vegada no són compatibles, de manera que no recomanem utilitzar CloudHQ per a la migració de dades.

Un altre problema que tenim amb CloudHQ és que, tot i que podeu navegar per fitxers emmagatzemats en comptes de núvol connectats, només podeu veure metadades (nom de fitxer, mida, data de creació i propietari).

No hi ha cap opció de previsualitzar fitxers com es pot, fins a cert punt, amb MultCloud. A més, MultCloud permet compartir fitxers, mentre que CloudHQ no, fora dels correus electrònics.

En general, CloudHQ funciona prou bé per configurar transferències de fitxers, però es tracta. Tot i que no hi ha cap eina de gestió de diversos núvols que hem revisat aquí a Cloudwards.net realment “ho fa tot”, CloudHQ és més limitat en funcions que la majoria.

Preu

CloudHQ té un pla i opcions de subscripció gratuïtes. El pla gratuït permet sincronitzar comptes de núvol gratuïts, però no comptes premium, la qual cosa és una limitació interessant. Això vol dir, per exemple, que si teniu un compte de Google Drive gratuït de 15 GB, podeu integrar-lo gratuïtament amb CloudHQ. Tanmateix, si teniu una subscripció a Google Drive, haureu d’actualitzar-la.

Hi ha tres plans de subscripció a CloudHQ: Premium, Business i Enterprise.

Per a CloudHQ Enterprise, haureu de contactar amb les vendes per un preu. Per a Premium i Business, podeu registrar-vos en línia i pagar amb un any per avançat o bé anar de mes en mes. El pla de negocis de base pot utilitzar tres usuaris; després d’això, haureu de pagar per usuari addicional.

En comparació amb MultCloud, CloudHQ té un preu molt elevat per a usuaris únics. MultCloud Premium és de 70 dòlars anuals, prop de 50 dòlars menys que CloudHQ. D’altra banda, MultCloud no té un pla multiusuari. A partir de 300 dòlars anuals per als tres primers usuaris i 70 dòlars per usuari addicional després, CloudHQ Business proporciona més valor global que el seu pla Premium.

Si decidiu anar amb un pla de subscripció i no esteu satisfets, sempre que cancel·leu el servei d’aquí a 30 dies, podeu sol·licitar un reemborsament amb la garantia de devolució de CloudHQ..

Núvols i protocols compatibles

CloudHQ admet diverses opcions d’emmagatzematge en núvol, serveis de correu electrònic basats en web i altres aplicacions al núvol. Integrar-los en un pla de núvol a núvol és bastant senzill i requereix només credencials i és una cosa que veurem amb més detall quan parlem de l’experiència de l’usuari..

Els noms admesos inclouen Google Drive, Dropbox i OneDrive, totes les opcions d’emmagatzematge en núvol més populars per a habitatges i empreses. També vam estar molt contents de veure que CloudHQ dóna suport a Egnyte Connect, un dels preferits entre el nostre equip de redacció, tal com es pot llegir a la nostra crítica sobre Egnyte Connect..

Google DriveOneDriveDropboxEgnyte Connecta
CaixaPunt compartitAmazon DriveAmazon S3
WebDAVYandex.DiskSugarSyncGmail
Outlook.comCorreu iCloudcorreu de YahooFastMail
Força de vendesCampament baseFluixEvernote
Una notaPodioAsanaGoogle Calendar

Dels millors serveis IaaS en núvol, només és compatible amb Amazon S3. Tanmateix, això també us hauria de permetre connectar-vos a Wasabi, que és 100% compatible amb S3 (llegiu la nostra crítica de Wasabi).

Els serveis de correu electrònic basats en web inclouen Gmail, Outlook.com, Yahoo Mail i iCloud Mail. Algunes de les altres aplicacions de notes compatibles amb núvols inclouen Salesforce, Basecamp, Slack, Asana i dues de les millors aplicacions de presa de notes al núvol d’Evernote i OneNote.

El protocol WebDAV també és compatible amb CloudHQ, que us permetrà connectar serveis al núvol que no estiguin totalment avalats pel programari, sempre que aquests serveis també suportin WebDAV..

Per sort, inclou un dels nostres serveis favorits d’emmagatzematge en núvol, pCloud (llegiu la nostra ressenya pCloud).

La llista general de serveis avalats per CloudHQ no està malament. MultCloud ofereix uns quants més, entre els quals pCloud, Mediafire, HiDrive, OwnCloud i opcions per a fotos com Google Fotos i Flickr. Tot i això, la diferència és relativament poc important, especialment amb el suport de WebDAV.

Experiència d’usuari

Tot i que preferim una eina més plena de funcions, una de les línies de plata d’utilitzar una aplicació de gestió de diversos núvols amb un enfocament molt estret com CloudHQ és que no hi ha molt a aprendre. Això beneficia l’experiència de l’usuari en general, almenys des d’una perspectiva d’ús fàcil.

Un cop hàgiu creat un compte CloudHQ, se us demanarà si voleu o no passar els passos d’un sol usuari o administrador informàtic en configurar una relació de sincronització..

La configuració d’un sol usuari es pot utilitzar si teniu credencials d’inici de sessió per a les dues aplicacions al núvol que voleu utilitzar com a punts finals en el procés de transferència de fitxers. La segona opció està destinada als professionals de TI que necessiten integrar diversos comptes en núvol a una organització.

Si escolliu l’opció de configuració d’un sol usuari, se us demanarà a continuació si voleu sincronitzar o fer una còpia de seguretat d’un compte de núvol a un altre o si voleu fer còpia de seguretat de diversos comptes de núvol a un sol compte de núvol..

Per il·lustrar el procés de CloudHQ en general, vam decidir mantenir-lo senzill i només crear una relació núvol un a un. El següent pas és seleccionar realment aquests dos serveis al núvol i escollir una relació (sincronització unidireccional o bidireccional).

CloudHQ ho fa molt senzill: hi ha dos quadrats en blanc per als punts finals dels núvols a prop de la part superior de la pantalla. A continuació, veureu fitxes de tots els serveis al núvol compatibles amb CloudHQ.

Feu clic al primer punt final i, a continuació, feu clic al servei al núvol que voleu afegir. Se us demanarà que inicieu la sessió i autoritzeu a accedir a CloudHQ.

Després, si seleccioneu un servei d’emmagatzematge al núvol com Google Drive, se us demanarà si voleu:

 • Sincronitza tot el teu compte de núvol
 • Crear i sincronitzar una nova carpeta
 • Seleccioneu i sincronitzeu una carpeta existent

Vam escollir la segona opció, creant una carpeta anomenada “CloudwardsTest”.

Un cop fet això, podeu configurar el segon extrem, seguint els mateixos passos.

El següent pas és decidir si voleu sincronitzar unidireccional o de sincronització bidireccional, que podeu canviar fent clic al botó petit entre els dos punts finals. Feu servir la sincronització unidireccional si voleu fer una còpia de seguretat d’un servei en núvol a un altre, com ara Evernote a Egnyte.

Un cop acabats amb els dos punts finals, podeu fer canvis com excloure determinades carpetes de la sincronització, arxivar fitxers abans que es canvien o suprimeixin i, la nostra opció favorita, convertir documents al format de Google Doc automàticament quan es mogui a Google Drive (llegiu el nostre Google Drive revisió).

Si no esteu satisfets i no voleu configurar una segona relació de sincronització, feu clic a “Inicia la sincronització” per permetre la transferència contínua de fitxers. Com hem comentat anteriorment quan parlem de funcions, CloudHQ no us permet programar sincronitzacions.

Tanmateix, podeu navegar per qualsevol fitxer de comptes connectats fent clic a “Usuaris & comptes ”de la interfície de CloudHQ i, a continuació, feu clic a“ navegar per fitxers i carpetes ”. Tanmateix, no hi ha opció de compartir fitxers, previsualitzar fitxers, buscar fitxers o fins i tot accedir a fitxers llançant el servei al núvol connectat.

En general, com vam observar anteriorment, CloudHQ és fàcil d’utilitzar. Tanmateix, estarem encantats amb una corba d’aprenentatge una mica més dura a canvi d’una major flexibilitat.

Seguretat

A continuació, veurem la seguretat de CloudHQ.

Alguns dels punts forts inclouen l’ús d’OAuth quan es connecta a Google i Dropbox, cosa que significa que CloudHQ mai no coneix les teves contrasenyes d’aquests dos serveis. Tot i això, altres serveis requereixen proporcionar a CloudHQ les seves credencials, que el servei emmagatzema als seus propis centres de dades. Les credencials que es conserven es xifren en repòs, com a mínim, amb AES de 256 bits.

CloudHQ no emmagatzema de manera permanent els fitxers, tot i que pot emmagatzemar el contingut en memòria temporal quan hi accedeix. Qualsevol metadada emmagatzemada per CloudHQ es xifra en repòs mitjançant AES.

La comunicació amb una API es xifra mitjançant SSL de 256 bits. El mateix passa amb la comunicació entre el navegador i els servidors CloudHQ.

El servei proporciona eines d’administració per a gestionar i supervisar l’ús dels subscriptors del pla de negocis i empreses. Les capacitats inclouen habilitats per controlar qui pot utilitzar les aplicacions en núvol i supervisar quines dades es comparteixen i s’emmagatzemen. També podeu accedir als registres d’auditoria de tota l’activitat del compte.

CloudHQ no proporciona cap mitjà per xifrar de manera addicional fitxers de núvols més enllà del que proporcionen els serveis al núvol. Això vol dir que no hi ha cap opció d’aplicar el xifratge privat, cosa que no és una sorpresa donat el propòsit limitat de CloudHQ. Si cal un xifratge privat, considereu Otixo o un servei de coneixement zero com Boxcryptor (consulteu la nostra crítica de Boxcryptor).

Més alarmant és que CloudHQ no proporciona una opció d’autenticació de dos factors. Això, però, sembla ser una tendència comuna dels sistemes de gestió de diversos núvols i probablement és menys una preocupació per CloudHQ ja que el servei no us permet descarregar, compartir ni previsualitzar contingut..

Assistència

Els usuaris del compte gratuït no proporcionen cap mitjà de suport directe, almenys segons la pàgina del pla de subscripció de CloudHQ. Els subscriptors de CloudHQ Premium reben assistència per correu electrònic, mentre que els subscriptors Business i Enterprise reben assistència per correu electrònic i telèfon.

Tanmateix, provant l’oferta de comptes gratuïta del servei, vam rebre assistència de correu electrònic de CloudHQ i vam rebre una resposta aproximadament dos dies després. Potser tenim sort o potser els usuaris empresarials només obtenen respostes més ràpides.

Per ajudar a bricolatge, qualsevol pot utilitzar la pàgina de suport de CloudHQ. Hi trobareu instruccions específiques per a cada aplicació al núvol compatible. Podeu navegar per categoria o utilitzar una funció de cerca per trobar articles ràpidament.

Els articles de suport són senzills i, en alguns casos, utilitzen captures de pantalla per ajudar els usuaris a sortir. La base de coneixement en línia de CloudHQ, de fet, és una de les poques àrees en què creiem que hi ha un avantatge diferent a MultCloud. Un cop més, el servei és tan fàcil d’utilitzar, que és probable que no el necessiteu mai.

El Veredicte

El nostre objectiu final a CloudHQ és que és realment senzill aconseguir les funcions, però molt curtes. La configuració de la sincronització núvol a núvol triga uns minuts i s’admet una gamma decent de serveis d’emmagatzematge al núvol. Tanmateix, com a mínim, ens agradaria veure transferències de fitxers únics, previsualitzacions de fitxers i millors opcions per compartir fitxers, de forma similar al que obteniu amb el rival de sincronització entre núvols i núvols MultCloud.

El que realitzaria el servei destacaria seria un client d’escriptori que ajuntés totes les carpetes de sincronització d’emmagatzematge en núvol, suportades per una opció de xifrat de final a extrem privat. No obstant això, per a aquestes necessitats, ara preferireu un segon servei, i probablement Otixo sigui la millor opció.

Per què fa CloudHQ, també és bastant car. MultCloud, per tant, sembla car, tot i que és un 40 per cent més barat que CloudHQ per als usuaris solistes.

En realitat ens agrada CloudHQ, en general. És difícil no veure què més es podria. Tant de bo, a mesura que el mercat de gestió de diversos núvols maduri en els propers anys, CloudHQ adoptarà mesures per proporcionar una supervisió més completa de les aplicacions en núvol o un servei que ho faci..

Feu-nos els vostres pensaments sobre CloudHQ a continuació i si ho preferiu, MultCloud o una altra opció per a la sincronització núvol a núvol. Com és habitual, gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map