Revisió hubiC: aquest servei ja no funciona a partir del maig de 2018

Revisió hubiC

HubiC, un prometedor proveïdor d’emmagatzematge en núvol que ara ha tancat les seves portes digitals, HubiC va ser un exemple de llibre de text d’una bona empresa matriu que sobrepassava els recursos. Llegiu la nostra ressenya de hubiC per obtenir detalls bruts, així com un enllaç al nostre millor article sobre alternatives de hubiC.


L’empresa francesa OVH és un dels majors noms de la computació en núvol, que recull 20 centres de dades i més de 260.000 servidors arreu del món. La xarxa de l’empresa, de fet, acull més de 18 milions d’aplicacions. Incloent el propi hubiC d’OVH, un servei d’emmagatzematge en núvol amb capacitats de còpia de seguretat que OVH afirma té més de 900.000 usuaris. hubiC ha estat des del 2011.

Com moltes empreses que intenten deixar de banda la competència a l’espai d’emmagatzematge al núvol, HubiC ha adoptat l’enfocament d’atreure usuaris amb emmagatzematge gratuït, 25GB. Amb hubiC, sembla millorar encara, gràcies a tarifes notablement baixes: una mica més de 5 dòlars al mes per 10 TB. És a dir deu vegades més emmagatzematge en núvol, aproximadament la meitat del cost que ofereix la majoria de la competència.

Amb Dropbox, per exemple, obteniu 1 TB per 9,99 dòlars. En aquest moment, hi ha una bona possibilitat que qualsevol persona que llegeix tingui una de les dues reaccions:

 • Han decidit accedir al jackpot i estan preparats per registrar-se amb hubiC
 • Han decidit que alguna cosa fa una olor sospitosament a la rodona, com a peix podrit barrejat amb pinya.

Si entres a la categoria número dos i segueixes amb nosaltres, felicitats! Si bé el preu de hubiC és real, els estàndards de seguretat inexistents i l’assistència al client són motius més que suficients per no confiar en els vostres fitxers amb aquest servei. Sí, podeu sincronitzar fitxers al núvol, tot i que sense la velocitat de les transferències de fitxers a nivell de bloc. hubiC fins i tot es dobla com a servei de còpia de seguretat, tot i que li falten algunes funcions importants (com un planificador decent).

Però, fins i tot si podeu passar per alt aquests problemes, hi ha totes les raons per creure que la gent de hubiC és a punt d’acabar les coses o no els interessa més els seus clients. De manera que, si hi guardeu fitxers, potser desapareixeran aviat.

Sentim decebre. Però la bona notícia és que hi ha molts serveis excel·lents d’emmagatzematge i còpia de seguretat al núvol disponibles, que valen més que el seu cost:

 • Millor emmagatzematge al núvol 2017
 • Millor còpia de seguretat del núvol de 2017

hubiC demostra que l’adagi de l’antiguitat “no jutgeu un llibre per la seva portada”, però per totes les raons equivocades. Assegureu-vos de llegir la revisió completa d’aquest servei abans de decidir si mereix el vostre negoci, gratuïtament o no.

Visita 

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a hubiC

Preu

La majoria dels usuaris de hubiC probablement mai no hi dediquen cap centenari.

Probablement serà suficient 25 GB d’espai lliure per emmagatzemar una bona part de documents i fotos. Si en necessiteu més, el servei ofereix uns quants plans personals: un per a 100 GB i l’altre per a 10 TB. El salt de 100 GB a 10TB sembla probablement estrany, si coneixeu altres serveis d’emmagatzematge en núvol del consumidor, que solen oferir un pla d’1TB o 2TB.. 

Tanmateix, donat el baix cost associat a qualsevol dels dos plans, es tracta d’una discrepància força fàcil de passar per alt.

hubiC també té un programa de derivació on els usuaris poden guanyar 5 GB d’espai d’emmagatzematge addicional per referència (fins a 25 GB). Si us heu registrat al pla de 100 GB, obteniu 10 GB per amic (fins a 500 GB). El pla de 10 TB us proporciona 500 GB per amic (fins a 2,5 TB de franc).

Característiques

Una cosa que distingeix el hubiC a part de molts serveis és el fet que es tracta d’un servei d’emmagatzematge i còpia de seguretat al núvol simultàniament, cosa que el converteix en un tipus d’espècie bastant rar. Hem escrit diversos articles sobre la diferència entre emmagatzematge en núvol i còpia de seguretat, com aquest aquí. Altres serveis que adopten aquest enfocament en dos en un són IDrive i SpiderOakONE.  

Malauradament, aquest aspecte del hubiC no és suficient per salvar-lo d’un conjunt diferent de funcions.

Característica: Descripció:
Aplicacions d’escriptoriWindows, Mac i Linux són compatibles
Aplicacions mòbilsiOS, Android i Windows 8
SincronitzacióSincronitza fitxers entre dispositius i núvol
Còpia de seguretatEtiquetar carpetes per a còpies de seguretat automàtiques
Còpia de seguretat automàticaLes còpies de seguretat es poden configurar per funcionar cada hora, diàriament o setmanalment
Seguretat de capa de transport (TLS)Els fitxers estan protegits amb túnels segurs de TLS
Versió de fitxersDisponible només per a còpies de seguretat (sense sincronitzar)

Falta la llista anterior:

 • Transferències incrementals a nivell de bloc
 • Encriptació en repòs
 • Seguretat en el coneixement zero

A més, mentre hubiC realitza còpies de seguretat automàtiques, tens poc control sobre el moment en què es produeixen. I, com veuràs a la secció d’experiència de l’usuari, vam tenir problemes per funcionar l’aplicació d’Android de hubiC.

Experiència d’usuari

La instal·lació de hubiC a l’escriptori crea una carpeta de sincronització de hubiC. Aquesta carpeta de sincronització funciona en funció del model popularitzat per Dropbox, qualsevol cosa que s’emmagatzemi en el vostre disc dur i al núvol de HubiC.

A més de traslladar fitxers a la carpeta de sincronització, també podeu fer clic amb el botó dret a qualsevol carpeta (però no en fitxers) i marcar-lo com a còpia de seguretat automàtica.

La sincronització connecta tots els dispositius que adjunteu a hubiC mitjançant un sistema de transferència de fitxers bidireccional mentre fa una còpia de seguretat és estrictament un assumpte unidireccional: des del vostre ordinador fins al núvol hubiC.

Està dissenyat per protegir el contingut d’un disc dur en lloc de promoure la productivitat del treball. Un cop escolliu fer una còpia de seguretat de una carpeta, hubiC obre una pantalla de configuració. A partir d’aquí, podeu definir quantes versions de fitxers manté l’ubiC i amb quina freqüència s’executa una còpia de seguretat.

La versionada guarda còpies anteriors dels fitxers de manera que podreu tornar a un estat anterior en qualsevol moment. Poder-ho protegeix de:

 • Error d’usuari
 • Corrupció
 • Ransomware

Pel que fa a la programació de còpies de seguretat, hubiC ofereix l’opció de fer una còpia de seguretat de les carpetes una sola vegada, cada hora, un cop al dia o una vegada a la setmana. Si bé fa la feina, la còpia de seguretat de hubiC no funciona tan bé com a serveis com:

 • Condueixo
 • CrashPlan
 • Retardada

O la majoria d’altres entrades a l’espai de còpia de seguretat en línia. Amb altres serveis, els usuaris poden configurar un bucle de còpia de seguretat contínua per guardar les dades del disc dur protegides en temps real, o bé configurar una còpia de seguretat que s’executi entre certes hores, en determinats dies de la setmana..

A més, altres eines de còpia de seguretat en núvol us permeten etiquetar fitxers individuals com a còpia de seguretat, a més de carpetes, a més de poder etiquetar automàticament determinades carpetes com a còpia de seguretat per estalviar temps. Backblaze i Carbonite fan una còpia de seguretat automàtica de tots els fitxers d’un tipus determinat, que poden fer, gràcies al seu suport de còpia de seguretat il·limitada.

Si necessiteu gestionar algun aspecte de hubiC, feu-ho fent clic amb el botó dret a la icona de la barra de tasques. Podeu iniciar la sincronització immediatament, fer-hi una pausa, controlar la configuració i comprovar les vostres còpies de seguretat i les operacions en execució.

A la configuració, hi ha opcions útils, com desactivar la sincronització per a determinades carpetes i establir un buit de sincronització.

A la pestanya Configuració avançada, també podeu limitar les velocitats de càrrega i descàrrega, si hubiC afecta els recursos del vostre sistema.

Mentrestant, la pestanya de còpia de seguretat altera la configuració de cada carpeta que heu etiquetat com a còpia de seguretat.

Experiència del navegador

El navegador hubiC pot accedir al contingut des de qualsevol ordinador. D’aquesta manera, si l’ordinador personal no està disponible per algun motiu, podeu accedir a dades de qualsevol altra persona sense haver d’instal·lar l’aplicació d’escriptori..

El navegador és força senzill. Podeu accedir al contingut sincronitzat des de la pàgina principal fent clic a la carpeta on es guarda. També podeu descarregar i penjar fitxers i hi ha un botó de compartir que genera un enllaç URL a qualsevol fitxer..  

hubiC pot compartir fitxers mitjançant:

 • Correu electrònic
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus

O simplement podeu generar un enllaç i copiar-lo o enganxar-lo allà on vulgueu. Una de les coses més importants sobre l’ús compartit de fitxers amb hubiC és que permeten establir la data de caducitat d’un enllaç. Molts serveis d’emmagatzematge al núvol no ho fan, cosa que és un problema perquè és fàcil oblidar el que heu compartit.

Tot i això, haguéssim preferit poder establir la data de caducitat de l’enllaç que volguéssim. A més, no hi ha cap manera de compartir enllaços de manera indefinida. Tens límits als 30 dies. hubiC tampoc no enllaça amb protecció de contrasenya. A més, no hi ha manera de verificar ràpidament tots els enllaços que heu creat.

A més de veure contingut sincronitzat, podeu accedir a les carpetes etiquetades per a còpia de seguretat fent clic a la icona del menú a la cantonada superior dreta i seleccionant “la meva còpia de seguretat”.

L’última cosa que cal destacar, sobretot si no teniu impaciència de la tecnologia: vam comprovar que moltes de les accions que vam realitzar al lloc web van funcionar lentament. Per exemple, es va trigar gairebé 30 segons en generar enllaços de compartició. Amb altres serveis, la creació d’enllaços és un procés instantani.

Experiència mòbil

Normalment, ens agrada parlar de l’experiència per a mòbils, però, en el cas de hubiC, ens vam trobar amb un petit engany. I, a més, creiem que l’aplicació no funciona.

Hem pogut descarregar l’aplicació Android sense cap problema. Però un cop obert, no hi havia disponible cap dels fitxers que teníem sincronitzats al nostre escriptori. Li vam donar un dia i el vam refrescar un munt de vegades, però mai no va aparèixer res.

A més de poder accedir a la vostra carpeta de sincronització, es suposa que l’aplicació hubiC Android us permetrà fer una còpia de seguretat de dades del telèfon, com ara:

 • Fotografies
 • Vídeos
 • Música
 • Contactes
 • Calendaris

Estavem molt entusiasmats amb aquesta funció, ja que molts serveis de còpia de seguretat en núvol només fan una còpia de seguretat d’escriptori, no una de smartphone. Tanmateix, sempre que vam intentar provar les capacitats de còpia de seguretat d’Android de hubiC, ens va trobar un missatge d’error:

A jutjar dels comentaris de l’usuari a la botiga de Google Play, no hem quedat sols en aquests problemes. Alguns usuaris no han pogut accedir a les seves dades en cap moment, mentre que d’altres només han pogut accedir a algunes de les seves dades.

El problema pot derivar en el fet que hubiC no ha actualitzat la seva aplicació des de l’agost del 2014. Gairebé tres anys sense actualització no solen apuntar cap a l’estabilitat d’una aplicació. Més aviat, suggereix que l’editorial ja no es preocupi per això.


 

Velocitat

L’arquitectura eficient de transferència de fitxers és fonamental per al procés d’emmagatzematge al núvol. Significa sincronitzacions més ràpides entre dispositius, menys temps en còpies de seguretat i menys impacte en els recursos del sistema. Per saber si el hubiC pot mantenir-se al cap, vam preparar una carpeta comprimida de 256 MB que contenia diferents tipus de fitxers i vam realitzar algunes càrregues i descàrregues, al temps, la seva velocitat..

Aquestes proves es van realitzar a través d’una xarxa Wi-Fi amb les velocitats de descàrrega i càrrega de 32Mbps i 12Mbps, segons speedtest.net.

Aquests són els nostres resultats:

Temps de càrrega:4:45
Temps de descàrrega:2:30

La velocitat inicial de la càrrega no és dolenta i es compara favorablement amb la resta de serveis. El temps de descàrrega, però, és bastant més lent. Normalment amb aquesta prova, podem descarregar els nostres fitxers en menys d’un minut i normalment en menys de 30 segons. Amb hubiC, però, van trigar dos minuts i 30 segons.

El problema més gran és que el servei no admet les transferències de fitxers “a nivell de bloc”. Molts serveis al núvol utilitzen aquest tipus d’arquitectura, que només sincronitza o realitza una còpia de seguretat de parts del fitxer que s’han canviat, en lloc de tornar a copiar tot el fitxer. Si ho fa, fa una diferència de velocitat dramàtica i et permet saltar perfectament d’un dispositiu a un altre.

Seguretat

hubiC assegura fitxers en trànsit amb SSL per evitar que els espionistes puguin enganxar el contingut. Tanmateix, quan es tracta de seguretat, tot el que ofereix és el que ofereix. A diferència de la majoria dels serveis d’emmagatzematge i còpia de seguretat al núvol, els fitxers emmagatzemats amb hubiC no es xifren. Això vol dir que qualsevol empleat de hubiC, o qualsevol persona que incompleixi un servidor hubiC, podrà veure el que hi heu emmagatzemat.

Podeu fer el pas de xifrar fitxers primer, però això requereix temps. Si no preferiu els problemes, considereu un servei de coneixement zero com:

 • Sync.com
 • pCloud
 • SpiderOak

Assistència a l’usuari

El suport de hubiC s’executa a través d’un lloc del centre d’ajuda, on les preguntes freqüents s’ordenen per tema. La majoria de les preguntes freqüents es responen en una o dues línies i el lloc no té articles ni tutorials en profunditat. La manca d’instrucció probablement no serà un problema enorme per a la majoria d’usuaris, ja que les eines de HubiC són bastant simples.

Tot i això, hi ha un fòrum d’usuaris on suposadament podeu plantejar preguntes. Però no hem trobat la manera de publicar-los al fòrum. I hi ha un missatge que diu:

“Estem en procés de migrar aquest fòrum. Aviat estarà disponible un nou espai. Sentim les molèsties. “

Per tant, això podria ser el motiu pel qual. Tanmateix, en navegar pel fòrum, ens vam adonar que no hi ha hagut publicacions d’usuaris des de principis de febrer. A més, moltes de les publicacions més recents es preguntaven per què hubiC va deixar de respondre les preguntes en primer lloc.

Per exemple:

Més enllà del fòrum, sembla que hubiC no tingui cap mitjà de contacte directe. No hi ha cap número de telèfon per trucar, ni un xat en directe, ni tan sols una adreça de correu electrònic.

Pensaments finals

Els generosos plans d’emmagatzematge gratuït de HubiC, un cost molt baix i el fet que es pot utilitzar com a emmagatzematge en núvol i servei de còpia de seguretat en núvol, són funcions molt fascinants, però només en paper. La manca de transferències de fitxers a nivell de bloc significa que no obtindreu les mateixes velocitats de sincronització i còpia de seguretat que les de competidors. Pitjor, sense xifrat del costat del servidor, altres usuaris poden accedir-los al contingut i llegir-los.

El principal problema aquí és que sembla que hubiC s’ha amagat.

L’aplicació per a mòbils no s’ha actualitzat per sempre (tres anys) i no funciona, HubiC tampoc respon a les respostes dels usuaris al seu fòrum d’assistència i no hi ha manera de contactar directament amb l’empresa. Totes aquestes banderes vermelles ens diuen que l’empresa pot estar a punt d’esvair-se. Això o el servei és només una trampa brillant per guanyar diners, ja que ningú no es molesta a supervisar-lo.

De qualsevol manera, no es pot recomanar emmagatzemar els fitxers amb hubiC, donat que hi ha una molt bona probabilitat que l’empresa pugui desaparèixer demà i que les seves dades siguin junts. No seria la primera vegada que un servei d’emmagatzematge al núvol es va esvair amb el contingut dels seus usuaris. Heu experimentat hubiC? Si teniu un moment, ens agradaria escoltar-ne els comentaris a continuació. Gràcies per llegir!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map