Revisió HiDrive – Actualització 2020

HiDrive Review

Tot i que ofereix unes quantes funcions, tot hiDrive no és prou convincent per demostrar la competició.


Opinions sobre emmagatzematge al núvol

Llançat el 2010, HiDrive és la solució d’emmagatzematge en núvol de Strato, un servei d’allotjament a Internet basat a Berlín. Si bé té un preu similar a Dropbox, HiDrive no té prou funcions per demostrar un membre molt convincent del club alternatiu de Dropbox.

Durant aquesta revisió de HiDrive, us farem conèixer els elements destacats que voldreu conèixer abans de registrar-vos, incloses les seves funcions de sincronització i de compartició de fitxers. També remarcarem alguns problemes amb la seva seguretat, destacats pel fet que el servei posa la responsabilitat completa de l’encriptació de fitxers a l’usuari.

Si voleu provar el vostre servei, hi ha un pla HiDrive gratuït. Tanmateix, tingueu en compte que el pla gratuït s’ofereix a través d’un portal diferent al dels plans tradicionals de HiDrive i que la actualització us costarà més. Consulteu la secció de preus a continuació per obtenir més informació.

Si decidiu que HiDrive no sigui el servei d’emmagatzematge en núvol per a vosaltres, la nostra eina de comparació d’emmagatzematge en núvol us ajudarà a orientar-vos a altres opcions extretes de la nostra col·lecció de ressenyes d’emmagatzematge en núvol. Si encara us interessa, seguiu llegint.

Alternatives per a HiDrive

Fortaleses & Debilitats

Característiques

L’objectiu central de HiDrive, com en qualsevol servei d’emmagatzematge en núvol, és alliberar l’espai del disc dur deixant emmagatzemar fitxers en un servidor remot. No obstant això, com la majoria dels serveis moderns d’emmagatzematge en núvol, el conjunt de funcions d’HiDrive ofereix molt més.

Les funcions clau inclouen l’ús compartit de fitxers i la sincronització de dispositius, que revisarem a la secció “compartir file & sincronització ”secció d’aquesta revisió.

Quant al suport de la plataforma, HiDrive compta amb una interfície gràfica web i clients d’escriptori per a Windows i Mac que podeu utilitzar per gestionar el vostre compte. Les aplicacions mòbils per accedir a fitxers estan disponibles per a Android i iOS. Les dues aplicacions mòbils també es poden utilitzar per compartir i carregar fitxers, amb una opció de penjar automàticament fotografies.

HiDrive admet WebDav, FTP i rSync per a usuaris amb necessitats més avançades. Tot i així, haureu de pagar una quota addicional de 4,95 dòlars per utilitzar aquests protocols.   

Els usuaris de les PIME poden afegir un paquet de treball en equip al seu compte per 10 dòlars al mes, que els permet afegir fins a cinc comptes addicionals. Tanmateix, si voleu posar-vos seriosament en la possibilitat de millorar les vostres col·laboracions entre companys, us recomanem que atengueu una de les opcions esmentades a la nostra millor guia EFSS (sincronització i participació de fitxers d’empresa)..

HiDrive també us permet fer una còpia de seguretat de qualsevol carpeta del disc dur fent clic dret sobre ella i seleccionant “desa a HiDrive”. Tot i que alguns mostren la funció útil, no cometreu l’error de pensar que HiDrive és una eina de còpia de seguretat en línia, ja que no ho és.

Li falten moltes funcions clau comunes als serveis esmentats a la nostra millor guia de còpies de seguretat en línia, inclosa la programació de còpies de seguretat. Si teniu problemes per entendre l’emmagatzematge al núvol i la còpia de seguretat en línia, tenim un article sobre el tema que us hauria d’ajudar.

Preu

Un dels problemes immediats que ens hem trobat amb HiDrive és que es tracta de dos portals diferents per registrar-vos en el servei. De manera que els problemes són més confusos, els plans dels dos llocs utilitzen les mateixes convencions de denominació, tot i tenir preus diferents.

Es pot trobar un conjunt a www.free-hidrive.com. Si bé els plans que es troben en aquest portal inclouen un pla gratuït de 5 GB, els plans d’actualització són absurdament caros. Per exemple, un pla de preus d’1 TB us retornarà més de 50 dòlars al mes, amb un compromís de tres mesos.

Trobareu molt més valor utilitzant el segon portal, www.strato.com, tot i que no hi ha cap pla gratuït disponible. Aquí teniu un cop d’ull al preu:

Podeu anar de mes en mes o pagar un any per avançat per un petit descompte. El cost del servei és comparable al dels serveis d’emmagatzematge en núvol com Dropbox i Google Drive. Tot i que els costos són sensiblement més digeribles que el que trobareu a www.free-hidrive.com, podríeu obtenir 2 TB d’emmagatzematge en núvol de Sync.com o pCloud per menys diners..  

Realment, l’únic que ens agrada de HiDrive quan es tracta de costos de subscripció és que si ofereix més selecció que la majoria de la competència, cosa que hauria d’apel·lar a aquells que no necessiten un terabyte o més d’emmagatzematge..

Facilitat d’ús

Registrar-se a HiDrive pot resultar una mica desordenat gràcies a que HiDrive té dos portals de preus diferents. Malauradament, després d’obtenir tota la llista i registrar-se, el caos continua amb la GUI web HiDrive.

En lloc de traçar enllaços de navegació verticalment al llarg del marge esquerre o, fins i tot horitzontalment, a la part superior de la pàgina, HiDrive es va presentar amb un esquema de semi-rajoles que distreu més que les ajudes. Si s’afegeix al problema, la interfície gràfica no utilitza la finestra completa del navegador, deixant un espai mort atractiu al costat dret..

La vista més important de la interfície gràfica HiDrive és la pàgina de gestió de fitxers, on podeu veure les estadístiques d’ús i accedir als fitxers. Aquí, hi ha opcions de navegació per accedir a les vostres diferents carpetes que es troben realment al marge esquerre i hi ha una commutació útil per canviar de visualització de llista i miniatura.

Mentre que podeu penjar fitxers directament al núvol mitjançant la interfície gràfica en línia per obtenir el màxim rendiment del servei, voldreu instal·lar el client d’escriptori a la vostra màquina i utilitzar-lo,.

Feu-ho fent clic a la fitxa que diu: “connecteu l’ordinador amb HiDrive”. Se us redirigirà a una pàgina per baixar el client per a un equip Windows o Mac.

La instal·lació només requereix un minut més o menys, segons la connexió a Internet. Un cop fet això, haureu d’iniciar la sessió al vostre compte a través del client i atorgar l’aplicació al permís per accedir al vostre emmagatzematge.

El client us farà arribar alguns elements destacats del servei abans de permetre-vos configurar la sincronització de fitxers. Un cop acabat, es crearà una carpeta de sincronització HiDrive al vostre sistema de fitxers. En endavant, tot el que heu de fer és arrossegar fitxers a aquesta carpeta per enviar-los en núvol.

Una cosa a destacar és que HiDrive no configura cap subcarpeta a la carpeta de sincronització com fan molts altres serveis d’emmagatzematge al núvol. Haureu de crear les vostres pròpies carpetes de documents, música i fotos, o qualsevol cosa que vulgueu, per organitzar els vostres fitxers.

Intercanvi d’arxius & Sincronització

La sincronització de fitxers, com s’ha esmentat, es basa en una carpeta especial de sincronització HiDrive creada al sistema de fitxers. De manera predeterminada, els fitxers emmagatzemats es guarden tant al disc dur de l’ordinador com al núvol.

Els fitxers també s’envien a altres dispositius als quals us heu connectat al núvol, sincronitzant el contingut entre ells. A més de compartir fitxers nous entre dispositius, també es copien els canvis als fitxers existents.

Per descomptat, donat que el propòsit principal de l’emmagatzematge en núvol per a molts usuaris és alliberar espai al disc dur, emmagatzemar fitxers tant a l’ordinador com al núvol no sempre té sentit. Per a això, HiDrive ha inclòs una funció de sincronització selectiva que permet desactivar la sincronització per a carpetes específiques.

HiDrive és compatible amb l’intercanvi de fitxers, tot i que tant el client d’escriptori com la GUI web. Amb qualsevol de les coses, podeu fer clic amb el botó dret a qualsevol carpeta o fitxer per generar un enllaç que altres poden utilitzar per accedir al contingut. Utilitzar la interfície web en línia, però, és una mica més agradable.

HiDrive té algunes funcions molt bones per compartir, que poden ser la seva gràcia estalviadora. Aquestes funcions inclouen la possibilitat de protegir enllaços amb enllaços, proporcionar-los dates de caducitat i establir límits de descàrrega. Tot i que poden semblar funcions lògiques per afegir el control de contingut, la majoria dels serveis d’emmagatzematge en núvol no els inclouen.

En generar un enllaç, podeu compartir-lo manualment mitjançant la còpia i enganxa, o enviar-lo a determinades persones mitjançant correu electrònic. No obstant això, utilitzeu l’opció de correu electrònic, fa que el programa de correu electrònic del vostre sistema operatiu s’obri en lloc de gestionar-ho tot a través de la interfície gràfica. És una molèstia menor, però, tot i una molèstia.

També podeu crear enllaços de càrrega, permetent que altres persones desin fitxers al vostre emmagatzematge al núvol.

Una cosa que vam notar que és una mica estranya és que HiDrive no té cap opció de permís per a carpetes compartides. La majoria dels serveis d’emmagatzematge al núvol permeten restringir-ne d’altres amb permisos només de lectura i editar, però HiDrive no. Aquesta falta impedeix que s’uneixi a serveis com Sync.com, pCloud i Dropbox Professional a la conversa per obtenir el millor servei d’emmagatzematge en núvol de fitxers compartits.

En general, les opcions de sincronització de fitxers i sincronització de HiDrive afecten més que una falta i bescanvien una mica el servei.

Velocitat

La majoria dels serveis d’emmagatzematge en núvol adopten el mateix enfocament per permetre la sincronització de dispositius, que és el model de carpeta de sincronització. La diferència està en l’eficiència de la sincronització, que és el resultat de molts factors, com ara la càrrega del servidor i la bona infraestructura.

Hem realitzat HiDrive mitjançant les mateixes proves que fem amb qualsevol altre servei d’emmagatzematge en núvol, carregant i baixant una carpeta de prova comprimida d’1 GB que hem creat. Aquestes proves es van realitzar a través d’una xarxa WiFi amb descàrrega de 15 Mbps i 10 Mbps.

Primera Prova: Segona Prova: Mitjana:
Carregueu:22 minuts21 minuts21,5 minuts
Descarregar:11 minuts10,5 minuts10,75 minuts

Les vegades no feien aparèixer, però tampoc són horribles. Això és especialment cert, ja que vam fer les proves del sud-est asiàtic i que els servidors HiDrive es troben a Alemanya.

Si trobeu que les funcions de sincronització de HiDrive afecten els recursos de la vostra xarxa, impedeixen fer altres coses, hi ha una opció de regulació disponible a través de la configuració del client de l’escriptori..

Seguretat

Els fitxers enviats a HiDrive es transmeten mitjançant connexions segures, amb protocols HTTPS, SFTP, WebDAV xifrats i protocols rsync xifrats disponibles si esteu disposats a pagar per ells. Tanmateix, el propi fitxer no és xifrat pel client. Es tracta d’una opció de com funcionen la majoria dels serveis d’emmagatzematge en núvol, que xifren fitxers tant en trànsit com en repòs als seus servidors.

Tampoc és una bona sortida. Si decidiu emmagatzemar fitxers amb HiDrive, assegureu-vos de prendre les mesures necessàries per xifrar-los primer, que el propi servei recomana. Us suggerim que utilitzeu Boxcryptor, compatible amb HiDrive.

Curiosament, HiDrive afirma que l’absència de xifratge es fa en benefici de l’usuari, la qual cosa permet controlar les claus de xifratge dels seus fitxers..

A més, els fitxers també es poden xifrar amb programes gratuïts abans de ser pujats a HiDrive. L’avantatge d’això és que només la persona que xifra els fitxers coneix la contrasenya, a diferència de molts proveïdors d’emmagatzematge en línia que xifren automàticament els fitxers emmagatzemats. Això és degut a que en els servidors d’aquests proveïdors, el xifrat sol tenir lloc només quan les dades arriben al servidor, cosa que significa que l’operador és capaç de desactivar el xifrat / desxifrar els fitxers. Per tant, STRATO recomana als seus clients xifrar els fitxers ells mateixos abans de penjar-los.

El suggeriment que es fa és que serveis com Dropbox, que gestionen les claus de xifratge, són menys segurs. Això és completament cert, però ignora el fet que HiDrive també pugui implementar una opció de encriptació privada de final a extrem en lloc de demanar als usuaris que busquin un altre servei per fer-ho..

Alguns altres serveis d’emmagatzematge al núvol fan només això. Consulteu la nostra llista de millors serveis d’emmagatzematge en núvol de coneixement zero si voleu assegurar la vostra privadesa, però no voleu que sigui una molèstia.  

A més del problema de xifrat, HiDrive tampoc admet l’autenticació de dos factors, un mitjà per mantenir les dades segures, fins i tot si la vostra contrasenya és robada o esquerdada. Aquesta falta de funcions fa que sigui especialment important que feu mesures per crear una contrasenya forta quan feu servir HiDrive.

Els centres de dades HiDrive estan basats en alemany i estan protegits segons la Llei alemanya de protecció de dades. També estan provats anualment per una empresa de seguretat independent TÜV Rheinland i certificats mitjançant la norma ISO 27001, el mateix estàndard que utilitzen els bancs per assegurar la integritat del centre de dades.

Assistència

Strato manté una base de coneixement completa de totes les solucions d’emmagatzematge en núvol, inclosa HiDrive. Hi ha també una opció de contacte per rebre assistència per correu electrònic.

Per accedir al formulari d’enviament de correu electrònic realment, haureu d’eludir diversos intents de redirigir-vos diversos articles de suport que solen ser irrellevants per al problema actual..

Un cop arribeu al formulari d’enviament per correu electrònic, els temps de resposta són raonables. Per exemple, vam enviar un missatge de correu electrònic amb algunes preguntes bàsiques i vam rebre una resposta al cap d’un dia. La resposta, però, no ha respost completament les nostres preguntes i no ha estat especialment ben escrita. El centre d’assistència té la seu a Berlín, per la qual cosa pot haver-hi un desfasament d’idiomes.

Per ajudar a bricolatge, la base de coneixement Strato no és dolenta. Els articles estan ben redactats i classificats per ajudar-vos a trobar informació rellevant amb més rapidesa. També hi ha una barra de cerca.

Tot i que, en general, hem trobat tota una experiència de suport una mica perplex. No està ben dissenyat i no facilita contactar amb un tècnic. En una nota final, si us registreu al servei a través de www.free-hidrive.com, no rebreu cap assistència, així que assegureu-vos que aneu pel portal oficial de Strato,.

Pensaments finals

Strato HiDrive no fa prou per justificar una consideració seriosa com a servei d’emmagatzematge en núvol als nostres ulls, a part del fet que ofereix plans de 100 GB i 250 GB per a aquells que no necessiten un terabyte o més d’emmagatzematge..

Si bé ens agraden algunes de les proteccions per compartir fitxers, com ara contrasenyes d’enllaç i límits de descàrrega, hi ha millors serveis que fan el mateix. Un bon exemple és Sync.com i pCloud, que també proporcionen xifrat de coneixement zero mentre HiDrive no xifra els fitxers en absolut.

La conclusió és que, fins i tot si podeu navegar amb èxit amb un procés de registre confús per dos portals de subscripció diferents, el valor no hi és. A diferència de molts dels serveis esmentats a la nostra millor guia d’emmagatzematge en núvol, HiDrive no fa res impressionant per separar-se de la multitud.

De totes maneres, és la nostra decisió. Sempre rebem la benvinguda a diferents opinions, així que no dubteu a deixar les vostres reflexions sobre el tema a la secció de comentaris, a continuació, i gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me