Revisió de Dropbox: actualització 2020

Revisió de Dropbox

El servei que va fer l’emmagatzematge en núvol, Dropbox encara no ha estat víctima de la trampa habitual per als remolcadors, oferint velocitat i facilitat d’ús. La seva seguretat deixa molt a desitjar, però, i és massa acollidor amb Big Brother si ens ho demaneu. Llegiu la nostra ressenya de Dropbox per obtenir més informació.


Opinions sobre emmagatzematge al núvol

Dropbox es va llançar el 2007 i és un dels millors serveis d’emmagatzematge en núvol del mercat. També és el segon lloc més popular de Google Drive, que té més usuaris amb prop de mil milions i 500 milions de Dropbox (consulteu la nostra revisió de Google Drive per veure per què pot ser això). Dit això, el nombre continua sent impressionant i el servei funciona bé en la nostra millor comparació d’emmagatzematge en núvol.

Dropbox va patir una bretxa el 2012 i no té un xifrat de coneixement zero, cosa que no la converteix en un candidat a un dels serveis d’emmagatzematge en núvol més segurs. Dit això, la seva facilitat d’ús s’agilitza, de manera que la majoria dels usuaris se sentiran com a casa si utilitzen la versió d’escriptori, mòbil o web. Funciona també en col·laboració, perquè s’integra amb Office Online i té una aplicació nativa de presa de notes.

No es pot enraonar dels seus preus, però, perquè no són dels més competitius del mercat. Ens endinsarem en els preus i en altres categories en aquesta revisió de Dropbox, així que ens connectem amb nosaltres per obtenir més informació sobre el servei.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a Dropbox

Característiques

La versió empresarial de Dropbox, Dropbox Business és un dels millors serveis d’emmagatzematge en núvol per a la col·laboració, però la versió personal no és cap imatge. Si preferiu llegir la versió empresarial, feu una ullada a la nostra revisió empresarial de Dropbox.

dropbox-features-office-online

Molts serveis d’emmagatzematge en núvol ofereixen bones opcions de col·laboració integrant-se amb la suite d’oficines de Google o l’Office Online. Dropbox s’integra amb aquest últim. Podeu utilitzar Office Online per crear un fitxer Word, PowerPoint o Excel directament a les carpetes Dropbox. També podeu editar documents després de penjar-los.

Si necessiteu treballar amb la suite d’oficines de Google, i amb Office Online, proveu la casella. Tanmateix, abans de fer-ho, llegiu la nostra ressenya de la casella per obtenir més informació.

dropbox-features-paper

Dropbox Paper és una aplicació que podeu utilitzar per prendre notes, incrustar fitxers multimèdia i col·laborar amb altres. No pot fer molt més, però. Hi ha aplicacions de presa de notes millors, que podeu llegir en el nostre millor article sobre aplicacions de presa de notes. Dit això, si la versió de Dropbox us intriga, llegiu la nostra revisió de Paper de Dropbox.

Dropbox té una altra aplicació anomenada Showcase. Us permet compartir els vostres fitxers en una pàgina d’aspecte professional, que és un bon complement. No hi ha cap manera de compartir-ho directament a les xarxes socials.

dropbox-features-mobile-scan

Podeu fer una cerca de text complet a través del contingut dels fitxers i trobar el que busqueu. Inclou documents escanejats amb l’aplicació per a mòbils, que és una bona incorporació perquè l’aplicació mòbil et permet escanejar un document, modificar l’exploració i penjar-lo com a fitxer .pdf o .jpeg al núvol..

Al pla Plus, la versió permet restaurar fitxers suprimits o versions anteriors dels darrers 30 dies. Si necessiteu més temps que això, us podeu subscriure al pla Professional o a un dels plans de l’equip. Podeu trobar serveis alternatius que permetin la restauració des de fa més temps i no teniu plans cars al nostre millor emmagatzematge en núvol per a l’article de versió.

Dropbox també us permet visualitzar fotos i reproduir música i vídeos. Les seves capacitats de reproducció d’àudio són bàsiques, de manera que no va fer que el nostre millor emmagatzematge en núvol de la llista de música. pCloud està al capdamunt, gràcies a les seves funcions d’àudio avançades. Dropbox també apareix al nostre millor emmagatzematge al núvol per a fotos i vídeos.

dropbox-sync-online-files

Si voleu estalviar espai al disc dur mitjançant Dropbox, podeu activar la sincronització intel·ligent si sou al professional o al compte d’un equip. Us permet accedir a tots els fitxers i carpetes del vostre compte de Dropbox des del vostre ordinador sense utilitzar espai de disc dur. Això vol dir que el contingut no es sincronitza amb el vostre equip, però també que no podeu accedir-hi quan no estigueu fora de línia.

Descripció general de les característiques de Dropbox

Logotip de Dropboxwww.dropbox.com

Comença des de 825 dòlars mensuals per a 1000 plans GBAll

Sincronitzar

Carpeta de sincronització

Sincronització a nivell de blocs

Sincronització selectiva

Gestió de l’ample de banda

Sincronitza qualsevol carpeta

Intercanvi d’arxius

Compartir enllaç de fitxers

Contrasenyes d’enllaç

Enllaça les dates de caducitat

Compartir carpeta

Permisos de carpeta

Límits de baixada d’enllaços

Carregueu enllaços

Productivitat

Vista prèvia del fitxer

Edita fitxers

Col·laboració a l’aplicació

Oficina en línia

Google Docs

Aplicació de notes

Reproducció de suports

Aplicacions mòbils

S’ha suprimit la retenció de fitxers

Versió

WebDAV

Seguretat

Xifratge At-Rest

Xifrat en trànsit

Protocol de xifrat
AES 256-bit

Coneixement zero

Autenticació de dos factors

Ubicació del servidor
NOSALTRES

Assistència

Assistència 24/7

Suport de xat en directe

Assistència telefònica

Assistència per correu electrònic

Fòrum d’usuaris

Base de coneixements

Diversos

Pla gratuït

Preu

Dropbox no té preus competitius. Caldrà una actualització seriosa perquè faci les nostres millors ofertes en el rànquing d’emmagatzematge al núvol.

El pla Plus és de 9,99 dòlars al mes o $ 99 per any. Us ofereix 1 TB d’emmagatzematge, historial de versions de 30 dies, integració de Microsoft Office 365, suport de correu electrònic prioritari i funcions d’emmagatzematge en núvol estàndard.

Si decidiu anar amb el pla Professional, obtindreu controls d’enllaços compartits, historial de versions ampliat, eines de col·laboració avançades, com ara la sincronització intel·ligent i Showcase i l’accés al servei de xat. És de 16,58 dòlars al mes o 198,96 dòlars anuals.

Els plans estàndard i avançat són adequats per a equips. Estàndard us ofereix 3TB d’espai compartit per 12,50 dòlars per usuari al mes o 150 dòlars per usuari a l’any. Inclou funcions com una eina de transferència de comptes, compliment HIPAA, una carpeta d’equip i facturació centralitzada.

Advanced us proporciona tant d’emmagatzematge com cal per a 25 dòlars per usuari al mes o 240 dòlars per usuari a l’any. Aporta funcions d’equip avançat, com ara l’inici de sessió únic, les funcions d’administrador, l’auditoria de registres i el servei telefònic durant l’horari comercial..

Abans de subscriure’s a qualsevol dels plans premium, podeu utilitzar el pla gratuït, que ofereix una bona capacitat d’emmagatzematge de 2 GB, per provar el servei. Podeu afegir-ho completant tasques, però encara està lluny de les ofertes del nostre millor exemplar gratuït d’emmagatzematge en núvol.

Facilitat d’ús

El fàcil d’utilitzar un servei és tan important com les funcions que té, si no és més important. El motiu és que els usuaris no sabran la bona funció d’una característica si no poden accedir i utilitzar-la de manera senzilla. El disseny també és important, perquè és més agradable utilitzar una aplicació que sigui moderna i atractiva.

Dropbox té una reputació de proporcionar una bona experiència als usuaris i està justificat en la seva majoria. Per interactuar amb ell, podeu utilitzar l’aplicació d’escriptori, web o mòbil.

Feu servir la versió d’escriptori accedint a la icona de la safata del sistema. Pot obrir la vostra carpeta de sincronització, l’aplicació web o Paper Dropbox. A més, mostra les vostres notificacions i fitxers recents.

dropbox-desktop-system-safata

Per modificar Dropbox, heu de fer clic a la icona de l’engranatge i obrir les preferències. Allà, podreu veure fitxes que us ajudin a canviar la configuració general, el compte, la sincronització i altres. L’aplicació d’escriptori té un disseny elegant i atractiu, de manera que no us confondreu sobre què fer.

dropbox-web-app

Podeu fer la mateixa cançó i ballar amb l’aplicació web. Té un menú a l’esquerra que us permet navegar entre la pàgina d’inici, els vostres fitxers, Dropbox Paper i Showcase.

La pàgina “fitxers” és la que fareu la major part del treball. Allà, podeu veure els vostres fitxers en una quadrícula gran o petita i com a llista.

Heu d’anar al menú que hi ha darrere dels tres punts per manipular fitxers individuals, que és una solució habitual, però preferim poder fer-ho també amb un clic dret. Podeu seleccionar més d’un fitxer i realitzar una acció al menú de la dreta.

La icona de somriure esgarrifosa a la cantonada superior dreta et permet accedir a la configuració, actualitzar el compte o baixar l’instal·lador per a l’aplicació d’escriptori..

L’aplicació web és clara i fàcil d’utilitzar. Podeu arrossegar i deixar anar un fitxer a qualsevol lloc i es començarà a carregar. L’accés a pàgines i funcions també és ràpid.

dropbox-mobile-app

L’aplicació per a mòbils tampoc no decebre. És fàcil d’utilitzar i us ofereix l’opció de fer una còpia de seguretat automàtica de les vostres fotos i vídeos. També us permet compartir els vostres fitxers i desar-los per accedir fora de línia.

Sincronització d’arxius & Compartir

Compartir és un dels elements bàsics dels serveis d’emmagatzematge al núvol, per la qual cosa hauria de ser fàcil de fer. Hauríeu de fer-lo servir per compartir enllaços directament a les principals xarxes socials, enviar-los per correu electrònic o copiar-los i enganxar-los. Les opcions de control de contingut que protegeixen les vostres accions són fonamentals. Quan vulgueu compartir una carpeta, haureu de poder convidar els usuaris i assignar-los un conjunt de permisos.

Podeu compartir totes les carpetes i fitxers que emmagatzeneu amb Dropbox des de l’escriptori, telèfon intel·ligent o navegador.

Cada objecte del núvol té un botó “compartir” associat a la interfície del navegador. Feu clic al botó obrirà una finestra en la qual podeu introduir les adreces de correu electrònic de les persones que vulgueu compartir.

dropbox-sharing-content-control-content

Dropbox us permet compartir enllaços copiant-los o enganxant-los o enviant-los per correu electrònic, però no es pot compartir directament a les xarxes socials. Si voleu deixar de compartir, podeu suprimir un enllaç. Podeu protegir el vostre enllaç mitjançant una contrasenya o una data de caducitat, desactivant les descàrregues o seleccionant persones específiques que hi puguin accedir.

Els subscriptors del pla Plus no aconsegueixen aquestes funcions i és un dels majors inconvenients del servei. Si voleu fer-les servir, us heu de subscriure al pla Professional, que és el doble del cost.

Sync.com us ofereix aquestes funcions en tots els seus plans, així com funcions que Dropbox no té. Consulteu el nostre article Sync.com vs. Dropbox per obtenir més comparacions. Si us interessa Sync.com, llegiu la nostra crítica de Sync.com. Aquells que vulguin comparar diversos serveis alhora haurien de llegir els nostres millors serveis d’emmagatzematge en núvol per compartir peça.

dropbox-sharing-folder-share

Quan compartiu carpetes, podeu definir permisos per “editar” o “visualitzar”. Hi ha una pàgina que també us mostra què heu compartit.

dropbox-sharing-file-request

Si voleu convidar altres persones a que comparteixin amb vosaltres, la funció de “sol·licitud de fitxers” us pot ajudar a fer-ho. Fins i tot podeu convidar els usuaris que no tinguin un compte Dropbox a fer-ho.

Dropbox va inventar el model de sincronització que utilitzen la majoria dels serveis d’emmagatzematge en núvol. Consisteix en una icona de safata del sistema i una carpeta de sincronització. Qualsevol fitxer o carpeta que col·loqueu a la carpeta de sincronització es sincronitzarà amb el núvol i els dispositius connectats al mateix.

Dropbox té sincronització selectiva, que us permet seleccionar les carpetes que voleu sincronitzar. Per fer-ho, feu clic a la icona de la safata del sistema i, a continuació, a la icona d’engranatge situada a la cantonada superior dreta i seleccioneu “Preferències”. Feu clic a la pestanya “sincronització”, després a “sincronització selectiva” i desmarqueu les carpetes que no voleu sincronitzar..

dropbox-sync-folder

Les carpetes que no seleccioneu no agafaran espai, però tampoc no es mostraran al vostre ordinador. Si voleu el millor d’ambdós mons, podeu utilitzar la funció de sincronització intel·ligent de la qual vam parlar anteriorment. Dit això, estaria bé tenir la possibilitat de copiar ràpidament fitxers o carpetes a la vostra carpeta de sincronització des del menú contextual de l’explorador de fitxers com podeu amb Sync.com..

Velocitat

Dropbox té servidors als Estats Units. La velocitat de transferència dependrà de la proximitat que teniu d’ells i del vostre proveïdor de serveis d’Internet. Vam fer les nostres proves utilitzant una connexió WiFi a Belgrad, Sèrbia, amb una velocitat de càrrega de 6 megabits per segon i una velocitat de descàrrega de 100 Mbps. No estàvem a prop de l’oncle Sam, però els resultats van ser magnífics.

Les velocitats de càrrega no eren tan ràpides com podríem esperar en la nostra connexió, però, tot i així, van tenir una mitjana de 27 minuts i 20 segons per a un fitxer d’1 GB, que és ràpid. Tot i això, les descàrregues han trigat més del doble al temps que han de tenir, amb una mitjana de tres minuts i 42 segons.

Primer intent: Segon intent: Mitjà:
Temps de càrrega:00:32:0000:22:4000:27:20
Temps de descàrrega:00:03:4800:03:3700:03:42

Dit això, Dropbox brilla en transferir fitxers ja carregats gràcies a la sincronització a nivell de bloc. L’algoritme l’ajuda a determinar quines parts del fitxer són noves, de manera que l’aplicació només n’ha de transferir. És útil i Dropbox ho va inventar, per la qual cosa no és d’estranyar que la companyia ho faci bé.

Si Dropbox alenteix el vostre equip, podeu anar al menú de preferències i accelerar l’ample de banda. Dropbox gestiona bé la sincronització, de manera que no hauríeu de fer-ho.

Seguretat

Com que els serveis d’emmagatzematge al núvol es troben a Internet, són un objectiu madur per a persones malintencionades, per la qual cosa és necessària una bona seguretat. Els pirates informàtics no dubtaran a fer-ho després de les vostres dades amb ransomware o atacs man-in-the-middle. És possible que també intentin robar les vostres credencials d’inici de sessió.

Els serveis al núvol utilitzen molts mètodes per protegir les vostres dades contra possibles amenaces. El protocol TLS impedeix que els atacs man-in-the-middle tinguin èxit i el xifratge protegeixi les seves dades en trànsit i en repòs. El xifrat privat de cap a extrem impedeix que qualsevol altra persona que no sigui la vostra lectura.

L’autenticació de dos factors impedirà que els pirates informàtics que hagin robat la vostra contrasenya accedeixin al vostre compte. Tot i així, heu d’assegurar-vos que teniu una contrasenya forta, per començar.

Dropbox ha tingut un historial turbulent amb seguretat. Va ser el centre d’atenció durant un incompliment l’any 2012. Es van robar seixanta-vuit milions de contrasenyes i l’incident no es va informar fins anys després. Dropbox també es va connectar al projecte PRISM el 2013. L’empresa va prendre mesures després de la violació, però, i la seva seguretat és molt millor.

Utilitza AES 256-bit en repòs i el protocol TLS amb AES de 128-bit per protegir els vostres fitxers en trànsit. El nivell de xifrat és fort, però Dropbox desxifra els fitxers quan arriben al seu centre de dades per extreure metadades per indexar-los i tornar a xifrar-los després..

Heu deixat les metadades en text normal en un servidor separat. Aquest no és el millor escenari per a la vostra privadesa, per tant, considereu l’ús de Boxcryptor, un complement de xifratge privat (consulteu la nostra crítica de Boxcryptor).

Privacitat

Dropbox no té un xifrat de coneixement zero, extreu metadades dels vostres fitxers i té un historial amb el projecte PRISM. També es troba a EUA, de manera que ha de complir les lleis existents. Lleis com la USA Patriot Act i la CLOUD no ajuden a la privadesa dels usuaris.

Ja hem donat un parell d’atacs contra l’enfocament de Dropbox a la privadesa, però anem a examinar la seva política de privadesa per veure si hi ha més.

La política de privadesa no menciona el Reglament general de protecció de dades, la llei que protegeix la privadesa dels ciutadans de la UE, però Dropbox té una pàgina que detalla la seva preparació per complir-la. Diu que compleix el GDPR, però confon que la política de privadesa no ho menciona.

La política de privadesa esmenta els drets que els usuaris tenen, però, i corresponen a alguns dels GDPR. Tenen dret a suprimir la informació, canviar-la o accedir i descarregar-la.

No hem trobat clàusules sospitoses, però la política de privadesa pot ser més clara. Tresorit en té una de més fàcil de llegir i navegar. Per obtenir més informació sobre una central de seguretat, llegiu la nostra ressenya de Tresorit.

Servei d’atenció al client

dropbox-help-centre

El més fàcil i ràpid que podeu fer per obtenir ajuda és consultar els articles del centre d’ajuda. Es divideixen en categories per accedir ràpidament. Els articles són clars i fàcils de seguir, però es podrien millorar amb l’addició de vídeo tutorials.

Si no trobeu una solució al problema, podeu fer una pregunta al fòrum de la comunitat. Hi ha molts membres actius i els moderadors de la comunitat de Dropbox ajuden a resoldre problemes.

Podeu enviar un correu electrònic a contacte amb l’assistència si feu servir un compte Basic o Plus. El formulari de contacte de correu electrònic diu que una resposta passarà entre un i tres dies. Amb un compte gratuït, hem rebut una resposta una mica més d’un dia després. Dit això, el temps de resposta és més lent que la majoria de serveis que hem provat.

Si voleu tuitejar, també podeu contactar amb l’assistència tècnica a Twitter.

El Veredicte

Dropbox ha recorregut un llarg camí cap a l’enfortiment de la seva seguretat des de l’incompliment. Això és un impuls per a la seva reputació de proporcionar una gran facilitat d’ús, sincronització ràpida i funcions de compartir. No obstant això, l’etiqueta d’alt preu perjudica la impressió general, juntament amb l’encriptació de xifres zero.

Els que no estiguin preocupats per la seva privadesa o no emmagatzemin informació sensible al núvol no hauran de preocupar-se perquè els empleats malhumorats llegeixin les seves dades. Podran gaudir de la integració de Online Online Office de Dropbox, Paper Dropbox, Showcase i sincronització intel·ligent.

Les funcions de Dropbox són suficients per variar-lo per provar-ho? Què passa amb les seves pràctiques qüestionables pel que fa a metadades i la manca de xifrat privat? Feu-nos saber què en penseu als comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me