Safari Review: el navegador estàndard d’Apple – Actualitzat el 2020

Safari Review

Safari és el navegador integrat d’Apple tant per a Mac com per a iOS, i, així, també ho fa així com qualsevol navegador estàndard. Us recomanem que l’utilitzeu principalment per descarregar una alternativa millor, tal i com podeu llegir en aquesta revisió completa de Safari.


Millors ressenyes del navegador

Safari és el navegador propietari d’Apple i ha estat l’opció predeterminada per accedir a la web en tots els dispositius de la companyia des del seu llançament el 2003. Aquesta revisió del navegador Safari us donarà una idea si val la pena adherir-vos al navegador o si us serveix millor. baixant una altra cosa, com ara Chrome o Firefox (llegiu la nostra ressenya sobre Firefox).

El navegador web Safari ja fa temps que hi ha, però encara té una manca clara de funcions incloses. Els conceptes bàsics hi ha, per descomptat, però es tracta d’això. La interfície també és malvada, fent que el navegador faci una mica de dolor. Dit això, el seu rendiment és excel·lent i Apple té un historial sorprenentment net sobre la privadesa en comparació amb altres gegants tecnològics.

Malauradament, Safari només està disponible en macOS i iOS. Existia una versió compatible del navegador compatible amb Windows, però es va suspendre el 2012. Per fer proves, vam utilitzar un MacBook amb OS X 10.13.6 (Sierra Alta) i un iPhone amb iOS 12.3..

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a Safari

Característiques

En lloc de sincronitzar directament a través del navegador, les dades de Safari s’inclouen a la sincronització regular de iCloud disponible a OS X i iOS. Malauradament, però, només podeu sincronitzar l’historial de navegació i les adreces d’interès mitjançant aquesta funció. 

La majoria d’altres navegadors us permeten sincronitzar elements addicionals, com ara la vostra configuració i les pestanyes actualment obertes. Les contrasenyes tampoc no s’emmagatzemen ni es sincronitzen amb Safari, tampoc, ja que es fa a través del programari KeyChain d’Apple..

Funcions al Mac

No es pot parlar molt de quan es tracta de funcions de Safari a Mac. Tot i que es pot dir el mateix de molts altres navegadors, normalment ho compensen oferint biblioteques d’extensions riques amb una funcionalitat addicional. Tot i que hi ha alguns complements disponibles per a Safari, la selecció és increïblement limitada, cosa que suposa un enorme inconvenient per a un navegador tan escàs en funcions..

Extensions de safari

En lloc de deixar-vos afegir qualsevol motor de cerca que vulgueu, us limitareu a Google, Bing, Yahoo i DuckDuckGo. Tot i que la selecció certament podria ser pitjor, es tracta d’una limitació inútil.

S’agreuja encara quan es mira la personalització, ja que Safari ofereix molt poc control sobre com es veu la interfície. Això no és sorprenent, ja que limitar el nivell de control que tenen els usuaris sobre el seu programari és una part fonamental de la manera com Apple dissenya tots els seus productes i programes, i si prefereix o no un enfocament més obert és molt subjectiu..

Una característica molt útil, especialment per als desenvolupadors, és l’opció d’emular iOS al navegador. Es fonamentalment disfressa el vostre Mac com a dispositiu iOS i us permet accedir a llocs web o serveis que funcionen molt millor en mòbils o que són exclusius per a dispositius mòbils..

Funcions a iOS

Safari tarifa una mica millor quant a funcions quan es tracta de la seva versió iOS. Primer, si necessiteu accés sense connexió a un lloc web o simplement voleu recordar un article per a més endavant, podeu desar el lloc a la vostra llista de lectura.

També podeu crear un PDF des de qualsevol lloc web determinat, i la conversió és sorprenentment bona, superant amb escreix la de Brave (llegiu la nostra crítica Brave), que també ofereix aquesta funció.

Safari-iOSPDFConversió

Hi ha una opció per sol·licitar la versió d’escriptori d’un lloc web, però a diferència d’altres navegadors mòbils com Opera (consulteu la nostra revisió Opera), la configuració no és persistent. Això vol dir que si preferiu els llocs d’escriptori per als mòbils estàndard, haureu de fer clic en aquesta sol·licitud per cada pàgina que visiteu.

Malauradament, estàs limitat als quatre motors de cerca que a Mac: Google, Yahoo, Bing i DuckDuckGo. Com hem esmentat anteriorment, no són opcions terribles, però en aquest moment i època hauríeu de poder afegir qualsevol motor de cerca que desitgeu.

Safari-iOSSearchEngines

També podeu instal·lar bloquejadors de contingut, que són extensions que bloquegen diversos elements del lloc web com anuncis, finestres emergents, connexions HTTP i CSS específics, entre d’altres. Això és fantàstic perquè molts altres navegadors a iOS, com ara Chrome (llegiu la nostra crítica de Chrome), no tenen forma d’instal·lar bloquejadors d’anuncis ni altres extensions de seguretat a la plataforma..

Safari-iOSContentBlockers

Facilitat d’ús

La interfície de Safari és decent, però tot i tenir molt poques funcions per obstruir la interfície d’usuari, encara se sent una mica complicat i feixuc d’utilitzar, tant a Mac com a iOS.

Facilitat d’ús a Mac

La interfície d’usuari bàsica és bastant estàndard, amb la barra d’adreces i controls de navegació a la part superior, seguits de les pestanyes que es troben a sota. La barra de pestanyes roman oculta sempre que només tingueu oberta una pestanya. Ens ha semblat confús i innecessari, ja que sovint no sabeu si heu desactivat accidentalment la barra de pestanyes o si heu tancat totes les pestanyes, excepte una.

Safari-TabScrolling

No està malament de cap manera, ja que la gestió de tabes a Mac és senzilla, però sòlida. Una vegada que obriu moltes pestanyes, Safari us permet desplaçar-les en lloc de reduir-les de forma infinita. També hi ha una visió general de la pestanya, que presenta cada fitxa com una rajola més gran, cosa que facilita la cerca de la que busqueu. A més, també podeu silenciar i fixar pestanyes individuals.

Safari-TabOverview

Facilitat d’ús a iOS

La interfície d’usuari de Safari a iOS és encara més escassa que a Mac. La barra d’adreces es troba a la part superior de la pantalla i, a la part inferior, podeu trobar els controls de navegació, el menú de pestanyes, el menú de compartir i les dreceres a la llista de lectura. Més aviat, de manera confusa, el menú Compartir també inclou algunes altres funcions, com ara la conversió de PDF i el mode d’escriptori.

Safari-iOSShareMenu

El menú de pestanyes és força molest per tractar-lo. En lloc de mostrar les pestanyes obertes d’una manera clara, sembla inspirar-se en un conjunt de cartes i mostrar-les en un angle. Això significa que només podeu veure la part superior de les vostres pestanyes del menú, a excepció de la darrera fitxa, cosa que dificulta la localització d’un lloc web específic.

Safari-iOSTabMenu

A més, totes les configuracions es troben fora del navegador. Per accedir-hi, heu d’anar a l’aplicació de configuració del vostre iPhone o iPad. Aquest és un estàndard intencionat que Apple vol fomentar per a les aplicacions iOS, però la majoria dels navegadors encara conserven la configuració dins del propi navegador, cosa que permet un accés més ràpid a aquestes.

Configuració de Safari-iOS

Rendiment

El rendiment de Safari és excel·lent en tots els comptes. És increïblement ràpid a iOS, de fet, és més ràpid que la majoria d’altres navegadors. Tanmateix, a Mac, és una mica més lenta, al marge de Chrome, Firefox i Vivaldi (llegiu la nostra crítica de Vivaldi).

La velocitat no deixa de ser bona, però, entre els més ràpids. El consum de memòria RAM també és baix, sobretot en comparació amb Chrome i altres navegadors basats en Chromium (consulteu la nostra ressenya de Chromium).

Seguretat

Com molts altres navegadors, Safari utilitza la navegació segura de Google per bloquejar els llocs web maliciosos, protegint els usuaris de programes maliciosos i de pesca. També podeu activar el bloqueig de JavaScript i s’activa de manera predeterminada un bloquejador emergent. Tot i així, voldreu consultar els nostres millors bloquejadors emergents per assegurar-vos que estigueu tan protegits com podreu.

Configuració Safari-Security

No hi ha cap bloqueig d’anuncis inclòs, però hi ha algunes opcions a la botiga d’aplicacions. Malauradament, com hem comentat anteriorment, la selecció per a extensions de Safari és molt més reduïda que altres navegadors principals, cosa que significa que esteu més limitat del que és habitual quan trieu un blocador d’anuncis..

Tot i que hi ha un símbol de cadenat al costat de l’URL quan us connecteu mitjançant HTTPS, no hi ha res més que la seva absència per avisar els usuaris que la seva connexió no és segura. Això és menys que ideal, ja que els usuaris poden passar per alt el fet que no hi ha cadenat, deixant-los inconscient de la seva vulnerabilitat.

Safari-HTTPSPadlock

La freqüència d’actualització de Safari també és terrible, ja que les novetats generalment estan relacionades amb les actualitzacions d’OS X. Fins i tot els pedaços de seguretat menors són poc freqüents, ja que Safari només rep de mitjana cada dos mesos, cosa que és molt lenta. Això deixa als usuaris exposats a ciberdelinqüents que tenen molt de temps per descobrir les debilitats del navegador, que poden explotar.

Tot això significa que Safari no es troba entre els navegadors web més segurs, per la qual cosa, si us preocupa la seguretat, us recomanem que aneu a buscar una cosa així com Puffin (llegiu la nostra ressenya Puffin).

Privacitat

Safari permet als usuaris bloquejar galetes i rastrejadors mitjançant la configuració, però és un simple interruptor “d’activació / desactivació”. L’ideal és que els navegadors permetin als usuaris tenir més control sobre el procés proporcionant configuració separada per a diferents tipus de cookies i rastrejadors.

Configuració Safari-Privacitat

En comparació amb els altres gegants tecnològics, Apple ha quedat relativament intacta pel que fa a importants escàndols de privadesa. Fins i tot va aconseguir fer-se un bon PR sobre aquest 2015 el 2015 quan es va negar a proporcionar a l’FBI els mitjans per desbloquejar telèfons encriptats..

No obstant això, la seva política de privadesa està lluny d’ésser ideal. És llarg i revolucionat, a més de confús quant a quin producte s’aplica cada paràgraf. Tot i que està clar que Apple recopila molta informació a través del vostre compte Apple (com ara el vostre nom, adreça IP, adreça física i molt més), no està relacionat necessàriament amb Safari.

Apple també pot recollir consultes de cerca, però l’empresa afirma que poques vegades estan associades a un nom o a un usuari específic. Apple també es reserva el dret de compartir la informació amb tercers per diverses raons, la majoria de les quals són prou imprecises per cobrir gairebé qualsevol cosa.

Tot i que, certament, Apple no és tan dolent com els de Chrome, encara voldreu llegir la nostra guia de navegació anònima si feu servir Safari, tenint en compte tots els problemes relacionats amb la seva política de privadesa..

El Veredicte

Per a molts, la manca de funcions i una experiència desconcertada per a usuaris genera Safari al camp de navegadors incorporats mediocres juntament amb els de Microsoft Edge (llegiu la nostra crítica de Edge). Tot i això, Apple millora millor que Microsoft en aquest aspecte, ja que el rendiment de Safari és al menys important.

Si bé la seguretat i la privadesa de Safari certament no són terribles, tampoc són especialment excel·lents. La petita selecció de bloquejadors d’anuncis i la declaració de privadesa de subpar, en particular, són grans problemes en aquestes categories.

Per la seva banda, Safari ha aconseguit un bon rendiment pel que fa a una excel·lent velocitat tant en iOS com en escriptori, juntament amb un baix ús de RAM..

Què en penses de Safari? Esteu d’acord que l’experiència de l’usuari és feixuga i que la manca de funcions i personalització perjudica greument el navegador, donada la poca disponibilitat de complements? 

D’altra banda, potser sou un fan de l’enfocament minimalista i controlat d’Apple per al disseny i no ho tindreu d’una altra manera. Feu-nos-ho saber als comentaris següents Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me