Revisió de Tenta: un navegador segur – Actualitzat el 2020

Revisió de Tenta

Tenta és un navegador relativament nou que se centra molt en la seguretat. Tot i que és altament segur, la velocitat pateix i les funcions avançades es bloquegen fins que no pagueu. Dit això, per a la persona adequada, és un gran navegador, com podeu llegir a la nostra revisió completa de Tenta.


Millors ressenyes del navegador

Llançat el 2016, Tenta és una incorporació relativament nova a l’escena del navegador. El seu objectiu és proporcionar als usuaris una àmplia privacitat i seguretat, i ho fa bé. En aquesta revisió de Tenta, us oferirem una visió general de les tarifes que es comparen amb altres navegadors.

Tot i que les velocitats de navegació de Tenta són mediocres, la VPN integrada i la interfície innovadora compensen el que manca de rendiment. Malauradament, no hi ha cap manera de sincronitzar les vostres dades entre dispositius i les funcions VPN més avançades queden bloquejades darrere d’una subscripció de pagament.

Tenta només està disponible a Android 5.5 i posteriors, però les versions de Windows i iOS estan en funcionament i es preveu que es publiquessin el 2019. Per a aquesta revisió, hem utilitzat un Nexus 5x que utilitza Android 8.1 per a la prova.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a Tenta

Característiques

La característica més important de Tenta és que inclou una VPN integrada. Podeu connectar-vos a través de 22 servidors repartits per cada continent i ubicats a 17 països, inclosos Corea del Sud, Austràlia, Nova Zelanda, Sud-àfrica. N’hi ha diversos als EUA ia Europa. A més, no imposa límits d’amplada de banda ni límits d’usuari, cosa que és excel·lent per a una VPN gratuïta.

Tenta-VPNServers

Malauradament, tret que actualitzeu la versió Pro pagada, només tindreu accés al servidor que us ofereix la connexió més ràpida. Això vol dir que si voleu utilitzar la VPN per evitar les restriccions d’ubicació de serveis com Netflix, podreu limitar-vos a allò que podeu accedir sense actualitzar. Si això és el que voleu fora de la vostra VPN, llegiu el nostre millor VPN per a l’article de Netflix.

Per a usuaris habituals, la VPN només protegeix el trànsit procedent del navegador, de manera que si voleu utilitzar Tenta com a VPN a tot el dispositiu, heu d’actualitzar a Pro. Si bé el preu d’1 $ al mes és decent, per a la protecció en diversos dispositius, recomanem consultar la nostra guia als millors proveïdors VPN..

Tenta no té un interruptor de matança, que és una característica que protegeix la vostra seguretat i anonimat aturant automàticament el trànsit a Internet si la connexió amb la VPN baixa. També podeu desactivar la VPN com qualsevol altra.

Tenta Media Vault

Una altra gran característica de Tenta és la volta de mitjans. Allà, podeu descarregar i emmagatzemar no només suports, sinó tota mena d’arxius. Qualsevol cosa emmagatzemada a la volta es xifra amb la vostra clau privada, és a dir, només podeu accedir-hi, sense importar el que passi. La volta ordena automàticament les descàrregues en carpetes organitzades per tipus de fitxer, però també podeu crear carpetes personalitzades.

Tenta-MediaVault

Quan obriu una pàgina amb un vídeo sobre ella, Tenta ho reconeix automàticament i mostra un botó de descàrrega al costat de la barra d’adreces, facilitant la descàrrega de vídeos en línia a la volta o al magatzem local. Malauradament, la funció està desactivada per a YouTube perquè Google aplica aquesta restricció a les aplicacions a Google Play Store.

Tenta-VideoDownload

Hi ha un bloqueig d’anuncis integrat, que és excel·lent perquè Tenta no deixa de ser un navegador nou, per la qual cosa no pot confiar en extensions de bloqueig d’anuncis creats per tercers com Mozilla Firefox o Google Chrome (consulteu la nostra ressenya de Google Chrome).

Tenta també inclou un botó “historial de nuke”, que és una característica inusual que permet eliminar de forma immediata tot l’historial relacionat amb un sol lloc o domini. Si us trobeu en un lloc web del qual no voleu deixar rastre al navegador, només cal que feu clic al botó nuke i desapareixerà.

També hi ha un lector de codis QR integrat al qual podeu accedir tocant el símbol QR a la barra d’adreces.

Facilitat d’ús

Tenta divideix la navegació en zones. Cada zona té un grup de pestanyes i paràmetres que es poden ajustar de manera per zona en lloc de tots els navegadors. Podeu triar el servidor VPN (si teniu Pro) i el proveïdor DNS, activar no fer un seguiment, activar o desactivar el bloqueig d’anuncis, triar el motor de cerca predeterminat i dir-li al navegador si ha de tancar les pestanyes a la sortida..

Això et proporciona molt control sobre el comportament del navegador, permetent crear zones amb diferents nivells d’anonimat i privacitat segons l’ús previst..

Configuració Tenta-Zone

La barra d’adreces es troba a la part superior de la pantalla, juntament amb el lector QR, el menú d’extensions i un indicador que us mostra quin servidor VPN està connectat. Si toqueu el senyalador us permet accedir a la configuració de tota la zona i l’opció d’activar o desactivar la VPN.

Tenta-VPNOnOff

Si feu clic al botó de zones situat a la part superior esquerra de la pantalla, se us mostrarà una llista de totes les vostres zones i de les pestanyes ubicades dins de cadascuna. A la part inferior del menú, podeu accedir a la configuració global, on podeu configurar el vostre codi PIN, activar la màscara del navegador, restablir el navegador i veure la informació del vostre compte..

Tenta-GlobalSettings

Al final de la pantalla, podeu trobar els controls de navegació, una llista de pestanyes a la zona que feu servir i un menú d’accés ràpid. En aquest menú, podreu accedir fàcilment a la vostra història, a les adreces d’interès i a la volta de suports, a més de botons per compartir, actualitzar, modificar l’historial, activar el mode d’escriptori i obrir una pestanya nova.

Tenta-QuickAccess

Rendiment

Un dels majors inconvenients de Tenta és la seva velocitat. Tot i que en aquest sentit no és tan dolent en el cas de Tor Browser (llegiu la revisió del Tor Browser), la velocitat és encara mediocre i és més baixa que Chrome i Firefox (llegiu la nostra revisió de Firefox).

El navegador també utilitza una mica de la memòria RAM del dispositiu i la memòria cau emmagatzemada localment pot esdevenir gran.

Seguretat

Hi ha moltes funcions de seguretat excel·lents al navegador. Com s’ha esmentat, el bloqueig d’anuncis està integrat, que pot protegir-vos dels scripts maliciosos que es mostren en publicitat. També es preinstal·la HTTPS Everywhere. Obliga el navegador a utilitzar una connexió HTTPS per a qualsevol lloc web que n’ofereixi un.

Tenta-SecurityExtensions

Si encara teniu una connexió no segura, que pot passar fins i tot amb HTTPS a tot arreu si el lloc web no ofereix HTTPS, l’avís consisteix en un punt d’exclamació taronja clarament visible..

Tenta-HTTPSWarning

Tenta també és un navegador xifrat. Necessiteu accés d’accés al dispositiu Android fins i tot per veure la carpeta d’instal·lació i, si ho feu, notareu que les dades estan xifrades, cosa que impossibilita que algú que tingui accés al dispositiu accedeixi a les dades de navegació sense el vostre PIN..

Per a una major seguretat, el PIN no es guarda als servidors de Tenta, protegint-lo de la seva exposició a causa d’una fuga o atac a l’empresa. Si el dispositiu disposa d’un sensor d’empremtes dactilars, podeu substituir-lo per una exploració d’empremtes dactilars. 

Una altra característica de seguretat intel·ligent és l’opció “navegador de màscares”, que desactiva les captures de pantalla mentre s’utilitza el navegador.

Configuració de Tenta-MaskBrowser

El navegador inicialment va utilitzar OpenVPN per a la VPN, però després de queixes sobre la velocitat lenta, la companyia va desenvolupar el seu propi protocol anomenat “MimicVPN”. Proporciona una millor velocitat i imita el trànsit regular, de manera que és impossible que qualsevol persona que us supervisi detecti que utilitzeu una VPN. Si us interessa aprendre més sobre els protocols VPN, consulteu el desglossament del protocol VPN.

Les vostres dades es xifren mitjançant el xifrat AES de 256 bits, que és excel·lent. Si voleu saber com funciona i per què és un bon cypher de xifratge, consulteu la nostra descripció del xifrat.

Privacitat

No hi ha cap registre de l’historial de navegació real. Les úniques dades que recopila Tenta són algunes dades d’ús agregat, incloses estadístiques com el nombre total d’usuaris i nivells de trànsit, però res vinculat a usuaris individuals o que es pugui utilitzar per identificar-vos.

Us ofereix un altre nivell de control sobre la vostra privadesa, ja que permet triar entre proveïdors DNS, la qual cosa permet prioritzar la velocitat o la privadesa.

Tenta-DNSChoices

La declaració de privadesa de l’empresa és clara i concisa i exposa què recopila, què fa amb aquestes dades i què no recopila. Tot i que Tenta té l’objectiu de l’aplicació de la llei, no pot transferir les vostres dades personals perquè estan xifrades amb la vostra clau privada, cosa que significa que és impossible que la companyia el desxifri i la reviqui..

A més, la major part del codi de Tenta s’ha publicat públicament, cosa que permet als experts passar-hi i verificar les reclamacions de la companyia sobre privadesa i seguretat. En comparació amb el VPN del navegador d’Opera (llegiu la nostra ressenya d’Opera), Tenta sembla molt més aviat.

El Veredicte

Tenta és un gran navegador per a aquells interessats en la privacitat i la seguretat a causa del seu VPN del navegador integrat, del bloqueig d’anuncis i de moltes altres funcions que us protegeixen. La velocitat dels deficients és un desavantatge, però no és prou dolent per fer malbé la facilitat d’ús del navegador. La funció de zones és un enfocament innovador de les pestanyes i la configuració de navegació, i el navegador és net i fàcil d’utilitzar.

Per descomptat, el problema més gran amb el navegador és que només està disponible a Android, és a dir, que no podeu sincronitzar res entre els vostres dispositius, però esperem que es corregeixi aviat amb la publicació de versions per a Windows i iOS..

Què en penses de Tenta? La fantàstica privacitat, seguretat i innovador disseny compensen la velocitat mediocre i la manca de sincronització entre dispositius? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me