Revisió de Google Chrome: actualització 2020

Revisió de Google Chrome

Google Chrome és un fantàstic navegador que va suposar una veritable revolució en sortir. Tanmateix, hi ha alguns problemes greus de privadesa amb això, i menja RAM per esmorzar. Llegiu la nostra revisió completa de Google Chrome per obtenir-ne els detalls.


Millors ressenyes del navegador

Google Chrome és el navegador web més popular del mercat i per una bona raó. Proporciona una interfície fàcil d’utilitzar i neta, una connectivitat sòlida entre dispositius i una biblioteca massiva d’extensions. Dit això, té recursos i té una trajectòria àmplia quan es tracta de privadesa. Aquesta revisió de Google Chrome us proporcionarà les funcions i els defectes.

Google Chrome funciona en gairebé qualsevol cosa, amb versions d’escriptori compatibles amb Windows 7, 8, 8.1 i 10, macOS OS X 10.10 i posteriors, així com amb les distribucions de Linux de Ubuntu, Debian, openSUSE i Fedora. També hi ha versions mòbils per a iOS i Android. Per a aquesta revisió, hem utilitzat un portàtil de Windows 10 i un iPhone amb iOS 12.3.

Fortaleses & Debilitats

Característiques

De manera predeterminada, Google Chrome no us bombardeja amb funcions i opta per una interfície d’usuari neta i senzilla que consisteix només en una barra de adreces de cerca i adreça combinada, anomenada omnibar, controls de navegació i un espai reduït per a les vostres extensions..

Aquesta biblioteca d’extensions és un dels punts forts del navegador perquè cap competidor no ofereix la mateixa quantitat de funcions de tercers. Tant si voleu notes integrades, barres de punts addicionals, actualitzacions automàtiques o qualsevol altra característica avançada, probablement hi hagi una extensió que s’adapti a les vostres necessitats.

El navegador també ofereix una impressionant connectivitat entre dispositius. Sempre que sincronitzeu-vos amb el vostre compte de Google, les vostres preferències, adreces d’interès i historial de cerques vénen amb vosaltres quan instal·leu el navegador en un equip o dispositiu nou. Per això, configurar el navegador és ràpid i fàcil.

Sincronització de Google Chrome

Gairebé tot el que feu a Google Chrome es pot fer una còpia de seguretat al núvol de Google, fins a les pestanyes que deixeu obertes i us ofereix un conjunt sòlid d’opcions per triar què voleu sincronitzar. Si voleu afinar aquesta configuració, consulteu la nostra guia sobre com fer una còpia de seguretat de Google Chrome.

La transferència de les vostres adreces d’interès a altres navegadors no és igual de dolor, ja que només cal que introduïu el gestor d’adreces d’interès i les exporteu com a fitxer HTML. Obteniu més informació sobre aquest procés a la nostra guia sobre com exportar i importar les adreces d’interès de Google Chrome.

No és sorprenent, Google Chrome també està ben integrat amb els altres serveis de Google, amb dreceres per a aplicacions com Google Docs i Gmail situades dins d’un menú “aplicacions” de la barra de punts. Aquesta integració s’estén a Google Translate, la qual cosa permet traduir qualsevol pàgina a un altre idioma amb un sol clic.

Google Chrome també inclou un lector de format .pdf integrat, que és agradable per tenir, encara que té llum sobre funcions en comparació amb un lector dedicat, com Adobe Acrobat, no té suport per a coses com ara PDF dinàmic i signatures virtuals..

Funcions addicionals de Google Chrome

Una característica més petita que és fàcil de perdre són les bones opcions de menú de context que es proporcionen a Google Chrome. Inclouen una opció per fer googling de text destacat, que altres navegadors, com Mozilla Firefox, ofereixen, així com una opció per fer una cerca inversa d’imatges, que us estalvia el temps per descarregar i carregar de nou la imatge..

Google Chrome-ContextMenus

Google Chrome també admet diversos usuaris, completats amb dreceres per a la instància del navegador de cada individu. És útil per a ordinadors compartits o per a aquells que necessiten instàncies separades del navegador per a treballs i usos personals.

Funcions de Chrome Mobile

A la seva versió mòbil, Google Chrome conserva la seva interfície d’usuari senzilla i intuïtiva. No es parla molt del que fa a les funcions específiques per a mòbils, però el botó “sol·licitar lloc d’escriptori” és bo per manejar llocs web amb versions mòbils inferiors. Els enganya a pensar que esteu en un dispositiu d’escriptori, fent que us envieu la versió d’escriptori en lloc de la pàgina per a mòbils.

Google Chrome al mòbil també inclou una llista de lectura que us permet afegir qualsevol URL per a la seva posterior lectura. Els llocs web afegits a la llista ja estan disponibles fora de línia, que és una forma excel·lent d’organitzar material de lectura per a vols o altres situacions en què pot no tenir accés a Internet..

Llista de Google Chrome-Reading

També hi ha un botó de compartir al costat de la barra d’adreces que permet compartir un lloc web de qualsevol manera que us sembli.

Facilitat d’ús

Amb una interfície senzilla i neta, Google Chrome és una brisa a utilitzar a l’escriptori i al mòbil.

Chrome a l’escriptori

A les seves versions d’escriptori, Google Chrome és fàcil de navegar. Tot el que necessiteu per navegar es comprimeix en una elegant barra de tasques a la part superior de la pantalla on podeu trobar l’omnibar, els vostres favorits i els controls de navegació..

Google Chrome-BasicDesktopUI

Les pestanyes es separen amb un clar canvi de tonalitat i l’obertura de moltes pestanyes alhora fa que s’escalin horitzontalment. Fins i tot quan teniu desenes de pestanyes obertes, és fàcil dir què és cada fitxa a causa dels favorits que es mostren clarament i que es mantenen visibles. 

Les esmentades opcions de menú de cerca “cercar a Google” i “cercar a Google per imatge” simplifiquen encara més l’ús, així com l’opció estàndard de “enganxar i anar / cercar” en enganxar text a omnibar..

Chrome al mòbil

Les versions mòbils de Google Chrome també tenen com a objectiu la simplicitat en el seu disseny, cosa que els fa igual de fàcils d’utilitzar que els seus equivalents d’escriptori. L’omnibar està situat a la part superior superior i els controls de navegació, el menú de pestanyes i la configuració es troben a la part inferior de la pantalla.

Google Chrome-MobileTabs

Quan obriu el menú de pestanyes al mòbil, se us ofereix tres visions generals netes de les pestanyes habituals, les pestanyes d’incògnit i les pestanyes més recents de tots els vostres dispositius. D’aquesta manera, cal que pugueu fer fàcil la pestanya que teníeu oberta al dispositiu d’escriptori des del mòbil.

Rendiment

Quan es tracta de rendiment, Google Chrome és una bossa mixta. Es manté com un dels navegadors web més ràpids del mercat, amb les nostres proves que el posen per davant de Mozilla Firefox, Opera i Microsoft Edge (llegiu la nostra crítica de Microsoft Edge). Dit això, al mòbil és més lent que Mozilla Firefox i Safari, tot i que la diferència és petita.

Tanmateix, la versió d’escriptori del navegador té una gran quantitat de recursos que consumeix RAM més que qualsevol dels seus competidors. Això pot convertir-se ràpidament en un problema si necessiteu mantenir moltes pestanyes o finestres obertes simultàniament i les màquines amb poca quantitat de memòria RAM lluitaran per proporcionar a Google Chrome els recursos que necessiti..

Seguretat

Google Chrome fa un bon treball protegint els seus usuaris de llocs web potencialment nefastos, tal com vam demostrar al nostre article sobre quin és el navegador web més segur. Va ser una vegada l’únic navegador que va utilitzar sandboxing, és a dir, que les pestanyes individuals es van dividir en processos separats, limitant el seu accés entre si i al seu sistema operatiu..

Si visiteu un lloc web amb un certificat de seguretat no vàlid o sobre el protocol HTTP estàndard, en contraposició al HTTPS més segur, Google Chrome posarà un avís al costat de l’omnibar per indicar-vos que el lloc web no pot ser segur. Una advertència més gran que omple la finestra del navegador bloquejarà els llocs web amb programes maliciosos o de phishing coneguts, mitjançant el servei de “navegació segura” de Google..

Google Chrome-NotSecure

A més, Google Chrome bloquejarà les finestres emergents de manera predeterminada, així com els anuncis que se sap que contenen programari maliciós, protegint els usuaris feliços del clic que obrin anuncis que infectin el seu dispositiu..

Un altre aspecte vital de la seguretat del navegador són les actualitzacions. Com que els ciberdelinqüents són ràpidament explotats amb els errors del codi, els desenvolupadors han de pressionar constantment les actualitzacions de seguretat del navegador i animar els usuaris a actualitzar-se tan aviat com sigui possible. Google Chrome ho fa bé, ja que s’actualitza cada pocs dies i el navegador comprova una nova actualització cada cinc hores.

Les contrasenyes que s’emmagatzemen localment al navegador es protegeixen mitjançant la seguretat del sistema, com ara el nom d’usuari i la contrasenya de Windows o l’equivalent a altres dispositius. Si opteu per sincronitzar aquestes contrasenyes, es xifraran mitjançant el vostre compte de Google o podeu crear una “frase de contrasenya de sincronització” que també impedeixi que Google accedeixi a les vostres dades sincronitzades..

Tot i així, és millor utilitzar un dels nostres millors gestors de contrasenyes al seu lloc.

Privacitat

Hi ha una preocupació de privadesa inherent a Google Chrome perquè l’activitat bàsica de Google gira al voltant de la publicitat. Tot i que Google no ven les dades de forma directa, les utilitza per adaptar-vos els anuncis. Tot i que es pot veure com un avantatge i Google vol que pensi que és, si teniu preocupació amb la privadesa, potser voldreu anar amb un navegador diferent, com el Firefox de Mozilla.

En teoria, podeu limitar les dades que Google Chrome recopila en desactivar algunes funcions. Desactivar “cerques i URL completades automàticament” i “mostrar suggeriments per a pàgines similars quan no es pot trobar una pàgina” impedeix que reculli termes de cerca a mesura que els escriviu i desactiveu el nom enganxós “Fer cerques i navegació millor”. compartir l’historial de navegació amb Google.

Configuració de Google Chrome-SyncSettings

Dit això, totes aquestes funcions estan per defecte i desactivar-les afecta la rellevància de la cerca i els suggeriments del lloc web que rebeu. A més de desactivar-los, hi ha alguns trucs fora de la configuració del navegador que podeu utilitzar per millorar la vostra privadesa, tal com es recull a la nostra guia de navegació anònima..

També hi ha la qüestió de quina desactivació d’aquestes funcions, ja que vam saber que l’any passat, malgrat desactivar l’historial d’ubicacions, moltes aplicacions de Google encara tenien accés a dades d’ubicació marcades amb temps..

Per sort, teniu l’opció de suprimir manualment part de la informació que recopila Google sobre vosaltres, visitant la seva pàgina “la meva activitat”, tal com es detalla a la nostra guia sobre com esborrar l’historial de Google..

Configuració de Google Chrome-CookieSetings

A més del problema de privadesa inherent de Google com a empresa, Google Chrome us ofereix una selecció robusta de configuracions de privadesa. Podeu limitar els rastrejadors i les cookies en general o un lloc web per lloc, i també dir-li al navegador que enviï una sol·licitud de “no rastrejar” a tots els llocs web, però això només serà efectiu sempre que els llocs web no ho ignorin..

En general, us recomanem que utilitzeu una de les nostres millors VPN per a Chrome quan l’utilitzeu. Els últims anys, Google ha seguit prenent el camí dolent, i no sabem on acabaran les vostres dades. Llegiu la nostra columna mensual Estat del núvol per obtenir exemples.

El Veredicte

Si teniu ganes de passar per alt els problemes amb la privacitat i l’ús de la RAM, Google Chrome és un fantàstic navegador. El seu disseny elegant i senzill fa que sigui fàcil d’utilitzar i, a causa de la seva extensa biblioteca d’extensions, podeu afegir gairebé qualsevol funcionalitat que vulgueu d’un navegador..

La connectivitat creuada entre dispositius facilita la configuració i l’ús a l’escriptori i el mòbil, i hi ha una aplicació de Google Chrome per a tots els sistemes operatius principals.

Dit això, els usuaris que se sentin incòmodes amb la quantitat de dades personals que li agrada tenir sobre ells, poden considerar un navegador que no té motiu de lucre per recopilar la seva informació, com Mozilla Firefox o Vivaldi. Aquells que tinguin ordinadors de sobretaula antics amb baixa memòria RAM també voldran buscar-se en un altre lloc perquè Google Chrome tingués molta gràcia de recursos.

Què en penses de Google Chrome? La interfície elegant i fàcil d’utilitzar i la impressionant biblioteca d’extensions és suficient perquè pugueu ignorar els brillants problemes de privadesa? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map