Opera Neon Review – Testing Grounds – Actualitzat el 2020

Opera Neon Review

T’interessa navegar pel web de formes que mai t’hauries imaginat? A continuació, proveu el Neon, Opera de la prova del navegador de conceptes amb algunes idees molt estranyes. Dit això, també hi ha algunes funcions fantàstiques, com podeu llegir a la nostra revisió completa de Opera Neon.


Millors ressenyes del navegador

Opera Neon és una prova de concepte llançada el gener del 2017, creada per explorar noves maneres de navegar per la web. Tot i que mai no es va voler substituir el producte insígnia d’ readpera (consulteu aquí la nostra crítica d’ Operapera), va servir de terreny de prova de funcions, algunes de les quals van ser portades posteriorment al producte principal de l’empresa.. 

En aquesta revisió Opera Neon, trobarem els punts forts i febles d’aquest navegador experimental.

Tot i que el disseny i la disposició general del navegador és certament interessant, també manquen algunes funcions crucials, com ara la sincronització entre dispositius i complements de tercers. A més, hi ha algunes preocupacions importants en matèria de seguretat i privadesa que heu de tenir en compte abans de decidir utilitzar el navegador de conceptes d’Opera.

Opera Neon només està disponible a l’escriptori i és compatible amb Windows 7 i versions posteriors, així com amb macOS X 10.9 i posteriors. Per a aquesta revisió, hem utilitzat un ordinador portàtil amb Windows 10 per provar el navegador.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a Opera Neon

Característiques

Neon inclou algunes excel·lents característiques menors incloses. Hi ha un reproductor de vídeo incrustat a la barra de tasques a la part esquerra de la pantalla que us permet reproduir vídeos de YouTube o Vimeo mentre mireu altres pestanyes o fins i tot després de canviar a una altra aplicació.

Opera-Neon-VideoPlayer

Una eina de captura de pantalla també s’inclou al mateix menú, però és menys flexible que les eines que utilitza el navegador Opera normal o Firefox (llegeix la nostra ressenya de Firefox), ja que només permet retallar i capturar una selecció del lloc web en lloc de la tot.

Quan feu una captura de pantalla mitjançant l’eina, es desa automàticament a la carpeta de la galeria, a la qual podeu accedir fàcilment a través del mateix menú de la part esquerra de la pantalla. Veure la imatge a la galeria també us indica quin és l’URL d’origen de la captura de pantalla, que és una manera excel·lent de fer un seguiment del lloc on va capturar la imatge.

Opera-Neon -Galeria

Igual que el navegador d’Opera habitual, Neon es basa en Chromium (llegiu la nostra crítica de Chromium), però a causa de la forma en què es construeix el navegador, no és compatible amb cap extensió Chrome, a diferència d’altres navegadors que comparteixen la mateixa arquitectura, com Brave (llegiu el nostre valent comentari). 

El que és pitjor, tampoc és compatible amb cap complement addicional d’Operapera, cosa que significa que estàs limitat a la funcionalitat nativa del navegador.

Un visualitzador bàsic de PDF s’hereta de Chromium, però no té funcions avançades, com ara signatures i suport per a fitxers PDF dinàmics..

Tampoc hi ha cap versió mòbil del navegador i Neon no es pot sincronitzar amb els altres navegadors mòbils de l’Opera, com Touch o Mini. De fet, no hi ha cap sincronització entre els dispositius, de manera que si utilitzeu diversos ordinadors i voleu que la vostra experiència de navegació es transfereixi entre ells, voldreu mirar cap a una altra banda..

Facilitat d’ús

La part més interessant de l’Opera Neon és el seu innovador disseny d’interfícies. Les pestanyes es mostren al llarg de la vora dreta de la pantalla en un menú desplaçable i es presenten com una bombolla que mostra el aspecte del lloc web, cosa que els facilita la identificació. 

El navegador també utilitza un algorisme que Opera anomena “gravetat”, que determina quines pestanyes utilitzeu més i les tira cap a la part superior de la llista.

Opera-Neon-Tabs

En lloc d’utilitzar una pàgina d’inici tradicional, Neon té una pantalla d’inici personalitzable que copia el fons d’escriptori del vostre ordinador, fent-lo sentir més integrat amb el dispositiu. 

Aquí trobareu totes les pàgines web que visiteu amb més freqüència, així com les adreces d’interès. Podeu obrir qualsevol d’aquestes pàgines web fent clic a la bombolla corresponent o arrossegant-la cap a la barra de pestanyes.

Opera-Neon-HomeScreen

Una altra característica excel·lent en Neon és el mode de pantalla dividida. Dividiu la pantalla entre dues pestanyes separades, fent més fàcil la tasca multitasca. Malauradament, a causa de la forma en què el navegador mostra les pàgines web, mai no es veuen completament a pantalla completa, fent que semblin una mica més petites del normal.

Opera-Neon-Splitscreen

Quan una pestanya reprodueix so, a la part superior de la icona de la pestanya es mostra una icona d’altaveu que també serveix de botó silenciar. A més, Neon us permet afegir qualsevol motor de cerca que desitgeu, en lloc de limitar-vos a una llista determinada predeterminada.

Opera-Neon-SearchEngines

Quan configureu el navegador, teniu l’opció d’importar la configuració d’Internet Explorer (consulteu la nostra revisió d’Internet Explorer) o Firefox, però és estrany que no sigui Chrome o Opera.

També podeu configurar i canviar fàcilment els permisos del lloc web (com ara serveis d’ubicació, JavaScript, elements emergents i imatges) fent clic al cadenat verd que hi ha a l’angle superior dret. Malauradament, el cadenat desapareix quan us connecteu mitjançant HTTP, de manera que aquesta configuració no sempre està disponible.

Rendiment

Neon no és un navegador especialment ràpid. A les nostres proves de velocitat, va obtenir una puntuació inferior a la majoria d’altres navegadors principals, inclosos Opera standard, Chrome i Firefox. També és lleugerament més ràpid que Edge (llegiu la nostra crítica de Edge), que és un dels navegadors més lents que hem revisat.

Tot i això, el navegador també utilitza molt poca memòria RAM, amb aproximadament la meitat del consum de memòria de Google Chrome (consulteu la nostra crítica de Chrome). Malauradament, l’ús de la CPU és inusualment alt, independentment de quantes pestanyes tingueu obertes.

Com tots els navegadors basats en Chromium, Opera compta amb un gestor de tasques dedicat, cosa que facilita identificar quines pestanyes utilitzen més recursos, si heu de limitar la petjada del navegador. També podeu desactivar totes les imatges, que és una manera excel·lent d’estalviar-vos en l’ús de les dades si teniu un ample de banda limitat.

Opera-Neon-Taskmanager

Seguretat

La seguretat és el major problema de neó. Com que el navegador estava pensat principalment com a prova de concepte, no ha rebut cap actualització des del seu llançament el 2017, fent-lo increïblement vulnerable a les explotacions, programari maliciós i altres tipus de ciberdelinqüència.. 

Tal com vam assenyalar en el nostre article sobre quin és el navegador web més segur, la freqüència d’actualització és un dels aspectes més crucials de la seguretat del navegador, per la qual cosa és un gran problema..

A diferència de l’Operapera estàndard, Neon no inclou un blocador d’anuncis integrat. Tot i que generalment no és un problema per a la majoria de navegadors, ja que els bloquejadors d’anuncis de tercers són fàcils de trobar, la falta completa de complements de Neon significa que no hi ha cap manera de bloquejar els anuncis.. 

Com que els anuncis són un vector habitual per al programari maliciós, això és un problema important per a la seguretat. Hi ha un bloquejador emergent inclòs, però, de manera que això sigui alguna cosa.

A més, Neon fa un mal treball advertint als usuaris que es connecten a un lloc web mitjançant una connexió HTTP no segura. Tot i que mostra un cadenat verd per a connexions HTTPS, l’absència d’aquesta icona és l’únic indicador que la vostra connexió no és segura, que és menys que ideal.

Opera-Neon-HTTPSPadlock

Tot i que la majoria de navegadors utilitzen la base de dades de Navegació segura de Google per protegir els usuaris de programes maliciosos i de pesca, Neon opta per les bases de dades Yandex i PhishTank. Tot i que això és millor que res, no són tan efectius com l’alternativa de Google.

Privacitat

Neon comparteix les mateixes preocupacions sobre la privadesa que el navegador Opera habitual. Els inversors xinesos van comprar la companyia el 2016, cosa que resulta molt increïble, donada la voluntat del govern xinès de les empreses privades d’armament fort a proporcionar-les amb les zones d’interior i les dades dels usuaris.

La seva política de privacitat també és terrible, ja que afirma clarament que Opera es reserva el dret a recopilar qualsevol informació de l’usuari (des dels noms fins a les adreces IP i l’historial de navegació) i compartir-la o vendre-la a qui vulgui..

A més, hi ha molts serveis habilitats de manera predeterminada que comprometen la vostra privadesa, com ara predicció de cerques, finalització automàtica d’URL i molt més. En teoria, podeu desactivar-les, però és difícil dir certament com és privat aquest navegador.

Opera-Neon-PrivacyServices

Tenint en compte totes aquestes preocupacions relacionades amb la privadesa relacionades amb el neó, us recomanem que consulteu la nostra guia de navegació anònima per assegurar-vos que esteu tan protegit com podeu ser quan feu servir el navegador. També voldreu considerar la possibilitat d’utilitzar una VPN, així que dirigiu-vos a la nostra millor llista de VPN, si encara no en teniu o penseu que necessiteu una actualització.

El Veredicte

El neó és sens dubte un concepte interessant, però, tot i que el disseny de la interfície és un alè d’aire fresc en el mercat de navegadors sovint estancat, hi ha alguns defectes greus que són difícils d’ignorar. La manca d’actualitzacions del navegador és un problema enorme, com també hi ha els altres problemes de seguretat, com la manca d’un bloquejador d’anuncis o avisos per a connexions no segures..

La privadesa també és una preocupació important, però això no és diferent de molts altres navegadors, com el navegador Opera tradicional o Chrome. Dit això, les funcions menors (com el suport a pantalla dividida, la galeria d’imatges i el reproductor de vídeo) són idees fantàstiques que voldríem veure adoptades pels navegadors adequats per a suport.

Què en penses de Opera Neon? La interfície i les funcions menors útils, ben dissenyades i innovadores, són suficients per fer-vos passar per alt els greus problemes de privacitat i seguretat, així com l’absència completa de complements i de sincronització entre dispositius? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map