Microsoft Edge Review: un navegador millorat: actualització 2020

Microsoft Edge Review

Microsoft Edge ha sofert recentment una revisió completa i hem de dir que ens agrada el que veiem. Té una funcionalitat millor que abans, i segueix igual de ràpid. No obstant això, queden problemes de privadesa. Llegiu la nostra revisió completa de Microsoft Edge per obtenir més informació.


Lliscant1

Lliscant2

Lliscant3

Lliscant4

Lliscant5

Anterior

Pròxim

Microsoft Edge està mort, fa molt temps que Microsoft Edge. Tot i que el vell Edge no va aconseguir fer-ho a la llista de millors navegadors de ningú, Microsoft ha renovat completament el seu navegador basant-lo en Chromium, que ha millorat el seu rendiment, ha creat una experiència d’usuari més agradable i ha obert la porta a la biblioteca de Chrome de extensions.

Continua llegint aquesta revisió de Microsoft Edge per obtenir més informació sobre les darreres incursions de la companyia al mercat dels navegadors.

Per dir-ho menys, la història de Microsoft amb els navegadors web. Tot i que el seu navegador original (Internet Explorer) va ser una vegada dominant, va perdre la seva corona davant Google Chrome a mitjans dels anys 2000. Des de llavors, sense cap ironia, Microsoft ha decidit fixar les seves esperances en el marc de Chromium per reviure l’interès pel seu navegador que lluita. 

Podeu descarregar Microsoft Edge per a Windows 7, Windows 8 / 8.1, Windows 10 i macOS. D’altra banda, el navegador és compatible amb Android 4.4 i versions posteriors, així com amb iOS 10.0 i versions posteriors. Per a aquesta revisió, hem utilitzat un portàtil Acer amb Windows 10 i un iPhone amb iOS 12.3 per fer proves.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a Microsoft Edge

Característiques

El major avantatge que obté el nou navegador Edge per traslladar-se al marc de Chromium (consulteu la nostra ressenya de Chromium) és que ara és compatible amb la vasta biblioteca d’extensions de Chrome. Tot i que Microsoft també gestiona la seva pròpia botiga per a complements dedicats de Edge, la tenda web de Chrome es basa en nanes, que conté desenes de milers d’extensions.

Advertència d'extensió de vora

Tot i que no totes les extensions funcionaran amb Edge, la majoria seran, excepte les que modifiquen directament la interfície d’usuari. Això significa que aplicacions web inestimables (com ara extensions del gestor de contrasenyes, bloquejadors d’anuncis i extensions de seguretat) estan totes disponibles per al navegador, ampliant considerablement la seva llista de possibles noves funcions..

Extensions de vora-permetre

Edge també inclou una funció de sincronització que és similar a la de Chrome. Actualment, podeu sincronitzar els vostres favorits, la configuració, el contingut del formulari i les contrasenyes mitjançant el vostre compte de Microsoft. Tot i que encara no s’ha implementat, Microsoft també preveu afegir historial, actualment pestanyes, extensions i col·leccions obertes a aquesta llista d’elements sincronitzables..

Edge-Sincronització

Una altra semblança amb Chrome són les opcions del menú contextual. Podeu seleccionar i fer clic amb el botó dret del ratolí sobre qualsevol text i, el que és més important, les imatges, i triar “cercar a la xarxa” per fer immediatament un text o revertir la cerca d’imatges al motor de cerca escollit. De manera predeterminada, és Bing, però podeu canviar-la a Google, Yahoo o DuckDuckGo.

Motors de cerca de vora

Com la majoria de navegadors, Edge té un mode de lectura –anomenat “lector immersiu” – que elimina tot, tret del text d’una pàgina web per facilitar-ne la lectura. 

També hi ha una funció de “llegir en veu alta” que inclou text ressaltat i, per descomptat, ho heu llegit en veu alta. Això funciona bastant bé per a text en anglès, però no tant per a qualsevol altre idioma (recordant-nos una mica de programari de veu a text).

Edge-Immersive-Reader

Funcions mòbils

Microsoft no ha creat només un nou Edge per a escriptori, sinó també per a dispositius Android i iOS. Tot i que no hi ha moltes funcions al mòbil que encara no hem cobert quan parlem de la versió d’escriptori, destaquen algunes excepcions notables..

Primer és la funció de “NewsGuard”. Aquesta és una base de dades que analitza els punts de comunicació i els valora en funció de la fiabilitat percebuda. Sempre que visiti un lloc de notícies, apareixerà una petita icona a la barra d’adreces.

Edge-Newsguard-Reliable

Les publicacions que se sap que són generalment fiables, com The New York Times o BBC News, tindran un escut verd que diu que “aquest lloc web generalment manté estàndards bàsics d’exactitud i rendició de comptes”. 

Mentrestant, altres llocs de notícies, com InfoWars, tindran un escut vermell que diu “continuar amb precaució: aquest lloc web generalment no manté els estàndards bàsics d’exactitud i rendició de comptes”.

Edge-Newsguard-No-fiable

Una altra gran característica mòbil és la configuració de “vídeo flotant”. És una cosa que voldríem veure en altres navegadors com Chrome o Mozilla Firefox, i que permet moure un vídeo a una mena de fotograma de “imatge a imatge” de manera que pugueu seguir mirant a una pàgina web diferent. o fitxa.

Edge-Floating-Video

Microsoft Edge compta amb el seu propi motor de traducció: Bing Translator: integrat al mòbil. Això és fantàstic si visiteu sovint llocs web en idiomes que no podeu llegir. Tot i això, si es compara amb Google Translate, el servei queda una mica curt. 

Bing Translator pot gestionar actualment 69 idiomes, mentre que Google Translate inclou fins a 103 i una precisió millor, per arrencar. La funció també està disponible a l’escriptori, però cal afegir-la manualment des de la botiga Microsoft.

Llista de lectura de vores

Finalment, Edge per a mòbils inclou una llista de lectura, on podeu afegir llocs web i articles per a la seva posterior lectura. Això és diferent de guardar una adreça d’interès perquè obteniu accés sense connexió a la pàgina desada, cosa que és ideal per als usuaris amb taps a les seves dades mòbils o si aneu a algun lloc sense recepció.

Facilitat d’ús

El nou navegador Edge presenta un disseny senzill i fàcil d’utilitzar, que sens dubte serà familiar per a qualsevol persona que hagi utilitzat Chrome o altres navegadors web derivats de Chromium.

Edge-Intro-importació

Quan instal·leu Edge per primera vegada, us han rebut una introducció que us ajudarà a configurar el navegador. Primer, podeu importar adreces d’interès des de Chrome o Internet Explorer, però si voleu importar des de qualsevol altre navegador, primer haureu d’exportar les adreces d’interès a un fitxer HTML i importar-les. Consulteu la nostra guia sobre com fer còpies de seguretat de les adreces d’interès de Firefox per obtenir un exemple de com fer-ho.

Edge-Intro-Sincronització

A continuació, se us demanarà que configureu el procés de sincronització i que trieu un “estil de fitxa” que més us convingui. Aquest “estil de fitxa” és bàsicament el que veuràs quan obriu una pestanya nova. Podeu triar entre “centrat”, “inspirador”, “informatiu” i “personalitzat”.

Estil d'introducció a la fitxa

No hi ha una gran diferència entre aquests, ja que bàsicament es determina si voleu o no un canal de notícies personalitzat a la pàgina d’inici, a més d’habilitar o desactivar la “imatge del dia” com a fons de pantalla de Microsoft. Podeu triar un país per al canal de notícies, que us mostrarà els títols del dia rellevants per a la vostra ubicació.

Edge-News-Feed

A més de la nova pàgina de pestanyes, no hi ha molta personalització disponible. Podeu canviar entre un tema clar i fosc, a més de descarregar i instal·lar tipus de lletra addicionals, però totes dues són funcions que normalment s’inclouen a la majoria de navegadors web en aquests dies.

Edge-Customize-New-Tab

Facilitat d’ús al mòbil

Al mòbil, l’aplicació Microsoft Edge ofereix un disseny típic del navegador. Els vostres controls bàsics (inclosos els controls de navegació, el menú de pestanyes, el botó de compartir i el menú d’inici) es troben a la part inferior de la pantalla i la barra d’adreces superior..

Aplicació Edge-Mobile

El menú d’inici inclou els vostres favorits, l’historial, la llista i la configuració de lectura, així com controls més avançats, com ara la cerca, la funció de lectura en veu alta i el mode d’escriptori. Podeu reorganitzar aquest menú de la manera que considereu adequada, que és un bon toc que no veieu sovint amb els navegadors mòbils.

Edge-Mobile-Customize-Menu

Rendiment

Sens dubte, el rendiment va ser la debilitat més gran de l’antiga Edge, i és la zona on Edge va guanyar el màxim en passar al marc de Chromium..

Sens dubte ha donat els seus fruits, ja que el nou Edge aconsegueix aproximadament les mateixes velocitats (tant a l’escriptori com al mòbil) que Chrome, fins i tot superant lleugerament aquest últim. Tot i que altres navegadors com Vivaldi o Firefox encara són més ràpids, aquest és un resultat perfectament acceptable, sobretot en comparació amb l’antic Edge, que va ser dolorosament lent..

L’ús d’alta memòria RAM és típicament un dels entrebancs dels navegadors basats en Chromium, però a les nostres proves Edge va aconseguir fer el mateix treball que Chrome mentre utilitzava un 30% menys de memòria.

Si teniu curiositat sobre com realitzem aquestes proves o quin navegador web és el més ràpid, podeu llegir la nostra llista dels navegadors més ràpids per obtenir més informació.

Seguretat

Tot i que ara Edge comparteix moltes similituds amb Google Chrome, la seguretat és allà on Edge difereix més. En lloc d’utilitzar la navegació segura de Google per protegir-se contra llocs web malintencionats, Edge utilitza el sistema Microsoft Defender SmartScreen, que supera el sistema de Google en termes de protecció contra programes maliciosos i de suplantació de pesca..

En accedir a un lloc web mitjançant HTTP regular en lloc de HTTPS, Edge proporciona un avís clar en forma de símbol i text que diu “no està segur”. Això és bo, ja que facilita als usuaris veure quan tenen un risc potencial d’atacs de mà al mig. Per obtenir més informació sobre què comporta tot això, consulteu el nostre desglossament de HTTP vs HTTPS.

Avís de Edge-HTTP

Com la majoria de navegadors, el nou Edge inclou un gestor de contrasenyes bàsic que emmagatzema les vostres contrasenyes. Es protegeixen mitjançant les credencials del vostre sistema, cosa que és útil perquè us estalvia de configurar una contrasenya principal, però també us deixa vulnerables si no heu configurat una contrasenya per a tot el vostre dispositiu..

Edge-Contrasenyes

Per a un maneig més complet de contrasenyes, inclosa la forta generació de contrasenyes, recomanem consultar la nostra llista dels millors gestors de contrasenyes. Si preferiu obrir un salt directe sobre el guanyador, podeu llegir la nostra ressenya de Dashlane.

La nova versió d’Edge encara és força jove, per la qual cosa és difícil saber quina freqüència s’actualitzarà. Dit això, la versió beta rep una actualització cada sis setmanes, que és menys freqüent del que voldríem, ja que els ciberdelinqüents sempre treballen per trobar noves llacunes i bugs per explotar..

Tot i que no hi ha cap bloqueig d’anuncis per defecte, podeu descarregar-lo fàcilment a la botiga web de Chrome. uBlock Origin és el nostre favorit, però podeu consultar la nostra llista dels millors bloquejadors d’anuncis per a un termini complet. Tot i que no bloqueja els anuncis directament fora de la porta, Edge bloqueja les finestres emergents, cosa que és bona perquè són un dels vectors més habituals de programari maliciós.

Edge-Popup Blocker

Si la seguretat és una gran preocupació per tu quan trieu el vostre navegador predeterminat, assegureu-vos de llegir la nostra classificació del navegador web més segura.

Privacitat

La privadesa és, amb molt, la debilitat més gran del nou Edge. Tot i que no és tan dolent com Chrome en aquest aspecte, encara queda molt a desitjar.

La política de privadesa de Microsoft és un desastre, ja que sovint no se sap de quins productes concrets es parla. No es parla de vendre dades personals als anunciants, cosa que ens deixa la impressió que aquesta és una pràctica que Microsoft dedica.

Dit això, podeu desactivar molta recollida d’informació al propi Edge. Tanmateix, si feu servir Windows, probablement Microsoft recopili la major part d’aquestes dades.

Modes de Protecció de vora

Si desactiveu serveis com SmartScreen, personalització i predicció de navegació, és possible que Edge sigui com a mínim privat, tot i que sigui a costa de la seguretat i la facilitat d’ús. Dit això, si us preocupa especialment la privadesa, assegureu-vos de llegir la nostra guia de navegació anònima.

Edge-Services

En termes de prevenció del seguiment, Edge ofereix tres modes: “bàsic”, “equilibrat” i “estricte”. També podeu veure una llista de seguidors bloquejats, així com configurar excepcions individuals de la regla de bloqueig amb què trieu.

Rastreig de vores-Excepcions

També podeu fer que Edge esborri determinades dades cada vegada que tanqueu el navegador, com ara l’historial de navegació, les galetes o les contrasenyes.

Eix-Esborrar-Dades

Els permisos són igualment fàcils de gestionar, ja que Edge proporciona una llista de tots els permisos i la forma en què tenen accés els llocs web.

El Veredicte

Això conclou la nostra revisió del nou Edge. El navegador és, certament, un gran pas de l’antiga Edge en virtut de la botiga web Chrome. A més, millora el rendiment i la facilitat d’ús, factors que poden obtenir una nova tracció amb els usuaris. 

Tot i això, la privadesa encara no és fantàstica, per la qual cosa els usuaris preocupats per això poden voler consultar millors alternatives, com Vivaldi, Brave o Tenta..

Com que el nou Edge està basat en Chromium, i per tant molt similar a Google i Chrome, podeu consultar els nostres articles Firefox vs. Chrome i Chromium vs. Chrome per obtenir un context valuós. Si voleu una comparació més directa per a Edge, assegureu-vos de llegir el nostre article de Microsoft Edge vs. Chrome.

Què us ha semblat la revisió? Esteu d’acord que la nova versió d’Edge suposa una millora enorme en el seu predecessor, o us interessa menys les extensions de Chrome i us preocupa més la vostra privadesa? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map