Revisió Livedrive – Actualització 2020

Revisió Livedrive

Livedrive és una eina de còpia de seguretat decent que també ofereix una mica d’espai d’emmagatzematge. Tot i això, el servei és extremadament car i hem tingut innombrables informes de problemes de pagament i suport. Si bé ens agrada prou en la nostra revisió completa, no dubtem a recomanar-la.


Millors ressenyes de còpia de seguretat en línia

Livedrive és un servei de còpia de seguretat llançat el 2008 i comprat per J2 Global el 2014. Dirigeix ​​a petites empreses i usuaris domèstics. A més d’oferir una còpia de seguretat, també disposa d’espai d’emmagatzematge, però res que competeixi amb els millors serveis d’emmagatzematge en núvol. Al mateix temps, tampoc es classifica bé entre els millors proveïdors de còpia de seguretat en línia, gràcies a algunes funcionalitats estranyes i plans costosos.

Livedrive es troba al Regne Unit, cosa que el fa adequat per als nostres millors serveis d’emmagatzematge en núvol per a Europa. L’hem inclòs com a servei d’emmagatzematge al núvol allà, però si us confongueu sobre la diferència entre l’emmagatzematge en núvol i la còpia de seguretat, llegiu les nostres explicacions. Si voleu més opcions que no es basen als EUA, llegiu el nostre emmagatzematge en núvol fora de la peça dels EUA.

Livedrive té funcions interessants, a més de còpia de seguretat senzilla i antiga, que us proporciona un espai il·limitat per fer còpies de seguretat dels vostres fitxers, una bona facilitat d’ús i el compliment de les lleis de privadesa a Europa. Tot i així, no és barat i omet les funcions clau, com ara el xifrat de coneixement zero i l’autenticació de dos factors. A més, segons els lectors de lectors, els problemes abunden amb pagament i suport; desplaceu-vos a la nostra secció de comentaris a la part inferior per obtenir més informació sobre això.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a Livedrive

Característiques

Com a solució de còpia de seguretat, Livedrive és bastant mitjà i aprofundirem més endavant en aquesta revisió. No obstant això, el que diferencia Livedrive de la majoria dels seus competidors, és la funció d’emmagatzematge, anomenada Maletí.

Livedrive Maletí us permet accedir i editar els vostres fitxers des de diversos dispositius i en línia, compartir fitxers grans amb familiars i amics i espai lliure al vostre ordinador. Si busqueu serveis d’emmagatzematge en núvol dedicats, consulteu les nostres ressenyes d’emmagatzematge en núvol.

Liverive-maletí

El maletí funciona com una unitat externa a l’ordinador, de manera que és similar al model comú de sincronització que fan la majoria dels serveis d’emmagatzematge al núvol.

Els fitxers que hi col·loqueu es sincronitzaran en línia. Podeu accedir-les i editar-les mitjançant l’aplicació d’escriptori, l’aplicació mòbil o el client web.

Si necessiteu estalviar espai al disc dur, podeu escollir només emmagatzemar fitxers en línia. No obstant, haureu de descarregar-les per obrir-les. Consulteu aquí la guia sobre com fer-ho.

Com els serveis d’emmagatzematge al núvol, Briefcase us permet compartir fitxers amb els vostres familiars i amics i espai lliure al vostre ordinador emmagatzemant fitxers al núvol. També podeu reproduir fitxers de música des del navegador.

liverive-web-galeria

Hi ha una funció de galeria a l’aplicació web que us permet previsualitzar les fotos de les quals heu creat una còpia de seguretat, però no ens ho ha mostrat després de pujar-ne diverses. No obstant això, la vista prèvia de les fotos ha funcionat manualment.

liverive-foto-previsualització

Per obtenir més informació sobre les funcions de còpia de seguretat avançada, inclosa la còpia de seguretat híbrida, llegiu la nostra revisió de BigMIND Home.

Preu

La còpia de seguretat és de 8 dòlars al mes i proporciona una còpia de seguretat il·limitada per a un equip, a més de permetre-vos accedir als vostres fitxers a través de l’aplicació per a mòbils. Però haureu de comprar la funció de còpia de seguretat de l’emmagatzematge adjunta a la xarxa per separat per 6,33 dòlars al mes, però. Dit això, té restauració de fitxers, encriptació i versionat, que manté les darreres 30 versions dels fitxers.

El maletí costa 16 dòlars al mes i us proporciona una superfície d’emmagatzematge de sincronització de 2 TB. Funciona en dispositius d’escriptori i mòbils i us permet compartir fitxers des del vostre espai d’emmagatzematge. També conserva les darreres 30 versions dels fitxers i, per tant, podeu restaurar una versió anterior si heu canviat una cosa que no voldríeu fer. A més, podeu fer fotos de còpia de seguretat des del telèfon.

No és barat: podeu obtenir 2 TB d’espai d’emmagatzematge al núvol per molt menys des de Sync.com o pCloud. Si us interessa, llegiu la nostra revisió de Sync.com i la revisió de pCloud per obtenir més informació.

Pro Suite combina els dos plans anteriors, permetent fer còpia de seguretat dels dispositius i utilitzar espai d’emmagatzematge en núvol per 25 dòlars al mes. Us ofereix 5 TB d’espai d’emmagatzematge de sincronització i espai de còpia de seguretat il·limitada.

Podeu fer còpies de seguretat de cinc ordinadors, així com tauletes i dispositius mòbils. FTP, SFTP i WebDAV també estan disponibles amb el pla. Si no coneixeu els mètodes d’accés, llegiu el que és FTP i quins són els articles de WebDAV.

Tot i que ens agrada la idea de combinar espai de seguretat i emmagatzematge de sincronització, el preu del pla Pro Suite és prou costós per rivalitzar amb les solucions de compartició de fitxers empresarials i més cares.

Els usuaris de Pro Suite reben suport NAS natiu per a cada unitat de xarxa o dispositiu NAS que volen fer còpies de seguretat. Es poden començar a fer servir si aneu a la “configuració del compte” del portal web i afegint les carpetes de la unitat a la seva selecció de còpia de seguretat. Si necessiteu una bona assistència de NAS, llegiu la nostra millor còpia de seguretat en línia per a l’article NAS.

Prova de Livedrive

El servei ofereix una prova gratuïta de 14 dies amb tots els plans. Cancel·lar, però, no és senzill perquè requereix que truqueu a l’equip de cancel·lació al Regne Unit, cosa que pot resultar costosa si no hi sou.

Hi ha un mètode més senzill en els termes d’ús. És un enllaç que condueix a un formulari de cancel·lació que podeu omplir per cancel·lar el vostre compte. Considerem que és una actuació barata de la part de Livedrive perquè fa que sigui més difícil per als usuaris cancel·lar la seva prova gratuïta.

Facilitat d’ús

L’aplicació d’escriptori es va retallar diverses vegades durant les nostres proves, sobretot afegint o eliminant carpetes de còpia de seguretat. Heu de fer-ho perquè Livedrive requereix que trieu carpetes específiques per fer una còpia de seguretat.

liverive-centre de control

Accedireu al centre de control de l’aplicació mitjançant la icona de la safata del sistema. És senzill d’utilitzar, amb el menú principal a la part superior i la resta de la finestra que us mostra el contingut. La interfície és bruta, però clara, i no us confondrà.

liverive-web

L’aplicació web mostra els dispositius en què heu creat una còpia de seguretat, us permet descarregar fitxers individuals i us permet accedir al vostre maletí si el teniu. A més, podeu accedir al vostre compte, previsualitzar les vostres fotos de còpia de seguretat en una galeria o veure informació de suport.

No té moltes funcions, per tant, no us atraparà. Podeu navegar entre ells mitjançant el menú de l’esquerra mentre que les funcions es mostren al costat d’una manera clara i atractiva.

liverive-mòbil

L’aplicació mòbil està disponible per a iOS i Android. És ràpid i facilita l’accés a la còpia de seguretat del núvol. També podeu veure els fitxers compartits amb vosaltres i obrir els fitxers de música. La reproducció de música és una bonica característica que us permet crear una llista de reproducció i navegar per música, artista, àlbum, any o gènere.

Còpia de seguretat de fitxers & Restauració

Livedrive selecciona de manera predeterminada diverses carpetes com a còpia de seguretat, incloses escriptori, documents, imatges, música i vídeos.

liverive-backup-select

Tot i que exclou alguns fitxers, consulteu la llista del seu lloc web per veure si són importants per a vosaltres. Haureu de seleccionar manualment els fitxers que voleu fer una còpia de seguretat, perquè Livedrive no pot fer una còpia de seguretat per tipus de fitxer. Si necessiteu aquesta característica i us agrada la simple experiència d’usuari, podeu obtenir-la amb Backblaze. Llegiu la nostra ressenya de Backblaze per obtenir més informació.

liverive-planificador

Un cop definida la còpia de seguretat, podeu triar un nombre d’hores entre les exploracions de Livedrive per a canvis de fitxers o establir una hora específica perquè ho faci cada dia..

La funció de restauració funciona des de l’aplicació d’escriptori. Per restaurar fitxers, heu de triar un equip del qual heu fet una còpia de seguretat, i després seleccionar fitxers o carpetes individuals per restaurar. També podeu utilitzar l’aplicació web per descarregar fitxers individuals.

Velocitat

Les còpies de seguretat inicials solen trigar molt de temps, segons quantes dades hagueu de protegir. Per veure com es compara Livedrive amb altres del camp de còpia de seguretat en línia, vam realitzar proves de càrrega i descàrrega mitjançant una carpeta comprimida d’1 GB. Estàvem en una connexió WiFi fora de Belgrad, Sèrbia, amb una velocitat de càrrega de 6 megabits per segon i una velocitat de descàrrega de 83 Mbps..

Vam lluitar amb provar Livedrive en el nostre segon intent. El client de l’escriptori es va quedar bloquejat al temps de finalització “de càlcul” i no va començar a penjar-lo. Dit això, els nostres intents posteriors van tenir més èxit. Es va trigar aproximadament una hora, de mitjana, a carregar 1 GB de dades, molt més lent que els 24 minuts que hauria de prendre en teoria.

La descàrrega no va ser lenta, però, ja que només va trigar dos minuts, cosa que és propera al temps teòric que hauria de passar.

Dit això, les velocitats de càrrega i descàrrega no estan només a Livedrive. També depenen del proveïdor de serveis d’Internet i de la proximitat que teniu dels servidors al Regne Unit.

Si creieu que la càrrega de seguretat de la vostra còpia de seguretat requereix massa amplada de banda, podeu accelerar-la si aneu a “configuració”, fent clic a “avançat” i després a “amplada de banda”.

Seguretat & Política de privacitat

Podeu configurar Livedrive per demanar una contrasenya cada vegada que s’iniciï. És útil si algú roba el dispositiu i intenta restaurar-lo.

Livedrive disposa de servidors en centres de dades segurs al Regne Unit. La pàgina de seguretat afirma que té “tres capes de seguretat de dades físiques”. Els centres de dades utilitzen un seguiment 24 hores al dia per detectar i prevenir intrusions. Tots estan certificats ISO 27001, que és l’estàndard per als sistemes de gestió de seguretat de la informació.

Livedrive utilitza el xifratge AES de 256 bits per rastrejar els fitxers abans de penjar-los, però conserva la clau de desxiframent, de manera que no es qualifica de coneixement zero..

Podeu trobar serveis que facin la nostra millor peça de serveis de coneixement zero. Un d’aquests, SpiderOak ONE, també és un servei de còpia de seguretat en núvol. Si us interessa una còpia de seguretat de coneixement zero, llegiu la nostra ressenya de SpiderOak ONE per obtenir més informació sobre la seva seguretat.

El coneixement zero és important si us preocupa la vostra privadesa. La secció H de la política de privadesa de Livedrive estableix que Livedrive pot compartir les seves dades personals amb autoritats legals i reguladores, assessors externs i qualsevol part necessària per a procediments judicials. Tot i així, el servei compleix el Reglament general de protecció de dades, que proporciona una protecció adequada als usuaris de la UE.

Livedrive no ofereix autenticació de dos factors per protegir el vostre compte si algú us roba la contrasenya, així que assegureu-vos que en feu una.

Assistència

suport a Liverive

La secció d’assistència consta d’una FAQ i una base de coneixement i una característica que mostra l’estat del servei.

Les preguntes freqüents i la base de coneixement sempre estan disponibles, tot i que la funció de cerca pot ser més ràpida en tornar els resultats. Si no trobeu la resposta a la vostra pregunta, podeu enviar un bitllet a l’equip d’assistència. Podeu contactar amb l’equip d’assistència de dilluns a divendres de 9 a 18 h. Temps mitjà de Greenwich Durant les proves, vam obtenir una resposta en aproximadament una hora, que és bo.

Es pot millorar l’assistència amb l’addició del servei de xat en línia i el telèfon.

El Veredicte

Livedrive solia tenir aplicacions separades, però ara tot està integrat, permetent als usuaris accedir al que necessiten amb facilitat. La seva adhesió a GDPR també és un aspecte més important, ja que solia tenir clàusules qüestionables en la seva política de privadesa. Tot i que no és un coneixement zero, haureu de tenir cura en escollir quins fitxers voleu fer una còpia de seguretat.

Dit això, utilitza encriptació de 256 bits AES per rastrejar els fitxers abans de penjar-los. Tanmateix, tampoc protegeix el vostre compte, perquè l’autenticació de dos factors no està disponible. La previsualització de fotos i l’espai de sincronització d’emmagatzematge són una valuosa addició a les seves funcions.

Les velocitats de càrrega i descàrrega no són res de què presumir perquè són lentes. No és estrany tenir en compte que no té una xarxa global de servidors. Tingueu en compte si teniu moltes dades que voleu fer una còpia de seguretat.

Tampoc és de gran valor el preu i tampoc no pot competir amb els altres serveis entre les nostres ressenyes de còpia de seguretat en línia. Els avantatges de Livedrive superen els seus costos? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me