Revisió de la màquina del temps d’Apple – Actualització del 2020

Revisió de la màquina del temps d’Apple

La màquina del temps és la solució de còpia de seguretat per a la majoria dels aficionats a Apple, però el núvol ofereix massa avantatges per recomanar aquest programa pre-empaquetat basat en maquinari.


Millors ressenyes de còpia de seguretat en línia

Per a molts usuaris de macOS, el programari de còpia de seguretat natiu d’Apple, Time Machine, és la primera i la darrera línia de defensa de fallades del disc dur. I per què no? És fàcil d’utilitzar, protegeix de forma ràpida i completa els fitxers, tot de franc.

Tanmateix, tot i que la màquina de temps pot acabar la feina, la seva confiança en l’emmagatzematge local significa que no aprofitareu el núvol. Això significa que es perd el nivell de protecció que es pot tenir en emmagatzemar les seves dades servidors RAID en un centre de dades endurit.

Per a opcions de núvol, tingueu en compte els favorits de Cloudwards.net, el sistema de backblaze i IDrive o consulteu el millor article de còpia de seguretat de Mac versus. També tenim una guia de còpia de seguretat en línia més completa per als usuaris de Mac amb més opcions de núvol. En cas contrari, gaudiu del nostre comentari mentre detallem els pros i els contres de la màquina del temps d’Apple.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a Apple Time Machine

Característiques

La màquina del temps és prou tan característica com pot obtenir una eina de còpia de seguretat. Per a molts usuaris, això serà bo; per a d’altres, serà un motiu per plantejar-vos passar a una eina de còpia de seguretat més completa com CloudBerry Backup o fins i tot Duplicati (consulteu la nostra revisió de CloudBerry Backup o la revisió de Duplicati per obtenir més informació sobre aquests dos serveis)..

Potser la principal característica que falta és que la màquina del temps no realitza cap còpia de seguretat al núvol. Només és per a emmagatzematge local. A més, no us permet crear la vostra pròpia programació de còpia de seguretat. Podeu anar amb còpies de seguretat automàtiques o manuals, i això.

Una de les àrees on la màquina de temps supera les opcions de còpia de seguretat és que realitza una còpia de seguretat de tots els fitxers, inclosos els fitxers del sistema. Tot i que això és excel·lent, una opció per fer còpies de seguretat només de certs tipus de fitxers seria benvinguda, ja que excloure fitxers és un procés manual i tediós.

A part de la destinació i de la còpia de seguretat automàtica o manual, l’única altra opció real que obteniu amb Time Machine és si encriptar o no fitxers que es fan una còpia de seguretat.

Preu

Apple Time Machine és gratuïta amb macOS. Tanmateix, heu de comprar emmagatzematge local. Una de les opcions més populars per a això és la marca pròpia d’emmagatzematge activat per WiFi, Time Capsule.

Algunes marques d’emmagatzematge connectat a la xarxa (NAS) també són compatibles amb la màquina del temps o podeu anar amb un disc dur extern que utilitza una connexió USB.

Facilitat d’ús

La màquina de temps es preinstal·la en macOS i, tal com parlarem a la secció de còpia de seguretat de fitxers, a continuació, s’automatitza principalment. L’únic que realment heu de fer per començar a fer còpies de seguretat del disc dur és escollir una ubicació de còpia de seguretat.

Time Machine fa una còpia de seguretat de manera predeterminada de tots els fitxers, inclosos els fitxers del sistema. Per això, hi ha molt poca manutenció a menys que vulgueu limitar els objectes protegits.

Si teniu un disc local sense gaire espai, és possible que necessiteu fer-ho, en aquest cas, tindreu la vostra tasca retallada perquè heu d’excloure tots els objectes que no voleu fer una còpia de seguretat. Seria millor que Time Machine us donés l’opció d’excloure objectes per tipus de fitxer.

Les eines en sí són força planes, però realment no necessiten cap complexitat tenint en compte el poc que pot fer.  

Còpia de seguretat de fitxers & Restauració

Feu clic a Time Machine per començar a configurar el pla de còpia de seguretat. El primer que us demanarà fer és seleccionar una destinació de còpia de seguretat.

L’aplicació de la màquina del temps es llançarà.

Assegureu-vos que ja teniu una unitat local (formatada per a Mac) connectada a l’ordinador o, si voleu fer-vos el luxe, us heu connectat a una càpsula d’hora d’Apple. Time Capsule és la marca d’emmagatzematge local d’Apple. Disponen de mides 2TB i 3TB i es connecten mitjançant WiFi. També funcionen amb dispositius iOS, Apple TV i Windows PC.

La màquina del temps no us ofereix l’opció d’estalviar-vos al núvol. Aquest és un gran desavantatge si es compara amb serveis com CloudBerry Backup, que us permet seleccionar entre una cinquantena d’integracions d’emmagatzematge en núvol diferents, incloses Dropbox, Google Drive, Amazon S3 i Backblaze B2..

Un cop hàgiu seleccionat una ubicació de còpia de seguretat, Time Machine començarà a fer una còpia de seguretat de les vostres dades.

Aquesta primera còpia de seguretat trigarà bastant de temps, encara que serà més ràpida que fer una còpia de seguretat al núvol. Un cop finalitzat, la màquina de temps s’executarà en segon pla i realitzarà còpies de seguretat automàtiques.

Time Machine conserva còpies de seguretat horàries durant les 24 hores anteriors, còpies de seguretat diàries dels 30 dies anteriors i còpies de seguretat setmanals de tots els mesos anteriors. Les còpies de seguretat són incrementals, de manera que només es fan una còpia de seguretat dels fitxers només si es canvien.

Si la unitat s’omple, Time Machine eliminarà automàticament les còpies de seguretat més antigues. Per aquest motiu, heu de considerar anar amb un disc extern molt més gran que el vostre disc dur.

També podeu fer còpies de seguretat de forma manual en qualsevol moment i tancar les còpies de seguretat automàtiques.

En restaurar fitxers, podeu seleccionar la versió més recent o la passada, si està disponible. La màquina de temps també pot incloure instantànies emmagatzemades al disc dur del dispositiu. Podeu utilitzar-les per restaurar-les si no teniu accés immediat al vostre disc dur.

Abans de restaurar un fitxer, podeu colpejar la barra espaiadora per previsualitzar-lo i assegurar-vos què és el que voleu.

De manera alternativa, podeu restaurar tot el que hàgiu fet una còpia de seguretat alhora de la recuperació de macOS.

També podeu copiar fitxers a un altre Mac mitjançant l’assistent de migració.

Seguretat

No hi ha molt a dir sobre la seguretat de la màquina del temps, ja que serà tan segura com mantenint la unitat local. Dit això, podem dir que, per regla general, les unitats locals no són el millor mitjà per obtenir les vostres dades.

Són fàcils de robar i de malmetre. Mentrestant, els serveis d’emmagatzematge al núvol com Backblaze, alberguen les vostres dades en centres de dades segurs dissenyats per prevenir robatoris tant físics com virtuals.

A més, els servidors núvols ofereixen generalment infraestructura RAID, és a dir, els fitxers s’emmagatzemen en diversos servidors per redundància. D’aquesta manera, si es bloqueja un disc, no perdreu les dades. L’única forma d’obtenir aquest nivell de protecció per a Time Machine és comprar un dispositiu d’emmagatzematge RAID.

L’única característica de seguretat que teniu amb Time Machine és un commutador de xifratge que podeu activar o desactivar. En fer-ho, xifrarà els fitxers abans d’enviar-los a la unitat local.

Assistència

Apple manté un portal de suport només per a Time Machine. Hi trobareu guies per començar i resoldre problemes. No hi ha manera de cercar articles, però realment no cal que hi hagi: molts no poden navegar. El que està disponible està almenys ben escrit.

Si no trobeu les respostes a les vostres preguntes, podeu contactar amb l’assistència d’Apple, que és realment bona. Els canals d’ajuda inclouen telèfon i xat en directe. L’únic problema real és que heu de passar per un assistent de ramificació per arribar realment a aquest canal i no hi ha cap camí clar per a la màquina del temps..

Un cop arribeu a la pàgina que us permet triar assistència en directe, els temps d’espera no són gaire llargs. Dissenyem les proves un dissabte a la tarda i les esperes del xat en directe eren de cinc minuts. Les esperes d’atenció telefònica eren dues.

Apple també té un fòrum d’usuaris i, per descomptat, sempre podeu visitar el lloc de culte local d’Apple.  

El Veredicte

Si teniu zero interès a fer una còpia de seguretat del núvol i teniu ganes de xafardar en una càpsula de temps d’Apple, hi ha relativament poques raons per no utilitzar la màquina del temps. És gratuït i relativament fàcil d’utilitzar.

Les còpies de seguretat es realitzen de manera automàtica i incremental cada hora de manera predeterminada, i la majoria d’ordinadors Apple empaquen una potència suficient que el procés no hauria de dificultar la reproducció de YouTube.

Si heu adoptat el valor de la còpia de seguretat en línia, però, potser voldreu considerar una eina més rica en funcions com CloudBerry Backup, que admet còpies de seguretat locals i núvols.

Si voleu utilitzar la màquina del temps i la còpia de seguretat al núvol, us recomanem que feu una ullada a Backblaze. Només costa 5 dòlars al mes, us proporciona un espai de còpia de seguretat il·limitat i feu una còpia de seguretat per tipus de fitxer. La seva senzillesa fa que es combina amb la màquina del temps.

Tot el que hem de dir sobre el tema d’Apple Time Machine. No som fans immensos, però es fa la feina. Donem la benvinguda a les seves pròpies reflexions sobre el tema als comentaris que es mostren a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me