Revisió de Jottacloud – Actualització del 2020

Ressenya de Jottacloud

Jottacloud, un proveïdor de còpia de seguretat molt assequible, amb grans velocitats de càrrega, queda fora dels grans noms del mercat gràcies a la falta de còpia a nivell de blocs i seguretat dubtosa. Llegiu-ne tot sobre a la revisió completa de Jottacloud.


Millors ressenyes de còpia de seguretat en línia

Jottacloud és un servei de còpia de seguretat barrejat amb les funcions i el disseny d’un servei d’emmagatzematge en núvol. Procedeix de Noruega que respecta la intimitat.

És relativament barat i fàcil d’utilitzar. A més, té funcions de sincronització i de compartició, una aplicació de fotos que gestiona les teves fotos, una eina de línia de comandes i molt més. També farà una còpia de seguretat de tots els tipus de fitxer. Tampoc hauràs de preocupar-te de quedar-te sense espai de còpia de seguretat, perquè és il·limitat.

Dit això, el servei té inconvenients, incloent còpia de fitxers a nivell de bloc i xifratge privat. Són grans faltes tenint en compte la majoria dels millors serveis de còpia de seguretat en línia.

Pot ser que Jottacloud no sigui la millor opció per a tothom, però és fàcil provar-ho gràcies als seus plans gratuïts. Si voleu obtenir més informació sobre això, enganxeu-nos a nosaltres en aprofundir en aquesta crítica de Jottacloud.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per Jottacloud

Característiques

Jottacloud us permet fer còpies de seguretat dels ordinadors personals i de negocis al núvol. També pot fer còpies de seguretat dels dispositius d’emmagatzematge adjunts a la xarxa i de les unitats externes. Un cop hàgiu completat la còpia de seguretat, podeu estar segur que no perdreu els vostres fitxers a causa dels bloqueigs del disc dur o d’altres falles de programari..

A diferència dels serveis típics de còpia de seguretat, Jottacloud proporciona funcions de sincronització i intercanvi de fitxers. Sincronitza el dispositiu, de manera que les fotos, documents, vídeos i altres fitxers es reflecteixen en diversos dispositius, el que significa que no hauràs de transferir-les manualment. Els canvis d’aquests fitxers també es reflecteixen.

Jottacloud també proporciona un arxiu en línia, de manera que podeu traslladar fitxers si necessiteu espai lliure al vostre ordinador.

L’intercanvi de fitxers us permet compartir els vostres fitxers amb còpia de seguretat amb companys d’equip i amics, de manera que no haureu d’utilitzar paquets USB, unitats externes ni altres dispositius per enviar-los. Jottacloud us permet crear un enllaç per compartir, mentre que l’aplicació Jottacloud Fotos us permet publicar directament a Facebook o Twitter.

Aquestes funcions són habituals als millors serveis d’emmagatzematge en núvol, però pocs serveis de còpia de seguretat en tenen. IDrive i SpiderOak ONE destaquen entre els que es troben entre els nostres millors serveis de còpia de seguretat en línia. Podeu llegir més informació sobre les nostres revisions IDrive i SpiderOak ONE. Si no teniu clar la diferència entre còpia de seguretat i emmagatzematge, llegiu les nostres explicacions.

fotos jotta

Els entusiastes dels mitjans de comunicació estaran encantats de sentir que Jottacloud et permet penjar i gestionar fotografies i vídeos en una aplicació personalitzada per a aquest propòsit. A més, Jottacloud Fotos no comprimeix ni fotografies ni vídeos. És compatible amb molts formats, inclòs RAW. També podeu transmetre vídeos penjats al navegador o al dispositiu.

Jottacloud Fotos també us permet crear àlbums i compartir contingut, que no és habitual per a solucions de còpia de seguretat. L’excepció més notable és BigMIND Home, que es presenta dotada de funcions, incloses la detecció de rostres i textos de tecnologia per a fotos. Podeu obtenir més informació sobre BigMIND Home a la nostra revisió de BigMIND Home.

Jottacloud us permet previsualitzar els fitxers de documents amb Office Online. També podeu utilitzar Office Online per crear documents.

Si sou un usuari elèctric, us complau saber que Jottacloud té un client de línia d’ordres que podeu utilitzar per a les carpetes de seguretat.

Jottacloud està disponible per a Windows, macOS i Linux, i pot funcionar en escriptoris, servidors, dispositius NAS i fins i tot Raspberry Pi.

Altres funcions que són habituals entre els serveis de còpia de seguretat en núvol inclouen còpia de seguretat d’imatges, programació i versió de fitxers. La versió de fitxers us permet restaurar les versions anteriors dels fitxers si feu canvis no desitjats o bé preses del ransomware. Si voleu tenir més protecció contra ella, consulteu la nostra guia de protecció contra ransomware.

La implementació de Jottacloud només guarda les cinc darreres versions, per la qual cosa, si en necessiteu més, llegiu la nostra còpia de seguretat en línia més adequada per a l’obertura de la versió.

Jottacloud pot executar una còpia de seguretat contínua, cosa que significa que es realitzarà una còpia de seguretat cada vegada que editeu un fitxer amb còpia de seguretat o afegiu un fitxer nou a una carpeta etiquetada per a còpia de seguretat..

Les funcions que falten inclouen una còpia de seguretat incremental i la possibilitat de fer una còpia de seguretat a un dispositiu local, cosa que significa que no podeu gaudir de les còpies de seguretat híbrides. Falta el xifrat privat, però parlarem a la secció “seguretat”. Si us interessen les funcions de còpia de seguretat, consulteu la nostra biblioteca de còpia de seguretat en línia per obtenir més informació.

Vista general de les característiques de Jottacloud

Logotip de Jottacloudwww.jottacloud.com

Comença des de 660 dòlars mensuals per a plans GBAll il·limitats

Còpia de seguretat

Programador de còpia de seguretat

Còpia de seguretat contínua

Còpia de seguretat incremental

Còpia de seguretat basada en imatges

Còpia de seguretat de la unitat externa

Còpia de seguretat de NAS

Còpia de seguretat del servidor

Còpia de seguretat híbrida

Còpia de seguretat del dispositiu mòbil

Còpia de seguretat il·limitada

Dispositius il·limitats

Speed ​​Throttling

Còpia de fitxers a nivell de bloc

Còpia de seguretat multithreaded

Restaurar

Servei de recuperació de missatgeria

Accés al navegador

Accés a l’aplicació per a mòbils

Versió

S’ha suprimit la retenció de fitxers

Seguretat

Xifrat privat

Xifratge At-Rest

Xifrat en trànsit

Protocol de xifrat
AES 256-bit

Autenticació de dos factors

Centres de dades endurits

Configuració del servidor intermediari

Compleix amb HIPPA

Assistència

Assistència 24/7

Suport de xat en directe

Assistència telefònica

Assistència per correu electrònic

Fòrum d’usuaris

Base de coneixements

Diversos

Intercanvi d’arxius

Sincronització del dispositiu

Prova gratuïta

Preu

Jottacloud té sis plans repartits entre els usuaris de la llar i els negocis. Dues són gratuïtes.

És bo que Jottacloud tingui dos plans gratuïts. Altres serveis de còpia de seguretat, com ara Backblaze i CrashPlan per a petites empreses, no ofereixen còpies de seguretat gratuïtes. Tot i així, els 5 GB són més ràpids quan es tracta de fer una còpia de seguretat d’un equip, però és suficient per provar el servei.

A més d’això, el pla personal costa gairebé el doble que el de Carbonite i el de Backblaze, tots dos que també ofereixen una còpia de seguretat il·limitada. Tot i això, ni Carbonite ni Backblaze ofereixen funcions de sincronització i intercanvi de fitxers del dispositiu. El pla personal de Jottacloud és de 7,92 dòlars al mes, però el preu baixa fins a 6,59 dòlars al mes si pagueu durant tot l’any, que és de 79,19 dòlars..

Per obtenir més informació sobre els serveis que ofereixen un espai de còpia de seguretat il·limitat, consulteu el nostre millor servei de còpia de seguretat en línia il·limitada.

El pla de Família és de 11,36 dòlars al mes i proporciona 5 TB d’espai de còpia de seguretat per a cinc usuaris. Si pagueu per un any per avançat, el preu és de 9,46 dòlars mensuals o 113,61 dòlars anuals.

Jottacloud també té dos plans premium per a empreses. Business Small pot allotjar dos usuaris que comparteixen 1 TB d’espai de còpia de seguretat. Són 7,92 dòlars o 95 USD per any. Si pagueu durant l’any anterior, no us proporcionarà cap descompte.

El mateix passa per a les empreses grans, que proporciona la mateixa quantitat d’espai, però us permet tenir usuaris il·limitats. Té 11,36 dòlars al mes o 136,34 dòlars a l’any.

Els dos plans són una bona relació. Les coincidències més properes són els plans de negoci d’Acronis True Image i IDrive, però són més cars. El pla Premium 1TB d’Acronis True Image és de 8,33 dòlars mensuals per a un sol equip, mentre que el pla d’Idrive 1,25 TB és de 31,22 dòlars al mes.

Si us heu quedat sense espai amb Jottacloud, podeu obtenir 1 TB per 6,72 dòlars addicionals al mes. Els plans de negoci inclouen eines d’administració, com ara la consola d’administració i la generació d’informes. L’inici de sessió únic també està disponible. Els preus dels negocis no inclouen l’IVA.

Facilitat d’ús

És fàcil registrar-se a Jottacloud. Un cop ho feu, obteniu una subscripció gratuïta que podreu actualitzar més endavant. Per configurar la còpia de seguretat, heu de descarregar i instal·lar el client d’escriptori.

Funciona en Windows i macOS. Si esteu a Team Penguin, consulteu la nostra millor còpia de seguretat en línia de Linux.

Jotta-default-backup-carpetes

La instal·lació només triga una estona. Un cop finalitzat, haureu d’iniciar la sessió al vostre compte. La següent finestra mostra les carpetes predeterminades seleccionades per Jottacloud com a còpia de seguretat. A Windows, es tracta d’escriptori, “els meus documents” i “les meves imatges”. Si no els necessiteu, podeu desmarcar-los i incloure-ne d’altres quan entreu a l’aplicació.

Després de mostrar-vos les carpetes predeterminades, Jottacloud us ofereix l’opció d’activar la sincronització i de canviar la ubicació predeterminada de la carpeta de sincronització..

Aplicació jotta-desktop

El disseny del client d’escriptori no està entre els més bonics que hem provat, però tampoc no està entre els més lletjos. Ens agrada el senzill i clar que és. Els botons de la part superior permeten iniciar els processos de còpia de seguretat o restaurar, veure les transferències o accedir a la configuració. També hi ha una barra de cerca, però no ens ha funcionat.

Dit això, és maldestre perquè heu de triar els fitxers que voleu fer una còpia de seguretat manualment o arrossegar-los i deixar-los caure al panell central..

Altres solucions inclouen l’opció de seleccionar els tipus de fitxers més comuns o una jerarquia d’arbre que us permet trobar ràpidament els fitxers que necessiteu. Jottacloud requereix que aneu pel sistema de fitxers i seleccioneu les carpetes per fer còpies de seguretat. Només podeu triar carpetes i no fitxers individuals.

jotta-backed-files-web-files

El client web ha actualitzat recentment la seva interfície i es mostra. És ràpid i fàcil d’utilitzar. Feu servir el menú de l’esquerra per navegar entre les vostres còpies de seguretat, fotos, paperera, suport de xat, configuració i la pàgina d’emmagatzematge d’actualitzacions. A més d’això, el menú a la cantonada superior dreta us permet veure quanta espai us queda, instal·lar l’aplicació i tancar la sessió.

Jotta-web-sync-page

Hi ha visualitzacions separades per als vostres fitxers sincronitzats, amb una còpia de seguretat, compartida i arxivada. Podeu penjar fitxers al vostre espai de sincronització de Jottacloud, però no podeu penjar-lo a l’espai de còpia de seguretat. Per penjar, heu de seleccionar fitxers amb el menú “+” o arrossegar-los i deixar-los anar. La càrrega a l’arxiu funciona de la mateixa manera, sent que la diferència no es sincronitzarà amb altres dispositius.

Aplicació Jotta-Mobile

L’aplicació mòbil està disponible per a Android i iOS. És atractiu i fàcil d’utilitzar. Us permet fer una còpia de seguretat de fotos i vídeos automàticament, però no pot fer còpia de seguretat de les dades mòbils. Si ho necessiteu, podeu utilitzar IDrive o BigMIND Home. Per a més opcions, llegiu el nostre article en línia més senzill per a mòbils.

Tot i així, l’aplicació mòbil de Jottacloud et permet sincronitzar fitxers amb els altres dispositius, espai lliure carregant fotos i suprimint-les del telèfon i baixant fitxers del núvol per a un ús fora de línia.

No hem tingut problemes, però alguns usuaris han denunciat errors a Google Play Store. L’app té una classificació de 3,7 estrelles i més de 10.000 descàrregues.

jotta-backed-files-web-files

Còpia de seguretat de fitxers & Restauració

Heu d’obrir l’aplicació d’escriptori i feu clic a la pestanya “còpia de seguretat” per crear un pla de còpia de seguretat. A continuació, podeu arrossegar i deixar anar les carpetes sobre la finestra de l’aplicació o fer clic a “Afegeix carpeta” per seleccionar-les mitjançant l’explorador de fitxers. Un cop fet això, començarà la còpia de seguretat i podreu afegir les carpetes segons sigui necessari.

carpetes add-jotta

El procés és fàcil, però limitat. Només es poden fer carpetes de còpia de seguretat, no fitxers individuals o unitat sencera. La majoria dels serveis de còpia de seguretat que revisem poden fer còpies de seguretat a nivell de fitxer. Jottacloud diu que “es pot emmagatzemar qualsevol tipus de fitxer”, i, certament, no hem tingut cap problema per penjar cap tipus de fitxer o executables habituals..

Podeu excloure fitxers i carpetes de la vostra còpia de seguretat, però no podeu excloure els tipus de fitxers com podeu amb moltes altres eines de còpia de seguretat.

jotta-backup-calendari

Jottacloud et permet realitzar una còpia de seguretat automàtica, que és contínua, o programar-la. Podeu executar còpies de seguretat cada dia a una hora determinada, tots els dies laborables o els caps de setmana. A més, podeu especificar quant de temps ha d’executar la còpia de seguretat. Si voleu, també podeu crear una programació personalitzada.

La programació de Jottacloud no és tan personalitzable com algunes eines millors. Per exemple, Acronis True Image té més opcions, incloses les còpies de seguretat mensuals i la còpia de seguretat de l’esdeveniment. També us pot enviar notificacions sobre l’estat de la vostra còpia de seguretat. Obteniu més informació al nostre comentari sobre Acronis True Image.

Una mancança més gran de Jottacloud és que no realitza còpies de seguretat incrementals a nivell de bloc. La còpia de seguretat incremental només transfereix les porcions canviades d’un fitxer en lloc de transferir-ne tot. Això estalvia temps i amplada de banda. La majoria de serveis de còpia de seguretat, inclosos IDrive, BigMIND Home i Carbonite, poden realitzar còpies de seguretat incrementals.

jotta-restaurar-començar

El procés de restauració només us permet restaurar les carpetes de la vostra còpia de seguretat. Per restaurar les vostres dades, heu de fer clic al botó “restaurar”. A continuació, escolliu el fitxer o la carpeta que voleu restaurar i feu clic a “Iniciar la descàrrega”. Heu d’especificar a quina carpeta voleu restaurar, però no hi ha cap opció de restaurar a la ubicació original tal com s’obté amb molts serveis de còpia de seguretat.

jotta-restaurar-a punt

També podeu utilitzar el procés de restauració per recuperar dades de la paperera, fotografies o arxiu, el que sigui convenient.

Els processos de còpia de seguretat i restauració són senzills si teniu un pla de còpia de seguretat senzill amb un nombre reduït de fitxers i carpetes. Les coses es compliquen quan afegiu molts fitxers i carpetes a la llista. A més, no podeu crear diversos plans de còpia de seguretat ni complexos.

Velocitat

Jottacloud manté els seus centres de dades a Noruega, de manera que com més a prop estiguis d’aquest país, millor seran les seves velocitats de connexió. Les vostres velocitats també depenen del vostre proveïdor de serveis d’internet.

Per provar el servei, es va utilitzar una connexió Ethernet a Belgrad, Sèrbia, que tenia una velocitat de càrrega de 10 megabits per segon i una velocitat de descàrrega de 31 Mbps. En teoria, aquestes velocitats ens haurien d’ajudar a carregar la nostra carpeta de prova d’1 GB en uns 14 minuts i a descarregar-la en poc més de quatre minuts sense sobrecàrrega..

Primer intent:
Segon intent: Mitjà:
Temps de càrrega00:22:4400:22:3800:22:41
Temps de descàrrega00:06:3500:06:3500:06:26

Jottacloud no estava a prop del temps teòric, però no deixava de ser ràpid en comparació amb altres serveis. La velocitat mitjana de pujada va ser de 22 minuts i 41 segons. La velocitat de descàrrega era més baixa del que hauria de ser, però. Es va requerir sis minuts i 26 segons per descarregar la nostra carpeta comprimida d’1 GB.

amplada de banda-jota-acceleració

Si els processos de còpia de seguretat i restauració interfereixen amb el vostre treball, podeu accelerar les velocitats de càrrega i descàrrega des del menú de configuració.

Seguretat

El protocol TLS / SSL protegeix els vostres fitxers en trànsit des de l’ordinador a un servidor. Un cop hi són, Jottacloud utilitza el xifrat AES de 256 bits per rastrejar els fitxers en repòs.

Dit això, Jottacloud crea i gestiona la vostra clau de xifratge i no admet les claus generades per l’usuari. Aquest mètode és ràpid i convenient, però les vostres dades corren un risc si es trenquen els servidors o si un empleat despistat decideix fer una ullada a les vostres dades.

Jottacloud no admet el xifratge privat perquè entra en conflicte amb la seva capacitat de previsualitzar, compartir i sincronitzar fitxers. Tot i així, les persones preocupades per la privadesa poden tenir problemes. En la següent secció parlarem més sobre privadesa.

Si el xifratge privat és imprescindible per a vosaltres, potser voldreu considerar IDrive, Carbonite, SpiderOak ONE i altres de les nostres ressenyes de còpia de seguretat en línia..

Jottacloud ofereix una autenticació de dos factors. Si l’activeu, heu d’introduir un codi de seguretat a més de les vostres credencials habituals quan inicieu la sessió des d’un equip no conegut. Això ajuda a evitar que qualsevol persona que us hagi robat les credencials accedeixi al vostre compte.

Privacitat

A causa de la falta de xifratge privat, és important que la política de privadesa sigui forta. El fet que Jottacloud tingui la seu a Noruega, un país amb algunes de les millors lleis de privacitat del món, va a favor. Les lleis que no permeten espiar els ISP i no estan bé amb els programes de vigilància dels Estats Units, com ara el PRISM.

Jottacloud promet no controlar la informació que emmagatzemi en la seva garantia de privadesa. També diu:

 • No lliurarà les dades dels usuaris a les autoritats tret que es presenti un mandat emès pel tribunal judicial noruec.
 • No intercanviarà, emmagatzemarà ni processarà les dades dels usuaris mitjançant un servei de tercers, com ara Amazon.
 • Els seus empleats no obriran, no accediran ni llegiran els vostres fitxers sense el vostre consentiment per escrit.
 • Els seus empleats han de signar acords de no divulgació.

Tot i així, la política de privadesa diu que es transferiran algunes dades. Segons diu: “Quan pengeu fitxers a Jottacloud, també envieu informació del sistema de fitxers, inclosos els noms de fitxers i directoris. Els fitxers es xifren amb Secure Socket Layer (SSL) durant la transferència. “

Tots els serveis de còpia de seguretat utilitzen aquesta informació per donar suport al procés de còpia de seguretat, i la política de privadesa estableix que. També diu que Jottacloud no vendrà ni vendrà la vostra adreça de correu electrònic ni divulgarà les seves dades personals a tercers. A més, Jottacloud s’adhereix al Reglament general de protecció de dades de la UE. Podeu obtenir més informació sobre la llei de privadesa de la UE a la nostra guia GDPR.

La política de privadesa de Jottacloud no té clàusules sospitoses i la companyia compleix les lleis de privadesa de Noruega i el GDPR. Dit això, només el xifrat privat garanteix la privadesa dels vostres fitxers fora de l’ombra d’un dubte.

Assistència

Quan teniu cap problema, podeu navegar pel centre d’ajuda o contactar amb assistència a través de xat o telèfon.

Centre d'ajuda jotta

El centre d’ajuda es divideix en categories per ajudar-vos a trobar la resposta al vostre problema. Si resulta difícil, podeu utilitzar la barra de cerca per cercar-la. Alguns dels articles són prims, però la majoria té informació i captures de pantalla suficients per ajudar-vos. També ho tenen clar.

Si el centre d’ajuda no té resposta, podeu contactar amb l’equip d’assistència tècnica. Tanmateix, només podeu fer-ho els dies laborables, de 9 a 17 h. per atenció telefònica i de 9 a 20 h. per xerrar. Totes les hores són UTC + 2. Vam fer diverses preguntes via xat i l’equip va respondre ràpidament. Les respostes també van ser útils.

jotta-support-xat-finestra

El Veredicte

Jottacloud no marca totes les caselles de seguretat de núvol. Manca de còpia de seguretat incremental, opcions de planificació avançades i la possibilitat de crear plans de còpia de seguretat múltiples i complexos. A més, només us permet seleccionar carpetes per fer còpies de seguretat. Com que disposa de funcions del manual d’emmagatzematge al núvol, no té xifratge privat.

Dit això, l’avantatge és que podeu utilitzar aquestes funcions per sincronitzar i compartir els vostres fitxers. Jottacloud també et permet reproduir vídeos i previsualitzar fotos mitjançant l’aplicació Jottacloud Photos. També podeu obrir, crear i editar documents d’Office, gràcies a Office Online. Els usuaris avançats gaudiran de l’eina de línia d’ordres.

El servei és relativament barat i ofereix una còpia de seguretat il·limitada. La càrrega de fitxers és ràpid. Això no es pot dir de la velocitat de descàrrega, que és horrible.

Al final, Jottacloud és una bossa mixta. Si s’ajusta a les vostres necessitats, es descobreix si obtindreu més coses de les seves característiques semblants a l’emmagatzematge que no podreu perdre en no tenir funcions de còpia de seguretat en núvol bàsica.

Què en penses de Jottacloud? Expliqueu-ho als comentaris que hi ha a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map