Revisió de còpia de seguretat en línia de Memopal: actualització de 2020

Revisió de còpia de seguretat en línia de Memopal

Tot i que les intencions que hi ha al darrere són òbviament bones, Memopal Online Backup pateix d’una interfície antipàtica i té totes les funcions equivocades en tots els llocs equivocats..


Millors ressenyes de còpia de seguretat en línia

Amb seu a Itàlia, Memopal Online Backup ofereix serveis tant per a consumidors domèstics com per a empreses. Tot i que ens centrem en la seva subscripció personal de 500 GB en aquesta revisió Memopal, la majoria de les nostres troballes s’apliquen també als seus plans de negoci. Malauradament, aquestes són les males notícies per a tothom.

Tot i que té un suport decent a les plataformes i no té un preu molt més que eines de còpia de seguretat en línia basades en valor com Carbonite, Backblaze i IDrive, la frustrant manca de flexibilitat de Memopal la fa sentir car. La creació de plans de còpia de seguretat es veu afectada per un client que se sent massa empaquetat, tot i que li falten funcions clau com l’exclusió de fitxers i la restauració de fitxers a la ubicació original.

La seguretat és una altra preocupació. Els fitxers es xifren, però no s’ofereix el xifrat privat, com si ho és amb millors solucions de còpia de seguretat en línia. Per dir-ho, Memopal no és gaire ràpid.

Cap de les seves mancances es veu disminuïda gràcies a la sincronització de fitxers i a les funcions de compartició de Memopal. Tot i que podeu provar el servei si voleu amb un compte gratuït de 3 GB, potser us recomanem començar amb alguns dels suggeriments esmentats al nostre millor servei de respostes en línia. Si busqueu una solució de treball, també tenim una guia per obtenir la millor còpia de seguretat en línia per a negocis.

Si busqueu una còpia de seguretat amb funcions d’emmagatzematge al núvol com Memopal, la nostra eina de comparació també us pot ajudar. Consulteu la nostra crítica SpiderOak ONE per a un dels nostres preferits.

Alternatives per a una còpia de seguretat de Memopal en línia

Fortaleses & Debilitats

Característiques

Memopal és una solució de còpia de seguretat en línia amb algunes funcions d’emmagatzematge al núvol. Avui és inusual, ja que la majoria dels serveis solen quedar-se en un o altre. Tenim un article sobre les diferències entre còpia de seguretat i emmagatzematge si no esteu segurs de què es tracta.

Les funcions d’emmagatzematge al núvol que obteniu amb Memopal inclouen la sincronització de fitxers i l’intercanvi de fitxers. Tanmateix, com a solució d’emmagatzematge en núvol, no es pot apropar a la menció com una de les millors opcions d’emmagatzematge al núvol.

Aleshores, de nou, no resulta molt millor com a eina de còpia de seguretat en línia, que té com a objectiu la recuperació de desastres en cas de patir un accident del disc dur o un ordinador perdut. La nostra millor còpia de seguretat en línia per a l’obertura de casa per a solucions més útils.  

Memopal compta amb un bon suport de plataforma, capaç de fer còpies de seguretat dels equips Windows, MacOS i Linux. Tampoc hi ha cap límit en quants equips podeu fer una còpia de seguretat amb una sola subscripció. Tanmateix, amb només 500 GB per treballar, pot ser que necessiteu comprar llicències addicionals de totes maneres.

Memopal HD Backup

Memopal també es pot utilitzar per fer còpies de seguretat de discs durs externs i hi ha un client per fer còpies de seguretat de Windows Server. En qualsevol dels dos casos, però, no la classifiquem com a la millor còpia de seguretat de les unitats externes o les millors solucions de còpia de seguretat del servidor Windows disponibles.  

La còpia de seguretat del telèfon intel·ligent no és cap funció, però hi ha aplicacions per a Android i iOS que podeu utilitzar per accedir als vostres fitxers.

El nostre principal problema amb Memopal, a banda de l’espai de còpia de seguretat limitat, és que no és tan flexible malgrat el seu suport de plataforma decent..

Anirem a tocar algunes de les seves debilitats amb més detall durant tota la revisió, però algunes de les clares són que només podeu fer una còpia de seguretat per carpeta, però no per fitxer, no podeu excloure els tipus de fitxers específics de la còpia de seguretat. restaurar els fitxers a la ubicació original i no hi ha opció per a encriptació privada o autenticació de dos factors.

Memopal tampoc és capaç de fer còpies de seguretat de les imatges de disc. Consulteu el nostre millor article de còpia de seguretat basat en imatges per trobar algunes solucions.

Com a mínim, obteniu una versió il·limitada amb Memopal, que us permet tornar als estats d’arxiu anteriors en cas d’un canvi accidental o una corrupció de fitxers. Els fitxers suprimits del vostre ordinador tampoc no se suprimeixen del núvol a menys que els suprimiu per separat.

Preu

Memopal té un pla gratuït que podeu utilitzar per provar-ho. Amb només 3 GB, això serà molt bo, ja que la majoria de la gent té moltes més dades al disc dur que a còpia de seguretat.

Després d’això, podeu pujar a Memopal Pro, que us proporciona 500 GB d’espai de còpia de seguretat per treballar. Tot i això, tenim alguns problemes amb aquesta oferta.

Per una banda, 500 GB no són gaire espais de còpia de seguretat per treballar. Si bé els que tenen unitats SSD petites poden estar bé, els usuaris amb discs durs més grans i discs externs a còpia de seguretat poden veure obligats a deixar alguns fitxers fora de les seves còpies de seguretat..

L’altre problema que tenim és que al voltant d’uns 97 dòlars anuals (79 euros), tampoc és un bon negoci. Això suposa un toc superior a vuit dòlars al mes.  

Pots fer-ho millor per a la còpia de seguretat de casa. El backblaze, per exemple, us ofereix un espai de còpia de seguretat il·limitat per al vostre ordinador i unitats externes i té un cost de només 5 dòlars al mes. Llegiu la nostra revisió completa de Backblaze si també us sembla molt.

Per descomptat, Backblaze no té suport Linux i Memopal sí. Per tant, us indiquem la nostra millor còpia de seguretat en línia per a la guia de Linux, en canvi, si és que ho necessiteu. La qüestió és que hi ha un acord millor.

Facilitat d’ús

La inscripció i la instal·lació de la Memopal només triguen uns minuts. Si primer us registreu per a un compte gratuït, podeu registrar-vos a través del client d’escriptori després d’instal·lar-lo.

Hem trobat la pròpia interfície d’escriptori per utilitzar-la efectivament. Això és especialment cert quan reviseu les carpetes incloses al vostre pla de còpia de seguretat. Podeu veure el que parlem de les captures de pantalla al segment de revisió següent.  

Un problema més important és que quan es crea un pla de còpia de seguretat personalitzada, només podeu seleccionar una carpeta alhora per afegir-hi. Això fa que creeu plans complets per protegir el vostre disc dur un procés molt més llarg i molt més propici als errors que el que ha de ser.

Altres serveis, com IDrive i Carbonite, són molt més fàcils d’utilitzar gràcies a grans interfícies que us permeten gestionar diverses addicions de carpetes i fitxers alhora. Tot i que simplement podríeu afegir moltes carpetes de primer nivell al vostre pla de còpia de seguretat, el fet que Memopal us limités a només 500 GB de còpia de seguretat pot fer que sigui una tasca complicada de gestionar.

També podeu accedir als vostres fitxers mitjançant una interfície gràfica web, que, tot i que no és tan agradable com alguns que hem vist, està molt millor dissenyat que el client d’escriptori Memopal.  

Els enllaços de navegació a la part esquerra us permeten saltar entre les carpetes de còpia de seguretat i de sincronització. També podeu accedir ràpidament als fitxers penjats recentment, als fitxers favorits i als fitxers compartits.

L’experiència del telèfon intel·ligent Memopal, tant per a aplicacions d’Android com per a iOS, també està ben feta, amb funcions similars a la interfície gràfica web.

Còpia de seguretat & Restaurar

El client d’escriptori Memopal etiqueta automàticament la vostra “carpeta els meus documents” com a còpia de seguretat (si sou usuaris de Windows). Tanmateix, podeu personalitzar la còpia de seguretat.

Si voleu canviar el pla de còpia de seguretat, feu clic a on es diu “personalitzat”.

A continuació, feu clic a “Afegeix”.

Podreu navegar pel vostre sistema de fitxers i seleccionar carpetes per a còpies de seguretat. Tingueu en compte que els fitxers no es poden seleccionar ni excloure per fer còpies de seguretat; només podeu afegir carpetes, cosa poc habitual i limitant.

La còpia de seguretat s’executa de manera predeterminada. Si no voleu fer una còpia de seguretat contínua, podeu crear un pla de còpia de seguretat diària o fins i tot setmanal fent clic al botó “avançat” i després fent servir el menú desplegable “Configuració de programació”..

Les opcions de programació de còpies de seguretat de Memopal no són tan àmplies com la majoria de les nostres solucions de còpia de seguretat preferides. Tanmateix, una còpia de seguretat contínua proporciona la millor protecció per al vostre equip, de manera que en general és millor no tocar-la.

Més impactant que les seves deficiències de planificació és que no podeu excloure alguns tipus de fitxers per fer còpies de seguretat. Per exemple, amb Backblaze, podeu introduir extensions per als tipus de fitxer que no vulgueu incloure a la vostra còpia de seguretat.

Tanmateix, podeu ajustar la mida màxima del fitxer que ha penjat Memopal. De fet, per defecte només s’estableix en 500 MB per algun motiu, així que probablement ho voldreu (10 GB és el límit superior).   

També podeu modificar la velocitat de còpia de seguretat. Per defecte, el client ajustarà la velocitat de còpia de seguretat en funció dels recursos informàtics disponibles.

Un cop tingueu tota la configuració com vulgueu, feu clic a “aplicar” per donar-vos la primera còpia de seguretat.

El client el mantindrà actualitzat sobre els seus avenços. També us mostra la rapidesa en què s’executa la còpia de seguretat i el temps que us queda abans que s’acabi. Cobrim la velocitat de còpia de seguretat de la següent part d’aquesta revisió.

Una vegada que els vostres fitxers es facin una còpia de seguretat del núvol, podeu accedir-hi a través del client fent clic on diu “accés”. Això obrirà la GUI web.

Podeu previsualitzar determinats tipus de fitxers a la GUI web (encara que només sigui perquè Memopal no utilitza xifratge privat) i descarregar fitxers individuals. També podeu penjar fitxers, si voleu.

Si voleu recuperar una recuperació completa, feu clic a “restauració” al client d’escriptori en lloc de “accés”. Això us permetrà recuperar diversos fitxers alhora. També podeu tornar a les versions anteriors del fitxer.

Tanmateix, no podeu restaurar els fitxers a la ubicació original. Només les podeu descarregar a la carpeta que seleccioneu, com ara la vostra carpeta de descàrrega o una unitat externa. Preferim l’elecció, de la mateixa manera que s’aconsegueix amb Acronis True Image, una solució de còpia de seguretat en línia molt més versàtil (llegiu la nostra ressenya d’Acronis True Image).   

Velocitat

Iniciem Memopal a través de proves de velocitat per tenir una idea del temps que triguen els processos de còpia de seguretat i recuperació. Aquestes proves es van realitzar a través d’una xarxa WiFi amb 25 Mbps de descàrrega i 12 Mbps.

Els resultats no van ser excel·lents:

Primera Prova: Segona Prova: Mitjana:
Carregueu:02:30:0002:20:0002:25:00
Descarregar:00:40:0000:25:0000:32:00

Una mitjana de dues hores i mitja per fer una còpia de seguretat d’un sol gigabyte significa que podríeu estar esperant dies o setmanes per completar la vostra còpia de seguretat inicial..

Tot i que es tracta del que podeu esperar d’IDrive per un temps de seguretat, almenys IDrive us proporciona una còpia de seguretat de missatgeria gratuïta per adaptar-se a la seva lentitud, que podeu llegir a la nostra revisió IDrive.

Una part del problema de la velocitat és que Memopal sembla tenir una infraestructura força limitada, amb el seu únic centre de dades situat a Itàlia. Probablement obtindreu millors velocitats si esteu ubicats a Europa.

Si no ho és així, anar amb un proveïdor de núvol amb una presència més global és la vostra millor aposta per temps ràpids de còpia de seguretat. Cloudberry Backup aparellat amb Amazon Web Services o Acronis True Image són bones opcions per a impacients (consulteu la nostra ressenya de CloudBerry Backup per obtenir més informació sobre aquest servei).

Seguretat

Els fitxers amb una còpia de seguretat de Memopal es xifren abans de sortir de l’ordinador i es mantenen xifrats mentre està en repòs al núvol. El protocol criptogràfic utilitzat és AES de 256 bits, que és el mateix que utilitza la majoria de les altres solucions de còpia de seguretat en línia, a més de bancs i institucions militars.

Les transferències de fitxers entre el vostre ordinador i el núvol de Memopal també es protegeixen mitjançant TSL, la qual cosa evitarà que els segadors electrònics desxifrin els fitxers que puguin interceptar a través de WiFi pública (tot i que també haureu d’utilitzar una VPN per protegir la vostra privadesa en públic; consulteu la nostra millor guia VPN per recomanacions).  

Tot i que sigui bo, Memopal no us ofereix l’opció de xifrar privat. D’aquesta manera, l’empresa mateixa sempre gestiona les teves claus de xifrat que s’emmagatzemen en un servidor del centre de dades.

Qualsevol solució de còpia de seguretat en línia que recomanem encarregada per Cloudwards.net almenys us ofereix l’opció de xifrar privat. També es diu xifrat de coneixement zero, amb el xifrat privat només coneixeu la vostra clau de xifrat, de manera que només podeu xifrar els vostres fitxers..

Un altre dels errors de Memopal és la manca d’autenticació de dos factors, un mitjà per mantenir el vostre compte segur encara que es robi la vostra contrasenya. Tot i que no és tan freqüent com el xifrat privat, no deixa de ser una característica que ens agrada veure en la seguretat del núvol.

Les dades emmagatzemades al núvol Memopal es distribueixen en fragments i s’emmagatzemen de forma redundant a diversos servidors. El mètode utilitzat per Memopal és RAID 5, que és bastant estàndard per a la majoria dels serveis al núvol.

En general, Memopal podria fer un treball molt millor amb seguretat. Tot i que no esteu d’acord amb les altres mancances, aquest és un bon motiu per anar amb un servei diferent.  

Assistència

Memopal té adreces de correu electrònic tant per a vendes com per a suport tècnic. Hem enviat un correu electrònic de prova a l’assistència tècnica per mesurar el temps de resposta. Es van rebre respostes en poc més d’un dia laborable.  

També s’ofereix suport telefònic, encara que durant hores molt limitades. Podeu arribar a Memopal de 10 a 16 h, hora central europea, de dilluns a divendres.

També hi ha una opció de xat en línia disponible al lloc web de Memopal. Tot i això, no sembla que estigui ben equipat. Vam publicar una pregunta i vam esperar una hora sense rebre cap resposta.

Si preferiu esbrinar les coses sense esperar cap resposta de Memopal, podeu utilitzar el lloc web de suport de l’empresa. El lloc es pot cercar o es pot navegar per categories.

Hem fet algunes cerques de temes com ara “xifrat” i “versionar”, i no hem trobat articles relacionats amb ells. Sembla que el lloc en si és força poc profund. Tanmateix, aquells articles disponibles estan almenys raonablement ben escrits.

El lloc d’assistència també inclou alguns tutorials de vídeo bàsics si sou més d’un aprenentatge visual, tot i que el tema és bàsic.

Veredicte final

És difícil escapar de la sensació que Memopal se sent mig cuit. En lloc d’incorporar funcions d’emmagatzematge en núvol com la sincronització, l’equip de desenvolupament hauria d’haver dedicat més esforços a fer un servei de còpia de seguretat capaç.

Un client d’escriptori més ampli, millors funcions de programació, la possibilitat de fer còpies de seguretat de fitxers específics en lloc de només carpetes, exclusions del tipus de fitxer i restauració de fitxers a la ubicació original són totes les característiques que voldríem afegir. Potser és més important, també el xifrat privat i l’autenticació de dos factors.

Fins llavors, no podem justificar la recomanació de Memopal, tret que indiqui que hi ha, almenys, opcions pitjors incloses a la nostra biblioteca de ressenyes de còpia de seguretat en línia. Còpia de seguretat en línia de Norton, qualsevol?

Per descomptat, estem oberts a altres opinions. Deixa’ns els teus comentaris sobre Memopal als comentaris que hi ha a continuació, i gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me