Revisió de backblaze: actualització 2020

Revisió de retrocessos

Backblaze és el principal proveïdor de còpia de seguretat en línia de Cloudwards.net gràcies a la seva facilitat d’ús estel·lar i a preus fixos. Tanmateix, no té personalització, és a dir, que si no sou de la mentalitat establerta i oblidada, és possible que vulgueu buscar-la a un altre lloc. Llegiu la nostra revisió completa de la retrovisió per obtenir més informació.


Lliscant1

Lliscant2

Lliscant3

Lliscant4

Lliscant5

Anterior

Pròxim

Backblaze té més reconeixement de nom que qualsevol altre servei del negoci de còpia de seguretat del núvol i, si heu escoltat un podcast durant els últims anys, és probable que hagueu sentit el nom moltes vegades més. Tot i que Backblaze compta amb un servei racionalitzat amb emmagatzematge il·limitat, la pregunta segueix sent, segueix el ritme actualitzat? Seguiu llegint aquesta ressenya de Backblaze per saber-ho.

El backblaze prioritza clarament la simplificació del procés de còpia de seguretat per empaquetar el servei complet de funcions i configuracions per controlar manualment. 

Tot i que això resulta en un servei fàcil de configurar i fer funcionar, també es vol desitjar quant a funcions i control. A més, no existeixen funcions més avançades, com ara còpies de seguretat basades en imatges i còpia de seguretat per a mòbils.

En aquesta revisió, us donarem un detall detallat del que fa bé Backblaze i del que queda en breu. Si teniu una configuració senzilla, l’emmagatzematge il·limitat i els preus raonables són criteris importants per a vosaltres, seguiu llegint. 

Tanmateix, si sou un tipus de persona a qui li agrada jugar amb la configuració i teniu un gran control sobre el vostre programari, probablement aquesta no serà la solució de seguretat. En aquest cas, dirigiu-vos a la nostra llista dels millors serveis de còpia de seguretat en línia per veure algunes alternatives.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per backblaze

Característiques

Com s’ha esmentat en la nostra introducció, Backblaze no posa un gran èmfasi en les funcions. En comptes d’exercir una experiència automatitzada i racionalitzada, Backblaze se centra a fer una còpia de seguretat de l’ordinador amb el mínim esforç necessari per part vostra. Això pot resultar atractiu per a alguns usuaris, però deixa que el client se senti notablement escàs.

Per tant, falten còpies de seguretat basades en imatges, servidors i híbrids, i tampoc podeu fer còpia de seguretat de dispositius mòbils. Si aquestes coses són importants per a vosaltres, consulteu la nostra revisió IDrive, ja que totes aquestes funcions s’inclouen amb aquest servei.

Quan es tracta de versionar -és a dir, la retenció de dades suprimides o versions anteriors de fitxers-, el backblaze és bàsicament similar, mantenint només un arxiu de fitxers durant un màxim de 30 dies. Això és en contraposició absoluta a SpiderOak ONE, per exemple (llegiu la nostra crítica de SpiderOak), que us permet recuperar fitxers suprimits i alterats sense data de caducitat..

Tot això dit, hi ha algunes funcions de Backblaze que cal destacar. El primer lloc és la funcionalitat de compartir, que permet crear fàcilment un enllaç que després podreu compartir de qualsevol manera que trieu. Això ho posa per davant de IDrive en aquest sentit, ja que la seva única opció és que envieu un correu electrònic a l’enllaç.

Backblaze-Share-With-Link

Una altra inclusió nítida és la capacitat d’heretar estats de còpia de seguretat d’ordinadors anteriors. Si heu canviat els dispositius, vol dir que podeu fer una còpia de seguretat del vostre ordinador sense perdre temps i perdre el temps i els recursos que tornen a carregar fitxers dels quals ja heu creat una còpia de seguretat..

Backblaze-Inherit-Backup-State

Finalment, i una mica estrany, el client web de Backblaze us ofereix l’opció de localitzar l’ordinador en cas de pèrdua o robatori. Aquesta és una característica inusual per a un servei de còpia de seguretat en línia, però no obstant això és benvinguda. 

Backblaze-Find-Computer

Per fer servir la funció, heu de tenir activada la configuració de “mapeig” del client web i espereu que qui tingui el vostre dispositiu es connecti a Internet sense abans fer un complet esborrat de les unitats..

Preu

L’estructura de preus de Backblaze és tan senzilla com s’obté i els preus són raonables en comparació amb altres serveis de còpia de seguretat en línia. 

Hi ha un únic pla per triar -el pla il·limitat personal- que proporciona un emmagatzematge il·limitat de 6 dòlars al mes. Podeu estalviar una mica de diners registrant-vos durant un any o dos anys, en aquest cas el servei us portarà 60 dòlars anuals o 110 dòlars per dos..

Tot i que el pla ofereix una còpia de seguretat il·limitada, el mateix no és cert per a dispositius. Cada pla només pot fer una còpia de seguretat d’un equip, de manera que si teniu molts dispositius que voleu protegir, podríeu servir millor amb un proveïdor de còpia de seguretat diferent en comptes de comprar diverses llicències de Backblaze..

Dit això, si tot el que necessiteu és un sol dispositiu, el cost de Backblaze és raonable, només Carbonite podrà fer-ne la coincidència tot proporcionant un emmagatzematge il·limitat. Si voleu veure com s’apilen els uns contra els altres, consulteu la nostra comparació Backblaze vs. Carbonite.

Com que podeu pagar per mes, podeu provar fàcilment Backblaze sense comprometre massa diners. A més, la companyia també ofereix una prova gratuïta de 15 dies, si esteu a la tanca.

Facilitat d’ús

El tret de sortida de la falta de funcions de Backblaze és que és molt fàcil configurar-lo i fer-lo funcionar, sempre que estigui encantat de deixar que el client triï allò que té una còpia de seguretat. Si tot el que necessiteu és una còpia de seguretat bàsica del vostre dispositiu, llavors fer servir Backblaze és una brisa.

Tot i que la IU certament no guanyarà cap premi per estètica, és funcional i senzilla, resultant en una experiència neta d’usuari sense gaire marge per a la confusió. 

Retrobrancament del tauler principal

La major part de l’acció es produeix al tauler principal del client. Aquí és on podeu veure el progrés de la vostra còpia de seguretat, així com el botó per iniciar-ne una. La resta es troba al menú de configuració, que es divideix en vuit pestanyes: configuració, rendiment, programació, exclusions, seguretat, fitxers programats per a còpies de seguretat, informes i problemes.

Configuració de retroilluminació

A la pestanya “Configuració”, podeu configurar avisos quan no heu fet una còpia de seguretat durant un cert període de temps, configurar una unitat de dades temporal, que és on Backblaze emmagatzema els fitxers que es prepara per transferir, així com configurar la còpia de seguretat. herència i decidiu quins discs durs voleu fer una còpia de seguretat.

Rendiment del replegament

La pestanya “Rendiment” us proporciona una estimació de la rapidesa amb la qual es poden pujar fitxers, així com les opcions per a acceleració i multi-lectura. No hem trobat gaire útils aquestes estimacions, ja que sembla que fluctuaven constantment i rarament reflectien la nostra velocitat de connexió o la velocitat de càrrega reals.

Calendari de retrocessió

A “calendari” teniu un sol desplegable que us permet triar entre còpia de seguretat contínua, programada (un cop al dia) i manual.

La pestanya “exclusions” és probablement la que més utilitzeu, ja que aquí podreu exercir algun control sobre els fitxers que fan còpies de seguretat al núvol.. 

Exclusions de retroilluminació

A més de triar carpetes a eximir -que és una mica complicat perquè només podeu triar-ne una -, també podeu escriure els noms d’extensió de fitxers dels tipus de fitxer que voleu ignorar. Els fitxers del sistema i certs tipus de fitxers grans s’introdueixen aquí de manera predeterminada.

Backblaze-Seguretat

La pestanya “seguretat” és bastant descalça. L’únic propòsit és proporcionar-vos informació sobre la seguretat de Backblaze i un botó per crear la vostra clau privada..

Backblaze-Files-Scheduled-For-Backup

La següent fitxa s’anomena “fitxers programats per a còpies de seguretat” i inclou exactament el que diu. Es tracta simplement d’una llista de text de fitxers nous o alterats que es recolzaran a la propera execució. Malauradament, no podeu fer clic als fitxers de la llista per portar-los a la seva ubicació, cosa que sembla una característica evident que inclou.

Informes de retrocessió

Les dues pestanyes finals, “informes” i “problemes” no són massa interessants. Tot i que sembla que els “informes” puguin contenir un registre de tipus, només cal que us expliqui com es desglossen els vostres fitxers de còpia de seguretat en termes de categories, com ara vídeos o documents. Mentrestant, la pestanya “problemes” és on es denuncien errors.

Problemes de retrocessor

El principal problema és la manca d’informació que Backblaze us ofereix sobre la vostra còpia de seguretat. Tot i que podeu veure quin fitxer s’està carregant actualment, no se li ha dit la velocitat de la càrrega, fins a quina distància es troba el fitxer actual o un temps aproximat d’acabament. 

Si sou un tipus de persona a qui li agrada saber exactament el que està passant en un moment donat, l’ús de Backblaze pot resultar una mica frustrant.

Backblaze-Backup-in-Progress

De manera predeterminada, Backblaze explora els discs durs quan l’ordinador s’inicia. Per forçar una nova exploració sense reiniciar, heu de prémer la tecla “alt” i feu clic al botó “restaura opcions …”. 

Això no és exactament intuïtiu i, tot i que considerem que Backblaze està dissenyat per ser lleuger, cosa que impedeix escanejar contínuament les unitats, un botó dedicat per a una exploració manual no estaria fora de lloc.

Recanvi de Força-Força

Client web i aplicació mòbil de backblaze

El client web en línia de Backblaze és força bàsic. Després d’iniciar la sessió al vostre compte, se us ofereix una visió general dels vostres dispositius i fitxers, així com un menú per restaurar la vostra còpia de seguretat. També podeu accedir a una llista de les vostres accions de restauració anteriors i als fitxers que heu compartit amb altres persones.

Backblaze-Web-Client-Restauració

Aquí també es pot ajustar la configuració del compte, com ara la informació de contacte i l’autenticació de dos factors. Finalment, el client web també us permet accedir a la funció de “trobar el meu ordinador”, que vam tractar anteriorment en aquest article.

Backblaze-Configuració del compte

L’aplicació mòbil Backblaze és bàsicament similar. Està disponible tant per a Android com per a iPhone i, bàsicament, només existeix per proporcionar accés mòbil a les vostres dades de còpia de seguretat. Podeu consultar els dispositius amb una còpia de seguretat i descarregar fitxers, però és bastant.

Backblaze-Mobile-App

Còpia de seguretat de fitxers & Restauració

Tot i que té llum sobre funcions més avançades, si només busqueu una còpia de seguretat senzilla, Backblaze s’aconsegueix la feina. Seguint la línia de la filosofia general de l’empresa, no se li ha donat massa control sobre el procés, a més de configurar exclusions i canviar les opcions per a acceleració i multi-lectura.

Retallar-Instal·lar

Tal com s’ha esmentat a la secció “facilitat d’ús” anterior, Backblaze tria automàticament quins fitxers del vostre ordinador cal fer una còpia de seguretat. De manera predeterminada, es tracta bàsicament de totes les restriccions dels fitxers del sistema i de certs tipus de fitxers que solen ser molt grans, com ara les ISO.

Retallament-Exclusió per defecte

Si voleu exercir algun control sobre el procés de còpia de seguretat, fer-ho és bastant tediós. Excloure els tipus de fitxers és prou senzill (simplement escriviu l’extensió de fitxer al quadre de text situat a la pestanya “exclusions” de la configuració), però excloure les carpetes és més greu. Podeu fer-ho a la mateixa pestanya, però el client només us permet escollir una carpeta alhora.

Carpeta de retrocés-exclusió-exclusió

Per al vostre pla de còpia de seguretat, podeu triar entre còpia de seguretat contínua, programada o manual. La còpia de seguretat programada només es pot configurar per funcionar una vegada al dia, que és una mica limitat. Per realitzar una còpia de seguretat manual, només cal que feu clic al botó “còpia de seguretat ara” a la pàgina principal del client.

Planificació de retrovisor

De manera predeterminada, Backblaze tractarà automàticament l’acceleració i el fil. Si no us agrada, teniu l’opció de definir manualment quants fils ha d’aplicar l’aplicació per a la càrrega i també si s’ha de frenar la velocitat en les connexions lentes per estalviar amplada de banda per a altres programes i dispositius.. 

Retrocessament-acceleració i roscat

Les còpies de seguretat es realitzen mitjançant un algorisme a nivell de bloc, el que significa que no perdreu temps ni recursos que tornin a carregar fitxers sencers, sinó només les parts que han canviat.

Tot i que podeu fer còpies de seguretat de les unitats externes, haureu de fer-ho almenys una vegada cada 30 dies per evitar la recuperació de fitxers. 

Per evitar que això passi de forma accidental, Backblaze us envia un avís al cap de 14, 21 i 28 dies per recordar-vos que torneu a connectar la unitat i executar una còpia de seguretat. D’una manera semblant, també podeu obtenir que Backblaze us notifiqui quan han passat set dies sense còpia de seguretat.

Altres formes de còpia de seguretat (incloses les unitats de NAS, dispositius mòbils i servidors) no estan incloses a Backblaze i no hi ha cap manera de realitzar una còpia de seguretat híbrida, que és una combinació entre la còpia de seguretat de les dades localment i al núvol.. 

Retrocessió de clonació d’unitat

Tampoc podeu crear un clon de la unitat que us permeti reproduir el sistema en un dispositiu nou. Si aquestes funcions són importants per a vosaltres, us recomanem que reviseu IDrive, ja que inclou tot allò que acabem d’enumerar i molt més.

En lloc de restaurar mitjançant el client d’escriptori, Backblaze requereix que inicieu la sessió a la seva plataforma en línia per recuperar les vostres dades. Això presenta algunes greus implicacions sobre la seguretat i la privadesa, que tractarem més endavant en aquest article, i també se sent una mica maldestre..

Backblaze-Web-Client-Restauració

Si la descàrrega de les dades directament a través del navegador no us atreveix, també podeu instal·lar la versió de “Backblaze downloader”, que és una aplicació autònoma que us permet descarregar els fitxers restaurats que heu preparat al client web..

Backblaze-Downloader

L’opció de restauració predeterminada és descarregar una carpeta amb cremallera que conté les vostres dades. Si la vostra còpia de seguretat és gran, també podeu optar per enviar-la físicament. Es pot adoptar la forma d’una unitat flash USB (si la vostra còpia de seguretat no supera els 256 GB) o d’un disc dur extern amb una capacitat de fins a 8 TB.

Opcions de recuperació posterior de recuperació

Tot i això, ambdues opcions comporten despeses addicionals, amb la unitat flash costant $ 99 per restauració i el disc dur extern a 189 dòlars..

Velocitat

La velocitat és un criteri increïblement important a l’hora de seleccionar un servei de còpia de seguretat en núvol, sobretot en penjar una gran quantitat de dades, que és comú, almenys per a la còpia de seguretat inicial.

Per provar la seva velocitat, hem penjat una carpeta de 3.61 GB a través d’una connexió de descàrrega de 20Mbps i 10Mbps. 

En teoria, si la connexió era perfectament estable i hi hagués poc o altre trànsit als servidors de Backblaze, això suposaria que la nostra descàrrega trigaria aproximadament mitja hora i la càrrega aproximadament una hora. Realista, ens agradaria veure-les realitzades en una hora i mitja i tres, respectivament. Com sempre, hem publicat dues vegades la càrrega i la descàrrega i hem fet una mitjana dels resultats.

Primer intent: Segon intent: Mitjà:
Temps de càrrega:06:24:0003:17:0004:50:30
Temps de descàrrega:01:23:0001:46:0001:34:30

Com podeu veure, el temps de descàrrega va correspondre gairebé a les nostres expectatives, però malauradament la càrrega a l’emmagatzematge al núvol va trigar més del que esperàvem. Per a la còpia de seguretat inicial, deixem a Backblaze manejar l’acceleració i el multitreball, mentre que, per al segon intent, l’hem ajustat manualment al màxim rendiment i a quatre fils, que semblava ajudar..

Tingueu en compte que aquest test es va realitzar a Àsia, aproximadament el més lluny que podeu obtenir del centre de dades dels EUA que estàvem utilitzant. Quan realitzeu una còpia de seguretat del núvol des d’Amèrica del Nord o Europa, hauríeu d’obtenir millors resultats. Si teniu curiositat amb quina és la vostra velocitat de connexió, podeu utilitzar l’eina de prova de Backblaze per descobrir-ho.

Eina de test de retrocessor

Seguretat

Backblaze ofereix una seguretat força bona, tant pel que fa a la seva xarxa com als centres de dades físiques. Tanmateix, el xifrat no és tan bo com podria, sobretot tenint en compte que la seva implementació de claus privades està greument defectuosa.

Quan feu una còpia de seguretat de les vostres dades amb Backblaze, els vostres fitxers es protegeixen mitjançant xifratge AES de 128 bits, tant en repòs com en trànsit. Quan els fitxers es transfereixen al núvol, s’utilitza SSL per assegurar-vos que romangui privat. 

Tot i que el xifrat de 256 bits seria ideal, AES 128-bit encara hauria de ser suficient per a la gran majoria dels usuaris. Si voleu obtenir més informació sobre la diferència, consulteu la nostra descripció del xifrat.

Relleu-Proporció-privada-clau

El xifratge privat no està habilitat de manera predeterminada, obligant els usuaris a configurar-ho manualment. Independentment, hi ha un defecte fonamental (almenys des del punt de vista de la seguretat) en la manera com Backblaze ho implementa. L’única manera de restaurar els vostres fitxers és mitjançant el client web. Això significa que heu de proporcionar Backblaze amb la vostra clau de xifrat privat per recuperar les vostres dades.

Relleu-Proporció-privada-clau

Tot i que Backblaze afirma que la clau es treu dels seus sistemes en el moment en què s’ha utilitzat, això encara deixa la porta ben oberta per a coses com atacs de mà al mig si la xarxa o els servidors de Backblaze han estat compromesos..

A més d’aquesta advertència important, la seguretat de Backblaze és de primera qualitat. Podeu habilitar l’autenticació de dos factors per a que sigui més difícil que els ciberdelinqüents accedeixin al vostre compte. A més, els centres de dades físics estan protegits contra l’accés no autoritzat mitjançant seguretat biomètrica i contra desastres naturals, com ara incendi o terratrèmols.

Privacitat

Igual que amb la seguretat, Backblaze ofereix una privadesa digna, obstaculitzada per la seva implementació defectuosa de xifrat privat, així com la ubicació dels seus centres de dades..

Com s’ha esmentat a l’apartat anterior, la forma en què Backblaze gestiona el seu procés de restauració significa que està obligat a renunciar a la vostra clau privada si voleu recuperar les vostres dades. 

No perdrem el temps repetint perquè això pot tenir resultats desastrosos, però n’hi ha prou amb dir que és tan perjudicial per a la privadesa com per a la seguretat. També significa que Backblaze no és un servei de coneixement zero.

A més, la majoria dels centres de dades de Backblaze es troben als EUA, un país infame per les seves pobres lleis de privadesa en línia i la voluntat d’eludir les proteccions que hi ha en forma de programes com el PRISM o lleis com la Patriot Act. 

A més, l’existència de la xarxa d’espionatge Five Eyes significa que si les autoritats dels Estats Units intercepten les vostres dades, també es podrien compartir amb altres països..

Dit això, podeu optar per lligar el vostre compte al centre de dades de Backblaze, a Amsterdam. Tot i això, tampoc no és exactament ideal, atès que els Països Baixos són els països amb més filferro d’Europa (que podeu llegir més a la nostra guia per a la millor VPN dels Països Baixos). 

És molt fàcil perdre l’elecció de canviar de regió, ja que és un camp opcional a la cantonada inferior del formulari d’inscripció quan creeu el vostre compte. Si no trieu una regió, la farà de manera predeterminada a la costa oest dels Estats Units i no hi haurà manera de canviar-ho més tard sense crear un compte nou.

Regió de registre posterior de registre

Política de privadesa de retrocessió

Tot això dit, sembla que Backblaze es preocupi veritablement per la privadesa dels seus usuaris. La política de privadesa és clara i concisa i estableix que Backblaze mai compartirà ni vendrà els metadades que recopila a ningú tret que sigui un soci de confiança implicat en la prestació del servei o que compleixi una llei o un reglament.. 

Aquestes advertències són estàndard a les indústries d’emmagatzematge al núvol i de còpia de seguretat en línia, de manera que Backblaze no és més destacat en aquest sentit. Quan es tracta d’aquests metadades, consisteix en la vostra adreça de correu electrònic i contrasenya, així com en la informació de facturació. 

També es recopilen determinats detalls sobre el vostre dispositiu, com ara el sistema operatiu i les estadístiques d’ús, però es mostren els identificadors personals. Aquestes dades s’utilitzen internament per al desenvolupament i l’anàlisi, que de nou són pràcticament estàndard per a la indústria de còpia de seguretat en núvol.

Política de privadesa de retroilluminació

Pel que fa als fitxers reals emmagatzemats als servidors de Backblaze, aquests són totalment confidencials i els termes i les condicions estableixen de manera definitiva que només s’accedirà amb el vostre consentiment i proporcionarà la funcionalitat bàsica del servei.. 

Dit això, Backblaze es reserva el dret de suprimir els fitxers per qualsevol motiu, encara que probablement només ho faria per eliminar materials il·legals.

Termes i condicions de retroilluminació

El backblaze compleix GDPR i s’adhereix a la protecció de privadesa de la UE / Suïssa per a les transferències internacionals de dades, però no és compatible amb el sistema HIPAA. Així, si necessiteu fer una còpia de seguretat de qualsevol registre mèdic confidencial, haureu d’utilitzar un servei diferent, com IDrive o SpiderOak ONE.

Bacbkblaze-Privacitat-Escut

Assistència

Backblaze us ofereix diverses opcions per ajudar-vos a resoldre qualsevol problema amb el servei. Amb un departament d’atenció al client útil i sensible, a més d’extensos recursos d’autoajuda, no hi ha gaire que ens queixem en aquesta categoria.

Tot i que no hi ha cap suport telefònic, podeu contactar amb Backblaze per obtenir assistència, enviant una sol·licitud de correu electrònic o bé utilitzant la funció de xat en directe. El xat està obert de dilluns a divendres, de 9 a 12 hores i de 13 a 13 hores. a les 17 h. PST. 

Tornar a la pàgina de suport

Per provar la resposta del suport, hem enviat una sol·licitud de correu electrònic i hem rebut una resposta en un dia, que és realment tant com podríeu demanar, com que hi ha una opció de xat si necessiteu més suport immediat..

Retrocessament-FAQ-Pàgina

La pàgina de preguntes freqüents de Backblaze també és excel·lent, proporcionant-vos solucions a tot un seguit de problemes més comuns amb el servei, tots ordenats en categories que es poden cercar.

El Veredicte

Això conclou la nostra revisió de Backblaze. Sens dubte, és un contendent fort en còpia de seguretat del núvol, tot i que Backblaze sacrifica funcions per a una experiència més àmplia. Això fa que sigui una elecció excel·lent per a aquells que simplement volen fer servir Backblaze per executar còpies de seguretat regulars al seu sistema sense haver de preocupar-se massa pels detalls..

Tanmateix, el seu focus en proporcionar una experiència senzilla afecta Backblaze en forma de funcions, ja que no s’inclouen moltes opcions de còpia de seguretat comunes. 

De la mateixa manera, Backblaze pot resultar frustrant de vegades a causa del baix nivell de control sobre el procés de còpia de seguretat i de la poca informació que es proporciona sobre el seu progrés. Si això et molesta, assegureu-vos de llegir les altres ressenyes de còpia de seguretat en línia per trobar una alternativa.

Què us ha semblat la revisió de Backblaze? Esteu d’acord que és un bon servei de còpia de seguretat en línia per a aquells que busquen un pla de còpia de seguretat senzilla i racionalitzada, però sense límits? O prefereixes un servei que ofereixi més control, còpia de seguretat per a més d’un ordinador i millor xifratge privat? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map