Memopal Online Backup Review – Opdateret 2020

Memopal Online Backup Review

Selvom intentionerne bag det åbenlyst er gode, lider Memopal Online Backup af en uvenlig grænseflade såvel som at have alle de forkerte funktioner på alle de forkerte steder.


Bedste Online Backup anmeldelser

Med base fra Italien tilbyder Memopal Online Backup tjenester til både hjemmefra og erhvervskunder. Selvom vi fokuserer på det personlige abonnement på 500 GB i denne Memopal-gennemgang, gælder de fleste af vores fund også for dets forretningsplaner. Desværre er det dårlige nyheder for alle.

Selvom det har anstændig platformstøtte og ikke prissættes så meget mere end værdibaserede online backupværktøjer som Carbonite, Backblaze og IDrive, får Memopals frustrerende mangel på fleksibilitet det til at føle sig overpris. Oprettelse af sikkerhedskopieringsplan er hæmmet af en klient, der føles for pakket, selvom dens manglende nøglefunktioner som ekskludering af filtype og gendannelse af filer til deres oprindelige placering.

Sikkerhed er en anden bekymring. Filer er krypteret, men privat kryptering tilbydes ikke som det er med bedre online backup-løsninger. For at afslutte det hele er Memopal bare ikke meget hurtigt.

Ingen af ​​dens mangler mindskes heller ikke af Memopals filsynkroniserings- og delingsfunktioner. Selvom du kan prøve tjenesten, hvis du vil med en gratis 3GB-konto, kan du have det bedre med at starte med nogle af de forslag, der er nævnt i vores bedste online backup-roundup. Hvis du leder efter en arbejdsløsning, har vi også en guide til bedste online sikkerhedskopiering til erhvervslivet.

Hvis du leder efter en sikkerhedskopi med cloud-lagringsfunktioner som Memopal, kan vores sammenligningsværktøj også hjælpe dig der. Se vores SpiderOak ONE anmeldelse for en af ​​vores favoritter.

Alternativer til Memopal Online Backup

Styrker & Svagheder

Funktioner

Memopal er en online backup-løsning med nogle cloud-lagringsfunktioner. Det er noget usædvanligt i dag, da de fleste tjenester har en tendens til at holde sig til det ene eller det andet. Vi har en artikel om forskellene mellem sikkerhedskopiering og lagring, hvis du ikke er sikker på, hvad de er.

Cloudopbevaringsfunktioner, du får med Memopal, inkluderer fildeling og synkronisering. Som en cloud-opbevaringsløsning kommer det imidlertid ikke tæt på at berettige omtale som en af ​​de bedste mulige lagringsmuligheder.

Derefter er det ikke meget bedre som et online backup-værktøj, hvis mål er katastrofegendannelse i tilfælde af harddisknedbrud eller mistet computer. Vores bedste online sikkerhedskopi til hjemmeafdeling til mere nyttige løsninger.  

Memopal har god platformsupport, der er i stand til at tage backup af Windows-, MacOS- og Linux-computere. Der er heller ingen grænser for, hvor mange computere du kan tage backup af med et enkelt abonnement. Imidlertid, med kun 500 GB at arbejde med, kan du muligvis ende med at købe yderligere licenser alligevel.

Memopal HD-sikkerhedskopi

Memopal kan også bruges til at tage backup af eksterne harddiske, og der er en klient til Windows Server-sikkerhedskopi. I begge tilfælde rangerer vi det dog ikke som den bedste eksterne drev-sikkerhedskopi eller de bedste tilgængelige backup-løsninger til Windows-server.  

Smartphone-sikkerhedskopi er ikke en funktion, men der er apps til Android og iOS, som du kan bruge til at få adgang til dine filer.

Vores vigtigste problem med Memopal, bortset fra begrænset sikkerhedskopieringsplads, er, at det ikke virkelig er så fleksibelt på trods af sin anstændige platformstøtte.

Vi vil berøre nogle af dets svagheder mere detaljeret i hele denne gennemgang, men nogle af de blændende er, at du kun kan sikkerhedskopiere efter mappe, men ikke efter fil, du kan ikke udelukke bestemte filtyper fra sikkerhedskopi, du kan ikke gendanne filer til deres oprindelige placering, og der er ingen mulighed for privat kryptering eller tofaktorautentisering.

Memopal er heller ikke i stand til backup af diskbillede. Se vores bedste billedbaserede backup-artikel for nogle løsninger, der er.

Du får i det mindste ubegrænset versionering med Memopal, som giver dig mulighed for at vende tilbage til tidligere filtilstande i tilfælde af utilsigtet ændring eller filkorruption. Filer, der er slettet fra din computer, slettes heller ikke fra skyen, medmindre du sletter dem separat.

Pris

Memopal har en gratis plan, som du kan bruge til at prøve det. På kun 3 GB er det omtrent alt, hvad det vil være godt for, da de fleste mennesker har langt flere data på deres harddisk end at tage backup.

Derefter kan du hoppe op til Memopal Pro, som giver dig 500 GB sikkerhedskopi at arbejde med. Vi har dog fået et par problemer med dette tilbud.

For det første er 500 GB ikke meget backup-plads at arbejde med. Selvom de med små SSD-drev sandsynligvis vil være i orden, kan brugere med større harddiske og eksterne drev til sikkerhedskopiering blive tvunget til at forlade nogle filer uden for deres sikkerhedskopi.

Det andet problem, vi har, er, at det omkring $ 97 om året (79 euro) heller ikke er meget rart. Det fungerer ud over otte dollars om måneden.  

Du kan gøre det bedre til hjemmebackup. Backblaze giver for eksempel dig ubegrænset sikkerhedskopieringsplads til din computer og eksterne drev og koster kun $ 5 om måneden. Læs vores fulde Backblaze-anmeldelse, hvis det også lyder som en god aftale for dig.

Selvfølgelig har Backblaze ikke Linux-support, og Memopal gør det. Så vi henviser dig til vores bedste online sikkerhedskopi til Linux-guide i stedet, hvis det er et behov. Pointen er, at der findes en bedre aftale derude.

Brugervenlighed

Memopal tilmelding og installation tager kun et par minutter. Hvis du først tilmelder dig en gratis konto, kan du tilmelde dig via desktop-klienten, når du har installeret den.

Selve skrivebordsgrænsefladen, vi fandt, var lidt lille til effektivt at bruge. Det er især tilfældet, når du gennemgår mapper, der er inkluderet i din backup-plan. Du kan se, hvad vi mener med skærmbillederne i det næste gennemgangssegment.  

Et større problem er, at når du opretter en tilpasset backup-plan, kan du kun vælge en mappe ad gangen for at tilføje den. Dette gør skabelsen af ​​omfattende planer for at beskytte din harddisk en meget længere og meget mere fejlbenyttet proces, end den skal være.

Andre tjenester, såsom IDrive og Carbonite, er meget lettere at bruge takket være store grænseflader, der giver dig mulighed for at administrere flere mappe- og filtilgange på én gang. Mens du ganske enkelt kunne tilføje en masse topniveau-mapper til din backup-plan, kan det faktum, at Memopal begrænser dig til kun 500 GB sikkerhedskopi, gøre det en vanskelig opgave at administrere.

Du kan også få adgang til dine filer via en web GUI, som selv ikke er så pæn som nogle, vi har set, er meget bedre designet end Memopal desktop klient.  

Navigation links ned til venstre giver dig mulighed for at hoppe mellem dine backup- og synkroniseringsmapper. Du kan også hurtigt få adgang til nyligt uploadede filer, foretrukne filer og delte filer.

Memopal-smartphone-oplevelsen til både Android- og iOS-apps er også godt klaret med lignende funktioner som web-GUI.

Backup & Gendan

Memopal-desktop-klienten mærker automatisk din “min dokumentmappe” til sikkerhedskopi (hvis du er Windows-bruger). Du kan dog tilpasse sikkerhedskopien, hvis du ønsker det.

Hvis du vil ændre din backup-plan, skal du bare klikke på, hvor den står “brugerdefineret.”

Klik derefter på “tilføj.”

Du kan gennemse dit filsystem og vælge mapper til sikkerhedskopiering. Bemærk, at filer ikke kan vælges eller ekskluderes til sikkerhedskopiering; du kan kun tilføje mapper, hvilket er lidt usædvanligt og begrænsende.

Backup kører kontinuerligt som standard. Hvis du ikke ønsker kontinuerlig sikkerhedskopi, kan du oprette en daglig eller endda ugentlig backupplan ved at klikke på knappen “avanceret” og derefter bruge rullemenuen “tidsplanindstillinger”.

Memopals valgmuligheder for backup-planlægning er ikke næsten lige så brede som de fleste af vores foretrukne backup-løsninger. Imidlertid giver kontinuerlig sikkerhedskopi den bedste beskyttelse af din computer, så det er generelt bedst at ikke røre ved det alligevel.

Mere påvirkelig end dets planlægningsmangler er, at du ikke kan ekskludere bestemte filtyper til sikkerhedskopiering. For eksempel med Backblaze kan du indtaste udvidelser til filtyper, som du ikke vil have inkluderet i din sikkerhedskopi.

Du kan dog finjustere den maksimale filstørrelse, der er uploadet af Memopal. Faktisk er det som standard kun indstillet til 500MB af en eller anden grund, så det har du sandsynligvis lyst til (10 GB er den øvre grænse).   

Du kan også justere din backuphastighed. Det er som standard indstillet til automatisk, hvilket betyder, at klienten vil justere sikkerhedskopieringshastigheden baseret på tilgængelige computerressourcer.

Når du har alle dine indstillinger, som du vil have dem, skal du klikke på “Anvend” for at starte din første sikkerhedskopi.

Klienten holder dig opdateret om dens fremskridt. Det viser dig også, hvor hurtigt sikkerhedskopien kører, og hvor lang tid du har tilbage, før den er færdig. Vi dækker backuphastighed i den næste del af denne gennemgang.

Når dine filer er sikkerhedskopieret til skyen, kan du få adgang til dem via klienten ved at klikke på hvor der står ”adgang”. Dette åbner web-GUI’en.

Du kan forhåndsvise bestemte filtyper i web GUI (selvom det kun er fordi Memopal ikke bruger privat kryptering) og downloade individuelle filer. Du kan også uploade filer, hvis du vil.

Hvis du vil udføre en fuld gendannelse, skal du klikke på “gendanne” på skrivebordsklienten i stedet for “adgang.” Dette giver dig mulighed for at gendanne flere filer på én gang. Du kan også vende tilbage til tidligere filversioner.

Du kan dog ikke gendanne filer til deres oprindelige placering. Du kan kun downloade dem til den mappe, du vælger, f.eks. Din downloadmappe eller et eksternt drev. Vi foretrækker valget, ligesom du får med Acronis True Image, en meget mere alsidig online backup-løsning (læs vores Acronis True Image-anmeldelse).   

Fart

Vi satte Memopal igennem nogle hastighedstest for at få en fornemmelse af, hvor lang tid backup- og gendannelsesprocesser kan tage. Disse test blev udført over et WiFi-netværk med 25 Mbps download og 12 Mbps upload hastigheder.

Resultaterne var ikke store:

Test One: Test Two: Gennemsnit:
Upload:02:30:0002:20:0002:25:00
Hent:00:40:0000:25:0000:32:00

Et gennemsnit på to og en halv time på at sikkerhedskopiere en enkelt gigabyte betyder, at du kunne vente dage eller uger på, at din første sikkerhedskopi er afsluttet.

Selvom det handler om, hvad du kan forvente af IDrive til en sikkerhedskopieringstid, giver IDrive i det mindste dig gratis kurer-sikkerhedskopi til at imødekomme for dens trægthed, som du kan læse om i vores IDrive-gennemgang.

En del af hastighedsspørgsmålet er, at Memopal ser ud til at have temmelig begrænset infrastruktur, med dets eneste datacenter beliggende i Italien. Du får sandsynligvis bedre hastigheder, hvis du er baseret i Europa.

Hvis du ikke er det, er det bedst at gå med en skyudbyder med en mere global tilstedeværelse det bedste tidspunkt for hurtige backup-tider. Cloudberry Backup parret med Amazon Web Services eller Acronis True Image er begge gode valg for utålmodige (Læs vores CloudBerry Backup-anmeldelse for mere om denne service).

Sikkerhed

Filer, der er sikkerhedskopieret til Memopal, er krypteret inden de forlader din computer og forbliver krypterede, mens de er i ro i skyen. Den anvendte kryptografiske protokol er 256-bit AES, som er den samme, der bruges af de fleste andre online backup-løsninger, ud over banker og militære institutioner.

Filoverførsler mellem din computer og Memopal-skyen er også beskyttet ved hjælp af TSL, som vil forhindre elektroniske aflyttere i at dechiffrere alle filer, de måtte opfange over offentlig WiFi (skønt du også skal bruge en VPN til at sikre dit privatliv offentligt; se vores bedste VPN-guide til anbefalinger).  

Selvom det er godt, giver Memopal dig ikke muligheden for privat kryptering. Det betyder, at virksomheden selv altid administrerer dine krypteringsnøgler, som er gemt på en server i dets datacenter.

Enhver online backup-løsning, der stærkt anbefales af Cloudwards.net, giver dig i det mindste muligheden for privat kryptering. Også kaldet nul-viden kryptering, med privat kryptering kun du kender din krypteringsnøgle, så kun du nogensinde kan dekryptere dine filer.

Et andet fejlagtigt problem fra Memopal er manglen på tofaktorautentisering, et middel til at holde din konto sikker, selvom din adgangskode er stjålet. Selvom det ikke er så almindeligt som privat kryptering, er dette stadig en funktion, vi gerne vil se inden for skysikkerhed.

Data, der er gemt i Memopal-skyen, distribueres i bunker og lagres overflødigt på flere servere. Metoden, der bruges af Memopal, er RAID 5, som er temmelig standard for de fleste skytjenester.

Samlet set kunne Memopal gøre et meget bedre stykke arbejde med sikkerhed. Selv hvis du har det godt med dets andre mangler, er dette en god grund til at gå med en anden service.  

Support

Memopal har e-mail-adresser til både salg og teknisk support. Vi sendte en test-e-mail til teknisk support for at måle responstid. Der blev modtaget svar på lidt over en arbejdsdag.  

Telefonstøtte tilbydes også, dog i meget begrænsede timer. Du kan nå Memopal fra 10:00 til 16:00, Central European Time, fra mandag til fredag.

Der er også en online chatindstilling tilgængelig på Memopal-webstedet. Det ser dog ikke ud til at være bemandet. Vi stillede et spørgsmål og ventede en time uden at modtage et svar.

Hvis du hellere vil finde ud af tingene uden at vente på et svar fra Memopal, kan du bruge virksomheds supportwebsted. Webstedet kan søges, eller du kan gennemse efter kategori.

Vi udførte et par søgninger efter emner som “kryptering” og “versionering” og fandt ingen artikler, der beskæftiger sig med dem. Så det ser ud til, at selve stedet er temmelig lavt. Imidlertid er de tilgængelige artikler i det mindste rimeligt godt skrevet.

Supportwebstedet har også nogle grundlæggende videotutorials, hvis du er mere en visuel lærer, selvom emnet er grundlæggende.

Endelig dom

Det er svært at undslippe følelsen af, at Memopal føles halvbagt. I stedet for at inkorporere cloud-lagringsfunktioner som synkronisering, burde udviklingsholdet have brugt en større indsats på at skabe en kapabel sikkerhedskopitjeneste.

En rummelig desktop-klient, bedre planlægningsfunktioner, muligheden for at sikkerhedskopiere bestemte filer i stedet for kun mapper, ekskluderinger af filtype og filgendannelser til deres oprindelige placering er alle funktioner, som vi gerne vil have tilføjet. Måske mere vigtigt, så er også privat kryptering og tofaktorautentisering.

Indtil da kan vi ikke retfærdiggøre at anbefale Memopal, bortset fra at påpege, at der i det mindste er værre muligheder inkluderet i vores online backup-bibliotek. Norton Online Backup, hvem som helst?

Vi er selvfølgelig åbne for andre meninger. Efterlad os dine tanker om Memopal i kommentarerne herunder, og tak for din læsning.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me