Cloudberry Backup Review – Opdateret 2020

Cloudberry Backup af MSP360 Review

CloudBerry Backup fra det nyligt omdøbte MSP360 er meget forskelligt fra alle vores andre backup-udbydere, idet det giver dig mulighed for at gemme filer på et cloud-lagringssystem efter eget valg og giver en brugervenlig grænseflade til at administrere alle dine sikkerhedskopier på ét sted. Læs vores fulde CloudBerry Backup-anmeldelse for detaljerne.


Bedste Online Backup anmeldelser

De fleste backup-tjenester fokuserer på at give den aktuelle serverplads til dine filer, men CloudBerry Backup tager en anden tilgang. I stedet for at tilbyde sine egne servere til opbevaring giver det dig muligheden for forskellige lagerudbydere, så du kan administrere alle dine konti og sikkerhedskopier fra ét sted. Fortsæt med at læse denne CloudBerry Backup-gennemgang for at finde ud af, om denne unikke tilgang til sikkerhedskopieringer er værd at bruge din tid.

Softwaren blev oprindeligt oprettet og administreret af CloudBerry Labs, men det firma har siden skiftet hænder og ommarkeret sig selv som MSP360. Lidt forvirrende bevarer softwaren det gamle CloudBerry Backup-navn på trods af webstedet, der bruger det nye branding.

CloudBerry Backup leveres fyldt med et væld af muligheder og værktøjer, hvilket gør det til et fantastisk stykke software til strømbrugere, der foretrækker en DIY-tilgang. Hvis du bare leder efter en strømlinet backup, er CloudBerry sandsynligvis ikke løsningen for dig. Selvom grænsefladen er velorganiseret, føles dens design som noget lige ud i de tidlige 2000’ere.

Ikke desto mindre er dets sikkerhed, privatlivets fred og hastighed alle fremragende, forudsat at du partner CloudBerry Backup med den rigtige lagerudbyder. Heldigvis er der mange muligheder, der spænder fra Amazon S3 eller Amazon Glacier til Microsoft Azure. Vi har gennemgået de fleste af disse indstillinger, så tjek vores lister over de bedste online backup-tjenester og bedste cloud-lagerudbydere.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Cloudberry Backup af MSP360

Funktioner

CloudBerry Backup leveres med en masse funktioner, alt fra billedbaserede sikkerhedskopier og multithreading til hybrid backup og planer for gendannelse af katastrofer. Sikkerhedskopier kan planlægges og spjældes, og dens kraftige version betyder, at du aldrig mister oversigten over slettede eller ændrede filer.

CloudBerry Backup er tilgængelig på Windows, Mac og Linux, og det tilbyder også mobile apps på både Android og iOS, skønt disse kun er til at styre din desktop backup snarere end at levere en backup-løsning til mobile enheder. Hvis du vil have en service til sikkerhedskopiering af dine mobile enheder, kan du tjekke vores IDrive-gennemgang.

Hvis du leder efter serverbackup, giver CloudBerry Backup dette de dyrere planer, der understøtter Windows-serveren, Microsoft SQL-serveren og Microsoft Exchange-serveren.

CloudBerry Backup understøtter både billedbaseret og hybrid sikkerhedskopi, som kan udføres manuelt, på en fast plan eller kontinuerligt (hvilket betyder, at den scanner dine filer og kører en sikkerhedskopi, når en ændring registreres). Du kan også aktivere throttling baseret på hukommelsesbrug, båndbredde eller tilgængelig diskplads.

Multebær-Neddrosling

Din sikkerhedskopi udføres som standard ved hjælp af multithreading og en blokniveau-algoritme, hvilket betyder, at du ikke spilder netværkskapacitet, der genoplæser hele filer, når kun en lille del af dem er blevet ændret.

Hver gang du ændrer eller sletter filer, giver CloudBerry Backups versionering dig mulighed for at bevare de gamle versioner og slettede filer, så længe du vil, og der er ingen grænse for, hvor mange af disse du vil beholde.

Multebær-Versionering

Bortset fra selve backupfunktionerne kan du bruge CloudBerry Backup til at oprette et startbart USB-drev eller en ISO-fil fra dit systembillede, hvilket er en god ting at have i tilfælde af systemsvigt.

Der er også et diskkapacitetsværktøj, der giver dig mulighed for at analysere, hvilke filer og mapper, der optager det meste af lagerpladsen på din computer. Klienten understøtter også proxyservere.

Multebær-Bootable-USB

CloudBerry Backup Funktioner Oversigt

Cloudberry Backup af MSP360 Logowww.cloudberrylab.com

Start fra $ 4999 for 5000 GBAlle planer

Backup

Backupplanlægning

Kontinuerlig sikkerhedskopi

Trinvis sikkerhedskopi

Billedbaseret sikkerhedskopi

Eksternt drev-sikkerhedskopi

NAS-sikkerhedskopi

Server backup

Hybrid backup

Sikkerhedskopiering af mobilenhed

Ubegrænset sikkerhedskopi
Kun på den ultimative plan

Ubegrænsede enheder

Hastighedsregulering

Blokering af fil-kopiering

Multithreaded Backup

Gendan

Courier Recovery Service

Browseradgang

Adgang til mobilapp

Versionering

Slet filopbevaring

Sikkerhed

Privat kryptering

At-Rest kryptering

Kryptering i transit

Krypteringsprotokol
AES 256-bit

To-faktor godkendelse

Hærdet datacentre
n / a

Proxy-serverindstillinger

HIPPA-kompatibel

Support

24/7 support

Support til live chat

Telefonstøtte

E-mail support

Brugerforum

Vidensdatabase

Diverse

Fildeling

Enhedssynkronisering

Gratis prøveversion
15

Prisfastsættelse

Backup-tjenester har normalt månedlige eller årlige abonnementsmuligheder. Fordi CloudBerry Backup faktisk ikke giver nogen lagerplads, kommer hovedparten af ​​dets omkostninger i form af et engangskøb på forhånd. 

Der er dog stadig et årligt vedligeholdelsesgebyr, og medmindre du vælger den dyreste udgave, er der nogle ret ulige begrænsninger.

På trods af at CloudBerry ikke faktisk skal betale for de servere, der er vært for dine data, er den eneste version af CloudBerry Backup, der giver dig mulighed for at udføre ubegrænset sikkerhedskopi, den Ultimate version. Koster $ 299,99, dette vil være langt dyrere, end de fleste brugere er villige til at mage. 

I stedet begrænser Desktop Pro-versionen dig til 5 TB data, hvilket sandsynligvis er mere end nok i de fleste tilfælde. Hvis du leder efter ubegrænset sikkerhedskopi til din virksomhed, er CrashPlan en fantastisk mulighed. Carbonite tilbyder også ubegrænset lagerplads og er et godt CrashPlan-alternativ til private brugere. Se vores Carbonite-anmeldelse for mere information.

Desktop Pro-versionen tillader ikke sikkerhedskopiering af servere. Hvis det er det, du leder efter, kan du i stedet vælge en af ​​serverplanerne. Selvom disse stadig er dyrere end Desktop Pro-planen, er de ikke så skandaløst dyre som Ultimate-udgaven.

I betragtning af den række funktioner, der tilbydes af CloudBerry Backup, synes vi, at engangskøbsprisen er ret rimelig, men at tilføje yderligere $ 10 årligt på toppen af ​​hvad du betaler din lagerudbyder er ikke stor, i betragtning af at CloudBerry faktisk ikke skal betale enhver servervedligeholdelse for at være vært for dine filer.

CloudBerry gratis plan

Der er en gratis version af CloudBerry Backup tilgængelig, men det kommer med nogle ret betydelige begrænsninger. Med den gratis version af Desktop kan du ikke sikkerhedskopiere mere end 200 GB data, uanset hvor meget lager du har fra din faktiske backupudbyder. Derudover er billedbaserede sikkerhedskopieringer, kryptering og kundesupport heller ikke tilgængelige.

Multebær-Free-Trial

Du kan også tilmelde dig en gratis 15-dages prøveperiode, som giver dig adgang til alle funktionerne i Desktop Pro-udgaven, så du kan prøve det, før du bruger noget af dine hårdt tjente kontanter.

Brugervenlighed

Brugervenlighed og funktioner er kriterier, der ofte er negativt korrelerede med hinanden, da jo flere funktioner du inkluderer, desto vanskeligere bliver det normalt at bruge softwaren. 

Selvom udseendet af CloudBerry Backup får det til at føle det, som om det var designet til Windows XP, bukker det denne tendens ved at give et simpelt layout, der er let at bruge, selvom det er pakket til randen med værktøjer og indstillinger.

På trods af det forældede design er alt godt organiseret og let at finde. Det vigtigste “velkomst” -panel giver dig et overblik over dine indstillinger og planer samt dine seneste sikkerhedskopier og gendannelser.

Multebær-Velkommen-panel

Længst på toppen af ​​skærmen har du flere knapper til at indstille forskellige typer af sikkerhedskopierings- og gendannelsesplaner, oprette en startbar USB og søge på din backuplager.

I fanen “værktøjer”, der findes øverst til venstre i applikationen, kan du få adgang til CloudBerry Backup-indstillingerne, starte disk kapacitetsværktøjet, der er nævnt tidligere og importere eller eksportere din konfiguration, hvis du vil konfigurere de samme backupindstillinger på en separat computer.

Multebær-Tools-Tab

Under disse knapper har du fanebladene til hovedvisningen af ​​applikationen, hvor du kan skifte fra “velkomst” -skærmen, som vi tidligere har beskrevet, til dine backup-planer, gendannelsesplaner, backup-lagring og historie.

I sektionen “sikkerhedskopieringsplaner” finder du en liste over alle de planer, du har oprettet, samt et par, der som standard er forudkonfigureret, såsom dine dokumenter, bogmærker og billedmapper. Ved at udvide en plan kan du se alle dens detaljer, herunder planen, kryptering og resultater fra den sidste kørsel, plus forskellige knapper, der giver dig mulighed for at redigere, slette eller klone planen.

Multebær-Backup-Planer

Den næste fane giver dig en meget lignende oversigt over dine gendannelsesplaner med alle de samme detaljer og handlinger tilgængelige i den forrige fane.

Multebær-Restore-Planer

Fanen “backup lagring” giver dig en oversigt over alle dine tilknyttede konti og de data, der er gemt hos hver cloud-lagerudbyder. Du kan vælge at vise dine sikkerhedskopier i en standard træstruktur eller have dem organiseret efter størrelse.

Multebær-backup-Storage

Endelig får du i fanen “historie” en detaljeret log over alle de sikkerhedskopier og gendannelser, du har udført, som inkluderer filstørrelsen såvel som resultatet af handlingen, det tidspunkt, det skete og dets varighed.

Multebær-Historie

Selvom der ikke er nogen webgrænseflade inkluderet i CloudBerry Backup, er der en mobilapp. Som nævnt tidligere giver appen ikke mulighed for at tage backup af dine mobile enheder, men den giver en brugervenlig mobilportal til at administrere dine sikkerhedskopier og endda eksternt starte dem, hvis du ikke kan gøre det direkte på din stationære enhed.

Fil-sikkerhedskopi & Restaurering

Sikkerhedskopiering og gendannelse af dine data med CloudBerry kan virke kompliceret i starten, men selve processen er faktisk ganske ligetil. Det giver dig også en hel masse indstillinger at lege med for at sikre, at din administrerede sikkerhedskopi opfører sig nøjagtigt som du vil. 

Du kan sikkerhedskopiere til skyen eller en lokal enhed, implementere forskellige throttling- og planlægningsindstillinger og aktivere flere typer underretninger.

CloudBerry Backup giver dig mulighed for at oprette flere backup-planer, der kører uafhængigt af hinanden, så du nemt kan gemme dine data hos flere udbydere, såsom Amazon S3 og Google Cloud.

Multebær-udbyder-valgmuligheder

For at oprette en sikkerhedskopi skal du først vælge, hvilken lagringstjeneste du vil bruge og forbinde din konto til CloudBerry Backup. Der er mange muligheder her, herunder Amazon S3 eller Amazon Glacier, Google Cloud (ikke at forveksle med Google Drive), Wasabi, Rackspace og mere. 

Hvilken mulighed der er bedst afhænger helt af dine behov. For eksempel, hvis du leder efter køleopbevaring, er Amazon Glacier et godt valg.

Multebær-Add-konto

Når du har tilføjet den valgte cloud-backup-konto, kan du klikke på enten “filer” eller “billedbaseret”, som åbner installationsguiden til din backup-plan. Det første trin er at vælge mellem “lokal eller cloud-sikkerhedskopi” eller “hybrid backup”, efterfulgt af at vælge den lagringstjeneste, du vil bruge til planen, hvis du har tilføjet mere end en.

Multebær-Backup-Local-Eller-Cloud

Sæt derefter et navn på din plan og vælg mellem “avanceret”, “enkel” og “brugerdefineret” tilstand. “Avanceret” -tilstand giver dig mulighed for at anvende kryptering og sikkerhedskopiering på blokniveauer, mens det “enkle” alternativ giver dig adgang til din sikkerhedskopi med din lagerudbyders dedikerede klient i stedet for kun med CloudBerry Backup-softwaren i sig selv.

Multebær-Backup-tilstand

Det næste vindue giver dig adgang til nogle avancerede indstillinger, såsom hurtige NTFS-scanninger (fremskynder scanninger for filændringer på bekostning af øget hukommelsesforbrug) og tvinger brugen af ​​lydstyrke-skyggekopitjeneste (som giver dig mulighed for at bruge filer, mens de bliver sikkerhedskopieret).

CloudBerryBackup-Advanced-indstillinger

Hvis du har valgt de “avancerede” indstillinger, kan du vælge de filer, du vil tage backup af. Hvis du laver en billedbaseret sikkerhedskopi, viser dette vindue dig en liste over partitioner på dit system i stedet for dine filer og mapper.

Multebær-Backup-Select-Files

Når du har valgt alt, hvad du vil tage backup af, kan du vælge, hvilke filtre du vil anvende til planen. Dette inkluderer spring over systemfiler, filtrering af bestemte filtyper med mere.

Multebær-Backup-filtre

Det næste vindue giver dig mulighed for at aktivere komprimering (hvilket reducerer mængden af ​​anvendt cloud-lagerplads) og kryptering (forudsat at din cloud-backupudbyder understøtter det).

CloudBerryBackup-Compression-And-kryptering

Dernæst kommer din tilbageholdelsespolitik, der bestemmer, hvor længe slettede poster skal opbevares på serveren, og hvor mange gamle versioner af ændrede filer, du vil have.

Multebær-Backup-Retention

Når du nærmer sig slutningen af ​​processen, kommer du til at bestemme tidsplanen, der kan indstilles til bestemte datoer på bestemte ugedage, i realtid eller manuelt (hvilket betyder, at du selv skal starte backup).

Multebær-Backup-Schedule

Endelig giver de to sidste vinduer dig mulighed for at konfigurere visse handlinger, der kører automatisk, før en sikkerhedskopi starter eller efter at den er færdig, og hvorvidt du vil have besked på en eller anden måde ved afslutningen af ​​en sikkerhedskopi.

Multebær-Backup-Underretninger

Når du har gennemgået alt dette, giver CloudBerry Backup dig et resume af din plan for dig at se over, hvorefter du er færdig.

Multebær-Backup-Opsummering

Opsætning af en gendannelsesplan er lidt mindre kompliceret. Du starter med at klikke på “gendannelse” -knappen i hovedopgavelinjen og derefter vælge, hvilken leverandør af skylager, du vil gendanne fra.

Multebær-Restore-udbyder

Du kan derefter vælge, om du vil køre gendannelsen bare én gang, eller også gemme planen til fremtidig brug.

Multebær-RestoreOnce-Eller-Gem

Derefter vælger du, om du vil gendanne filer og mapper eller gøre et komplet systembillede.

Multebær-Restore-Files-Eller-billede

I det næste vindue kan du vælge, om du vil gendanne den nyeste version eller gendanne fra et bestemt tidspunkt.

Multebær-Restore-Point

Derefter vælger du hvilke filer (eller hvilket systembillede) du vil gendanne fra din sikkerhedskopierede dataliste.

Multebær-Restore-Fil-Selection

Når du går videre, skal du vælge destinationen. Dette kan være på en ny placering eller på datas originale placering. Her kan du også specificere, om du vil gendanne slettede filer, og om du vil overskrive filerne på din destination.

Multebær-Restore-destination

I det følgende vindue kan du beslutte, om du vil dekryptere filerne. Husk, at hvis du krypterede filerne under din sikkerhedskopi, bliver du nødt til at dekryptere dem nu. Ellers skal du manuelt dekryptere filerne senere for at være tilgængelige, når de er downloadet.

Multebær-Restore-Dekryptér

Endelig kan du konfigurere underretninger til, når gendannelsen er færdig, som kan leveres enten som en e-mail eller en post i Windows-hændelsesloggen.

Multebær-Restore-Underretninger

Hastighed

CloudBerry leverer ikke den faktiske serverplads, du vil gemme dine filer på, så dens hastighed er meget afhængig af den sekundære service, du vælger at samarbejde med. 

Da de første sikkerhedskopier ofte er enorme, er det kritisk for en sikkerhedskopieringstjeneste at levere hastigheder så tæt på den teoretiske grænse som muligt. Fra vores test har vi bestemt, at CloudBerry Backup kan gå så hurtigt, som lagerudbyderen lader det.

Til vores test uploadede og downloadede vi en mappe på 3,51 GB, der indeholder forskellige typer filer, såsom video, billeder og tekstfiler. Vi brugte en forbindelse med en uploadhastighed og downloadhastighed på 50Mbps, hvilket i teorien betyder, at sikkerhedskopien og gendannelsen skulle være afsluttet om 10 minutter, men mere realistisk håber vi, at de er færdige om cirka 15 til 20 minutter.

Første forsøg: Andet forsøg: Gennemsnit:
Upload00:15:2400:14:5500:15:09
Hent00:12:5300:12:4600:12:49

Som du kan se, falder disse resultater firkantet inden for det interval, vi håbede på, og i tilfælde af uploads, faktisk oversteg vores forventninger. Til disse test forbandt vi CloudBerry Backup til Backblaze B2, som er den version af Backblaze, der er beregnet til forretningsbrugere. Hvis du gerne vil lære mere om versionen til privat brug, kan du tjekke vores Backblaze-anmeldelse.

Sikkerhed

Du overlader din backupudbyder potentielt følsomme data, så sikkerheden, den leverer, er af afgørende betydning. Men fordi CloudBerry ikke leverer selve serverpladsen, er der betydelige grænser for den sikkerhed, den kan give på egen hånd, da den i høj grad er afhængig af de foranstaltninger, der er truffet af det firma, der kontrollerer de faktiske datacentre.

Når det er sagt, gør CloudBerry Backup et fremragende stykke arbejde med at lette sikre overførsler til den valgte lagerudbyder. Så længe den sekundære service understøtter det, tilbyder CloudBerry Backup op til AES 256-bit-kryptering, hvilket er mere end nok til at holde dine data ude af hænderne på cyberkriminelle eller endda myndighederne..

Multebær-kryptering

Krypteringen kan indstilles som privat, hvilket betyder, at kun du har den nøgle, der kræves for at låse den op. Når dine filer er i transit, er de beskyttet af TLS, hvilket betyder, at de ikke er sårbare over for mand-i-midten-angreb, når de rejser til deres destination. 

Hvis du ikke er helt klar over, hvad alt dette krypteringsprat faktisk betyder, skal du læse vores beskrivelse af kryptering til et crashkursus i terminologien.

CloudBerry Backup understøtter tofaktorautentisering, hvilket forbedrer din sikkerhed kraftigt ved at kræve yderligere verifikation, før du logger ind, skønt du skal konfigurere dette med din lagerudbyder. Tjenesten bruges også til at tilbyde ransomware-beskyttelse, men dette blev fjernet, efter at CloudBerry Labs konstaterede, at det gav en lille fordel for brugerne.

Privatliv

Ligesom sikkerhed er privatlivets fred for det meste i hænderne på det firma, der er ansvarlig for din faktiske lagerplads. Da CloudBerry Backup ikke har en kopi af dine data, er dens evne til at kompromittere dit privatliv i sig selv begrænset. Når det er sagt, gør den kortfattede fortrolighedspolitik tydeligt, hvilke data den indsamler, og hvornår de deles.

I det væsentlige er de eneste oplysninger, CloudBerry indsamler på dig, hvad du giver, når du registrerer en konto, hvilket betyder dit navn, e-mail-adresse og betalingsoplysninger. Virksomheden indsamler også visse anonymiserede oplysninger, såsom din IP-adresse og enhedsoplysninger, men disse er ikke bundet til dit navn eller identitet på nogen måde.

Multebær-kommunikation-politik

Fortrolighedserklæringen angiver klart, at disse oplysninger kun deles på to måder. Først med pålidelige tredjepartspartnere, der gør det muligt for CloudBerry at levere dens service (tænk PayPal for betalingsoplysninger osv.) Og overholde love og regler på anmodning af retshåndhævelse.

Med hensyn til fortrolighedsregler overholder CloudBerry GDPR og HIPAA, men dette er igen fuldstændig afhængig af den sekundære skylager, du forbinder tjenesten med.

Multebær-BNPR

Kunde service

Da du generelt overlader backupudbydere med potentielt kritiske data, er det vigtigt, at de har en robust kundeserviceafdeling, der giver hurtige og kvalitetsbesvarede spørgsmål. 

Selvom CloudBerry ikke rigtig håndterer dine data, ville vi stadig kontrollere, hvor god dets kundesupport er, og virksomheden klarer sig godt her, idrætsmæssigt adskillige muligheder for kontakt samt hurtige svar.

Multebær-mail-formular

Hvis du har brug for hjælp til softwaren, kan du enten sende en supportbillet via e-mail-formularen eller kontakte firmaet pr. Telefon. Desværre er der kun telefonnumre til rådighed for tre lande – USA, Storbritannien og Brasilien – så hvis du ringer fra andre steder, kan det koste dig en hel del.

Multebær-Phone-Support

Vi sendte en forespørgsel via e-mail-formularen og modtog et svar inden for et par timer, hvilket er fremragende. Da vi ikke svarede med det samme, nåede supportafdelingen endda os via telefon såvel som ved at sende en yderligere opfølgende e-mail.

Multebær-KnowledgeBase

Du kan også søge gennem virksomhedens omfattende vidensbase eller sætte dit spørgsmål eller problemstilling til brugerforummet.

Multebær-Forum

Dommen

Det er det for vores gennemgang af CloudBerry Backup. Alt i alt er dette et kraftfuldt værktøj til styring af flere sikkerhedskopier til forskellige udbydere, som giver dig masser af kontrol over alle aspekter af din sikkerhedskopi. 

CloudBerry Backup er muligvis ikke den bedste løsning for nogen, der bare leder efter en enkel måde at sikkerhedskopiere nogle data til skyen. For strømbrugere giver det imidlertid en stor grad af kontrol og fleksibilitet.

Selvom den gratis version har nogle alvorlige begrænsninger, er den stadig meget brugbar, forudsat at du ikke behøver at tage backup af mere end 200 GB og ikke behøver at lave nogen disk imaging. 

Vi synes, at det er en smule uopfordret at betale et årligt vedligeholdelsesgebyr for en service, der ikke giver nogen serverplads, men alt i alt er prisen ikke skandaløs i den store ting.

CloudBerry Backup giver pris til side og giver fremragende hastighed, sikkerhed og privatliv samt en meget lydhør kundeserviceafdeling, hvis du støder på problemer. Når du parrer alt dette med sit væld af funktioner og brugervenlighed, får du et fremragende stykke software til dem, der ønsker at få så meget som muligt ud af deres backup-proces.

Hvad syntes du om vores CloudBerry Backup-gennemgang? Er du enig i, at dette er et magtfuldt værktøj for avancerede brugere, men at det måske er meget mere, end den gennemsnitlige person har brug for? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me