Carbonite Review – Opdateret 2020

Carbonite anmeldelse

Carbonite er uden tvivl en af ​​Cloudwards.nets foretrukne online backup-udbydere, der tilbyder brugervenlighed og ubegrænset sikkerhedskopi til en enhed. Imidlertid er langsomme backuphastigheder et stort problem. Læs vores fulde Carbonite-gennemgang for detaljerne.


Bedste Online Backup anmeldelser

Carbonite har været en del af backup-markedet siden 2005, hvilket er gammelt i it-år. Stadig, det har en masse erfaring, og det viser. Det er dejligt for personlige brugere, der ønsker ubegrænset sikkerhedskopi til en eller flere computere og ikke har noget imod at betale en præmie for at få den.

Når det er sagt, vil det tage en masse tid at gennemføre din sikkerhedskopi, fordi Carbonite er blandt de langsomste tjenester, vi har testet. Du kan ikke gøre det hurtigere ved at øge antallet af backup-tråde, men du kan gøre det langsommere, hvis det forstyrrer dine systemressourcer.

På den lyse side er Carbonite nem at bruge, uanset om du er på desktop-klienten, web eller mobil. Automatisk sikkerhedskopi vil frigøre dig problemet med manuelt at vælge filer til sikkerhedskopiering, og den ligefrem gendannelsesproces hjælper dig med at få dine filer tilbage.

Du behøver ikke at bekymre dig om dine filer, fordi Carbonite leverer privat kryptering sammen med andre sikkerhedsfunktioner. Det er heller ikke skuffelsen om privatlivets fred. Faktisk er det blandt de stærkeste, vi har set.

Hvis alt det lyder som det er op i din gyde, skal du holde dig med os, når vi går nærmere ind i denne Carbonite-gennemgang. Ellers skal du vælge en anden service fra vores bedste online backup-liste.

Styrker & Svagheder

Alternativer til karbonit

Funktioner

I modsætning til de bedste cloud-lagringstjenester er Carbonite ikke beregnet til at reducere den mængde plads, der er taget på din harddisk eller synkronisere data på tværs af enheder. Som en online backup-tjeneste hjælper det dig, når katastrofen rammer ved at gendanne dine filer. Det er nyttigt, fordi din harddisk muligvis går ned og tager dine data med. Solid-state drev er bedre, men oplever flere datafejl.

Hvis du har brug for begge, kan du gå med en service som IDrive, som kan sikkerhedskopiere dine data og give dig synkroniseringsplads. Du kan lære mere om det i vores IDrive-gennemgang. Hvis du ikke er klar over forskellen mellem online lagring og online backup, skal du læse vores forklaring.

Carbonite giver ubegrænset lagerplads uden hemmelige datakap eller begrænsninger for dine overførselshastigheder. Da det er ubegrænset, kan du ikke sikkerhedskopiere ubegrænsede enheder. I stedet kan du kun sikkerhedskopiere en enhed eller computer med en personlig plan. Det er den sædvanlige kompromis, når du vælger mellem ubegrænset sikkerhedskopi og ubegrænset enhed.

Når det er sagt, kan du bruge Carbonite til at tage backup af fotos taget med din smartphone. Se vores bedste ubegrænsede online backup-artikel for at se, hvordan Carbonite sammenligner med andre ubegrænsede backup-tjenester.

Carbonit-funktioner

Udover ubegrænset sikkerhedskopiering inkluderer Carbonites funktioner planlægning af sikkerhedskopiering, privat kryptering, automatisk videobackup, fjern filadgang og versionering, som ikke fungerer på macOS. Plus, alle planer udover Carbonite Safe Basic kan sikkerhedskopiere eksterne harddiske.

Carbonite fungerer med alle almindelige filtypenavne. Da det er ubegrænset, kan det automatisk mærke almindelige filtyper til sikkerhedskopi, når du har installeret det. Når det er sagt, er automatisk video backup kun tilgængelig for Carbonite Safe Plus og Carbonite Safe Prime abonnenter. Grundlæggende brugere skal uploade videoer manuelt.

Carbonite har også en kurérgendannelsestjeneste, der sender dig dine gendannelser i mailen, hvilket kan være meget hurtigere end at downloade dem. De fleste backup-tjenester tilbyder ikke det.

Selvom Carbonite lader dig tage backup af dine eksterne harddiske, kan den ikke sikkerhedskopiere til eksterne harddiske. Det er dog ikke en stor glip, fordi ubegrænset sikkerhedskopi ikke fungerer godt med et begrænset antal eksterne drev.

Dertil kommer, at Plus- og Premium-abonnenter ikke længere har adgang til spejlbillede-backupfunktionen. Mirror-image-sikkerhedskopi tager en image-sikkerhedskopi af en computers operativsystemdrev og sikkerhedskopierer det til en ekstern harddisk. Det giver brugerne mulighed for at gendanne deres computers OS og applikationer tilbage til den samme computer.

Carbonite siger, at den har fjernet funktionen, fordi versioneringsbegrænsninger forhindrer spejl-image-sikkerhedskopi i at beskytte brugere såvel som filbaseret sikkerhedskopi. Det var måske sandt, men spejlbilledefunktionen var værdifuld, fordi den muliggjorde hurtig gendannelse af nedbrudte harddiske.

Vi taler mere detaljeret om sikkerhedskopiering og sikkerhedsfunktioner nedenfor, så læs videre. Se vores backup-bibliotek for at lære mere om cloud-backup.

Prisfastsættelse

I modsætning til cloud backup-tjenester, der tilbyder en enkelt ubegrænset plan, såsom Backblaze, tilbyder Carbonite tre: Basic, Plus og Prime. Planerne er målrettet hjemmebrugere og forretningsbrugere, der ikke har mange computere. Bemærk, at planerne kun giver dig mulighed for at tage backup af en intern harddisk.

Basic er $ 71,99 om året og giver ubegrænset sikkerhedskopi uden yderligere funktioner.

Plus giver dig ekstern backup af drev og automatisk video-sikkerhedskopi for $ 111,99 om året. Det er den mest populære plan, men den er dyr i forhold til Backblaze’s plan, der kun er $ 60 pr. År og tilbyder de samme funktioner. Du kan læse mere om Backblaze i vores Backblaze-anmeldelse.

Prime er $ 149,99 om året. Det tilføjer budgendannelsestjeneste på toppen af ​​Plus’s funktioner.

På enhver plan kan du spare 5 procent, hvis du abonnerer på to år eller 10 procent, hvis du tilmelder dig tre. Du kan også købe Carbonite Safe Backup til op til 100 computere. Hvis du ikke er sikker på, om Carbonite, kan du bruge den gratis 15-dages prøveperiode til at sammensætte dig.

Brugervenlighed

karbonit-web-klient

Designet af Carbonites webklient er trist men funktionelt. På hovedsiden vises de computere, du har sikkerhedskopieret. Du kan også se eller gendanne dine filer, tilføje en computer eller geninstallere Carbonite.

Menuen til venstre giver dig mulighed for at navigere til dine kreditkort og abonnement og personlige oplysninger samt se din betalingshistorik og få adgang til support. Hvis du har data i din sikkerhedskopi, kan du bruge søgefeltet til at finde filer eller mapper efter navn eller med en bestemt udvidelse.

karbonit-desktop-klient

Carbonite desktop-klient fungerer på Windows og macOS, men ikke Linux. For Linux-support, se vores bedste online backup til Linux-artikel. Når du installerer det, vil det guide dig gennem processen med at oprette en sikkerhedskopi. Det er enkelt, og du skal kun gennemføre et trin.

Carbonite vælger automatisk de mest almindelige filtyper til sikkerhedskopiering kontinuerligt. Hvis du har det godt, kan du bare starte sikkerhedskopieringsprocessen, eller du kan gå i dybden i de avancerede indstillinger. Automatisk sikkerhedskopiering er praktisk, fordi du ikke behøver at bruge tid manuelt på at vælge filer og mapper, du vil gemme.

Du kan starte klienten fra ikonet i systembakken. Klienten præsenterer de vigtigste oplysninger, du har brug for at se med det samme.

Venstre side viser et billede af en computer og et link, der viser indstillingerne. Den midterste viser status for din sikkerhedskopi og giver dig mulighed for at tilføje filer til den, tænde for automatisk sikkerhedskopiering eller gendanne filer. Den højre side viser skyen og muligheden for at se din sikkerhedskopi.

Knappen til gendannelse af filer kaldes “få mine filer tilbage”, og linket til forhåndsvisning af filer siger “se min sikkerhedskopi.” Disse navne forvirrer ikke nogen.

Carbonit-farvekodning

Carbonit-farve koder dine filer, så du kan se deres status med et øjeblik.

En orange prik på en fil betyder, at den er valgt til sikkerhedskopiering, mens en grøn en betyder, at filen er sikkerhedskopieret.

En gul prik på en mappe betyder, at filer eller undermapper i mappen er valgt til sikkerhedskopiering. En halvgrøn prik betyder, at mappen er valgt til sikkerhedskopiering, og nogle filer deri sikkerhedskopieres, mens andre ikke er valgt til sikkerhedskopiering. En grøn prik i en mappe betyder, at alle filer i den mappe er sikkerhedskopieret.

karbonit-mobil-klient

Mobilappen er minimal og nem at bruge. Du kan bruge den til at få adgang til din sikkerhedskopi samt gemme dine sikkerhedskopierede filer til hurtig adgang og offline adgang. Derudover kan du tilføje flere computere til sikkerhedskopi, hvilket betyder, at Carbonite sender dig en e-mail med et link, du har brug for for at åbne fra den computer, du vil tage backup af.

Appen blev dog sidst opdateret i oktober 2017, og det er Google Play Butiks bedømmelse på en beskeden 3,7 stjerner.

Fil-sikkerhedskopi & Restaurering

Når du har installeret Carbonite-desktop-klienten og startet den første sikkerhedskopi, scanner klienten din harddisk efter filer og begynder at uploade dem.

Som nævnt behøver du ikke vælge de filer, du ønsker, fordi Carbonite vælger dem til dig. Dens valg er smart, og det inkluderer dokumenter, billeder, musik, e-mail, browserbogmærker, økonomiske data og “alt hvad der er vigtigt.”

Carbonite udelukker nogle OS og midlertidige filer fra den automatiske sikkerhedskopi. Du kan se, hvilke der er på listen over ekskluderede filtyper på dens websted.

Indledende sikkerhedskopier tager ofte meget tid at gennemføre. Når først den er færdig, vil den dog være meget hurtigere takket være kontinuerlig sikkerhedskopi, som uploader filer, når du ændrer dem. For at gøre dette bruger Carbonite en algoritme til filkopiering af blokniveau.

Algoritmen overfører kun de dele af filen, der blev ændret, snarere end hele filen. Vi anbefaler, at du bruger kontinuerlig sikkerhedskopi. I dette tilfælde, som i mange andre, fungerer det uden at hindre resten af ​​systemet. Når det er sagt, hvis du foretrækker at planlægge sikkerhedskopier til, når du ikke bruger computeren, kan du også gøre det.

carbonite-backup-indstillinger

Du kan vælge at sikkerhedskopiere en gang om dagen på et bestemt tidspunkt eller indstille det til ikke at tage backup i bestemte timer. Selvom det er praktisk, har Carbonite færre planlægningsmuligheder end andre tjenester. Med Acronis True Image kan du for eksempel køre backup to gange om dagen på bestemte tidspunkter, hver til otte timer, ugentligt, månedligt eller ved en begivenhed.

Du kan læse mere om Acronis True Image i vores Acronis True Image-gennemgang.

Carbonite opbevarer dit indhold i datacentre, der bruger RAID. Det betyder, at dine filer er placeret på flere servere til redundans, hvilket hjælper med at holde dem sikre, hvis en server fungerer korrekt. Carbonite har mindst tre kopier af din sikkerhedskopi på 15 harddiske.

karbonit-gendannelse-step1

Det er nemt at gendanne filer med Carbonite. Klik på knappen “få mine filer tilbage” på skrivebordsklienten. I det næste vindue kan du vælge at gendanne alt eller specifikke filer eller mapper.

Hvis du har brug for at gendanne alle filer, har du muligheden for at vælge mellem at gendanne til deres oprindelige placering eller downloade til en ny mappe på dit skrivebord.

Hvis du vælger at gendanne bestemte filer eller mapper, åbner desktopklienten Carbonite-webstedet for at hjælpe dig med at finde det indhold, du har brug for. Det er nyttigt, hvis du har brug for at gendanne noget hurtigt og ikke har tid til at gøre en fuld gendannelse.

Webklienten viser dit indhold baseret på dit filsystem, så du skulle ikke have problemer med at finde det. Hvis du gør det, kan du bruge søgefeltet til at finde filer efter filnavn og udvidelse. Når du har fundet dit indhold, skal du klikke på download-knappen ved siden af ​​det for at downloade det eller vælge flere filer og mapper vha. Afkrydsningsfelterne, og klik derefter på “download”.

Carbonit-versionering

Carbonite understøtter filversion til Windows, men ikke til Mac. Med versionering kan du hente tidligere iterationer af filer, hvilket betyder, at du kan fortryde utilsigtede ændringer af dem. Versionering beskytter dig også mod ransomware, som kan ødelægge dine filer og kræve betaling for deres gendannelse.

Carbonite opbevarer mindst de tre seneste versioner af en fil, uanset alder. Derudover opbevarer den gamle versioner af dine ændrede filer i op til tre måneder. Plus en daglig version af filen for hver dag i den forløbne uge, en ugentlig version for hver af de foregående tre uger og en månedlig version for hver af de foregående to måneder, hvor filen blev sikkerhedskopieret.

Dens filopbevaringspolitik siger, at det holder slettede filer i 30 dage. Hvis du er en Carbonite Safe-kunde, der bor i USA, kan du bruge en budtjeneste til at gendanne slettede filer. Prime-abonnenter har kureropsving inkluderet, så de skal kun betale $ 9,99 pr. Opsving. Hvis du bruger Basic eller Plus, skal du betale $ 99,99.

Uanset planen skal du returnere harddisken til Carbonite for at undgå at betale gebyret for ikke-returnerede drev, der er $ 130 eller $ 300, afhængigt af enhedens størrelse.

Desuden skal brugere, der administrerer deres private nøgle, uploade den, inden de anmoder om kurer service. Det er forståeligt, fordi Carbonite skal dekryptere dine data, før du kan bruge dem, men det er stadig et privatlivsproblem. Vi vil tale mere om det nedenfor.

Du kan se prisoplysninger for budtjenesten i en tabel på denne side.

Hastighed

Vi sagde, at initial backup kan tage lang tid, men i betragtning af Carbonites resultater kan det muligvis tage mere end det. Hvor lang tid det tager afhænger af din forbindelseshastighed, og hvor tæt du er på Carbonites servere. Tommelfingerreglen er, at overførselshastigheden bliver bedre, jo tættere du er.

Du kan gå til indstillingerne på desktop-klienten og markere afkrydsningsfeltet, der reducerer Carbonites internetforbrug, men du kan ikke øge antallet af backup-tråde for at øge hastigheden.

Vi bruger en 1 GB lynlåset mappe til at teste upload- og downloadhastigheder. Vi kørte vores Carbonite-test ved hjælp af en Ethernet-forbindelse i Beograd, Serbien, med en uploadhastighed på 6 megabits per sekund og en downloadhastighed på 100 Mbps.

Disse hastigheder indebærer, at det skulle tage cirka 21 minutter at uploade vores testmappe og lidt over et minut at downloade uden overhead. Vores testresultater var dog langt fra det. Vores mappe tog mere end en time at uploade og mere end syv minutter at downloade.

Vi var ikke tæt på USA, hvor Carbonite holder sine datacentre, og resultaterne afspejlede det, men de er stadig dårlige sammenlignet med andre tjenester.

Første forsøg: Andet forsøg: Gennemsnit:
Upload tid:00:59:5001:25:0001:12:25
Downloadtid:00:03:1100:12:2200:07:46

Sikkerhed

karbonit-sikkerhed

Carbonite bruger 128-bit SSL-protokollen til at beskytte filer mod mand-i-midten-angreb, der opstår under dataoverførselsprocessen. Det krypterer filer i hvile på dets servere med AES 128-bit kryptering. Det er ikke så stærk som dens tungere fætter, AES 256-bit, men det giver rigelig sikkerhed. Så vidt nogen ved, har ingen knækket det.

Som standard håndterer Carbonite din krypteringsnøgle til dig. Dette gør det muligt for virksomheden at nulstille din adgangskode, hvis du glemmer det, men det udgør også en privatlivsrisiko, fordi en useriøs medarbejder kunne bruge den til at læse dine filer. For at undgå det kan du aktivere privat kryptering.

Hvis du gør det, skal du bruge en adgangskodemanager for at undgå at miste din adgangskode. Hvis du ikke kender til noget, kan du vælge en af ​​vores bedste adgangskodeadministratorer for 2019-roundup.

Når du tænder for privat kryptering, skifter Carbonite til AES 256-bit. Da du har den private nøgle, kan virksomheden ikke læse dine filer eller levere dem, når det kræves af loven.

Selvom det er næsten umuligt at knække din private nøgle, er det ikke tilfældet med dine adgangskoder. Et svagt kodeord er let bytte for angreb fra brute force, så skab et stærkt. Når det er sagt, selv hvis din adgangskode er stærk, skal du aktivere tofaktorautentisering.

Når du først har gjort det, vil din loginproces have et ekstra lag beskyttelse, der hjælper med at beskytte din konto. Hver gang du indtaster dine legitimationsoplysninger, bliver du bedt om at indtaste en sikkerhedskode. Du kan modtage det via tekst eller telefonopkald. Du kan lære mere om Carbonites sikkerhedstilgang i dens sikkerheds whitepaper.

Carbonite opbevarer dine data i hærdede datacentre. Sådanne datacentre er designet til at modstå naturkatastrofer, såsom brande og jordskælv, samt fysiske og virtuelle angreb.

Adgangen til dens datacentre styres af en kombination af biometriske scannere og elektroniske nøglekort. Fjernsynsovervågning med lukket kredsløb er tilgængelig sammen med temperaturstyring, uafbrudt strømforsyning, backup-generatorer og serveradgang kontrolleret med elektroniske nøglekort og PIN-koder. Vagterne er aktive 24 timer i døgnet, 365 dage om året.

Privatliv

Carbonites privatlivspolitik er ligetil og har ikke de mistænkelige klausuler, som nogle cloud-tjenester gør. Carbonites privatlivspolitik er klar og angiver på en direkte måde, hvilke typer data den indsamler, herunder data leveret af brugere, såsom navn, adresse, e-mail, kreditkort og andre oplysninger, der kræves til registrering og køb af et Carbonite-produkt.

Derudover gemmer Carbonite dine filnavne, størrelser og udvidelser sammen med oplysninger om tilsluttede enheder. Det indsamler også data om din IP-adresse, browsertype, enhedstype, internetudbyder, henvisning eller udgang til sider, OS og dato og tidstempler.

Carbonite siger, at den bruger dataene til forskellige formål, såsom at sende markedsføringsmateriale med samtykke fra brugeren eller kunden, lette backup og gendannelse af data, arkivere, yde teknisk support og overholde loven.

Tjenesten siger, at den ikke sælger personlige oplysninger til marketingfolk eller andre leverandører, og den får ikke adgang til data, der er gemt af kunder. Når det er sagt deler Carbonite undertiden information med tredjepart, men kun for at sikre, at interne produkter kører.

Hvis du ikke ønsker at modtage markedsføringsmateriale, kan du afmelde dig ved at e-maile [e-mailbeskyttet], kontakte kundesupport på 1-877-222-5488 eller det relevante geografiske telefonnummer findes her.

I henhold til gældende databeskyttelseslove har kunder og brugere følgende rettigheder med hensyn til personoplysninger, der håndteres af Carbonite:

 • Retten til at få adgang til personoplysninger, som Carbonite har.
 • Retten til at anmode om korrektion af personoplysninger, der er ufuldstændige, forkerte, unødvendige eller forældede.
 • Retten til at anmode om sletning af personlige data, der er ufuldstændige, forkerte, unødvendige eller forældede inden for en rimelig periode.
 • Retten til at anmode om begrænsning af behandlingen af ​​personoplysninger af visse grunde
 • Retten til at få en kopi af personlige data fra Carbonite i et struktureret, sikkert, ofte brugt og maskinlæsbart format.
 • Retten til at tilbagekalde samtykke til, at personoplysninger til enhver tid kan behandles, hvis disse oplysninger behandles udelukkende baseret på samtykke og ikke andet retsgrundlag.
 • Retten til at kontakte den relevante databeskyttelsesregulator vedrørende Carbonites håndtering af personoplysninger.

Carbonit klæber også til EU-U.S.A. Privacy Shield og Swiss-U.S. Rammer til beskyttelse af personlige oplysninger. Det er også i overensstemmelse med den generelle databeskyttelsesforordning eller GDPR, der er gældende for EU-borgere. Læs mere om det i vores GDPR-guide.

Support

carbonite-vidensbase

Hvis du sidder fast, er din første mulighed at gennemse Carbonite-vidensbasen. Det giver dig mulighed for at filtrere hjælpeemner efter produkt og enhed. Når du har valgt et produkt og enhed, får du en liste med almindelige emner og populære artikler. Der er også et videobibliotek, der har flere tutorialvideoer om populære emner. Du kan også søge i vidensbasen.

carbonite-vidensbase-oversigt

Hvis det ikke hjælper, er der et FAQ-afsnit, der har svar på almindelige spørgsmål. Hvis det stadig ikke er nok, skal du kontakte teknisk support.

I modsætning til mange tjenester tilbyder Carbonite telefonstøtte til alle kunder. Telefonstøtte er ikke tilgængelig 24 timer i døgnet, men du kan ringe til hvilken som helst dag i ugen, ekskl. Amerikanske helligdage, fra kl. EST.

E-mail-support er også tilgængelig, og Carbonite siger, at svar generelt kommer inden for 24 timer. For at teste det stillede vi spørgsmål ved hjælp af kontaktformularen. Carbonites svar kom på under seks timer, hvilket er fantastisk. Det var detaljeret og havde links til at hjælpe os med at lære mere.

På sin kundeserviceside hævder Carbonite at have mere end 200 agenter, der har en Microsoft Technology Associate-certificering. Carbonites kundeservice har vundet 64 priser i løbet af de sidste fem år.

Dommen

Carbonite gør et godt stykke arbejde med at levere ubegrænset sikkerhedskopi. I betragtning af aftalen fra Backblaze er Carbonite ikke så billig, som den kunne være, men den er heller ikke blandt de dyreste tjenester. Det er nemt at tage backup af dine filer og gendanne dem takket være en fin desktop-klient. Hvis du er på en anden computer, kan du bruge browserklienten til at se og gendanne din sikkerhedskopi.

Filerne i din sikkerhedskopi er beskyttet af stærke sikkerhedsfunktioner, hvori privat kryptering er konge. En klar fortrolighedspolitik sikrer også dit privatliv. Når det er sagt, er Carbonite langsom, har ikke versioner til macOS og kunne være billigere. Hvis det bryder handlen for dig, kan du kontakte vores online backup anmeldelser for at finde en alternativ service.

Hvad synes du om karbonit? Er det velegnet til dig? Bruger du andre tjenester? Fortæl os i kommentarerne nedenfor. Tak fordi du læste.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map