Backblaze Review – Opdateret 2020

Backblaze Review

Backblaze er Cloudwards.nets største online backup-udbyder takket være sin fremragende brugervenlighed og venlige priser. Dog mangler det tilpasning, hvilket betyder, at hvis du ikke er den set-it-and-glem-mentalitet, kan du se andre steder. Læs vores fulde Backblaze-anmeldelse for detaljerne.


Slider1

Slider2

Slider3

Slider4

Slider5

Tidligere

Næste

Backblaze har mere navnegenkendelse end nogen anden service i cloud-backup-branchen, og hvis du har lyttet til en podcast i de sidste par år, er chancerne for, at du har hørt navnet mange gange overstået. Selvom Backblaze har en strømlinet service med ubegrænset lagerplads, forbliver spørgsmålet, lever det op til hype? Fortsæt med at læse denne Backblaze anmeldelse.

Backblaze prioriterer klart forenkling af backupprocessen frem for at pakke dens service fuld af funktioner og indstillinger, som du manuelt kan styre. 

Selvom dette resulterer i en service, der er let at konfigurere og komme i gang, overlader det også en hel del at ønske med hensyn til funktioner og kontrol. Desuden er mere avancerede funktioner, som billedbaserede sikkerhedskopier og mobil sikkerhedskopi, helt fraværende.

I denne gennemgang giver vi dig en detaljeret oversigt over, hvad Backblaze klarer sig godt, og hvor det kommer til kort. Hvis en enkel opsætning, ubegrænset lagerplads og rimelige priser er vigtige kriterier for dig, skal du fortsætte med at læse. 

Men hvis du er den slags person, der kan lide at pille med indstillinger og har en stor grad af kontrol over din software, er dette sandsynligvis ikke sikkerhedskopi-løsningen for dig. I så fald skal du gå over til vores liste over de bedste online backup-tjenester for at se på nogle alternativer.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Backblaze

Funktioner

Som nævnt i vores introduktion lægger Backblaze ikke nogen stor vægt på funktioner. Når du vælger en automatisk og strømlinet oplevelse, fokuserer Backblaze på at sikkerhedskopiere din computer med minimal krævelse fra din side. Dette kan være attraktivt for nogle brugere, men det efterlader klienten bemærkelsesværdigt sparsom.

Således mangler ting som billedbaseret, server og hybrid backup alle, og du kan heller ikke sikkerhedskopiere mobile enheder. Hvis disse ting er vigtige for dig, så tjek vores IDrive-gennemgang, da alle disse funktioner er inkluderet i denne tjeneste.

Når det kommer til versionering – det vil sige opbevaring af slettede data eller tidligere versioner af filer – Backblaze er på samme måde grundlæggende, kun ved at gemme et arkiv med filer i højst 30 dage. Dette er i skarp kontrast til SpiderOak ONE, for eksempel (læs vores SpiderOak-gennemgang), som giver dig mulighed for at gendanne slettede og ændrede filer uden udløbsdato.

Alt i alt er der nogle Backblaze-funktioner, der er værd at nævne. Først op er delingsfunktionaliteten, som giver dig mulighed for nemt at oprette et link, som du derefter kan dele på enhver måde, du vælger. Dette sætter det foran IDrive i denne forbindelse, da dets eneste mulighed er, at du kan sende linket via e-mail.

Backblaze-Del-Med-Link

En anden smuk inkludering er muligheden for at arve sikkerhedskopieringstilstande fra tidligere computere. Hvis du har skiftet enheder, betyder det, at du kan sikkerhedskopiere din nye computer uden at Backblaze spilder tid og ressourcer på at uploade filer, du allerede har sikkerhedskopieret.

Backblaze-Arv-Backup-stat

Endelig og lidt underligt giver Backblaze’s webklient dig muligheden for at lokalisere din computer i tilfælde af tab eller tyveri. Dette er en usædvanlig funktion for en online backup-tjeneste, men den er ikke desto mindre velkommen. 

Backblaze-find-computer

For at bruge funktionen skal du have webklientens “kortlægning” -indstilling tændt og håbe, at den, der har din enhed, opretter forbindelse til internettet uden først at gøre en komplet aftørring af dine drev.

Prisfastsættelse

Backblaze’s prisstruktur er så enkel, som den bliver, og priserne er rimelige sammenlignet med andre online backup-tjenester. 

Der er kun en plan at vælge imellem – den personlige ubegrænsede plan – som giver ubegrænset lagerplads for $ 6 pr. Måned. Du kan spare nogle penge ved at tilmelde dig et helt år eller to år, i hvilket tilfælde tjenesten kører dig $ 60 pr. År eller $ 110 for to.

Selvom planen tilbyder ubegrænset sikkerhedskopiering, er det ikke tilfældet for enheder. Hver plan kan kun sikkerhedskopiere en computer, så hvis du har en masse enheder, du gerne vil sikre, er du måske bedre tjent med en anden backup-udbyder i stedet for at købe flere Backblaze-licenser.

Når det er sagt, hvis alt hvad du behøver er en enkelt enhed, så er omkostningerne til Backblaze rimelige, idet kun Carbonite er i stand til at matche den, mens den stadig leverer ubegrænset lagerplads. Hvis du gerne vil se, hvordan de stables op mod hinanden, kan du tjekke vores sammenligning af Backblaze vs. Carbonite.

Fordi du kan betale pr. Måned, kan du nemt teste Backblaze uden at forpligte for mange penge. Desuden tilbyder virksomheden også en 15-dages gratis prøveperiode, hvis du er på hegnet.

Brugervenlighed

Resultatet af Backblaze’s mangel på funktioner er, at det er utroligt let at konfigurere og komme i gang, så længe du er glad for at lade klienten vælge, hvad der sikkerhedskopieres. Hvis alt hvad du behøver, er en grundlæggende sikkerhedskopi af din enhed, er det at bruge Backblaze en brise.

Selvom UI bestemt ikke vinder nogen priser for æstetik, er det funktionelt og enkelt, hvilket resulterer i en ren brugeroplevelse uden meget plads til forvirring. 

Backblaze-Main-panel

Det meste af handlingen sker i klientens hovedpanel. Det er her du kan se udviklingen i din sikkerhedskopi såvel som knappen til at starte en. Alt andet findes i indstillingsmenuen, der er opdelt i otte faner: indstillinger, ydelse, plan, ekskluderinger, sikkerhed, filer, der er planlagt til sikkerhedskopiering, rapporter og problemer.

Backblaze-indstillinger

Under fanen “indstillinger” kan du konfigurere advarsler, når du ikke har sikkerhedskopieret i en bestemt periode, indstille et midlertidigt datadrev – som er hvor Backblaze gemmer de filer, den forbereder sig til at overføre – samt opsætter sikkerhedskopi arv og beslutte, hvilke harddiske du ønsker at tage backup af.

Backblaze-Performance

Fanen “performance” giver dig et estimat af, hvor hurtigt du kan uploade filer samt mulighederne for throttling og multithreading. Vi fandt ikke, at disse estimater var meget nyttige, da de så ud til at svinge konstant og sjældent afspejlede vores faktiske forbindelseshastighed eller uploadhastighed.

Backblaze-Schedule

I “skema” har du en enkelt dropdown, der giver dig mulighed for at vælge mellem kontinuerlig, planlagt (en gang om dagen) og manuel sikkerhedskopi.

Fanen “ekskluderinger” er sandsynligvis den, du vil ende med at bruge mest, da det er her, du kan udøve en vis kontrol over, hvilke filer der skal sikkerhedskopiere til sky. 

Backblaze-Undtagelser

Udover at vælge mapper, der skal undtages – hvilket er en smule besvær, fordi du kun kan vælge en ad gangen – kan du også indtaste filtypenavne på de filtyper, du vil ignorere. Systemfiler og visse store filtyper indtastes som standard her.

Backblaze-Sikkerhed

Fanen “sikkerhed” er ret barebones, med det eneste formål at give dig nogle oplysninger om Backblaze’s sikkerhed og en knap til oprettelse af din private nøgle.

Backblaze-Files-Planlagt-For-Backup

Den næste fane over kaldes “filer, der er planlagt til sikkerhedskopiering” og inkluderer nøjagtigt, hvad den siger. Dette er simpelthen en tekstliste med nye eller ændrede filer, der sikkerhedskopieres i næste løb. Desværre kan du ikke klikke på filerne på listen, der skal føres til deres placering, hvilket ser ud som en åbenlys funktion at inkludere.

Backblaze-rapporter

De sidste to faner, “rapporter” og “problemer”, er ikke for interessante. Selvom “rapporter” lyder som om den muligvis kan indeholde en slags log, er det bare at fortælle dig, hvordan dine sikkerhedskopierede filer nedbrydes i form af kategorier, f.eks. Videoer eller dokumenter. I mellemtiden er fanen “problemer”, hvor der rapporteres fejl.

Backblaze-Issues

Det største problem er den manglende information Backblaze giver dig om din sikkerhedskopi. Selvom du kan se, hvilken fil der i øjeblikket uploades, fortælles det ikke for hastigheden på din upload, hvor langt langs den aktuelle fil er eller et estimeret tidspunkt for færdiggørelse. 

Hvis du er den slags person, der kan lide at vide nøjagtigt, hvad der sker på et givet tidspunkt, kan det være noget frustrerende at bruge Backblaze.

Backblaze-backup-In-Progress

Som standard scanner Backblaze dine harddiske, når computeren starter op. For at tvinge en ny scanning uden at genstarte, skal du holde “alt” -tasten nede og klikke på “gendannelsesindstillinger…” -knappen. 

Dette er ikke nøjagtigt intuitivt, og selvom vi værdsætter, at Backblaze er designet til at være let – hvilket forhindrer kontinuerlig scanning af dine drev – ville en dedikeret knap til en manuel scanning ikke være ude af sted.

Backblaze-Force-Scan

Backblaze Web Client og Mobile App

Backblaze online webklient er ganske grundlæggende. Efter at du er logget ind på din konto, får du en oversigt over dine enheder og filer samt en menu til gendannelse af din sikkerhedskopi. Du kan også få adgang til en liste over dine tidligere gendannelseshandlinger og de filer, du har delt med andre.

Backblaze-web-klient-gendannelse

Det er også her du kan justere dine kontoindstillinger, f.eks. Dine kontaktoplysninger og to-faktor-godkendelse. Endelig giver webklienten dig også adgang til funktionen “find min computer”, som vi dækkede tidligere i denne artikel.

Backblaze-konto-indstillinger

Backblaze-mobilappen er på samme måde grundlæggende. Det er tilgængeligt for både Android og iPhone, og det findes i det væsentlige kun for at give mobil adgang til dine sikkerhedskopierede data. Du kan se gennem dine sikkerhedskopierede enheder og downloade filer, men det er stort set det.

Backblaze-Mobile-app

Fil-sikkerhedskopi & Restaurering

Selvom det er lys på mere avancerede funktioner, hvis du bare leder efter en ligefrem backup, får Backblaze jobbet gjort. I tråd med virksomhedens generelle filosofi har du ikke for meget kontrol over processen, bortset fra at indstille ekskluderinger og ændre mulighederne for throttling og multithreading.

Backblaze-Install

Som nævnt i afsnittet “brugervenlighed” ovenfor, vælger Backblaze automatisk, hvilke filer på din computer skal sikkerhedskopieres. Som standard er dette dybest set alt, der spærrer for systemfiler og visse filtyper, der normalt er meget store, såsom ISO’er.

Backblaze-Standard-Udelukkelser

Hvis du ønsker at udøve en vis kontrol over sikkerhedskopieringsprocessen, er det temmelig kedeligt. Det er simpelt nok at ekskludere filtyper – skriv blot filtypenavnet i tekstboksen, der er placeret under fanen “ekskluderinger” i indstillingerne – men det er mere smertefuldt at ekskludere mapper. Du kan gøre det i den samme fane, men klienten giver dig kun mulighed for at vælge en mappe ad gangen.

Backblaze-Udeluk-mappe

Til din backup-plan kan du vælge mellem kontinuerlig, planlagt eller manuel sikkerhedskopi. Den planlagte sikkerhedskopi kan kun indstilles til at udføres en gang om dagen, hvilket er en smule begrænset. For at udføre en manuel sikkerhedskopi skal du blot klikke på knappen “backup nu” på klientsiden.

Backblaze-Planlægning

Som standard håndterer Backblaze automatisk throttling og gevind. Hvis du ikke kan lide dette, har du muligheden for manuelt at indstille, hvor mange tråde applikationen skal bruge til upload, og også om hastigheden skal gemmes på langsomme forbindelser for at spare båndbredde til anden software og enheder. 

Backblaze-Throttle-And-Threading

Sikkerhedskopier udføres ved hjælp af en algoritme på blokniveau, hvilket betyder, at du ikke spilder tid eller ressourcer på at uploade hele filer, men snarere bare de dele, der er ændret.

Selvom du kan tage backup af eksterne drev, skal du gøre det mindst en gang hver 30. dag for at undgå, at Backblaze sletter filerne. 

For at undgå, at dette sker ved et uheld, sender Backblaze dig en advarsel efter 14, 21 og 28 dage for at minde dig om at tilslutte drevet igen og køre en sikkerhedskopi. På lignende måde kan du også få Backblaze til at give dig besked, når syv dage er gået uden en sikkerhedskopi.

Andre former for sikkerhedskopiering – inklusive NAS-drev, mobile enheder og servere – er ikke inkluderet i Backblaze, og der er ingen måde at udføre en hybrid-backup, som er en blanding mellem sikkerhedskopiering af dine data lokalt og på skyen. 

Backblaze Drive Cloning

Du kan heller ikke oprette en klon på dit drev, som giver dig mulighed for at replikere dit system på en ny enhed. Hvis disse funktioner er vigtige for dig, anbefaler vi, at du tjekker IDrive, da det inkluderer alt, hvad vi lige har anført og mere.

I stedet for at gendanne gennem desktop-klienten, kræver Backblaze, at du logger ind på sin online platform for at hente dine data. Dette præsenterer nogle alvorlige konsekvenser for sikkerhed og privatliv, som vi vil dække senere i denne artikel, og det føles også lidt klodset.

Backblaze-web-klient-gendannelse

Hvis download af dine data direkte gennem browseren ikke appellerer til dig, kan du også installere “Backblaze-downloaderen”, som er et enkeltstående program, der giver dig mulighed for at downloade de gendannede filer, du har forberedt i webklienten.

Backblaze-Downloader

Standardgendannelsesindstillingen er at downloade en zippet mappe, der indeholder dine data. Hvis din sikkerhedskopi er stor, kan du også vælge at få den fysisk sendt til dig. Dette kan antage form af enten et USB-flashdrev – hvis din sikkerhedskopi ikke overstiger 256 GB – eller en ekstern harddisk med en kapacitet på op til 8 TB.

Backblaze-Recovery-muligheder

Begge disse indstillinger bærer dog ekstra gebyrer, med at flashdrevet koster $ 99 pr. Gendannelse og den eksterne harddisk kommer ind på $ 189.

Fart

Hastighed er et utroligt vigtigt kriterium, når du vælger en cloud-backuptjeneste, især når du uploader en stor mængde data, hvilket er almindeligt, i det mindste for den første sikkerhedskopi.

For at teste hastigheden uploadede vi en mappe på 3,61 GB over en downloadforbindelse på 20 Mbps og 10 Mbps upload. 

I teorien, hvis forbindelsen var perfekt stabil, og der var lidt eller ingen anden trafik til Backblaze’s servere, ville det betyde, at vores download ville tage omkring en halv time og uploaden cirka en time. Realistisk set vil vi gerne se dem udført inden for henholdsvis halvanden og tre timer. Som altid kørte vi både upload og download to gange og gennemsnittet af resultaterne.

Første forsøg: Andet forsøg: Gennemsnit:
Upload tid:06:24:0003:17:0004:50:30
Downloadtid:01:23:0001:46:0001:34:30

Som du kan se, matchede downloadtiden temmelig meget vores forventninger, men desværre tog upload til skyopbevaring længere tid, end vi håbede. Til den første sikkerhedskopiering lader vi Backblaze håndtere throttling og multithreading, mens vi for det andet forsøg manuelt indstillede det til maksimal ydeevne og fire tråde, hvilket syntes at hjælpe.

Bemærk, at denne test blev udført i Asien, omtrent så langt væk, som du kan komme fra det amerikanske datacenter, vi brugte. Når du udfører en cloud-backup fra Nordamerika eller Europa, bør du få bedre resultater. Hvis du er nysgerrig efter, hvad din forbindelseshastighed ville være, kan du bruge Backblaze’s testværktøj til at finde ud af det.

Backblaze-Test-værktøjet

Sikkerhed

Backblaze har ret god sikkerhed, både hvad angår netværk og fysiske datacentre. Kryptering er imidlertid ikke så god, som den kunne være, især i betragtning af at dens implementering af private nøgler er alvorligt mangelfuld.

Når du sikkerhedskopierer dine data med Backblaze, sikres dine filer ved hjælp af AES 128-bit-kryptering både under hvile og under transit. Når dine filer overføres til skyen, bruges SSL til at sikre, at de forbliver private. 

Selvom 256-bit-kryptering ville være ideel, bør AES 128-bit stadig være tilstrækkelig for langt de fleste brugere. Hvis du vil lære mere om forskellen, så tjek vores beskrivelse af kryptering.

Backblaze-Give-Privat-Key

Privat kryptering er ikke aktiveret som standard, hvilket kræver, at brugerne indstiller dette manuelt. Uanset hvad er der en grundlæggende fejl – i det mindste fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt – i hvordan Backblaze implementerer det. Den eneste måde, du kan gendanne dine filer på, er via webklienten. Dette betyder, at du skal give Backblaze din private krypteringsnøgle for at gendanne dine data.

Backblaze-Give-Privat-Key

Selvom Backblaze hævder, at nøglen skylles fra sine systemer, i det øjeblik den er blevet brugt, forlader dette stadig døren åben for ting som mand-i-midten-angreb, hvis dit netværk eller Backblaze’s servere er blevet kompromitteret.

Udover dette betydningsfulde advarsel er Backblaze’s sikkerhed førsteklasses. Du kan aktivere tofaktorautentisering for at gøre det vanskeligere for cyberkriminelle at få adgang til din konto. Derudover er de fysiske datacentre sikret mod uautoriseret adgang ved hjælp af biometrisk sikkerhed og mod naturkatastrofer, såsom brand eller jordskælv.

Privatliv

Ligesom med sikkerhed, tilbyder Backblaze anstændigt privatliv, der er hæmmet af dets mangelfulde implementering af privat kryptering samt placeringen af ​​sine datacentre.

Som nævnt i det foregående afsnit betyder det, hvordan Backblaze håndterer sin gendannelsesproces, at du skal opgive din private nøgle, hvis du vil gendanne dine data. 

Vi spilder ikke din tid med at gentage, hvorfor dette kan have katastrofale resultater, men det er tilstrækkeligt at sige, at det er lige så skadeligt for privatlivets fred som det er for sikkerheden. Det betyder også, at Backblaze ikke er en nul-videnstjeneste.

Desuden er de fleste af Backblaze’s datacentre beliggende i U.S.A., et land berygtet for sin dårlige online privatlivslovgivning og vilje til at omgå hvilken beskyttelse der er i form af programmer som PRISM eller love som Patriot Act. 

Derudover betyder eksistensen af ​​Five Eyes-spionnetværket, at hvis amerikanske myndigheder opfanger dine data, kunne de også deles med andre lande.

Når det er sagt, har du muligheden for at binde din konto til Backblaze’s datacenter i Amsterdam. Dog er dette heller ikke ligefrem ideelt i betragtning af, at Holland er det mest wiretappede land i Europa (som du kan læse mere om i vores guide til den bedste VPN for Holland). 

Valget om at ændre din region er utroligt let at gå glip af, da det er et valgfrit felt helt nederst i hjørnet af tilmeldingsformularen, når du først opretter din konto. Hvis du ikke vælger en region, vil den som standard til den amerikanske vestkyst, og der er ingen måde at ændre dette senere på uden at oprette en ny konto.

Backblaze-Sign-Up-regionen

Backblaze Privatlivspolitik

Alt det sagt synes Backblaze virkelig at være interesseret i brugernes privatliv. Privatlivspolitikken er klar og kortfattet, og den siger, at Backblaze aldrig vil dele eller sælge metadataene, den indsamler til nogen, medmindre det er en betroet partner, der er involveret i leveringen af ​​tjenesten eller til at overholde en lov eller forskrift. 

Disse advarsler er standard på tværs af skylagrings- og online-backup-industrier, så Backblaze er ikke noget større i denne henseende. Når det kommer til disse metadata, består den af ​​din e-mail-adresse og adgangskode samt dine faktureringsoplysninger. 

Visse detaljer om din enhed, såsom dit operativsystem og brugsstatistikker, indsamles også, men disse er fjernet af personlige identifikatorer. Disse data bruges internt til udvikling og analyse, som igen er temmelig standard på tværs af cloud backup-industrien.

Backblaze-kommunikation-politik

Hvad angår dine faktiske filer, der er gemt på Backblaze’s servere, er disse fuldstændig fortrolige, og betingelserne og vilkårene anfører ganske endeligt, at de kun vil få adgang til med dit samtykke og for at levere kernefunktionaliteten i tjenesten. 

Når det er sagt forbeholder Backblaze sig retten til at fjerne dine filer af en eller anden grund, selvom det sandsynligvis kun ville gøre det for at fjerne ulovlige materialer.

Backblaze-Vilkår-og-betingelser

Backblaze er GDPR-kompatibel og overholder EU / Swiss Swiss Privacy Shield til international dataoverførsel, men den er ikke HIPAA-kompatibel. Så hvis du har brug for at tage sikkerhedskopi af fortrolige medicinske poster, skal du bruge en anden service, f.eks. IDrive eller SpiderOak ONE.

Bacbkblaze-Privacy-Shield

Support

Backblaze giver flere muligheder for at hjælpe dig med at løse eventuelle problemer, du har med tjenesten. Med en hjælpsom og lydhør kundesupportafdeling samt omfattende selvhjælpsressourcer er der ikke meget, vi kan klage over i denne kategori.

Selvom der ikke er telefonstøtte, kan du kontakte Backblaze for hjælp ved enten at indsende en e-mail-anmodning eller bruge live chat-funktionen. Chatten er åben fra mandag til fredag, fra 9 til 12 og fra 1 om morgenen. til 17:00 PST. 

Backblaze-Support-side

For at teste reaktionen på dens support sendte vi en e-mail-anmodning og modtog et svar inden for en dag, hvilket virkelig er så meget, som du kunne bede om, da der er en chatindstilling, hvis du har brug for mere øjeblikkelig support.

Backblaze-OSS-side

Backblaze FAQ-siden er også fremragende, og giver dig løsninger på en lang række af de mest almindelige problemer med tjenesten, alt sammen pænt organiseret i kategorier, der kan søges.

Dommen

Det afslutter vores gennemgang af Backblaze. Uden tvivl er det en stærk cloud-backender, selvom Backblaze ofrer funktioner for en mere strømlinet oplevelse. Dette gør det til et fremragende valg for dem, der blot ønsker at bruge Backblaze til at køre regelmæssige sikkerhedskopier på deres system uden at skulle bekymre sig for meget om detaljerne.

Men dets fokus på at give en enkel oplevelse gør ondt i Backblaze i form af funktioner, da mange almindelige sikkerhedskopieringsmuligheder ikke er inkluderet. 

Tilsvarende kan Backblaze til tider være frustrerende på grund af det lave kontrolniveau over sikkerhedskopieringsprocessen og hvor lidt information du får om dens fremskridt. Hvis disse ting generer dig, skal du sørge for at læse vores andre online backup-anmeldelser for at finde et alternativ.

Hvad syntes du om vores Backblaze-anmeldelse? Er du enig i, at det er en god online backup-tjeneste for dem, der er på udkig efter en enkel og strømlinet, men alligevel ubegrænset backup-plan? Eller foretrækker du en service, der tilbyder mere kontrol, sikkerhedskopi til mere end en computer og bedre privat kryptering? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map