Apple Time Machine Review – Opdateret 2020

Apple Time Machine Review

Time Machine er go-to-backup-løsningen for de fleste Apple-fans, men skyen tilbyder alt for mange fordele til at anbefale dette forpakkede, hardwarebaserede program.


Bedste Online Backup anmeldelser

For mange macOS-brugere er Apples native backup-software, Time Machine, den første og sidste linje i harddiskfejlforsvaret. Og hvorfor ikke? Det er let at bruge, hurtigt og grundigt beskytter dine filer, alt sammen gratis.

Selvom Time Machine muligvis får gjort jobbet, betyder det, at det afhænger af lokal opbevaring, at du ikke drager fordel af skyen. Det betyder, at du går glip af det beskyttelsesniveau, du får ved at have dine data gemt RAID-servere i et hærdet datacenter.

For cloud-muligheder kan du overveje Cloudwards.net-favoritter, Backblaze og IDrive, eller se vores bedste Mac-backup versus artikel. Vi har også en mere komplet online backup-guide til Mac-brugere med flere cloud-indstillinger. Ellers kan du nyde vores gennemgang, da vi detaljerede oplysninger om fordele og ulemper ved Apple Time Machine.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Apple Time Machine

Funktioner

Time Machine er omtrent så uovertruffen, som et backup-værktøj kan få. For mange brugere vil det være fint; for andre vil det være en grund til at overveje at skifte til et mere fuldt udstyret backupværktøj som CloudBerry Backup eller endda Duplicati (se vores CloudBerry Backup-gennemgang eller Duplicati-gennemgang for at få flere oplysninger om disse to tjenester).

Den største manglende funktion er måske, at Time Machine ikke sikkerhedskopierer til skyen. Det er kun til lokal opbevaring. Derudover tillader det ikke, at du opretter din egen backup-plan. Du kan enten gå med automatiske eller manuelle sikkerhedskopier, og det er det.

Et område, hvor Time Machine overhaler de fleste backupindstillinger, er, at den sikkerhedskopierer alle filer, inklusive systemfiler. Selvom dette er fantastisk, er en mulighed for kun at tage backup af bestemte filtyper velkommen, da ekskludering af filer er en manuel, kedelig proces.

Bortset fra destination og automatisk eller manuel sikkerhedskopi, er den eneste anden reelle mulighed, du får med Time Machine, om du skal kryptere filer, der bliver sikkerhedskopieret eller ej..

Prisfastsættelse

Apple Time Machine er gratis med macOS. Du skal dog købe lokal opbevaring. Et populært valg til dette er Apples eget mærke med WiFi-aktiveret opbevaring, Time Capsule.

Nogle mærker netværksbundet lagerplads (NAS) er også kompatible med Time Machine, eller du kan gå med en ekstern harddisk, der bruger en USB-forbindelse.

Brugervenlighed

Time Machine leveres forudinstalleret på macOS, og som vi vil diskutere i afsnittet File Backup nedenfor, er det meste automatiseret. Det eneste, du virkelig skal gøre for at starte sikkerhedskopi af din harddisk, er at vælge en sikkerhedskopi placering.

Time Machine sikkerhedskopierer som standard alle filer, inklusive systemfiler. Af den grund er der meget lidt vedligeholdelse involveret, medmindre du vil begrænse, hvilke objekter der er beskyttet.

Hvis du har et lokalt drev uden meget plads, kan du finde ud af, at du er nødt til at gøre det, i hvilket tilfælde du får dit arbejde udskåret for dig, fordi du er nødt til at udelukke hvert enkelt individuelle objekt, du ikke ønsker at tage backup af. Det ville være bedre, hvis Time Machine gav dig muligheden for at ekskludere objekter efter filtype.

Værktøjerne i sig selv er temmelig almindelige, men det kræver ikke rigtig nogen kompleksitet i betragtning af, hvad lidt det kan gøre.  

Fil-sikkerhedskopi & Restaurering

Klik på Time Machine for at komme i gang med at indstille din backup-plan. Den første ting, det vil bede dig om, er at vælge en backup-destination.

Time Machine-applikationen lanceres.

Sørg for, at du enten har et lokalt drev (formateret til Mac) tilsluttet din computer, eller, hvis du vil have lyst, har forbindelse til en Apple Time Capsule. Time Capsule’s er Apples eget brand af lokal opbevaring. De leveres i 2 TB og 3 TB størrelser og forbinder ved hjælp af WiFi. Det fungerer også med iOS-enheder, Apple TV og Windows PC.

Time Machine giver dig ikke muligheden for at gemme i skyen. Det er en temmelig stor ulempe i sammenligning med tjenester som CloudBerry Backup, som giver dig mulighed for at vælge fra cirka halvtreds forskellige cloud-lagringsintegrationer, herunder Dropbox, Google Drive, Amazon S3 og Backblaze B2.

Når du har valgt en sikkerhedskopi placering, begynder Time Machine at sikkerhedskopiere dine data.

Den første sikkerhedskopi vil tage en hel del tid, selvom den vil være hurtigere end at tage backup af skyen. Når maskinen er afsluttet, kører Time Machine i baggrunden og udfører automatiske sikkerhedskopieringer.

Time Machine opbevarer timesvise sikkerhedskopier for de foregående 24 timer, daglige sikkerhedskopier i de foregående 30 dage og ugentlige sikkerhedskopier i alle foregående måneder. Sikkerhedskopier er trinvis, så kun filer sikkerhedskopieres kun igen, hvis de er ændret.

Hvis dit drev fyldes op, sletter Time Machine automatisk de ældste sikkerhedskopier. Af denne grund skal du overveje at gå med et eksternt drev, der er væsentligt større end din harddisk.

Du kan også sikkerhedskopiere manuelt når som helst og slukke for automatisk sikkerhedskopiering helt.

Når du gendanner filer, kan du vælge den seneste version eller tidligere versioner, hvis de er tilgængelige. Time Machine kan også indeholde snapshots gemt på din enheds harddisk. Du kan bruge disse til at gendanne fra, hvis du ikke har øjeblikkelig adgang til din harddisk.

Før du gendanner en fil, kan du ramme mellemrumslinjen for at få vist en forhåndsvisning af den og sikre, at den er, hvad du vil.

Alternativt kan du gendanne alt, hvad du har sikkerhedskopieret på én gang, fra macOS Recovery.

Du kan også kopiere filer til en anden Mac ved hjælp af “migrationsassistent.”

Sikkerhed

Der er virkelig ikke meget at sige om Time Machine-sikkerhed, da det går så sikkert, som du holder dit lokale drev. Når det er sagt, kan vi sige, at lokale drev som regel ikke er det bedste middel til at sikre dine data.

De er lette at stjæle og beskadige. Cloudopbevaringstjenester som Backblaze huser i mellemtiden dine data i sikre datacentre designet til at forhindre både fysisk og virtuel tyveri.

Derudover tilbyder cloud-servere normalt RAID-infrastruktur, hvilket betyder, at dine filer gemmes på flere servere til redundans. På den måde mister du ikke dine data, hvis en disk går ned. Den eneste måde at få dette beskyttelsesniveau for Time Machine er at købe en RAID-lagerenhed.

Den eneste sikkerhedsfunktion, du får med Time Machine, er en krypteringsknap, som du kan slå til eller fra. Hvis du gør det, krypterer du dine filer, før du sender dem til dit lokale drev.

Support

Apple vedligeholder en supportportal kun til Time Machine. Der finder du guider til at komme i gang og fejlfinding. Der er ingen måde at søge artikler på, men du behøver ikke rigtig: der er ikke så mange at gennemse. Hvad der er tilgængeligt er i det mindste godt skrevet.

Hvis du ikke kan finde svarene på dine spørgsmål, kan du kontakte Apple support, hvilket faktisk er ganske godt. Hjælpkanaler inkluderer telefon og live chat. Det eneste virkelige problem er, at du skal gå gennem en forgreningsguide for faktisk at komme til denne kanal, og der er ingen klar sti til Time Machine.

Når du først kommer til en side, der giver dig mulighed for at vælge live support, er ventetiderne overhovedet ikke lange. Vi udførte vores test en lørdag eftermiddag, og ventetider på live chat var fem minutter. Telefonstøtte ventede var to.

Apple har også et brugerforum, og selvfølgelig kan du altid besøge dit lokale Apple sted for tilbedelse.  

Dommen

Hvis du har nul interesse i at tage backup af skyen og har lyst til at sprænge på en Apple Time Capsule, er der relativt få grunde til ikke at bruge Time Machine. Det er gratis og relativt let at bruge.

Sikkerhedskopier udføres automatisk og trinvis hver time som standard, og de fleste Apple-computere pakker nok hestekræfter til, at processen ikke skal hindre din YouTube-streaming.

Hvis du har omfavnet værdien af ​​online sikkerhedskopiering, kan du dog overveje et mere funktionsrigt værktøj som CloudBerry Backup, som understøtter både lokal og cloud-sikkerhedskopi.

Hvis du vil bruge både Time Machine og backup til skyen, vil vi anbefale at give Backblaze et kig. Det koster kun $ 5 om måneden, giver dig ubegrænset sikkerhedskopieringsplads og sikkerhedskopierer efter filtype. Dets enkelhed gør det til stor sammenkobling med Time Machine.

Det er alt, hvad vi har at sige om emnet Apple Time Machine. Vi er ikke store fans, men det får jobbet gjort. Vi glæder os over dine egne tanker om emnet i kommentarerne herunder. Tak for at have læst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map