Sikkerhedskopieringsstrategier til Mac OSX – Trin-for-trin skabelon til min nuværende sikkerhedskopieringsplan

Hvis du er noget som mig, er du paranoid over datatab, fordi du har hørt rædselshistorierne fra venner og familiemedlemmer, der bogstaveligt talt har mistet det hele. Og der er masser af ting, der kan ske med en persons data: 


Backupstrategi til Mac OSX

 • Harddiskfejl
 • Tyveri
 • Vira
 • Ransomware-angreb
 • katastrofer

Og listen fortsætter …

Men hvis du ikke er som mig, og data-backup er noget, du har haft dårlig samvittighed for i meget lang tid, så er denne artikel for dig, fordi jeg viser dig i et par nemme trin, hvordan jeg konfigurerer min sikkerhedskopi strategi på min Macintosh-computer.

Du kan også gentage denne strategi med en Windows-maskine, men værktøjerne kan have forskellige navne.

Sådan sikkerhedskopieres du filer på en Mac

Denne strategi består af to dele. Hyppige læsere af vores websted og abonnenter på vores YouTube-kanal ved allerede dette, men det er så vigtigt, jeg kan simpelthen ikke gentage det nok:

Før du gør noget andet, skal du få dine lokale sikkerhedskopier i orden Klik for at tweet

Enhver god backup-strategi skal starte med en ordentlig lokal sikkerhedskopi.

Hvorfor lokale sikkerhedskopier? Nå, at overføre filer lokalt til en ekstern harddisk, tommeldrev eller NAS-enhed er stadig den hurtigste måde at få en komplet sikkerhedskopi af systembillede i gang, så du er forberedt i tilfælde af katastrofe.

Flyt dine filer off-site med en cloud-backup-løsning Klik for at tweet

Det andet trin i min strategi er at flytte filer off-site. Det betyder i det væsentlige, at du skal opbevare mindst en kopi af enhver sikkerhedskopi, du laver på et separat sted, end den, hvor din hovedmaskine kører i. Dette er især vigtigt for at beskytte data mod tyveri eller naturkatastrofer.

Cloud-sikkerhedskopier kan køre i baggrunden, selv når din lokale sikkerhedskopi ikke er færdig endnu. Så du behøver ikke at vente med at komme i gang med at tilmelde dig en cloud-backuptjeneste. I denne artikel viser jeg dig en udbyder, som jeg bruger personligt, kaldet Carbonite (og du kan se hvorfor på bare få sekunder).

To vigtige lokale sikkerhedskopieringsværktøjer

1. Reservedele (interne eller eksterne)


Du har brug for en ekstra ekstern harddisk med tilstrækkelig ledig plads, som du enten kan oprette forbindelse via en USB-adapter eller en netværksfastgjort lagerenhed. Jeg har begge dele, men jeg bruger NAS til de fleste af mine backupopgaver.

Faktisk har min NAS to harddiske i sig. De er forbundet i en RAID, hvilket væsentligt betyder, at hvis den ene harddisk mislykkes inden i min NAS, har den anden stadig en komplet kopi af disse data, så jeg bare kan erstatte den ødelagte harddisk.

Brug af en NAS har adskillige andre fordele, der ikke passer inden for omfanget af denne artikel. Det er nok at sige, at det er en intelligent harddisk, som du også kan bruge til at få adgang til data, hvis du ikke er på kontoret eller på det samme netværk som lagerenheden.

2. Time Machine (gratis) eller Carbon Copy Cloner (betalt)

Den nemmeste og billigste måde er at bruge Apples indbyggede backup-værktøj kaldet Time Machine. Du har kun brug for et par klik for at konfigurere det:

Åbn først Time Machine-præferencerne. Præferencer → Tidsmaskine.

Vælg en disk med tilstrækkelig plads på harddisken. I mit tilfælde er dette en delt mappe på min NAS.


Nu sikkerhedskopierer Time Machine automatisk, når den ser den tilgængelige destination.

3. Carbon Copy Cloner

Carbon Copy Cloner er hovedsageligt Time Machine på steroider. Du kan oprette individuelle opgaver til hvert tilbagejob. For eksempel kan filer, som du ikke har adgang til eller ændre ofte, flyttes til en backupopgave, der kun køres en gang om ugen.

I mit tilfælde oprettede jeg en daglig opgave for en hel sikkerhedskopi af systembilleder, som jeg kan bruge til at gendanne hele mit system med præferencer, hvis der skulle ske noget med min hovedcomputer.

Jeg vil sige, CCC er noget for folk, der interesserer sig for detaljerne og virkelig ønsker ultimativ kontrol med deres sikkerhedskopier. Time Machine er den Apple-lignende hands-off-løsning, der kører mere eller mindre stille i baggrunden.

Ace Up My Sleeve: Cloud-sikkerhedskopi med karbonit

Nu er vi nødt til at tackle det vigtigste trin i vores backup-strategi: at flytte filer off-site. I dette tilfælde taler jeg ikke om at bære en harddisk fra kontoret til dit hjem eller til et sikkert hvælv, men snarere bekvemt via skyen.

Oversigt over Carbonite Infocenter Cloud Backup

Jeg illustrerer cloud-sikkerhedskopier med Carbonite, fordi jeg tilfældigvis bruger denne service og kan anbefale den til folk, der leder efter en hands-off løsning.

Carbonite er en af ​​de tjenester, der tilbyder ubegrænsede cloud-sikkerhedskopier for $ 59 pr. År. Hvad Carbonite gør er at scanne dit system for filer, der skal sikkerhedskopiere og uploade dem til deres servere. Afhængig af din internetforbindelse kan dette være langsomt eller hurtigt, men i gennemsnit kan du forvente at overføre et par gigabyte pr. Dag.

Hvis du har lyst, kan du se min dybdegående Carbonite anmeldelse her:

TRIN 1

Vælg filer eller mapper, du vil tage backup af i Carbonite-appen. Bemærk, at når du abonnerer på den grundlæggende plan, sikkerhedskopieres filer over 4 GB ikke automatisk. Du skal vælge større filer manuelt fra genvejsmenuen.


Bemærk: indledende sikkerhedskopier kan tage et stykke tid, indtil de er afsluttet. Du kan dog få adgang til filer, før den første sikkerhedskopi er klar. 

TRIN 2

Vent til den første sikkerhedskopi er færdig, efter det tager Carbonite sig af efterfølgende sikkerhedskopier, når du gemmer en fil eller noget nyt i en sikkerhedskopieret mappe. Jeg kan godt lide det faktum, at du ikke behøver at huske at trykke på nogen knapper for at tage backup af dine filer. Carbonit kører i baggrunden og venter på, at der sker ændringer.


Bemærk: Du kan ikke bruge Carbonite som en harddisk i skyen. Den har brug for en lokal kopi af enhver fil på en computer. Du kan ikke “frigøre” plads på harddisken ved at uploade filer til Carbonite og derefter slette dem fra din computer. Carbonite vil dog beholde slettede filer i alt 30 dage, hvis du skifter mening. 

TRIN 3 – Filgendannelse

Filer kan let gendannes fra fanen “Gendan”, hvor du enten kan søge efter individuelle filer eller udføre en fuld gendannelse. Jeg har brugt søgningen efter individuelle filer utallige gange på min mobiltelefon for at få adgang til en præsentation, som jeg har glemt derhjemme.


Bemærk: Du kan ikke vælge en ny mappe, der skal gendannes filer eller gendanne dem på den samme destination.

Et ord om sikkerhed

Nu er der endnu en større fordel ved cloud-sikkerhedskopier og især Carbonite.

Du kan tilpasse Carbonite på en sådan måde, at den krypterer filer, før de sendes til skyen. Dette beskytter filer mod nysgerrige øjne eller hackere, fordi kun du er i besiddelse af den private nøgle.

Der er dog en ulempe ved at miste nøglen, mister adgang til dine filer – at hele formålet med ende-til-ende-kryptering. Så sørg for at gemme nøglen et sted gemt.

Når du bruger lokal sikkerhedskopi uden skyen, skal du selv sørge for kryptering. Hvad hvis nogen får adgang til din sikkerhedskopierede harddisk, og du lagrede følsomme oplysninger som kontrakter eller bankoplysninger?

En solid cloud backup-løsning gør dette for dig.

Jeg håber, jeg kunne vise, hvorfor det ikke behøver at være vanskeligt at have en god backup-strategi.

Hvis du kun kunne gøre en ting, vil jeg foreslå at give Carbonite en prøve, fordi det er den mest hænderne af de to løsninger, der er beskrevet i denne artikel.

Jeg synes dog for den bedste beskyttelse, brug lokale sikkerhedskopier og cloud-sikkerhedskopier altid sammen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map