En begyndervejledning til, hvordan Cloud-sikkerhedskopi med Amazon S3 fungerer

Amazon S3 kan muligvis stå for “simpel lagringstjeneste”, men det at se, hvordan man kommer i gang med det, kan virke andet end. Det skyldes hovedsageligt, at S3 var designet til at hjælpe udviklere med at opbygge cloud-computing-værktøjer og kun er en af ​​omkring 70 forskellige tjenester inkluderet i Amazon Web Services (AWS) -platformen.


I løbet af denne vejledning giver vi dig et hurtigt overblik over, hvordan lagring med Amazon S3 fungerer, og hvordan du indstiller den. Vi viser dig også, hvordan du kan opbygge din cloud-lagrings- og backup-strategi omkring S3 med minimalt arbejde ved hjælp af venlig integrationssoftware som den, der er udviklet af CloudBerry Labs.

Amazon S3-regioner, klasser og afgifter

Blandt cloud-lagringstjenester er der få så mange datacenterregioner – 14 – rundt omkring i verden som Amazon S3. Det skyldes, at Amazon S3 er bygget på den samme infrastruktur, der bruges af Amazon.com-shoppingplatformen.

Fordelen ved at være i stand til at vælge et område i nærheden af ​​dig er, at det mindsker latenstiden, hvilket betyder hurtigere overførsler til og fra skyen. En anden vigtig fordel ved at bruge S3 er, at du kun bliver opkrævet for det, du bruger. Det hjælper med at gøre S3 meget mere skalerbar end mange andre mulige lagringsmuligheder, som Backblaze B2.

Inden du kommer i gang med at oprette S3, vil du naturligvis forstå gebyrerne. Den gode ting er, at du kun bliver debiteret for det, du bruger, hvilket hjælper med at kontrollere omkostningerne. Samtidig kan ikke at forstå, hvordan afgifter påløber, føre til nogle ubehagelige overraskelser.

Amazon opkræver både en fast opbevaring pr. Gigabyte og en brugesats for forskellige transaktioner. Priserne varierer efter region, men ikke meget, undtagen i Sydamerika, hvor de er omkring dobbelt.

Her er et kig på de amerikanske øst (Virginia) satser:

TierStandard pr. GigabyteStandard – sjælden adgang pr. Gigabyte
Første 50 TB / måned$ 0,023$ 0,0125
Næste 450 TB / måned$ 0,022$ 0,0125
Over 500 TB / måned$ 0,021$ 0,0125

“Standard” og “standard – sjælden adgang” er to forskellige lagerklasser, der tilbydes af S3. Lagerklasser giver dig mulighed for at kontrollere omkostningerne endnu mere ved at reducere basalagringshastighederne for data, du ikke har brug for ofte adgang til.

Der er en tredje S3-lagerklasse kaldet reduceret redundanslager, som reducerer antallet af kopier af dine data, der er gemt. Der er desuden en separat cloud-lagringstjeneste kaldet Amazon Glacier, der er designet til arkivering og gendannelse af katastrofer.

For brugsafgifter er eventuelle uploads til Amazon S3 gratis. Indhentning opkræves pr. Gigabyte pr. Måned:

Amazon S3 Dataindhentningsomkostninger

Første 1 GB pr. Måned Gratis
Op til 10 TB pr. Måned0,090 $ per GB
Næste 40 TB pr. Måned0,085 $ pr. GB
Næste 100 TB pr. Måned$ 0,070 pr. GB
Næste 350 TB pr. Måned$ 0,050 pr. GB

Amazon opkræver også brug for andre transaktioner, selvom hvis du bare bruger S3 til synkronisering eller sikkerhedskopiering, behøver du aldrig at bekymre dig om dem.

StandardStandard – sjælden adgangAmazon Glacier
PUT, COPY, POST, LIST anmodninger$ 0,005 pr. 1.000 anmodninger$ 0,01 pr. 1.000 anmodningerN / A
FÅ, alle andre anmodninger$ 0,004 pr. 1.000 anmodninger0,01 $ pr. 10.000 anmodningerN / A
LivscyklusovergangN / A$ 0,01 pr. 1.000 anmodninger$ 0,05 pr. 1.000 anmodninger

Opsætning af Amazon S3

Med det ude af vejen, lad os konfigurere dig med Amazon S3.

Trin én: Log ind i AWS Management Console

For at komme i gang med S3 skal du gå til AWS-konsolsiden og klikke på knappen “log ind på konsollen”.

Du bliver omdirigeret til login-siden, hvor du enten kan logge ind eller oprette en AWS-konto. Hvis du allerede har en Amazon.com-konto, kan du bare logge ind med disse legitimationsoplysninger.

Nu, hvor du er logget ind på AWS, skal du finde S3 blandt de tilgængelige 70 plus-tjenester. Du kan gennemse oversigterne under “alle tjenester” for at finde dem under overskriften “opbevaring” eller bare skrive S3 i søgefeltet øverst på siden.

Du vil blive sendt til S3-administrationskonsollen, hvor du kan konfigurere din cloud-lagring ved at oprette en lagerplads.

Trin to: Opret en opbevaringsspand

Med AWS kan enhver konto som standard oprette op til 100 cloud-opspand. Hvis du har brug for mere, kan du indsende en anmodning om forhøjelse af servicegrænse.

Klik på knappen “Opret spand” for at komme i gang.

Du bliver bedt om at indtaste et navn til din spand og vælge en region.

Ethvert navn, du indtaster, skal være unikt, hvilket betyder, at konti, som andre har, ikke kan have det samme navn. Amazon håndhæver også DNS-kompatible navnekonventioner i alle områder bortset fra den amerikanske østregion.

Her er de DNS-kompatible navneregler i henhold til Amazon:

  • Bucket-navne skal være mindst 3 og højst 63 tegn.
  • Skuffenavne skal være en serie med en eller flere etiketter. Tilstødende etiketter adskilles med en enkelt periode (.). Skovlnavne kan indeholde små bogstaver
  • bogstaver, tal og bindestreger. Hver etiket skal starte og slutte med et lille bogstav eller et tal.
  • Skuffenavne må ikke formateres som en IP-adresse (f.eks. 192.168.5.4).
  • Når du bruger virtuelle hostede-stil-spande med SSL, matcher SSL-jokertypecertifikatet kun spande, der ikke indeholder perioder. For at omgå dette skal du bruge HTTP eller skrive din egen certifikatverifikationslogik. Vi anbefaler, at du ikke bruger perioder (“.”) I skovnavne.

Det område, du vælger, bestemmer, hvilket datacenter din spand opbevares i. Vælg en region tæt på dig for hurtigere hastigheder.

Når du er færdig, skal du klikke på knappen “næste” for at konfigurere dine spandsejendom.

Der er tre nøgleegenskaber, du kan indstille nu eller senere:

  • Versionering: opbevar mere end en kopi af et objekt, så du kan vende tilbage til tidligere tilstande i tilfælde af uønskede ændringer, korruption osv..
  • Logning: opret sporingsrapportadgang for at overvåge skylagringshændelser
  • Mærker: Tildel markører til spande til hjælp med rapportsporing

Dernæst kan du indstille tilladelser, så andre kan læse eller skrive til din S3-spand.

Tilladelser kan indstilles til både “objekter” og “objekttilladelser.” Objekter er filer eller mapper. Objekttilladelser aktiverer eller deaktiverer læse- og skrivefunktioner i adgangskontrollisten (ACL), som også lader andre kontrollere tilladelser.

Det sidste trin er simpelthen en gennemgang af alt, hvad du har angivet.

Hvis alt ser godt ud, skal du klikke på “Opret spand.”

Trin tre: Tilføje data til din spand

Nu, hvor din spand er oprettet, kan du begynde at gemme data i den. Tilbage på din S3-startside, hvis du klikker på din nye spand, giver du dig mulighed for det.

Du omdirigeres til en grænseflade til styring af din spand med fire faner øverst: objekter, egenskaber, tilladelser og styring. I øjeblikket forbliver vi under fanen objekter.

Klik på knappen “Kom godt i gang” nederst på fanen. Der åbnes et pop-up-vindue, der leder dig gennem upload-trinnene.

Det første trin kræver, at du klikker på knappen “Tilføj filer.” Du kan derefter gennemse dit filsystem for at finde og uploade filer.

Du kan kun uploade en fil ad gangen og kan ikke uploade mapper. Så processen går langsomt, hvis du administrerer din S3 skylagring på denne måde. Vi vil løse dette problem inden for kort tid, så hold os med.

Det næste trin giver dig mulighed for at indstille tilladelser og er identisk med trin under oprettelsen af ​​spand. Trin tre er at indstille egenskaber.

Egenskaben med lagerklasse giver dig mulighed for at ændre din spand fra standard til standard-inaktiv til reduceret redundans.

Kryptering giver dig mulighed for at vælge, om Amazon krypterer dine data i hvile i skyen eller ej. Der er to muligheder: en S3-masternøgle eller en Amazon KMS-masternøgle. KMS er Amazons nøglestyringstjeneste. For en pris giver det dig mulighed for at oprette og administrere dine egne krypteringsnøgler af ekstra sikkerheds- og overholdelsesårsager.

Klik på “næste” for at gennemgå dine indstillinger, før du uploader dit indhold ved at klikke på upload-knappen. Processen skal være temmelig hurtig. Vi målte hastigheder mellem 1MB / s og 1.5MB / s, hvilket er bedre end de fleste cloud-lagringstjenester.

Tilbage på hovedsiden kan du også oprette mapper under fanen objekter for at organisere din cloud-lagerplads.

Faner med egenskaber, tilladelser og styring

Når du har gemt data i S3, kan du til enhver tid justere de egenskaber og tilladelser, du indstiller, ved at besøge fanerne for en kategori.

Fanen Egenskaber inkluderer et par ekstra elementer, som du vil være opmærksom på. Disse inkluderer statisk webstedshosting, begivenhedsovervågning og datakopiering i forskellige Amazon S3-regioner.

En fjerde fane kaldet “management” inkluderer muligheder for livscyklusstyring. Livscyklusstyring giver dig mulighed for automatisk at overføre data fra en lagerklasse til en anden. For eksempel overføre filer fra standardlagring til Amazon Glacier, der bruges til arkivering.

Du kan også indstille data til automatisk at slette. Både overførsel og sletningstransaktioner kan konfigureres til at ske, baseret på et sæt regler, du definerer.

Fanen Management har også værktøjer til analyse, metrisk og inventar.

Tredjeparts integrationsværktøjer til datastyring

Mens installation af Amazon S3-spande viser sig at være ret let, er det overhovedet ikke nødvendigt at sikkerhedskopiere en fil ad gangen for de fleste. I modsætning til typisk cloud-lagring og cloud-backup-tjenester er der ingen måde inden for S3-konsollen til automatisk at synkronisere eller sikkerhedskopiere flere filer. Det er her god tredjepartssoftware er praktisk.

Du kan finde software til både hjemmebrug og kontor i forskellige grader af omkostninger, ydelse og funktioner. Vi bruger måske den mest anerkendte og en personlige favorit, udvikler som eksempel: Cloudberry Labs.

CloudBerry-licenser og -priser

Gratis desktopDesktop ProWindows Server
KosteGratis$ 29,99$ 119,99
Filsystem sikkerhedskopi
Image backup
Kryptering og komprimering
Opbevaringsgrænse (opgraderbar)200GB1TB1TB

Cloudberry Labs producerer to forskellige typer software, der integreres med Amazon S3:

  • CloudBerry Explorer: Flyt og administrer filer fra dit skrivebord. Tillader bulkstyring af indhold i stedet for at uploade en fil ad gangen
  • CloudBerry Backup: Automatiser sikkerhedskopiering af din computers harddisk. Konfigurer enten filbaseret eller billedbaseret sikkerhedskopi

Vi vil ikke gå i dybden om disse funktioner i disse værktøjer her, men lad os se et hurtigt kig på, hvor let de integreres med S3 ved hjælp af CloudBerry Backup som eksempel. Hvis du vil have flere oplysninger, kan du tjekke vores CloudBerry Backup-gennemgang.

CloudBerry Backup bruger et desktop-værktøj til at strømline dine backup-processer. Dette værktøj kan bruges til at automatisere sikkerhedskopiering af harddisken og sende dine filer eller diskbillede til ikke kun Amazon S3, men Azure, Google Cloud, Backblaze B2 og mange andre lagringstjenester.

Når installationen er installeret, tager CloudBerry Backup et par skridt, men skal være håndterbar for de fleste brugere takket være en praktisk backup-guide.

Hvis du vil konfigurere filbaseret sikkerhedskopi, skal du klikke på ikonet “filer” i øverste venstre hjørne af softwaren. Dette åbner guiden og leder dig igennem, hvad du skal gøre.

Den anden rude i guiden CloudBerry Backup har en “tilføj ny konto” -knap. Klik på denne knap for at konfigurere en ny integration.

Du bliver bedt om at vælge din skylagringsplatform. Klik på ikonet for S3 til et forbindelsesvindue.

Med Amazon S3 skal du generere nøgler for at aktivere denne forbindelse. Tilbage i AWS-portalen, klik på dit kontonavn øverst til højre og vælg “mine sikkerhedsoplysninger” i rullemenuen.

Klik på næste side på linjen for “adgangstaster.”

Klik på knappen “Opret ny adgangsnøgle”. Dette genererer både den adgangsnøgle-ID og den hemmelige adgangsnøgle, du har brug for for at forbinde CloudBerry Box til Amazon S3. Når du lukker denne skærm, vil du ikke kunne hente din hemmelige nøgle igen. Du kan downloade en nøglefil, hvis du vil beskytte dem.

Tilbage i CloudBerry Amazon S3-integrationsvinduet, indtast nøglerne i de respektive felter. Du bliver også nødt til at oprette et displaynavn til din integration og vælge den Amazon S3 sky-opbevaringsbakke, du vil oprette forbindelse til i “bucket name” -feltet.

Det er den hårde del. Guiden leder dig gennem resten af ​​trinnene, som inkluderer oprettelse af et navn til din backup-plan, indstilling af krypteringsniveauer, filoverførselsindstillinger og meddelelser og valg af de mapper og filer, du vil tage backup af.

Hvis du ikke ønsker at tage backup af ved at tjekke specifikke objekter, kan du endda indstille CloudBerry Backup til sikkerhedskopifiler baseret på filtype, hvilket sparer tid og sikrer, at du ikke går glip af noget.

Du har nogle beslutninger at tage, men udbetalingen vil være det værd. Fremover vil dine enhedsdata blive beskyttet i Amazon S3-skovlen, du lige har oprettet med tilladelse fra CloudBerry Backup.

Afsluttende tanker

Amazon S3 er sandsynligvis ikke den løsning, som de fleste hjemmeforbrugere vil ønske at gå med. 0,023 $ pr. Gigabyte pr. Måned til opbevaring svarer til $ 23 per terabyte. I mellemtiden giver cloud-lagringstjenester som Sync.com dig 2 TB lagerplads for $ 8 pr. Måned. Cloud backup-tjenester som CrashPlan giver dig ubegrænset sikkerhedskopi for $ 5,99 pr. Måned.

S3 har imidlertid sine anvendelser, især til iværksættere, udviklere og virksomheder, der leder efter mere fleksibilitet, funktioner og skalerbarhed. Selv om tjenesten ikke er lige så let at konfigurere som nogle forbrugermuligheder, gør de ekstra frynsegoder, du får ved at integrere den med kraftfuld tredjepartssoftware som CloudBerry det værd at gøre det.

Vi vil meget gerne høre om dine egne oplevelser med opsætning af Amazon S3 og hvilke tredjepartsværktøjer du bruger til at strømline din lagerproces. Så velkommen til at give os besked i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me