Cloudmusik-sikkerhedskopi: Problemet med iTunes Match

Leder du efter en ekstern sikkerhedskopitjeneste til din musik? Hvis du bruger Apple-produkter, overvejer du muligvis iTunes Match. Men her er problemet. iTunes Match er ikke en cloud-fillagringstjeneste. Og mange af dets brugere indser simpelthen ikke, at det ikke er en ægte iTunes-backup-løsning.


Vi ved alle, at cloud-sikkerhedskopier giver mening, og vi ønsker alle at sikre, at vores vigtigste data replikeres mindst et andet sted. Skyen tilbyder enorme mængder overkommelig lagerplads, ideel til dette nøjagtige formål.

Hvorfor sikkerhedskopier din musik?

Over tid har de fleste af os samlet enorme musiksamlinger på vores bærbare computere, smartphones, musikafspillere og tablets. Hvis du har brugt timer på at konvertere cd’er til MP3, eller endda optage dyrebare vinylplader til din computer, vil du sikre dig, at disse filer duplikeres i skyen, hvis din musikafspiller er forkert placeret, eller din harddisk går ned.

Apple Music
Apple Music

Men sikkerhedskopiering af musik er en underlig underhed. Det har begrænsninger, der kan gøre det til et meget dårligt valg. Bizarrely er Apples egen cloud-service, iTunes Match, simpelthen ikke egnet til ægte fjern backup af dine musikfiler. Det er vigtigt, at du forstår dens begrænsninger. Når du har tilmeldt dig iTunes Match, kan du ikke få nogen refusion. Og hvis du ikke forstår det fuldt ud, kan du ende med at miste din musik for godt.

iTunes Match: Hvad det er

Apple introducerede iTunes-match som en måde at synkronisere musik på mellem flere enheder i skyen. Den analyserer filerne på hver enhed og gør dem tilgængelige på alle de andre ved hjælp af online fillagring i skyen som et centralt arkiv.

Dets største salgsargument er dens automatiske opgradering af 128 kbps filer til 256 kbps kvalitet. ITunes Match giver dig også adgang til enhver fil i dit iTunes-bibliotek hvor som helst, forudsat at du har en forbindelse til skyen og en iOS-enhed, der er registreret til din konto.

iTunes Match: Hvad det ikke er

Her er den vigtige del: iTunes Match tilbyder muligvis en type online fillagring, det er ikke en ekstern cloud-backuptjeneste til musik. iTunes Match laver ikke en lignende-til-lignende kopi af dine filer i skyen. Det bestemmer, hvordan du behandler dit bibliotek uden din indgriben.

Når musik synkroniseres til og fra skyen, blander iTunes Match sine egne bibliotekskopier af filer med dine egne rippede eller importerede filer, hvilket til tider skaber en akavet mix. Du kan miste spor med den samme titel eller metadata som Apples version. For eksempel kan en liveoptagelse være forkert matchet med en albumversion i skyen. Når du prøver at downloade den, er din original væk.


© FutUndBeidl

Sange med eksplicitte tekster erstattes lejlighedsvist med censurerede versioner, når de downloades fra skyen. 

Hvis du sletter musik fra dine enheder, er der ingen garanti for, at du heller ikke vil kunne hente musikken fra skyen i fremtiden. Hvis Apple slukker for iTunes Match eller deaktiverer din konto af en eller anden grund, forsvinder din musik for godt. Det lyder usandsynligt, ikke? Men en Amazon Kindle-bruger mistede alt sit købte indhold, da hendes konto blev deaktiveret. Disse ting sker desværre.

Alternativer til iTunes Match

Når vi har forstået begrænsningerne i iTunes Match, er det let at se, at det ikke rigtig er en backup af musik. Det tager et par genveje, og du er muligvis ikke komfortabel med de kompromiser, det giver for nemheds skyld.

Så hvad er alternativerne? Der er virkelig to valg her. En cloud-fillagringsløsning som Dropbox, der tilbyder ekstern sikkerhedskopiering og filsynkronisering. Og Backblaze, der tilbyder. en envejs backup til skyen. 

Online opbevaring

Begge er regelmæssige fil-backup-løsninger. Og ved første øjekast betragter du måske ikke dem som egnede til jobbet. Men i virkeligheden tilbyder de dig meget mere end iTunes Match. CrashPlan Pro er mere traditionel, mere overkommelig, men uden tvivl mindre alsidig. Dog kan det sikkerhedskopiere filer fra eksterne harddiske til skyen, hvilket gør det til en meget god løsning for store iTunes-biblioteker.

Services som Dropbox tilbyder en række yderligere fordele, der bringer dig tættere på iTunes Match-oplevelsen med et par forstørrelser: Du bevarer mere kontrol over sikkerhedskopieringsprocessen. For eksempel kan du fjerne filer, du ikke ønsker at dele med nogen, f.eks. Dine egne personlige optagelser.

Du er ikke bundet til Google eller Apples økosystem. Hvis du ikke kan lide at bruge iTunes, er dette et stort plus-punkt i sig selv. Der er ingen enhedsgrænser: Du kan installere apps på enhver enhed og enhver platform. Der er ingen filstørrelsesgrænser, forudsat at du køber tilstrækkelig skyplads til at rumme din musik.

Konklusion

Du kan streame musik fra Dropbox ved hjælp af en tredjepartstjeneste som Tunebox (iOS) eller MusicDropNPlayLite (Android). Afvejningen er selvfølgelig omkostninger. Mens iTunes Match koster $ 24.99 årligt for 25.000 sange, giver Dropbox til rådighed nok til 480 sange på sin gratis 2 GB-plan. Medmindre du betaler $ 0,99 for 200 GB (som ca. indeholder 20.000 sange af høj kvalitet)

Fordelene ved en service som Dropbox eller Backblaze er klare, og de ekstra kontanter kan meget vel være værd at bruge til ægte cloudmusik-backup. Vil du vide mere om sikkerhedskopiering af dit iTunes-bibliotek? Se vores praktiske guide.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me