Webroot vs Avast: To forskellige tilgange til antivirus i 2020

Avast er blandt de bedste gratis antivirussoftware på markedet, mens Webroot bruger forskellige metoder til at beskytte dine enheder sammenlignet med sine konkurrenter. For at bestemme, hvad der er bedst, lægger vi Webroot og Avast mod hinanden i en sammenligning fra hoved til side.


Selvom tjenesterne dækker forskellige markeder – med Avast som appellerer til masserne og Webroot, der er rettet mod et nichepublikum, er de mere ens, end de er forskellige. Når det er sagt, er nogle områder, såsom beskyttelse, vigtigere end andre, og skubber en af ​​tjenesterne fremad. 

Denne sammenligning med Webroot vs. Avast kan dog ikke dække alt, så se på vores separate Webroot SecureAnywhere-gennemgang og Avast Pro-gennemgang for at få et mere detaljeret kig på begge softwarestykker.

Opsætning af en kamp: Webroot vs. Avast

Vi lægger Webroot og Avast gennem en fem-runde kamp for overlegenhed for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken antivirus der er bedst. Vores antivirusarkiv har en liste over tidligere sammenligninger, som du først kan gennemgå, hvis du er nysgerrig efter formatet.

Vi dækker funktioner, priser, samlet brugervenlighed, beskyttelseskvalitet og de tilbudte kundeservicemuligheder. Vi vælger en vinder for hver runde og giver enten Webroot eller Avast et punkt i processen.

Som matematikken dikterer, er vinderen den første, der når tre eller flere point. Vi sammenfattes efter hver runde med en endelig oversigt, der forklarer vores beslutningstagning. Vi vil meget gerne høre dine tanker om disse antivirusudbydere, så lad os en kommentar i bunden af ​​denne anmeldelse.

1

Funktioner

Når du overvejer en antivirus, skal du ignorere buzzwords og fokusere på funktionerne. Før du køber et abonnement til antivirusbeskyttelse, skal du se nøje på, hvilke funktioner der er inkluderet i disse pakker. I denne første runde skal vi se på funktionerne, Webroot og Avast tilbyder til kunderne. 

Webroot

Som vi nævnte i vores første Webroot-gennemgang og den efterfølgende sammenligning af Bitdefender vs. Webroot, er Webroot en antivirus-software, der adskiller sig fra mange af sine konkurrenter. Meget af kraften bag Webroot er skybaseret snarere end at være begrænset til de ressourcer, der er tilgængelige på din enhed.

Webroot-funktioner

Med dette fokus på skydetektion og analyse finder du, at Webrot’s fodaftryk på din pc er meget mindre, end du kunne se i en typisk antivirus. Dette gør det til en ideel mulighed for lavere-drevne pc’er.

Webroot fokuserer stort set på antivirusbeskyttelse til Windows og Mac, men det inkluderer nogle få ekstramateriale. Det hjælper dig med at sikre dit webcam ved at blokere unødvendig adgang og stoppe ethvert forsøg på at logge tastetryk, når du skriver følsomme data.

Det renser automatisk din pc for data om sporing af privatlivets fred og optimerer dem ved at fjerne midlertidige filer. Kunder af Webrots top-niveau Internet Security Komplet plan får også 25 GB cloud-lagring for at beskytte deres vigtigste filer.

Selvom Webroot ikke er førende på mobilmarkedet, tilbyder antivirusbeskyttelse til Android-telefoner såvel som en “sikker” webbrowser til iOS-enheder. I stedet for at udvikle sin egen adgangskodebeskyttelse inkluderer Webroot LastPass, en tredjepartsadgangskodehåndterer, med Webroot Internet Security Komplette abonnementer.

Som vi dækkede i vores tidligere LastPass-gennemgang, er det en god, brugervenlig passwordadministrator. Det er ikke det bedste, men det er bestemt bedre end de grundlæggende adgangskodeadministratorer, du kan se fra endda stærkt anbefalede antivirus, såsom Bitdefender (se vores Bitdefender Antivirus-gennemgang).

Den største Webroot-funktion er imidlertid (med Webrots egne ord) den “lynhurtige” hastighed af dens antivirus-scanning sammenlignet med andre antivirus. Webrots fodaftryk er lille sammenlignet med andre udbydere, hvad enten det er plads på dit drev eller dets generelle ressourceforbrug.

Avast

I modsætning til Webroot er Avast en mere traditionel antivirus, hvor man undgår skybaseret scanning til typisk enhedsbaseret scanning. Avast er antivirusbeskyttelse, som vi længe har anbefalet som en af ​​de bedste til gratis kunder på pc, men det er også en topanbefaling om vores bedste antivirus til Android-anmeldelse.

Avast-funktioner

Med ransomware og phishing-beskyttelse forsøger Avast at være den all-round beskyttelse for hele dit netværk. Det leveres med et netværksscanningsværktøj til at analysere det netværk, du er på, sammen med en softwareopdaterer, der holder din enhed opdateret.

Avast tilbyder også et sandkasse-testværktøj. Dette giver dig mulighed for at teste ukendt software eller filer for malware, isolere den fra resten af ​​din enhed, mens den kører. Enhver opdaget malware fjernes derefter sikkert bagefter.

Yderligere premium-funktioner inkluderer en webcam-blok til at stoppe kameraspioner, filkryptering for at forhindre sofistikerede ransomware-angreb og en fil-shredder til at fjerne spor af filer, du tidligere har slettet.

Selvom Avast ikke inkluderer disse funktioner direkte, indeholder Avast Ultimate-planen et abonnement på Avast SecureLine VPN og Avast Passwords. SecureLine VPN er ikke det bedste virtuelle private netværk, du kan købe, som vores tidligere Avast SecureLine VPN-anmeldelse forklarer, men det er en dejlig tilføjelse.

Det er det samme med Avast-adgangskoder. Det vil ikke gøre vores bedste adgangskodehåndteringsliste, så selvom du bedre vil blive betjent af Dashlane, er den velegnet til grundlæggende brug.

Rundtanker

Webrots forskellige tilgang til beskyttelse er interessant, men den er ellers lys på funktioner, selv når du overvejer fordelene ved en skybaseret udbyder.

Avast, derimod, er en traditionel allrounder, der følger med andre store navne på markedet for at beskytte mod typiske farer, hvilket gør det til den klare vinder.

Round: Funktioner Point for Avast Pro

Webroot SecureAnywhere-logo
Avast Pro-logo

2

Prisfastsættelse

Den bedste beskyttelse kommer til dem, der betaler, så det er vigtigt at se nærmere på omkostningerne ved Webroot og Avast. Prissætning er vores fokus i denne runde, så lad os begynde.

Webroot

Webroot har nogle af de længst navngivne produktplaner, vi nogensinde har set på Cloudwards.net, med produkter som ”Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete” tilgængelige. Hvis dette ikke er forvirrende, er alle Webroot-produkter mærket med “SecureAnywhere” -mærket.

For $ 39.99 pr. År er Webroot SecureAnywhere AntiVirus en billig mulighed for kunder. Det er endnu billigere for nye kunder med $ 10 rabat på toppen. Webroot SecureAnywhere AntiVirus er tilgængeligt for pc- og Mac-brugere med planer, der dækker en eller tre enheder.

AntiVirus-planen leveres med den typiske Webroot-skybeskyttelse sammen med de ekstra netværksscanningsværktøjer og netværksbeskyttelse. 

Efter dette er den næste plan Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus. Oven på de funktioner, der tilbydes i den billigere AntiVirus-plan, leveres dette produkt med Android og iOS support og LastPass adgangskodestyring. Det dækker også et par ekstra enheder, der beskytter tre til fem, op til tre år.

Den bedste plan fra et funktionsmæssigt synspunkt er Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete. Dette inkluderer alle Webroot-funktioner plus den ekstra cloud-lager, der dækker tre enheder. For $ 59,99 om året for nye kunder og $ 79,99 om året for eksisterende kunder, beskytter det op til fem enheder.

Hvis fem enheder ikke er nok, beskytter Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete Family Pack 10 enheder for $ 159.99 pr. År. 

Dette er temmelig dyrt, især sammenlignet med en konkurrent som Avira (se vores Avira-anmeldelse), der tilbyder ubegrænset enhedsbeskyttelse til en lavere pris. Der er ingen tilgængelige rabatter for nye abonnenter på denne plan.

Det femte produkt, Webroot AntiVirus for Gamers, er lidt underligt. Det har de samme funktioner som Webroot SecureAnywhere AntiVirus, men Webroot hævder, at det har forbedret ydelsen under gameplay ved at reducere forsinkelse og forblive tavs.

Disse ekstra “funktioner” kommer til en pris. AntiVirus til gamere understøtter kun en enhed, men det er den samme pris som AntiVirus-dækning for tre enheder. De fleste kunder vil sandsynligvis gerne give denne plan en glip.

Avast

Sammenlignet med Webroot er Avasts tre produktplaner lidt lettere at forstå og har kortere, klarere navne. En af disse planer er Avast Free, som har et stærkt sæt funktioner til en gratis plan.

Avast Free tilbyder antivirusbeskyttelse, en netværkssårbarhedsscanner, et kodeordstyringsværktøj og en softwareopdaterer, alle funktioner, du kunne se i antivirusplaner, der faktisk koster dig penge.

Avast Premium Security er den første plan, der koster dig penge, selvom det faktisk er to planer, hvor Premium Security-enhed er den billigste af de to. Det tilbyder antivirusbeskyttelse til en enkelt pc, der kører Windows til $ 69,99 pr. År.

Dette er dyrere end den bedste Webroot-plan, men kommer med langt flere funktioner, herunder Avast Sandbox, phishing- og spambeskyttelse og ransomware-beskyttelse til dine filer. 

For familier ville Avast Premium Security Multi-Device-planen, der koster $ 89.99 pr. År, være mere velegnet. Det leveres med iOS, Android og Mac support og beskytter op til 10 enheder.

Øverst på Avast-produktlisten er Avast Ultimate. Mærkeligt nok dækker det færre enheder end den forrige plan, med beskyttelse for kun en pc, der kører Windows. Dækning af flere enheder tilbydes kun med Premium Security Multi-Device.

Hvis du kun behøver at beskytte en enkelt pc, inkluderer Avast Ultimate de samme funktioner som Premium Security, mens du tilføjer abonnementer til Avast SecureLine VPN og Avast-adgangskoder for $ 99 pr. År.

Runde to tanker

Webroot er lækker billigt og starter ved $ 29,99 pr. År med nye kunderabatter, men det tilbyder færre funktioner. Avasts gratis plan er generøs med funktioner, men dens andre planer er dyre og har ikke rabatter til nye kunder. Selv med yderligere funktioner gør Webroot det bedre med omkostningerne, hvilket gør det til vinderen her.

Runde: Prissætningspunkt for Webroot SecureAnywhere

Webroot SecureAnywhere-logo
Avast Pro-logo

3

Brugervenlighed

Når vi rammer halvvejs, skal vi se på, hvordan brugervenlige Webroot og Avast skal bruges til kunder. Vi starter med at se på installationen, før vi dækker almindelig brug.

Webroot

Webroot er blæst hurtigt at installere med en lille installationsfil på ca. 5 MB. Installationsstørrelsen demonstrerer Webroot-fremgangsmåden. Det behøver ikke at installere en masse filer, fordi det meste fungerer fra skyen.

Det vises også fra den hurtige installation, der kun tager et minut eller to at gennemføre. Dette inkluderer den tid, Webroot tager at foretage en første kontrol af din pc for malware. Som vi nævnt har dette næsten nul indflydelse på din pc’s ressourcer. 

Webroot-klient-scanning

Webroot-klienten er enkel med statistikker og oplysninger om dine nylige scanninger fremtrædende og en “scan min computer” -knap, der giver dig mulighed for hurtigt at starte en pc-scanning. Den højre menu viser dine funktioner og indstillinger, så du nemt kan aktivere eller deaktivere visse funktioner.

I sidemenuen kan du få adgang til dine kontoindstillinger samt Webroot-forum og vidensbase for ekstra hjælp. Opdelt i sektioner har hvert funktionsområde en “lære mere” -knap, der fører dig til nyttige guider, der udforsker denne funktion yderligere.

En “avancerede indstillinger” -knap øverst til højre fører dig til Webrots indstillingsområde. Herfra kan du tilpasse Webroot-oplevelsen helt. Du kan planlægge regelmæssige antivirus-scanninger, ændre følsomheden af ​​din Webroot-antivirus og tilpasse de underretninger, du modtager fra klienten, mens den er åben i baggrunden.

Generelt er Webrots interface en af ​​de nemmeste at bruge. Du er ikke overbelastet med funktioner eller ikoner, men den højre menu giver dig stadig mulighed for hurtigt at tilpasse din beskyttelse med links til de mest fremtrædende supportguider.

Avast

Installationsprocessen for Avast er ikke så hurtig som Webroot, men den er ikke langt væk. Ud over at bekræfte vilkår og betingelser og klikke på “installation” for at begynde, er det meste af installationsprocessen afsluttet for dig.

Avast kører en indledende scanning af din pc for malware og forældet software. Det fjerner eller karantæner alle mistænkelige filer, mens det automatisk opdaterer dine installerede programmer.

Avast-klient

Det farveskema, som Avast bruger i sin klient, gør det nemt for brugerne at fokusere på de vigtigste områder. Knapper som “Vis resultater”, når en scanning er afsluttet, er selvforklarende, mens ekstra spørgsmål og meddelelser er designet til at henlede opmærksomheden på dem efter behov.

Der er fire kategorier i menuen til venstre, som hver er dedikeret til forskellige Avast-funktioner. “Beskyttelse” viser funktioner såsom din antivirusbeskyttelse og sandkassetilstand. Nyttige beskrivelser er inkluderet under hver funktion for at beskrive, hvad de gør.

Det er let at ændre din Avast-beskyttelse. Klik bare på “menu” øverst til højre, og klik derefter på “indstillinger” for at åbne indstillingsmenuen. Ligesom Webroot giver dette afsnit dig mulighed for at tilpasse alt fra Avast’s meddelelser til antivirusfølsomheden.

Et mindre problem med Avast-klienten, især for kunder på en billig (eller gratis) Avast-plan, er inkluderingen af ​​funktioner, som du faktisk ikke har muligheden for at bruge. Når du klikker på en funktion, du ikke har, tager Avast dig til en kasseside for at opgradere i stedet.

Denne annonceringsmetode kan forvirre nye kunder, så hvis du planlægger at bruge en billigere Avast-pakke, skal du undersøge de funktioner, der er inkluderet i din valgte plan, før du køber.

Runde tre tanker

Avast er enkel, med et tiltalende farveskema og en klient, der ikke er fyldt med unødvendige funktioner eller ikoner. Webroot-klienten er dog enklere med let adgang til at aktivere eller deaktivere funktioner, som du ikke har brug for. Det er også hurtigere at installere, så det vinder denne runde.

Runde: Brugervenlighedspunkt for Webroot SecureAnywhere

Webroot SecureAnywhere-logo
Avast Pro-logo

4

Beskyttelse

Antivirusbeskyttelse ændres, når nye trusler opdages. Det er evnen til at registrere disse nye trusler, der kan fremstille eller ødelægge en antivirus-software.

Derfor bruger vi tre uafhængige sikkerhedstestlaboratorier til at beslutte, om beskyttelsen Webroot og Avast tilbyder til kunderne er værd at prisen er.

Webroot

Webrots beskyttelse er lidt usædvanligt. Hvis det registrerer en ny trussel, vil den sætte malware gennem test i et ”sandkasse” -miljø. Opførslen af ​​malware-prøven analyseres, og hvis den betragtes som en trussel, bruges disse oplysninger til at reagere på truslen i fremtiden.

Dette står i strid med den tilgang, som de fleste testlaboratorier forventer af antivirusbeskyttelse, som skævner scorerne, som Webroot får. I nogle tilfælde gider det ikke disse laboratorier at teste Webroot regelmæssigt eller overhovedet.

Hvis du har læst en af ​​vores tidligere sammenligningsanmeldelser, ved du, at vi normalt bruger tre laboratorier til at teste antivirus-software: AV-Test, AV-Comparatives og MRG Effitas. AV-Comparatives har ikke testet Webroot siden 2012, så vi bruger ikke disse oplysninger som en del af denne gennemgang. 

AV-test tester Webroot regelmæssigt, men justerer ikke sin tilgang, hvilket afspejler i en score på 2 ud af 6 til beskyttelse i AV-testens maj til juni 2019-test.

Webroot-AVTest-June2019

En 2 ud af 6 beskyttelsespoint ville normalt være nok til at vi er ekstremt alarmerede. Webroot har kritiseret denne tilgang fra AV-Test i fortiden, og med Webrots usædvanlige testmetoder ser det ud til, at AV-Test-metoden ikke er så gyldig for Webroot sammenlignet med typiske antivirus. Det scorede dog bedre for præstationer med en 5,5 ud af 6.

MRG Effitas testede Webroot i 3. kvartal 2018, og selv om den score, der blev registreret for Webroot, var dårlig på papiret, viser et dybere look en anden historie. MRG Effitas bruger en prøvestørrelse på 329 under testen. Ud af disse blev 26,75 procent oprindeligt savnet, hvilket er hidtil så dårligt. 

Efter en 24-timers periode blev imidlertid alle prøver, der oprindeligt blev savnet, derefter detekteret og blokeret. Dette ser ud til at demonstrere, at “sandkassen” -tilgangen til malware-test, som Webroot bruger, fungerer godt. Kun en prøve blev helt savnet under MRG Effitas-testen.

Avast

Heldigvis er Avast et meget enklere produkt at teste ved hjælp af en typisk antivirusmotor, som vores laboratorier kan analysere bedre.

AV-Test registrerede en perfekt score på 6 ud af 6 i juli-august 2019-beskyttelsestests med en let reduceret 5,5 ud af 6 for ydeevne. 

Avast-AVTest-August2019

Resultaterne fra AV-sammenligninger var dårligere i løbet af sine februar til maj 2019-test, hvor 746 af 752 prøver blev blokeret og en samlet succesrate på 99,2 procent. Med seks mistede prøver vandt Avast AV-Comparatives ‘mid-tier “Advanced” kategori pris for beskyttelse, matchende Trend Micro (se vores Trend Micro Antivirus anmeldelse).

Den score, som Avast indspillede i AV-Comparatives ‘præstatstest i april 2019, satte den midt på tabellen, men opnåede den en højere “Advanced +” -pris.

Vores sidste testlaboratorium, MRG Effitas, tester ikke de forbrugerprodukter, som Avast har at tilbyde. I den seneste Q2 2019-beskyttelsestest testede MRG Effitas imidlertid Avast Business Antivirus. Denne test gik ikke godt for Avast, med 3,92 procent af prøver, der var gået glip af, og placerede den lige i bunden sammen med McAfee (se vores McAfee Total Protection-gennemgang).

Selvom Avasts forretningsprodukter adskiller sig fra de produkter, vi har diskuteret i denne sammenligning, er det sandsynligvis, at en delt antivirusmotor og eksempeldatabase bruges på tværs af disse, hvilket gør denne score relevant.

Runde fire tanker

Mens to laboratorier ikke kunne teste Webroot tilstrækkeligt, gjorde MRG Effitas det. Dens tilgang til antivirusbeskyttelse er usædvanlig, men som scoringerne fra MRG Effitas viser, blokerer Webroot næsten alle de trusselsprøver, den registrerer, enten automatisk eller inden for 24 timer.

Avast’s score er lettere at teste, men scoringerne er en blanding af godt og dårligt. Sammenlignet med Webroot er det umuligt at beslutte, hvad der er “bedst” ​​til beskyttelse, hvilket gør denne runde uafgjort.

Runde: Beskyttelse Ingen klar vinder, point for begge

Webroot SecureAnywhere-logo
Avast Pro-logo

5

Support

Lad vores sidste runde se på kvaliteten og dækningen af ​​support, som Webroot og Avast tilbyder kunderne.

Webroot

Webroot giver en god blanding af kundesupportmetoder til kunderne. Hvis du har et problem, du ikke kan løse, kan du bruge direkte supportmetoder, herunder telefonisk support, med linjer tilgængelige i Europa, USA og Australien.

Webroot-site-support

Live-chat tilbydes, men dette er kun til salgsspørgsmål. Du kan ikke bruge dette til teknisk support. Hvis du har et problem med teknisk support, kan du i stedet rejse en supportbillet.

Der er en vidensbase på webstedet med supportguider, der dækker almindelige problemer sammen med et FAQ-område, der besvarer typiske spørgsmål. Du kan også gøre brug af et fællesskabsforum, der lader dig bede andre Webroot-kunder og -medarbejdere om hjælp, samt søge gennem gamle indlæg.

Forummet er opdelt i forskellige sektioner baseret på produkter eller fremhævede emner. Webroot tilbyder også et godt niveau af hjælp gennem support på sociale medier med Twitter- og Facebook-supportkonti.

Avast

Premium-kunder såvel som kunder i en 30-dages prøveperiode kan drage fordel af direkte support fra Avast. Hvis du er en gratis Avast-bruger, er de fleste direkte supportmetoder ikke tilgængelige for dig.

Avast-site-support

Der er imidlertid en vidensbase for alle typer kunder. Hvert produkt har sit eget sæt guider, der dækker typiske problemer med klare instruktioner og billeder.

Som Webroot og andre store antivirus-udbydere kommer Avast med et supportforum med mere end en million tidligere indlæg. Du kan søge gennem denne enorme ressource for at finde svar på spørgsmål i gamle indlæg eller selv oprette et nyt indlæg.

Direkte teknisk support fra Avast koster dig dog ekstra. Hvis du har brug for hjælp til et teknisk problem, ønsker Avast, at du abonnerer på dens Total Care-plan for $ 199 pr. År, som inkluderer at give en Avast-tekniker fjernbetjening af din pc.

Denne support er utroligt dyr, især i betragtning af prisen på Avast-abonnementer, så det er ikke noget, vi vil anbefale her.

Fem runde tanker

Webroot tilbyder direkte teknisk support og salgssupport, herunder telefonstøtte, live chat, supportbilletter og sociale medier. I modsætning hertil er Avast-telefonlinier stort set dedikeret til salgsstøtte, idet teknisk support koster næsten $ 200 om året ekstra.

Selvom den videnbaserede base og fora, som begge udbydere tilbyder, er tilstrækkelige, gør den bedre direkte support fra Webroot det vinderen af ​​denne sidste runde.

Round: Support Point for Webroot SecureAnywhere

Webroot SecureAnywhere-logo
Avast Pro-logo

6

Afsluttende tanker

Webroot bruger usædvanlige testmetoder til dets beskyttelse. Dette har fordelen af ​​hastighed i forhold til sine rivaler, herunder Avast. Scanninger er ekstremt hurtige og har næsten nul indflydelse på ydelsen på din pc.

Testresultaterne fra MRG Effitas viser, at denne tilgang måske er langsommere, men den fungerer. Forsøgte og testede metoder fra Avast var lidt bedre, og den software tilbyder flere funktioner. Webroot er dog billigere og lettere at bruge. Der er masser at lide ved Avast, men Webroot er den ultimative vinder af denne sammenligning.

Vinder: Webroot

Avast er stadig en af ​​vores anbefalinger, hvis du leder efter gratis antivirusbeskyttelse. Hvis du er usikker på, om Webroot er den rigtige beskyttelse for dig, skal du gå til vores tidligere antivirus-artikler for at se på vores andre anmeldelser og sammenligninger..

Vi vil dog stadig anbefale Bitdefender som vores top valg. Med det i tankerne, ville du vælge Webroot frem for Avast, eller ville du skifte til Bitdefender i stedet? Fortæl os hvad du synes i kommentarerne herunder. Tak for at have læst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map