VPN vs Proxy vs Tor: Forbliver anonym online i 2020

Der er meget forvirring omkring virtuelle private netværk. De forekommer ofte meget mere komplekse end de er, og de andre privatlivsindstillinger, der udfører lignende funktioner, mudrer vandet endnu mere. Når det er sagt, tjener VPN’er et tydeligt formål, som andre online privacy-tricks ikke kan efterligne.


I denne VPN vs proxy vs Tor-sammenligning vil vi skelne mellem de tre vigtigste værktøjer til beskyttelse af personlige oplysninger, folk bruger. Vi drøfter brugssagerne for hver såvel som deres ulemper og fordele. I slutningen giver vi dig vores anbefaling om, hvilket værktøj du skal bruge.

Selvom hver har et formål, vil størstedelen af ​​brugerne lande i VPN-lejren. Det er det mest tjente og godt afrundede marked. Proxies og Tor har ulemper som tjenester, der drives af lokalsamfund, mens VPN’er kan implementere de rette sikkerheds- og netværksforanstaltninger for en sikker og pålidelig forbindelse.

Hvad er en proxy?

Proxy

“Proxy” har en ret bogstavelig definition på netværksområdet. Når du opretter forbindelse til et websted, sendes din forbindelse til den server, webstedet er vært på. Denne server kan se en mængde information om din forbindelse, inklusive din IP-adresse og relative placering. Fuldmagter sidder mellem denne forbindelse for at få det til at se ud som om du befinder dig et andet sted.

Det er en “proxy” til din forbindelse. Ved at fungere som et mellemliggende forbindelsespunkt kan en proxyserver narre den modtagende webserver til at tænke din IP-adresse og din placering er forskellig fra, hvad de er.

For at omgå grundlæggende indholdsfiltre er proxier fremragende. Enhver form for lav indsats online aktivitet, der kræver en unik IP til en placering er fair spil. Proxy kan bruges til at fjerne blokering af YouTube-videoer, der kun er tilgængelige i bestemte regioner eller besøge websteder, der ellers ikke ville være tilgængelige.

Nøglen er lav indsatsaktivitet. Proxies har et blændende problem, idet din forbindelse ikke er sikret. Selvom du kan se ud til at være et andet sted, når du bruger en proxy, vil grundlæggende rutesporing, som let kan udføres online gratis, afsløre din ægte IP-adresse og placering.

Dine oprindelsesanmodninger er heller ikke sikret. Hvis du gør noget tvivlsomt – ikke at vi beskylder dig for krænkelser af Digital Millennium Copyright Act – kan din internetudbyder, regeringen eller enhver anden, der har adgang til din datastrøm, se det.  

Alligevel har fuldmægtigede deres plads. Der er forskellige typer servere, du kan bruge, afhængigt af hvilken trafik du vil skjule.

HTTP-fuldmagter

HTTP-proxies er udelukkende beregnet til webtrafik. Du indtaster IP-adressen på den proxy, du vil oprette forbindelse til i browserens indstillinger, og trafikken dirigeres gennem denne server. Anden trafik, såsom peer-to-peer-forbindelser, er ikke egnet til en HTTP-proxy.

Der er heller ikke nogen kryptering. Mens proxies normalt ikke giver kryptering, leveres der heller ikke grundlæggende SSL / TLS. Du kan lære forskellen mellem dem i vores SSL vs. TLS-guide.

Det betyder, at du bliver nødt til at sikre dig, at du opretter forbindelse til websteder, der understøtter TLS, især hvis du indtaster følsomme oplysninger. Det gælder også for e-mail. Du kan lære mere om aktivering af kryptering af dine e-mails i vores guide til e-mail-sikkerhed.

SOCKS Fuldmagter

SOCKS-proxies er bedre end HTTP-proxies, da de er agnostiske. Du kan sende enhver trafik gennem en SOCKS-proxy, uanset om det er grundlæggende webtrafik, en P2P-forbindelse eller en FTP-forbindelse.

Bortset fra det har SOCKS-proxier de samme problemer som HTTP-dem. Du har ikke leveret kryptering uden for det, du leverer, og trafikbelastningen og hastigheden er op i luften. Derudover har SOCKS-proxier mere overhead, så de er normalt langsommere end HTTP.

Proxy-bekymringer

Cybersecurity-begyndere vil ofte nå ud til en gratis proxy online som en måde at beskytte, mens du downloader et par film eller albums. Gratis fuldmagter har mange ulemper, herunder inkonsekvent oppetid, langsomme hastigheder og i nogle tilfælde malware. Selvom du muligvis kender placeringen af ​​en, er det vanskeligt at fastlægge, hvem der kører det og deres integritet til cybersikkerhed.

Betaling er den bedste vej at gå. TorGuard leverer en god VPN-service (læs vores TorGuard-anmeldelse) samt proxies til grundlæggende webtrafik og e-mail. Mens du faktisk ikke sikrer din forbindelse, kan en proxy stadig skjule din IP for webrisiko med lav risiko.

Hvad er en VPN?

VPN vs Proxy

Du kan læse vores hvad der er VPN- og VPN-sikkerhedsvejledninger, hvis du vil have de grimme detaljer om, hvordan tjenesterne fungerer. For denne artikel vil vi give et generelt overblik, og hvordan VPN’er sammenlignes med proxier og Tor.

En VPN er en lignende proxy, idet du opretter forbindelse til en mellemliggende server, men din første forbindelse er krypteret. Udbydere som NordVPN (læs vores NordVPN-gennemgang) bruger AES 256-bit-kryptering på topniveau på din forbindelse til fjernserveren, anonymiserer din trafik, når den når serveren og sender den til det websted, du prøver at få adgang til.

Så længe du bruger en service, der ikke lækker – læse vores Mullvad-anmeldelse for et eksempel, går du i inkognito online. Rutesporing bliver næsten umulig, og din første forbindelse forsvinder ind i eteren.

VPN-bekymringer

VPN’er kommer dog ikke uden kritik. Mens de er beregnet til at beskytte dit privatliv, kan en VPN-udbyder se din webtrafik og i nogle tilfælde logge den. Udbydere som IPVanish og HideMyAss er blevet fanget med rødehåndsregistrering af brugerdata og overdragelse til regeringen.

Du kan læse mere om disse hændelser i vores HideMyAss-gennemgang og IPVanish-gennemgang.

Når det er sagt, har de fleste udbydere i vores VPN-anmeldelser bevist, at der ikke sker nogen logning. Astrill og Goose VPN er eksempler på udbydere, der har tilhørighed til sikkerhed og privatliv (læs vores Astrill-gennemgang og Goose VPN-anmeldelse).

Den største afskrækkende virkning er, at en VPN i næsten alle tilfælde vil koste penge. Der er gratis muligheder, men som du kan se i vores værste gratis VPN-guide kommer de med utilsigtede konsekvenser. Den eneste undtagelse herfra er Windscribe, som sandsynligvis er den bedste gratis VPN omkring, som du kan læse i vores Windscribe-anmeldelse.

Selvom det ikke er gratis, kan du få et VPN til billigt. Udbydere som CyberGhost og Private Internet Access tilbyder ubegrænsede båndbreddeplaner for flere enheder for kun et par dollars pr. Måned. Du kan lære detaljerne i vores CyberGhost-gennemgang og PIA-gennemgang.

VPN fordele

De ekstra omkostninger kommer med ekstra sikkerhed, pålidelighed og funktioner. StrongVPN giver trods dets brugervenlighedsproblemer en dræbte på Windows, som adskiller din internetforbindelse, hver gang du slipper fra fjernserveren. Det beskytter dig mod identificerbare data lækker, som du kan læse i vores StrongVPN-gennemgang.

Plus, VPN’er kan omgå de hårdeste geoblokke. Perfect Privacy for eksempel bryder ind i Netflix, som du kan se i vores Perfect Privacy review. Selvom det ikke er den bedste VPN til streaming, kommer den ind i streamingplatforme og opretholder en anstændig hastighed.

VPN’er er også den eneste reelle løsning til sikre P2P-forbindelser. Som du kan se i vores bedste VPN til torrenteguide, giver VPN’er den bedste balance mellem sikkerhed og hastighed for P2P-forbindelser, som proxy og Tor kæmper med.

Hvad er Tor?

Tor

Tor formodes at være toppen af ​​anonymitet på Internettet. Som vi imidlertid ser, det er langt fra sandheden. Det fungerer ved at afvise din internetforbindelse fra flere noder eller relæer, der køres af frivillige. Tænk på det som at bruge flere proxier på én gang.

Mange brugere tager til Tor, fordi det er let at konfigurere og gratis at bruge. Som enhver gratis service kommer det dog med ulemper. Ligesom proxyer kan Tor exit-noder, den sidste server, som din forbindelse slår ud af, genkendes. På grund af dette kan websteder sortliste disse IP-adresser og din forbindelse.

Tor-noder drives også af frivillige, så der er et spørgsmål om din sikkerhed. Mange noder er ondsindede og tilføjer ondsindede data til de pakker, du sender. Det kan have indflydelse på dig, men ikke en stor, hvis du bruger den bedste antivirus-software. Det er en større bekymring for de websteder, du har adgang til.

Websteder blokerer ikke for Tor-noder, fordi de hader anonymitet og vil have ethvert stykke information om dig. De gør det, fordi det ikke er farligt at blokere dem. Det er ikke klart, hvor trafikken kommer fra, og hvilke noder den gik igennem, så websteder blokerer din forbindelse, fordi det giver dem en større risiko for at blive inficeret.

Tor sikkerhed

Hvad angår privatlivets fred, er heller ikke alt godt der. VPN-udbydere, såsom VyperVPN (læs vores VyprVPN-anmeldelse), har konsekvent hævdet, at Tor er en subpar-løsning for ægte anonymitet og med god grund. Massachusetts Institute of Technology-forskere og andre har været i stand til at bryde Tor uden at revne den kryptering, den bruger.

Den grundlæggende forudsætning er, at en person, der snupper på en Tor-forbindelse, kan bruge fingeraftryk til trafik til at bestemme, hvilket indhold en bruger får adgang til. Dataene kan overvåges, og pakkerne tælles for at bestemme, hvor forbindelsen kommer fra, og hvor den skal.

Plus, Tor er under konstant kontrol af regeringsorganer, fordi det ofte bruges til cyberkriminalitet. Som du kan læse om i vores guide til det dybe web, der adskiller sig fra det mørke web, bruges Tor af cyberkriminelle til at oprette forbindelse til mørke websider i et forsøg på at maskere deres identitet. Cybersikkerhed bliver brudt, og fokuset på Tor gør det desto mere risikabelt at bruge.

Det har også andre anvendelighedsproblemer. Tor fungerer ikke for P2P-forbindelser og er meget langsommere end en proxy eller VPN. Du krypterer stadig din første forbindelse, men skal også afvise denne forbindelse fra flere servere, før du når din destination.

Som du skal bruge

VPN vs Proxy

Den eneste måde at virkelig beskytte din webtrafik, i det mindste ud af disse tre eksempler, er med en VPN. Fuldmagter er bekvemmeligheds- og hastighedsfokuserede løsninger, der er egnede til at omgå grundlæggende geoblokke, og Tor fokuserer på brute-tvinger anonymitet på bekostning af enorme mængder hastighed. VPN’er rammer en mellemgrund, hvilket giver dig gode hastigheder, mens du sikrer din forbindelse.

Det er naturligvis alt sammen i teorien. Der er masser af langsomme proxies og VPN-tjenester omkring (bare kig på vores BoxPN-gennemgang), men du oplever lidt til intet forbindelsestab med de hurtigste VPN-tjenester, især hvis du opretter forbindelse til en relativt tæt server.

Forbindelse til en VPN via en Tor er det bedste tilfælde af sikkerhed, fordi din placering bliver tilsløret og din forbindelse krypteret. Når det er sagt, er tilføjelse af komplekse krypteringsalgoritmer i blandingen med flere serverbounce en opskrift på langsomme hastigheder. Hvis sikkerhed dog er den største bekymring, er det den konfiguration, vi anbefaler.

Det er opsætningen, der skal bruges, hvis du prøver at omgå streng censur, som den, der ses i Kina. Den bedste VPN til Kina understøtter ofte forbindelse til Tor og derefter til VPN-serveren. Nogle udbydere, såsom AirVPN, gør det let, som du kan læse i vores AirVPN-gennemgang.

Hvis du vil bruge konfigurationen, skal du sørge for at oprette forbindelse til Tor og derefter VPN, ikke omvendt. At gøre det på den måde giver to lag kryptering, hvilket gør det næsten umuligt at spore din online aktivitet.

At gøre det omvendt har et par ulemper. Tor exit-noder blokeres ofte, da websteder kan oprette en sort liste med exit-node IP-adresser, og din trafik er ikke krypteret, da den kommer ind i exit-noden, hvilket åbner muligheden for at blive inficeret med malware.

Det ignorerer den hastighedsnedbrydning, der ville komme fra at bruge en VPN og Tor. For de fleste af vores læsere tilbyder VPN’er den bedste balance mellem hastighed og sikkerhed. Tor kan bruges af dem, der konstant har brug for at kigge over skulderen, men udbydere som ExpressVPN, som vi vurderede som den bedste VPN-udbyder, viser, at du kan stole på en service til at anonymisere din trafik.

Du kan lære om, hvorfor vi vurderer det først i vores ExpressVPN-gennemgang.

Afsluttende tanker

For de fleste er en VPN det bedste valg, men det burde ikke komme så meget af en overraskelse. VPN’er er et marked i udvikling, hvor folk holder virksomheder ansvarlige for deres sikkerhedspraksis. Proxies og Tor har ikke det ansvarlighedssystem, så din sikkerhed overlades til spekulation.

Det betyder dog ikke, at de ikke har værdi. Tilslutning til en VPN via Tor er en langsom, men effektiv løsning til ægte anonymitet, og fuldmagter er en hurtig og billig løsning til grundlæggende IP-maskering. Som en altomfattende løsning er VPN’er dog bedst.

Er du enig, eller foretrækker du at bruge noget andet? Fortæl os dine tanker i kommentarerne herunder, og som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me