TunnelBear vs CyberGhost: A Bear and a Ghost Duke It Out i 2020

TunnelBear er uden tvivl en af ​​de bedre kendte VPN’er derude med sit unikke mærke af bjørnetema-marketing. Hvis du tjekker vores TunnelBear-gennemgang, ser du, at vi satte pris på dens solide prisfastsættelse, som inkluderer en temmelig generøs gratis plan såvel som dens æstetisk behagelige og brugervenlige interface. 


Selvom CyberGhost’s brand marketing muligvis ikke er så charmerende eller genkendelig som TunnelBear’s, er det i øjeblikket en af ​​de bedste hunde på markedet og skaffer en meget lignende interesse for VPN-brugere som TunnelBear, ifølge søgemaskinens data. 

I vores CyberGhost-gennemgang taler vi om, hvor meget vi elsker alle dens funktioner, den stramme sikkerhed, den tilbyder, og de imponerende hastigheder, det kan opnå.

I betragtning af de lignende niveauer af almen interesse syntes det logisk at matche disse to op ad hovedet og se, hvilken der kommer ud på toppen.

Opsætning af en kamp: CyberGhost vs. TunnelBear

Når man sammenligner VPN’er, er der ingen mangel på ting at tale om. For at foretage en retfærdig sammenligning, mens vi dækker så mange af de vigtige emner som muligt, har vi opdelt tingene i fem runder.

Disse runder er funktioner, priser, brugervenlighed, hastighed og endelig sikkerhed og privatliv. Før vi går ind i hver runde, begynder vi med kort at nævne, hvad det er, vi leder efter, og notere, hvis enten VPN er kendt for at typisk udmærke eller mangler i et bestemt område.

Derefter undersøger vi, hvad hver VPN har at tilbyde i den givne kategori. I slutningen af ​​runden vil vi tilbyde nogle sidste tanker om emnet, derefter bestemme en vinder og tildele et point til denne VPN. Den med flest point i slutningen vinder matchup.

1

Funktioner

Hvilke funktioner en VPN-udbyder inkluderer i sin klient er en stærk indikator for, hvilken slags bruger den prøver at tiltrække. Selvom nogle måske foretrækker en mere beskeden VPN, der er lettere at bruge, ønsker mange mennesker noget, der har det hele.

I det mindste leder vi efter en kill switch og muligheden for VPN at køre og oprette forbindelse ved opstart. Efter vores mening er disse funktioner påkrævet for hver VPN, fordi de direkte påvirker din sikkerhed. Yderligere ting som split tunneling eller ad- og malware-blockers er gode at se, men er på ingen måde obligatoriske for, at en VPN kan betragtes som funktionel.

TunnelBear

TunnelBears indstillingsmenuer er pænt organiserede, men tyndt befolket. På den første side i indstillingsmenuen er der muligheder for at starte TunnelBear ved opstart, samt nogle indstillinger for udseende og underretninger.

Tunnelbear-indstillinger

Den anden fane i indstillingerne – sikkerhed – er hvor dræbsknappen findes, mærket som “VigilantBear.” Denne side har også en mulighed kaldet “GhostBear”, som skjuler din VPN-trafik for at gøre det ligner en normal internetforbindelse til internetudbydere, websteder og regeringer.

Efter dette er en betroet netværksfane, der giver dig mulighed for at konfigurere TunnelBear til automatisk at oprette forbindelse, når den er på et ikke-betroet netværk, hvilket er fantastisk til at undgå farerne ved offentlig WiFi. Dette er virkelig næsten det minimum, som en VPN kan slippe af med. 

Selvom der er en kill switch og muligheden for at køre klienten ved opstart, er der ingen muligheder for, hvor VPN opretter forbindelse til, når du starter.

CyberGhost

CyberGhost har formået at pakke et imponerende udvalg af funktioner ind i den syvende iteration af sin desktop-klient. Ikke alle disse funktioner er lette at finde, da vi vil diskutere mere i afsnittet “brugervenlighed”, men de er alle meget nyttige til at forbedre sikkerheden. 

I fanen Generelle indstillinger findes der dropdown-menuer til sprog såvel som valget af enten et lys eller mørkt tema. Der er også en vippeknap til dræbskontakten, som vi opfordrer folk til altid at holde på.

cyberghost review-privacy-indstillinger

Den anden fane i indstillingsmenuen er mærket “forbindelse” og giver dig mulighed for at ændre ting, f.eks. Hvilken protokol, der bruges, eller om DNS-lækagebeskyttelse er aktiveret. Andre funktioner findes uden for indstillingsmenuen i deres egne faner. 

Til at begynde med er der en fane kaldet “smarte regler”, som indeholder nogle af de mest lokkende funktioner, som CyberGhost tilbyder. Det er her auto-connect-indstillingerne er, og indstillingerne går langt ud over, hvad der normalt findes.

Oven på, at du kan vælge, hvor VPN opretter forbindelse, hvis du lader det starte automatisk, kan du også oprette en liste over andre programmer, som CyberGhost skal stå i kø for at starte, efter at du er tilsluttet VPN. Dette er en meget praktisk tilføjelse og giver dig mulighed for at konfigurere din computer til at starte alle dine mest brugte programmer på egen hånd, når Internettet er sikkert.

cyberghost review-smart-regler

Et andet underafsnit under fanen “smarte regler” er WiFi-beskyttelse, som giver brugerne mulighed for at definere en liste over betroede netværk, og hvordan VPN skal opføre sig på ikke-tillidelige netværk. Der er også indstillinger kaldet “undtagelser” og “appbeskyttelse.”

Siden “undtagelser” giver dig mulighed for at oprette en liste over websteder, der ikke bruger VPNs tunnelbundne forbindelse. Dette kan bruges, hvis du vil have adgang til geoblokeret indhold på et websted, men stadig ønsker din fulde internethastighed på et andet på samme tid. Det ligner split-tunneling, en funktion, som du kan læse mere om i vores ExpressVPN-gennemgang. 

Endelig er der en side kaldet “forbindelsesfunktioner”, som indeholder muligheder for at blokere ting som ondsindede websteder og annoncer. Når det er sagt, er det ikke den bedste annonceblokerer, vi har set, og du kan måske have det bedre med at tjekke en af ​​mulighederne på vores 99 gratis værktøjer til at beskytte din artikel om beskyttelse af personlige oplysninger.

Rundtanker

TunnelBear dækker kun det blotte minimum af funktioner, som vi ville forvente at se og kun kaster et par mindre ekstramateriale, såsom VigilantBear. 

CyberGhost har på den anden side meget mere udflettet muligheder for automatisk tilslutning og masser af mere nyttige funktioner, såsom en annonceblokker og dens mulige regler for regler. Denne første runde er ingen konkurrence, hvor CyberGhost tager en klar føring i denne kategori.

Round: Funktioner Point for CyberGhost

TunnelBear-logo
CyberGhost-logo

2

Prisfastsættelse

Prissætning er ofte et swingpoint for VPN-udbydere, der er underhunde med funktioner. Vi har set dette tidligere i vores ExpressVPN vs. TunnelBear-artikel, hvor TunnelBear var underlegne ExpressVPN i funktioner, men var i stand til at udgøre den tabte grund i prisrunden.

For at vurdere hver VPNs prisfastsættelse overvejede vi ikke kun omkostningerne, men også hvilken type betalingsmuligheder der accepteres, refusionspolitikken og om der er nogen form for gratis prøveversion tilgængelig.

TunnelBear 

TunnelBear har en anstændig gratis plan, der giver brugerne 500 MB data pr. Måned. Dette kan udvides med en ekstra 1 GB, hvis du lægger en tweet, der siger, hvor meget du nyder at bruge TunnelBear. 

Denne gratis plan tjente det som et højt sted på vores gratis VPN-serviceliste, men den er stadig ikke så generøs som ProtonVPNs gratis plan, som du kan læse mere om i vores ProtonVPN-gennemgang. Læs vores Windscribe vs. TunnelBear-stykke for at sammenligne de gratis planer.

For at gå videre til de betalte planer er der kun to muligheder. Du kan enten købe en månedlig plan eller en årsplan. Den månedlige valgmulighed er kun en dollar eller deromkring mindre end hvad vi er kommet til at forvente af toppræsidenter på VPN-markedet. 

Den årlige mulighed reducerer denne pris til halvdelen og skaber en meget bedre handel. Chockerende har TunnelBear ikke nogen defineret refusionspolitik, men siger i stedet, at “refusionsanmodninger om abonnementer kan overvejes af TunnelBear fra sag til sag.”

Mens den gratis plan stadig giver potentielle brugere en chance for at få deres hænder på VPN, før de betaler, ville det stadig være rart at se en slags garanteret refusionspolitik på mindst 14 dage. 

Endelig, for betalingsmetoder, accepterer TunnelBear kun kreditkort og bitcoin. Men hvis du planlægger at gå til den månedlige mulighed, tages bitcoin fra bordet. Det kan kun bruges til at betale for årsplaner. 

CyberGhost

Som vi så i vores NordVPN vs. CyberGhost-artikel, er CyberGhost svært at slå, når det kommer til langvarig prisfastsættelse. Dens månedlige prisfastsættelse på kortere sigt er, hvad vi har forventet af en high-end VPN, men dens årsplan skærer denne pris i halvdelen.

Selvom den årlige prisfastsættelse er solid, er den stadig på niveau med udfordrere som NordVPN og er dyrere årligt end TunnelBear. De to- og tre-årige optioner er der, hvor CyberGhost’s prisfastsættelse virkelig skinner, med den tre-årige mulighed som en af ​​de mest overkommelige på markedet på månedlig omkostningsbasis. 

Alle de tilbudte planer giver mulighed for syv samtidige forbindelser og ubegrænset båndbredde. For at lette bekymringerne fra dem, der er bekymrede for at nedlægge et så stort engangsbeløb til et langvarigt VPN-tilsagn, tilbyder CyberGhost en gratis prøveversion såvel som en generøs tilbagebetalingspolitik. 

Den gratis prøveperiode er 24 timer og begrænser visse funktioner, f.eks. Ad-blocker. Det sætter dig også i en kø, når du prøver at oprette forbindelse til prøveversionen, der hævder at være 2.500 brugere lang og tager cirka et minut, før du er tilsluttet.

Restitutionspolitikken har to dele til det. For dem, der kun køber et abonnement på én måned, får du 14 dage til at modtage en fuld refusion. Hvis du abonnerer på seks måneder eller mere, har du en 45-dages periode til at beslutte, om VPN er det rigtige for dig og at få dine penge tilbage. For betalingsmetoder accepterer CyberGhost kreditkort, PayPal og BitPay.

Læs vores ExpressVPN vs CyberGhost artikel for at se, hvordan de to sammenligner sig i pris.

Runde to tanker

Dette er en vanskelig runde at score. TunnelBear slår CyberGhost ud i begge tidsrammer, den tilbyder, men på månedlig prisbasis tilbyder CyberGhost’s langsigtede planer en bedre værdi. Derudover har begge gratis forsøg, men de fungerer meget forskelligt, idet TunnelBear inkluderer dine data månedligt og CyberGhost blot giver dig 24 timer.

Alt i betragtning blæser disse to VPN’er, når det kommer til prisfastsættelse og gratis prøveversion. Den afgørende faktor kommer til at tilbagebetale politik og betalingsmuligheder. CyberGhost accepterer kreditkort, PayPal og bitcoin for alle sine planer, mens TunnelBear kun accepterer kreditkort til sin månedlige mulighed.

Derudover gør TunnelBears usikre refusionspolitik os urolige, mens CyberGhost tilbyder brugere op til 45 dage at få deres penge tilbage.

Runde: Prissted for CyberGhost

TunnelBear-logo
CyberGhost-logo

3

Brugervenlighed

Enhver, der nogensinde har brugt et dårligt konstrueret stykke software, ved, hvordan det kan gøre en let, dagligdags opgave til et irriterende karneval af raseri. Værre er det, at alle, der har brugt en rigtig frygtelig software, kender følelsen af ​​at åbne et program (især med ikke-gemt arbejde i baggrunden) og se din computer øjeblikkeligt gå ned. 

I dette afsnit er vores vigtigste mål at sikre dig, at dette ikke sker for dig. Vi satte hver software gennem dens tempo og kiggede på interfacedesign og layout for at se, hvor brugervenligt det er eller ikke er. Vi katalogiserede også, hvilke slags problemer eller nedbrud vi oplevede, hvis nogen. 

TunnelBear 

TunnelBear har konstrueret et let genkendeligt visuelt brand til sig selv med sine maleriske bjørne-tema navne og markedsføring. Denne følelse gennemsyrer også i brugergrænsefladedesignet.

Tunnelbear-klient

Når du åbner klienten, bliver du mødt med et sort-hvidt kort med din placering markeret med en får. Rundt kortet er tunneler, som du kan klikke for at oprette forbindelse til det sted. Denne kortstil-interface har vundet en masse popularitet over tid, og du kan se et af de mest kendte eksempler i vores NordVPN-gennemgang. 

Når du har valgt din forbindelsesplacering, får kortet nogle grønne farver, fårene bliver en bjørn, og en animation spiller af bjørnen, der graver en tunnel ned i jorden på dit sted og dukker op fra den tunnel, du valgte.

Hvis alt dette er for meget for dig, er der muligheden for at skjule kortdelen af ​​grænsefladen med en knap nederst til venstre. Hvis du vælger at gøre dette, har du tilbage med en meget kompakt interface, der bruger en rullemenu til at lade dig vælge din ønskede placering og en skifte til at oprette forbindelse.

Som vi nævnte tidligere, er indstillingsmenuen ganske sparsom, og som man kunne forvente, er det let at navigere. Alle indstillinger er enten tydeligt mærket eller har små sukker ved siden af ​​dem, der forklarer, hvad hver enkelt gør. 

Nogle af de mere tekniske muligheder har faktisk endda et lille spørgsmålstegn ved siden af ​​dem, der fører dig til en artikel på TunnelBears websted, der forklarer indstillingen eller funktionen i en god mængde detaljer. 

TunnelBear har oprettet en software, der er let og behagelig at bruge, selv for dem, der ikke kender VPN’er. Kortets intuitivitet er pæn, såvel som muligheden for at forlade det, og softwaren generelt gav os ingen problemer med stabilitet eller forbindelse. 

CyberGhost

Ved første øjekast ser CyberGhosts interface ud, som om den er låst til proceslinjen nederst til højre, hvilket ikke er ualmindeligt for VPN’er. Men det er faktisk bare standardplacering for vinduet, og du kan faktisk trække det rundt efter din smag.

CyberGhost 7 har et overordnet minimalistisk design med en stor tænd / sluk-knap i midten for at oprette forbindelse og en dropdown-menu nedenfor, der giver dig mulighed for at vælge fra listen over placeringer. Øverst til højre er knapper til åbning af indstillingsmenuen og forbindelse til support. 

Åbning af indstillingsmenuerne fører vinduet fra en lille stående retning til et større og mere standard vandret vindue. Som standard er dette vindue hvidt, mens vinduet med mindre proceslinje er mørkt med et sort-gult skema.

cyberghost review-udvidet-ui

Dette kan dog ændres ved at slå nattilstand til, som er en funktion, vi elsker for dem, der er tilbøjelige til at øje belastningen eller arbejde med lyse skærme i svage rum. 

Hver indstilling i indstillingsmenuen er godt mærket og giver grundige forklaringer – selvom teksten til tider er flere linjer lang – og nogle ting føles som om de er lidt af et underligt sted. Det faktum, at de smarte regler er flyttet til deres egen dedikerede fane til venstre i stedet for at blive inkluderet i indstillingsmenuen. 

Derudover havde vi problemer med at oprette forbindelse under vores test til tider. Vi gjorde gentagne forsøg på at oprette forbindelse til Tyskland, og hver gang – efter en lang ventetid på 20 til 30 sekunder – fik vi at vide, at vi var forbundet. Da vi forsøgte at navigere til et websted, vil det imidlertid ikke indlæses. 

Vi ændrede indstillinger, prøvede TCP tilsidesættelse og gjorde næsten alt hvad vi kunne tænke på, men intet virkede. Mens dette skete, testede vi også andre servere mellem hvert forsøg, og alle andre placeringer så ud til at fungere fint.

Som vi sagde i introduktionen, kan denne form for netværksstabilitetsspørgsmål være meget frustrerende. Uanset om der er arbejde, der skal gøres, eller du bare prøver at se noget, bliver det ikke en god ting at holde sig fra det, du prøver at gøre på grund af problemer som dette.

Runde tre tanker

TunnelBear har et visuelt tiltalende og brugervenligt interface. Hvis du ikke er inde i alle klokker og fløjter ved at se en bjørntunnel på vej til din destination, kan du blot slukke den.

Selvom CyberGhost ikke har en dårlig grænseflade, er et par ting ulige steder, og vigtigst af alt kæmpede vi med at oprette forbindelse til Tyskland af grunde, som vi ikke kunne løse. Hovedårsagen til dette er TunnelBear den klare vinder i denne runde.

Runde: Brugervenlighedspunkt til TunnelBear

TunnelBear-logo
CyberGhost-logo

4

Hastighed

Da TunnelBear vandt tredje runde, har CyberGhost endnu ikke klargjort sejren i denne matchup. Som vi har set tidligere, såsom i vores TunnelBear vs. NordVPN-artikel, er TunnelBear imidlertid ikke den stærkeste med hensyn til hastighed.

I denne runde gennemfører vi hastighedstest ved at forbinde hver VPN til de samme fem placeringer og se, hvilken type hastigheder vi kan få. Vi sammenligner dette med vores basismåling, som vi tager uden VPN for at se, hvor godt hver enkelt klarer sig.

TunnelBear

Da vi tidligere har testet TunnelBear, var det vigtigste, vi bemærkede, når det kom til hastighed, dets inkonsekvens, og denne gang var det ikke anderledes. Start med USA – det nærmeste sted, hvor vi udfører vores test – hastigheder er bestemt brugbare, men ikke noget for imponerende.

LocationPing (ms) Download (Mbps) Upload (Mbps)
Ubeskyttet (Virginia)5294,61343,19
OS.3691,4687,28
UK8276,3560.09
Japan17953,3237.17
Brasilien15841.34,86
Schweiz110108,582,48

Når vi flyttede til en fjernere server i Storbritannien, forblev hastigheder meget brugbare, mens vi i Japan og Brasilien så langsommere hastigheder, der stadig var gode nok til at få browsing til at føles responsiv, men ikke hastigheder, der ville imponere nogen.

Endelig, da vi oprettede forbindelse til en server i Schweiz, så vi faktisk vores højeste downloadhastighed, og alligevel vores laveste uploadhastighed. Oven på denne uoverensstemmelse i download- og uploadhastigheder er ping-tiderne heller ikke store. Hvis du er på jagt efter en VPN med lav ping, skal du læse vores bedste artikel om VPN til spil.

Selvom hastighederne varierede vildt fra et sted til et andet, var hver server, vi forsøgte, tilsluttet på få sekunder og følte os lydhør, mens vi brugte den. Videoer, der blev indlæst hurtigt og endda standardiseret til 1080p på de langsomste servere.

Samlet set er TunnelBear bestemt brugbar, men ikke den bedste VPN, hvis du har brug for al den båndbredde, du kan få til ting som at downloade eller uploade filer, der er større end en gigabyte eller deromkring.

CyberGhost

CyberGhost lider faktisk meget af det samme problem som TunnelBear, men i mindre grad. Det tjente en æresmeddelelsesplads på vores hurtigste VPN-serviceliste, men kun for dens IKEv2-hastigheder, hvilket kompromitterer sikkerhed og anonymitet. 

Det er noget, vi vil se mere på i det næste afsnit, men i dette afsnit brugte vi OpenVPN, når vi testede begge VPN’er for at sikre en retfærdig sammenligning.

LocationPing (ms) Download (Mbps) Upload (Mbps)
Ubeskyttet (Virginia)5294,61343,19
OS.9585.1790.02
UK7665,83128,26
Japan16881,08123,32
Brasilien125156,2673.18
Schweiz10264.1212,25

Interessant nok vinder CyberGhost på alle placeringer, når det kommer til uploadhastigheder, og kan også prale af overlegne pingtider på alle placeringer, men én: USA. Faktisk havde USA en højere pingtid end Det Forenede Kongerige.

Dette skyldes, at CyberGhost besluttede at forbinde os på østkysten med en server i Californien. Hvorfor denne server blev valgt er uklart for os, men det resulterede i en overdreven pingtid for en forbindelse, der skulle være den nærmeste placering.

Med hensyn til hvad de fleste mennesker bryder sig mest om – downloadhastighederne – CyberGhost handler blæser med TunnelBear. CyberGhost var hurtigere i Japan og meget hurtigere i Brasilien, men langsommere i USA, Storbritannien og Schweiz. Når det er sagt, var det som regel kun bagved af et par megabits og føltes generelt godt at bruge.

Runde fire tanker

I sidste ende er ingen af ​​disse VPN’er en tophund, når det kommer til råhastighed. Begge tjenester er inkonsekvente fra placering til placering, men de giver hastighed nok til at kunne bruges til hverdagens opgaver.

Men hvis du er nogen, der rutinemæssigt overfører store filer rundt, kan du undersøge noget, der tilbyder mere båndbredde og er mere pålidelig. Hvis du leder efter en virkelig hurtig VPN, foreslår vi, at du tjekker vores gennemgang af privat internetadgang.

I slutningen af ​​dagen, i betragtning af handelsfejl på downloadhastigheder, men CyberGhost’s overlegne uploadhastighed og ping, lykkes CyberGhost at snævert presse ud en sejr i denne runde.

Round: Speed ​​Point til CyberGhost

TunnelBear-logo
CyberGhost-logo

5

Sikkerhed & Privatliv

Med det har CyberGhost officielt sikret de tre nødvendige point for at vinde denne matchup. Vi har dog gemt, hvad mange vil føle er de vigtigste faktorer for sidst: sikkerhed og privatliv. 

I dette afsnit ser vi på, hvilke typer protokoller hver VPN har til rådighed, samt hvilken slags – eller slags – kryptering der kan bruges. Vi undersøger også hver VPN’s privatlivspolitik for at se, hvilke oplysninger der er indsamlet, og hvordan de bruges. 

TunnelBear 

Som vi så i afsnittet “funktioner”, mangler TunnelBear lidt med hensyn til indstillinger. Dette gælder når det kommer til sikkerhed. Protokollen og krypteringen er for det meste låst, hvor OpenVPN bruges som protokollen på de fleste platforme, herunder Android, macOS og Windows. 

Undtagelsen til dette er iOS, der i stedet bruger IPSec. OpenVPN er en førsteklasses protokol, som vi anbefaler for de fleste at bruge til både sikkerhed og hastighed, mens IPSec lettere kan registreres som VPN-trafik, men stadig er sikker. Med hensyn til kryptering bruger alle platforme AES-256, som i øjeblikket er guldstandarden for VPN-kryptering. 

For at gå videre til privatlivspolitikken er TunnelBear solid. Selvom det ikke er den mest kortfattede fortrolighedspolitik, vi har set, er den struktureret på en måde, der gør det nemt at finde specifikke oplysninger om privatlivets fred. Ordlyden håndteres også godt med en aversion mod overforbrug af juridisk terminologi. 

TunnelBear indsamler kun din e-mail, hvis du tilmelder dig en gratis prøveperiode, men den har naturligvis også brug for en betalingsmetode, hvis du vælger at tilmelde dig en betalt plan. Derudover indsamler TunnelBear operationelle data for at vedligeholde sit servernetværk.

Dette inkluderer ting som hvilket operativsystem du har på, og hvor meget data du har brugt, men det indsamles på en ikke-identificerende måde. Det indsamler ikke din IP eller trafikdata.

CyberGhost

CyberGhost giver brugerne flere flere protokolindstillinger end TunnelBear, herunder OpenVPN, L2TP og IKEv2. Imidlertid er det som standard indstillet til “automatisk” mulighed for protokol, der bruger IKEv2, sandsynligvis for de bedre hastigheder, vi nævnte tidligere. 

Vi opfordrer typisk folk til at skifte denne indstilling til OpenVPN, så snart de begynder at bruge VPN og lade den være der, da OpenVPN er sværere at opdage og tilbyder en stærk track record for at opretholde brugernes privatliv. 

Til kryptering er alle protokoller parret med AES-256, som giver fremragende sikkerhed og til alle praktiske formål er umulig at knække på dette tidspunkt. 

I sin privatlivspolitik anfører CyberGhost, at de eneste personlige oplysninger, den indsamler, frivilligt gives til dem af brugeren. Dette inkluderer ting som en e-mail-adresse og betalingsoplysninger, når du tilmelder dig.

Yderligere oplysninger indsamles på webstedet med cookies, men dette er ikke-identificerende, og TunnelBear (sammen med effektivt ethvert websted, der findes) gør dette også for at hjælpe med at vedligeholde sit websted. 

Endelig indsamles nogle oplysninger om brugerens opførsel ved brug af tjenesten. Disse oplysninger er imidlertid igen ikke-identificerende og gennemgås slet ikke af CyberGhost. 

Dataene, der inkluderer ting som forbindelsesforsøg versus succeser, aggregeres og analyseres af et tredjepartsfirma. Disse oplysninger bruges derefter til at vedligeholde og forbedre CyberGhost’s netværksinfrastruktur.

Fem runde tanker

Både TunnelBear og CyberGhost tilbyder den gyldne standard på AES-256 og OpenVPN til henholdsvis kryptering og protokol. CyberGhost indsamler dog lidt mindre information end TunnelBear om, hvordan du bruger VPN.

Dertil kommer, at oplysningerne kun ses af et tredjepartsfirma. Hvad mere er, at CyberGhost tilbyder brugerne flere muligheder, når det kommer til sikkerhed, såvel som mere sikkerhedsdrevne funktioner, som vi kiggede på i det første afsnit.

Selvom vi synes, det er vigtigt for brugerne at overføre de automatiske protokolindstillinger til OpenVPN med det samme, når de bruger CyberGhost, kommer det unægteligt ud på toppen, når det kommer til sikkerhed.

Runde: sikkerhed & Fortrolighedspunkt for CyberGhost

TunnelBear-logo
CyberGhost-logo

6

Afsluttende tanker

Med en slutresultat på fire til én er CyberGhost vinderen i denne matchup. Begge VPN’er er bestemt brugbare, men CyberGhost tilbyder langt flere funktioner og generelt bedre hastigheder. 

CyberGhost giver også bedre priser, selvom TunnelBear havde sine egne styrker her, nemlig at slå CyberGhost ud på kort sigtede omkostninger. TunnelBear var dog i stand til at tage et punkt med sin mere raffinerede og brugervenlige interface.

Vinder: CyberGhost

Hvis du har brugt en eller begge disse VPN’er, vil vi meget gerne høre om din oplevelse. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me