Sådan sikkerhedskopieres og gendannes Firefox-bogmærker i 2020

Sikkerhedskopiering af dine bogmærker er en vigtig funktion i de fleste webbrowsere, og Firefox er ingen undtagelse. Uanset om du skifter til en ny browser, opsætter Firefox på en ny enhed eller blot holder din liste over foretrukne websteder sikker, at vide, hvordan du sikkerhedskopierer og gendanner Firefox-bogmærker, er utroligt nyttigt.


Heldigvis giver Firefox en masse forskellige måder at gøre dette på: fra sikkerhedskopiering i en Firefox-specifik JSON-fil til import og eksport i et HTML-format, der kan læses af alle webbrowsere. Hvis du ikke allerede bruger browseren, skal du læse vores Firefox-anmeldelse for at finde ud af, om det passer dig rigtigt.

Hvis du bruger Chrome (læs vores Google Chrome-anmeldelse) eller Opera (læs vores Opera-anmeldelse), kan du også tjekke vores Opera vs. Firefox og Firefox vs. Chrome-kampe for at se, hvordan Firefox sammenlignes med din nuværende browser.

Sådan sikkerhedskopieres Firefox-bogmærker

Hvis alt hvad du leder efter er at oprette en sikkerhedskopi af dine Firefox-bogmærker, så de er sikre i tilfælde af en enhedsnedbrud, kan du oprette et JSON-arkiv, som du nemt kan importere tilbage til Firefox på et senere tidspunkt.

Husk, at hvis du har registreret en Firefox-konto, synkroniserer browseren automatisk dine bogmærker, så de kan importeres automatisk på en ny enhed eller med en ny installation. Denne vejledning vil dog fokusere på, hvordan man manuelt udfører denne opgave.

Firefox-Bibliotek

Start med at starte browseren, og tryk på Ctrl + Shift + B. Dette åbner bogmærkesektionen i biblioteket, hvor du kan vælge “import & sikkerhedskopi ”i den øverste værktøjslinje. Gå derefter videre til at vælge, hvor du vil gemme JSON-filen, og det er det.

Firefox-Backup-Dialog

Bemærk, at dette ikke nødvendigvis er nok til at beskytte dine bogmærker, da alt hvad du har gjort er at oprette en lokal fil til at huse dem, som er lige så sårbare over for nedbrud eller datatab som Firefox-filerne selv. For at sikre, at du er ordentligt beskyttet, skal du gemme JSON-filen til en slags skylager eller online backup.

JSON-arkiv

Hvis du ikke allerede har en cloud-lagringstjeneste eller en online-backup-løsning, skal du undersøge at få en, så snart du kan. Det giver dig mulighed for sikkert at sikkerhedskopiere ikke kun dine Firefox-bogmærker, men også alle andre filer, du muligvis skal gendanne i tilfælde af et nedbrud.

Hvis du ikke har brug for at tage backup af hele dit system, kan du tjekke vores liste over de bedste leverandører af cloud-lager eller spring direkte til vores Sync.com-anmeldelse, som er vores øverste valg.

På den anden side, hvis du gerne vil have noget, der automatisk sikkerhedskopierer hele dit system til skyen, er det, du ønsker, en online backuptjeneste. Du kan læse vores IDrive-gennemgang, som er vores foretrukne udbyder, eller tjek den fulde liste over de bedste cloud-backup-tjenester for at få et fuldstændigt billede af feltet.

Sådan sikkerhedskopieres Firefox-bogmærker

 1. Start Firefox
 2. Tryk på Ctrl + Skift + B
 3. Klik på “import & sikkerhedskopi ”i værktøjslinjen
 4. Vælg “backup bogmærker”
 5. Vælg Gem placering for JSON-filen

Eksport af Firefox-bogmærker

Selvom sikkerhedskopiering af dine bogmærker ved at følge ovenstående trin vil give dig mulighed for at gendanne Firefox i fremtiden, vil det ikke være meget hjælp, hvis du vil eksportere Firefox-bogmærker til en helt separat webbrowser. Hvis du imidlertid eksporterer bogmærker fra Firefox, kan du importere bogmærker fra Firefox til Chrome eller en hvilken som helst anden browser.

HTML-arkiv

Til det skal du eksportere dine bogmærker som en HTML-fil. Processen er næsten identisk med at udføre en sikkerhedskopi, da du starter med at starte Firefox og trykke på Ctrl + Shift + B, efterfulgt af at klikke på “import & sikkerhedskopi ”i den øverste værktøjslinje. Derefter skal du vælge “eksporter bogmærker til HTML”, inden du vælger filens gemte placering.

Firefox-Export-Dialog

Endnu en gang skal du sørge for at sikre denne fil ordentligt ved at gemme den i skyen (f.eks. Med OneDrive eller Dropbox) eller køre din sikkerhedskopi, når du har afsluttet eksporten.

Sådan eksporteres Firefox-bogmærker

 1. Start Firefox
 2. Tryk på Ctrl + Skift + B
 3. Klik på “import & sikkerhedskopi ”i værktøjslinjen
 4. Vælg “eksporter bogmærker til HTML”
 5. Vælg gemme placering for HTML-filen

Sådan gendannes Firefox-bogmærker

Når du har sikkerhedskopieret dine Firefox-bogmærker som en JSON-fil, kan du bruge dette til let at gendanne dine Firefox-bogmærker, hvad enten det er fordi du vil geninstallere Firefox eller konfigurere browseren på en ny enhed. 

Som med sikkerhedskopiering er dette noget, Firefox gør automatisk, hvis du er logget ind på din konto, men følgende instruktioner giver dig muligheden for at gøre det manuelt.

Firefox-Sync

Ligesom de tidligere instruktioner er trinnene enkle. Alt hvad du skal gøre er at starte Firefox og trykke på Ctrl + Shift + B for at få vist bogmærke-biblioteket. Herfra skal du klikke på “import & sikkerhedskopi ”og vælg“ gendannelse. ”

Firefox-Restore-Dropdown

Du kan nu enten vælge en sikkerhedskopi fra listen genereret automatisk af Firefox eller klikke på “vælg fil…” for manuelt at vælge en. Dette åbner en fildialog, hvor du kan vælge den JSON-fil, du oprettede, når du sikkerhedskopierer, og, voila, alle dine bogmærker er nu blevet gendannet til Firefox.

Firefox-Restore-Fil-dialog

Sådan gendannes Firefox-bogmærker

 1. Start Firefox
 2. Tryk på Ctrl + Skift + B
 3. Klik på “import & sikkerhedskopi ”i værktøjslinjen
 4. Vælg “gendannelse”
 5. Vælg enten en sikkerhedskopi fra listen, eller klik på “Vælg fil …” og vælg den specifikke sikkerhedskopifil, du vil gendanne fra

Importer dine Firefox-bogmærker

I modsætning til gendannelsesindstillingen giver import dig mulighed for at hente alle dine bogmærker fra enhver kilde, så længe de er blevet eksporteret til en HTML-fil på forhånd. Dette giver dig f.eks. Mulighed for at gendanne Chrome-bogmærker til Firefox, hvis du skifter fra en browser til en anden.

For at importere Firefox-bogmærker er alt, hvad du skal gøre, endnu en gang at starte browseren, trykke på Ctrl + Shift + B og vælge “import & sikkerhedskopi ”i værktøjslinjen. Klik nu på “importer bogmærker fra HTML” og vælg den relevante HTML-fil i den dialog, du er præsenteret for.

Sådan importeres bogmærker til Firefox fra et HTML-arkiv.

 1. Start Firefox
 2. Tryk på Ctrl + Skift + B
 3. Klik på “import & sikkerhedskopi ”i værktøjslinjen
 4. Vælg “importer bogmærker fra HTML”
 5. Vælg den HTML-fil, du vil importere fra

Afsluttende tanker

Der har du det, alt hvad du har brug for at vide om sikkerhedskopiering, gendannelse, import og eksport af dine Firefox-bogmærker. Bevæbnet med denne viden kan du sikre dig, at du aldrig mister adgang til din liste over bogmærker, og du kan også konfigurere nye browsere eller enheder med et par enkle klik.

Hvad synes du om vores guide til, hvordan du sikkerhedskopierer og gendanner Firefox-bogmærker? Har du fået en forståelse af, hvordan du gør det, eller er der stadig en del af processen, som du forbliver uklar på? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me