Online-dating-svindel og hvordan du beskytter dig mod dem i 2020

Alles foretrukne forretningsdrevne ferie er her, og for de heldige blandt dig med betydningsfulde andre betyder det en dag med kærlighed, gaver og fest. For alle andre betyder det sandsynligvis at lede efter kærlighed, og der er ingen lettere måde at gøre det på end med online dating apps.


Chokolade og blomster er fine, men denne Valentinsdag ønsker Cloudwards.net at give dig en langt mere værdifuld gave. Riktignok vil det være som at få sokker til jul, men hvis du ikke havde dem, ville du gå rundt med blemmer hver dag (eller bare se ud som en uudholdelig hipster).

Vi vil dække online dating-svindel, og hvordan du kan beskytte dig mod dem. At finde kærlighed er hårdt nok, så vi vil lette byrden ved at give dig viden til at gøre det sikkert. Først skal vi tale om nogle af de berygtede svindel, som andre er blevet fanget i, så fortæller vi dig, hvordan du kan beskytte dig selv i disse situationer.

Den værste online-dateringsvindel

Nyheder brød i 2018 om Grindr, en online datingtjeneste for homoseksuelle mænd, der ubevidst afslører følsomme brugeroplysninger. Trever Faden, administrerende direktør for Atlas Lane, oprettede et websted kaldet C * ckblocked, hvor Grindr-brugere kunne indtaste deres brugernavn og adgangskode og se, hvem der havde blokeret dem på tjenesten.

Faden kunne se brugerprofiler, beskeder, fotos og placeringer, som han heldigvis aldrig offentliggjorde. Det var et hacktivist-stunt at udsætte Grindrs beskidte sikkerhed. Selv om det at udsætte disse data er risikabelt nok, gjorde det faktum, at de målrettede en datingtjeneste for homoseksuelle mænd, det værre. I lande, hvor det er ulovligt at være homoseksuel, kunne det have bragt brugere i fængsel eller graven.

Det værste er, at Grindr også udsatte hiv-status for sine brugere for tredjepart, uden at de vidste det. Desuden blev disse oplysninger sendt ukrypteret, hvilket betyder, at enhver, der snoopede på datastrømmen, kunne stjæle dem. Læs vores beskrivelse af kryptering for at lære, hvordan det fungerer.

Grindr HIV-status
© TechCrunch

Det handler dog ikke alt om virksomhedsmanipulation af dine personlige data. I 2017 tog en kvinde i 50’erne i et faldende ægteskab til online datingtjenester for en skulder. Den texanske kvinde, en stolt kristen som bemærket på hendes Facebook-side, blev manipuleret til ledningsførende penge til “Charlie”, som hun mødte online.

Charlie brugte sin tro som et springbræt for at fuske hende ud af $ 2 millioner i løbet af to år.

”Han forsøgte at afslutte et job i Californien, og han havde brug for nogle penge til at hjælpe med at afslutte dette job,” sagde hun i et interview med FBI. ”Og så sendte jeg ham [penge]. Jeg tænkte på det længe og hårdt. Jeg bad om det. Undersøgte, om jeg havde penge på kontoen, at jeg kunne sende ham nogle penge. Og han lovede at få det tilbage inden for 24-48 timer. Og jeg tænkte – jeg kunne gøre det, ingen ville nogensinde vide det, og jeg ville være okay. ”

De fleste af disse svindel er en udvikling af den nigerianske svindel med forskud på gebyr, hvor folk ville blive kaldt af en “regeringsagent” og fortalte, at de kvalificerede sig til et tilskud i afventning af et forskud på $ 250. Svindlere, der deltog i det nu, er målrettet mod brugere på datingwebsteder, især folk over 40, for nylig skilt, ældre, enker eller handicappede.

Hvis du er en frisk kat, der leder efter kærlighed på Tinder eller humlen, har du det dog fint, ikke? Forkert. I 2015 delte Maya M sin historie om Bustle of a Tinder date slået stalker, og der er mange flere historier som hendes. Uden for skatkammeret af information, som online datatjenester holder dig, kan en kunstnerisk bruger finde ud af, hvor du befinder dig på ethvert givet tidspunkt.

Sådan beskytter du dig mod online-datingsvindel

Det er meget undergang og dysterhed, men heldigvis kan det undgås. I dette afsnit vil vi tale om de enkle måder, du kan beskytte dig mod online dating-svindel på.

Sund fornuft

Før du bruger andre beskyttelsesforanstaltninger, skal du bruge din hjerne. De fleste dating-svindel kan undgås ved at dechiffrere, hvad der er, hvad der er på internettet. Du deler ikke en slægt med en nigeriansk prins, og den fyr fra Michigan vil ikke betale tilbage de $ 2.000, du sendte ham.

Faktum er, at online dating-svindel normalt telegraferes fra en kilometer (eller 10) væk. Der er en vægt på “fidus” her. Sund fornuft beskytter dig ikke mod de snuskige eller mere afskedige bundfodere på online-datingwebsteder. Hvis det er det problem, du er i, beskytter vi dig i de næste par sektioner.

Som de siger, er sund fornuft imidlertid ikke altid almindelig. Uddel ikke penge, før du ved personen er, du ved, en person, og ikke uddel personlige oplysninger uden at tænke over dem først. Dating svindel ser efter den laveste hængende frugt. Vær ikke sådan.

Der er heller ingen skam ved at forske. Hvis din potentielle elsker har sociale medier, skal du se på det. Noget efterforskningsarbejde går langt i retning af at sikre, at den, du taler med, er den, de siger, de er. Der er en linje her, dog, så brug igen din hjerne igen.

Selv hvis du er forsigtig, bliver du ikke beskyttet mod, for eksempel, en dataovertrædelse. Grindr udsatte ikke kun millioner af brugernes personlige data, men delte også deres HIV-status med tredjepart. Den bedste måde at beskytte imod er blot at lyve. Hvis du er på et datingwebsted på udkig efter kærlighed, skal information som din HIV-status være mellem dig og hvem du ser, ikke marketingfolk.

Du ønsker måske endda at oprette en dedikeret Facebook-profil til datingwebsteder. Tjenester som Tinder og Bumble opretter forbindelse til din Facebook som en måde at opsætte din profil på, og der kan være personlige oplysninger, som du ikke ønsker at dele. Medmindre du er interesseret i at læse vilkårene for service og fortrolighedspolitik, er det bedst ikke at give samtykke.

Vi siger ikke, at du skal havkatte mennesker – det er jo meningen med denne artikel at undgå det – men det er ikke en dårlig ide at bruge en anden Facebook-konto, der ikke er fyldt med personlige oplysninger, som du foretrækker ikke at dele.

Brug en VPN

Når du bruger en online datingtjeneste, sender du anmodninger over internettet, og disse anmodninger indeholder en masse personlige oplysninger. Din IP-adresse, der sendes med hver anmodning, kan afsløre din placering, så et kunstigt krybe online kan finde, hvor du er.

Et virtuelt privat netværk kan hjælpe dig med at undgå det. Når du bruger en VPN, erstattes din IP-adresse med en ny, så du ser ud som om du er et andet sted. Plus, det vil kryptere din forbindelse, så de søde ting, du sender, ikke falder i hænderne på regeringen eller andre netværkssnoopere.

expressvpn review-speed-test

Vores valg for den bedste VPN er ExpressVPN. Det vil ikke kun holde din forbindelse hurtig og stabil, men den vil også holde dig sikker. Ved at overholde de bedste inden for VPN-sikkerhed og privatliv, tager ExpressVPN, hvad du gør online, off the record. Du kan lære om det i vores ExpressVPN-gennemgang eller tilmelde dig en konto med en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Hvis du bare dypper din tå i en verden af ​​tech og ikke ønsker at overbefalde beskyttelse mod cyberkriminalitet, så tjek vores bedste gratis VPN-guide. Selvom disse indstillinger har ulemper i hastighed eller funktioner, vil de stadig beskytte dig, når du dating online.

Brug en Password Manager

Selvom det generelt er en god praksis inden for online-sikkerhed, er det ikke en dårlig ide at bruge en password manager med dating-apps. Hvis du ikke er klar over, administrerer en password manager, vel, dine adgangskoder. Det giver dig et enkelt sted at gemme adgangskoder til dine konti, ikke kun gør det lettere at bruge internettet, men også mere sikkert.

dashlane-identitetsdashboard

Lad os tage Grindr som et eksempel. Selv om der er meget bekymring for, at det deler HIV-data med tredjepart, har dets uheldige sikkerhedspraksis været skadeligt i fortiden. Det er et af mange websteder, der har oplevet en dataovertrædelse. I 2012 var en australsk hacker i stand til at efterligne andre brugere og afsløre de personlige oplysninger fra tusinder af mennesker.

Vi bliver ikke for tekniske, men når der sker en dataovertrædelse, får hacker normalt ikke brugernes adgangskoder med det samme. I stedet får de hashede eller krypterede versioner af dem, som de derefter prøver at dechiffrere med et program designet til at gøre det. Brug af en stærk, unik adgangskode på hver af dine konti kan beskytte dem mod den type brute force-angreb.

Heldigvis er passwordadministratorer billige. Vores bedste passwordadministrator er Dashlane, og det er billigt, hvis du tilmelder dig et år (læs vores Dashlane-anmeldelse). Det leveres også med identitetstyveribeskyttelse og mørk webovervågning, så du kan sikre dig, at du er sikker på alle fronter.

For dating-apps beskytter adgangskodeadministratorer dig mod potentielle dataovertrædelser og efterligning. Hvis nogen hacket din konto, kunne de bruge den til at udføre datingsvindel i dit navn. Så længe du har en stærk adgangskode, er det dog usandsynligt, at det er umuligt.

Som med VPN’er er der gratis muligheder. Læs vores bedste gratis adgangskodemanagervejledning, hvis du ikke er for ivrig efter at bruge penge endnu.

Afsluttende tanker

Vores store online verden er skræmmende, og det faktum er ikke lettet, når du starter op for at finde kærlighed online. Heldigvis er der foranstaltninger, du kan tage for at beskytte dig mod online-datingsvindel.

Som sædvanlig hersker sund fornuft. Når det er sagt, bør vigtigheden af ​​at have en VPN og password manager ikke undervurderes. Synes det eller ej, din sikkerhed er ikke helt under din kontrol, når du bruger internettet. Vores anonyme browseguide beviser det. VPN’er og adgangskodeadministratorer er værktøjer, der giver dig mulighed for at genvinde kontrol over dine personlige data, og hvordan de deles online.

Vi anbefaler at tage et kig på vores VPN-anmeldelser og adgangskodeadministratoranmeldelser for flere muligheder. Hvis du prøver at låse din online sikkerhed ned, kan du også tjekke vores antivirusanmeldelser.

Hvad laver du for at sikre din online dating? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen.  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map