NordVPN vs IPVanish: En udfordring for 2020?

NordVPN er en af ​​de største VPN’er på markedet og er næsten et husholdningsnavn, deroppe med dem som ExpressVPN. Vi fandt ikke meget til nitpick i vores NordVPN-gennemgang. I stedet for befandt vi os imponeret over dens fremragende langvarige priser, brugervenlighed og stærke sikkerhed. 


IPVanish er på den anden side en VPN, som mange måske betragter som en uværdig fjende. I vores IPVanish-gennemgang taler vi om den skandale, der brød i 2018 med hensyn til IPVanish overdragelse af logfiler, som den hævdede, at den ikke holdt. Dette plettet VPN’s omdømme permanent. 

Når det er sagt, besluttede vi, at det stadig var umagen værd at have en head-to-head NordVPN vs IPVanish sammenligning for at se, om NordVPN virkelig kan holde sit eget mod det, der skulle være en let modstander, eller hvis det faktisk bare er et hus med kort, der venter skal sprænges.

Opsætning af en kamp: NordVPN vs IPVanish

Vi har udtænkt et sæt regler for at sikre, at vores IPVanish vs NordVPN-sammenligning er retfærdig, og at hver VPN-service konkurrerer på lige fod. Vi har opdelt matchupen i ni runder.

I hver runde ser vi på et specifikt element i VPN-ydelse, såsom sikkerhed, hastighed eller streaming-ydelse. Runderne er alle vægtede jævnt, og at vinde en runde giver VPN et enkelt point. Et slips er muligt, i hvilket tilfælde begge VPN’er får et point. I slutningen af ​​matchupen erklæres VPN med flest point som vinder.

1

Fart

Som vi har set tidligere, såsom i vores hurtigste VPN-artikel, kan både NordVPN og IPVanish være temmelig undervejrende, når det gælder hastigheder. Begge disse VPN-udbydere endte i afsnittet “uærlige omtaler” i den artikel, men af ​​to meget forskellige grunde. 

NordVPN landede sig selv i denne uønskede position ved at være utroligt inkonsekvent fra en test til en anden. NordVPN kan have hundreder af servere på hvert sted, så afhængigt af hvilken server du har oprettet forbindelse til, kan dine resultater variere fra fantastisk til grænse ubrugelig. 

Senest har NordVPN imidlertid foretaget betydelige forbedringer i denne henseende. I vores test til denne artikel gav NordVPN’s servere os ingen problemer, og ydelsen var solid overalt.

NordVPN-hastigheder

Beliggenhed: PingDownloadUpload
ubeskyttet5289,23344,22
OS.8198,44286,92
UK78223,7251.38
Hong Kong225188,18218,10
Israel146115,91153,18
Schweiz105206,72206,84

Den eneste svage hikke var i England, hvor uploadhastighederne på papir var mærkbart langsommere end resten af ​​lokationerne. Det var dog stadig inden for 50Mb / s-området, hvilket er rigeligt til næsten enhver opgave.

IPVanish-hastigheder

Beliggenhed: PingDownloadUpload
ubeskyttet5289,23344,22
OS.4158,27175,19
UK996,4922.80
Hong Kong39425.7351,13
Israel15522.1469,79
Schweiz10419.8187,59

IPVanish er i de uærlige omtaler af en mere klar grund: det er simpelthen ikke så hurtigt. I vores hastighedstest så vi imponerende ydelse på den amerikanske server, som også tilfældigvis er den tætteste server til os. Hver anden server, vi testede, havde i bedste fald middelmådige resultater og direkte dårlige resultater, som i England. 

I Storbritannien gav IPVanish os kun 8Mb / s, hvilket er godt under Netflix’s anbefaling af 25Mb / s til 4K-streaming. Tallene på papir og den virkelige verden, vi ser, når vi bruger hver VPN-udbyder, maler et helt klart billede, og NordVPN vinder denne runde, hænderne ned.

Runde: Speed ​​Point til NordVPN

NordVPN-logo
IPVanish-logo

2

Streaming

Vi har dækket NordVPN et antal gange, når det kommer til streaming, f.eks. I vores bedste VPN til Netflix og bedste VPN til Hulu-artikler. I modsætning til i det foregående afsnit er NordVPN imidlertid på disse lister af den rigtige grund: det er fantastisk til streaming. 

NordVPN bruger ikke dedikerede streaming-servere, i modsætning til Windscribe, som du kan læse mere om i vores Windscribe vs NordVPN matchup-artikel. I stedet opretter du bare forbindelse til standardserverne, som du ville gøre for næsten enhver anden opgave, og streamingwebsteder fungerer simpelthen. 

Netflix, Amazon Prime og BBC iPlayer fungerer alle fantastisk sammen med NordVPN. Hulu var lidt langsomme med at indlæse, da vi udførte vores test for denne artikel, men dette kunne have været på vores ende eller endda Hulu’s slut, da NordVPN ikke har haft noget problem med Hulu i fortiden.

IPVanish bruger heller ikke dedikerede streaming-servere, men det har næsten ikke den succes, NordVPN gør med at komme til geo-blokeret indhold. Vi var i stand til at få Netflix til at fungere fint, men Hulu og Amazon Prime blokerede begge for os. Denne type gør IPVanishs Fire TV-app en smule nytteløs, hvis den ikke kan komme ind i Amazon Prime eller andre streamingtjenester.

NordVPN var i stand til at hente indhold fra hver eneste af de streamingtjenester, vi testede, mens IPVanish blev blokeret af de fleste. Dette gør denne endnu en let at score score, hvor NordVPN er den klare sejr.

Runde: Streaming Point for NordVPN

NordVPN-logo
IPVanish-logo

3

Sikkerhed og privatliv

Når det kommer til privatliv og sikkerhed, holder NordVPN det temmelig enkelt ved kun at tilbyde det bedste. NordVPN bruger OpenVPN som protokol på desktops og laptops, mens IKEv2 bruges til iPhone-enheder. Dette er parret med AES-256-kryptering, som til alle praktiske formål er uknækkelig, selv af supercomputere.

På toppen af ​​dette har NordVPN også en række tilføjede sikkerhedsfunktioner. Vi vil tale mere om dette i funktionsafsnittet, men NordVPN tilbyder en dobbelt VPN og løg over VPN, som begge er gode funktioner at se for sikkerhedsbevidste brugere, især hvis du kan lide at udforske det dybe web.

IPVanish tilbyder mange muligheder, når det kommer til sikkerhed. Ligesom NordVPN giver det også brugere valget af OpenVPN med AES-256-kryptering, men det giver også muligheden for at bruge andre protokoller, såsom L2TP, SSTP og PPTP. 

Vi vil dog ikke anbefale nogen af ​​disse protokoller over OpenVPN til de fleste anvendelser, som du kan læse i vores VPN-protokollopdeling. For en unik protokol, der faktisk er værd at bruge, tjek vores VyprVPN-gennemgang for at høre om dens Chameleon-protokol.

IPVanish-protokoller

Alt dette er dog stort set irrelevant, fordi vi i slutningen af ​​dagen ikke kan anbefale IPVanish, hvis du er bekymret for sikkerhed og privatliv. Selvom IPVanish hævder, at det ikke fører logfiler, har det vist sig at gøre netop det.

Vi kender omfanget af IPVanish-logfiler på grund af en hændelse i 2018, da et nu slettet Reddit-indlæg brød en historie om IPVanish overdragelse af logfiler til det amerikanske ministerium for sikkerhed i hjemmet, efter at det modtog en indkaldelse i en sag, hvor en IPVanish-bruger var mistænkt for at distribuere børnepornografi. Du kan se den fulde sag PDF her.

Dette bryder fuldstændig enhver tillid, som vi kan give IPVanish. Selvom tingene kan være forskellige, og virksomheden er under ny ledelse, tager det kun en af ​​disse hændelser for permanent at underminere din troværdighed i cybersikkerhedens verden. 

Til sammenligning tilbyder NordVPN top-of-the-line sikkerhed med OpenVPN og AES-256 samt nogle solide sikkerhedsfunktioner og en reel no-logging-politik, der aldrig er blevet helt modbevist.

Runde: Sikkerheds- og fortrolighedspunkt for NordVPN

NordVPN-logo
IPVanish-logo

4

torrenting

NordVPN er i øjeblikket kongen af ​​torrenting, som du kan se i vores ExpressVPN vs NordVPN anmeldelse. NordVPN starter ikke altid hurtigst, men det har en tendens til at fortsætte med at klatre, selv med meget store torrenter. 

Under vores test fandt vi, at NordVPNs sædvanlige servere faktisk var hurtigere end de dedikerede P2P-servere. På de ikke-dedikerede servere så vi hastighederne klatre jævnt igennem overførslen og nå op til 17MB / s ved udgangen af ​​det.

Hele vores test-download tog kun et par sekunder over tre minutter, og det så ud som om vi ville have set endnu højere hastigheder, hvis downloadet var større.

IPVanish startede også langsomt, men det forblev temmelig langsomt i de første tre minutter. Ved den første test så det ud til, at torrenten var fastgjort til 5MB / s med korte bursts ved 7MB / s. Herefter steg downloadet lidt mere og nåede ca. 11 MB / s. På dette tidspunkt var slaget allerede tabt. 

IPVanish endte med at tage næsten fem minutter at afslutte download, som var en testvideo-fil svarende til cirka en TV-episode. Selvom dette ikke er et forfærdeligt tidspunkt at vente på, at en TV-episode skulle komme ind, var det en velfrøet torrent og IPVanish’s performance pales i sammenligning med NordVPN’er, hvilket gør dette til en anden uomtvistelig runde for NordVPN.

Runde: Torrenting Point for NordVPN

NordVPN-logo
IPVanish-logo

5

Serverplaceringer

IPVanish’s VPN-servernetværk har 1.300 servere pr. 29. februar 2020. Disse servere er spredt over 75 forskellige lande over hele verden. NordVPNs netværk har mere end 5.000 servere, der er spredt over 62 lande.

IPVanish-server-kort

Selv om NordVPN har et stort antal servere, har IPVanish et netværk, der er spredt over flere placeringer. Der er naturligvis kompromis i denne situation. NordVPNs netværk er mere robust i den forstand, at det kan håndtere enorme trafikbelastninger uden at bremse. Med næsten 1.700 servere i USA alene vil NordVPN være meget mere pålidelige.

nordvpn review-grænseflade

IPVanish appellerer på den anden side til dem, der ønsker så mange placeringer tilgængelige som muligt. Fordi hver VPN-service er specialiseret i et andet område og beslutte, hvilken der er bedre, kommer til personlige præferencer, kalder vi denne runde uafgjort.

Runde: Serverplaceringer Ingen klar vinder, point for begge

NordVPN-logo
IPVanish-logo

6

Samtidige forbindelser

Denne runde er let den mest ligetil i artiklen. NordVPN giver brugerne mulighed for at oprette op til seks enheder på én gang på en enkelt konto. IPVanish tillader op til 10 samtidige forbindelser, hvilket betyder, at IPVanish er vinderen af ​​denne runde. 

Hvis ideen om at have tilladelse til kun at bruge et vist antal enheder på din konto generer dig, skal du huske at se vores Windscribe-gennemgang. Windscribe giver brugerne mulighed for at forbinde et ubegrænset antal enheder til deres konto.

Runde: Samtidig forbindelsespunkt for IPVanish

NordVPN-logo
IPVanish-logo

7

Prisfastsættelse

NordVPN og IPVanish starter på det månedlige niveau med praktisk taget identiske priser. Hver VPN-udbyder kommer med en prishøjde på øverste hylde, hvor IPVanish kommer ind på et par cent mere. Bevæger sig kronologisk, tilbyder IPVanish en tre-måneders plan, der er et par dollars mindre end dens månedlige mulighed.

Derudover har både NordVPN og IPVanish en årsplan. Denne plan tager et par dollars mere fra prisen på IPVanishs tre-måneders plan, og igen prissættes begge VPN’er temmelig ens, hvor IPVanish kommer ind på cirka en halv dollar mindre om måneden. 

Det er her IPVanish’s planer slutter, men NordVPN tilbyder også to-årige og tre-årige planer. Begge disse planer tilbyder fremragende værdi, når de er opdelt i omkostningen pr. Måned, og enten slår en af ​​IPVanish’s priser uanset tidsrammen. NordVPNs treårsplan er en af ​​de bedste værdier på markedet. 

Ingen af ​​disse VPN’er tilbyder en gratis prøveperiode, så hvis du er interesseret i at få en forsmag på, hvordan en VPN er, så tjek vores ProtonVPN-gennemgang. ProtonVPN tilbyder en fremragende gratis plan. Mange VPN’er tilbyder ikke gratis planer eller forsøg, men tilskynder i stedet potentielle brugere til at drage fordel af refusionspolitikken. 

NordVPN har en generøs 30-dages pengene-tilbage-garanti, men på dette tidspunkt er 30 dage stort set en industristandard. På den anden side tilbyder IPVanish kun syv dage til brugere at få deres penge tilbage. 

Mellem den fantastiske langsigtede prisfastsættelse og den mere tilgivende 30-dages pengene-tilbage-garanti er NordVPN den bedre mulighed, når det kommer til prisfastsættelse.

Runde: Prissted for NordVPN

NordVPN-logo
IPVanish-logo

8

Brugervenligheden

Når det gælder design af brugergrænseflade, er NordVPN og IPVanish polære modsætninger. NordVPNs interface er ren og strømlinet. Størstedelen af ​​vinduet optages af et kort, der har blå bobler, der angiver, hvor du kan oprette forbindelse til, med en standard tekstbaseret serverliste, der optager venstre side af skærmen. 

Ved at klikke på boblen i det land, du vælger, vælger VPN automatisk den bedste server og forbinder dig.

nordvpn review-server-navigation

IPVanish’s interface er for det meste fyldt med en graf, der viser dine trafikhastigheder, når du er tilsluttet. For at vælge en placering er der en rullemenu under grafen, samt en fane til venstre, der giver dig mulighed for at se en meget klarere og mere dybdegående liste over servere.

IPVanish-Quick-Connect

IPVanish inkluderer også en række oplysninger, såsom din synlige IP-adresse øverst til venstre og en boks nederst til venstre, der viser ting som forbindelsestid og protokol. Protokollen er også angivet øverst til højre. Generelt er IPVanish-grænsefladen meget mere rod end NordVPN’s.

Ved at gå ind i indstillingerne tilbyder IPVanish meget lidt forklaring på, hvad hver mulighed gør. For at være retfærdig foregår der dog ikke meget i IPVanish’s indstillinger, som din gennemsnitlige computerbruger ikke allerede var bekendt med. På den anden side har NordVPN små forklaringer på en eller to linjer til, hvad hver indstilling gør. 

nordvpn review-indstillinger

Selvom vi ønsker, at NordVPN ville indarbejde en mørk tilstand eller bare have en permanent mørk tilstand, ligesom IPVanish’s interface, er dens brugbarhed svært at slå. NordVPNs kort gør det let at finde din ønskede placering og surfe sjovt, mens indstillingerne giver klare forklaringer på, hvad alting gør. Endnu en gang sikrer NordVPN let denne runde.

Runde: Brugervenlighedspunkt for NordVPN

NordVPN-logo
IPVanish-logo

9

Funktioner

Når det kommer til funktioner, er der et par basics, som vi forventer, at enhver VPN tilbyder. Disse inkluderer en kill switch og en eller anden måde at oprette forbindelse automatisk ved opstart. Både IPVanish og NordVPN har en fuldt funktionel kill-switch samt fuldt tilpassede automatiske tilslutningsmuligheder.

Begge VPN’er gør et godt stykke arbejde med at dække vores “obligatoriske” funktioner, så denne runde kommer ned til hvilken en har de bedre ekstra funktioner. Hvad angår IPVanish’s ekstra klokker og fløjter, er der virkelig ikke meget at tale om, desværre. 

På den anden side har NordVPN et par interessante ting på ærmerne. Til at begynde med tilføjede den for nylig en funktion kaldet CyberSec, som i det væsentlige er en forstærket annonceblokerer. Det blokerer ikke kun for annoncer, det kan også hjælpe med at beskytte dig mod malware og phishing-trusler ved at blokere de websteder, der er vært for dette indhold. 

nordvpn review-Killswitch

Som nævnt tidligere har NordVPN også en dobbelt VPN-funktion, der lader brugere hoppe fra en VPN-server til en anden VPN-server, før de endelig opretter forbindelse til det ønskede websted. Dette hjælper med at tilføje endnu et lag af sikkerhed til din webbrowsing, hvilket gør dig endnu sværere at spore online. 

NordVPN tilbyder også Onion over VPN, som er en sikrere måde for dem, der er interesseret i at dykke ned i det dybe web. Ikke overraskende på dette tidspunkt vinder NordVPN let denne sidste runde. 

Runde: Funktioner Point for NordVPN

NordVPN-logo
IPVanish-logo

10

Afsluttende tanker

Som vi sagde i begyndelsen af ​​denne NordVPN vs IPVanish artikel, ville et tab her have været et alvorligt slag for NordVPNs omdømme. Men tingene viste sig, som vi forventede. Med en slutresultat på otte til to, håndterede NordVPN let sin modstander og viste lige hvor meget af en forskel der er mellem gennemsnittet og toppen af ​​linjen. 

Vinder: NordVPN

Hvis du har haft erfaring med en af ​​disse VPN’er, ville vi meget gerne høre om det i kommentarerne herunder. Som altid tak for at have læst. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map