Microsoft Edge vs Chrome: Same Foundation, forskellig bygning i 2020

I mere end et årti har Microsoft været noget af en vittighed, når det kommer til webbrowsere. Efter en fuldstændig omarbejdning af sin Edge-browser, der er bygget oven på Chromium-motoren, har virksomheden endnu en gang en kamp chance på denne arena. 


I denne Microsoft Edge vs Chrome-kamp, ​​vil vi pit Microsofts seneste indsats mod den mest populære webbrowser i verden for at se, om dens ændringer har betalt sig.

Da det var Chrome, der stort set detroniserede den engang dominerende Internet Explorer (Edges forgænger) som kongen af ​​webbrowsere, er det ikke uden nogen ironi, at Googles Chromium-ramme måske er det, der giver Edge det, det har brug for for at genindføre kampen. 

Det er måske ikke helt overraskende, fordi de fleste browsere i disse dage tager deres signaler fra Chromium, med kun et par bemærkelsesværdige undtagelser, såsom Safari og Firefox browsere. 

For en mere detaljeret oversigt over deltagere, kan du læse vores Microsoft Edge-gennemgang og Google Chrome-gennemgang. Sørg også for at se vores liste over de bedste browsere og vores browseranmeldelser arkiv for at lære alt hvad du kan om browsermarkedet.

Hvad er den bedste browser, der skal bruges til Windows 10?

Selvom Chrome og Edge begge er perfekt passende browsere, tager vi enhver chance for at anbefale Vivaldi til Windows 10-enheder. Dette skyldes det ekstreme niveau af tilpasning, et rigt sæt funktioner og fremragende sikkerhed og privatliv. 

Hvis du gerne vil lære mere om browsermarkedet som helhed, skal du sørge for at tjekke nogle af vores andre artikler, såsom vores Chrome vs Firefox-kamp samt vores Firefox- og Opera-browseranmeldelser.

Opsætning af en kamp: Microsoft Edge vs Chrome

Til sammenligning kører vi de to browsere gennem fem separate runder, hver med fokus på et af vores vigtigste kriterier, der bruges i vores browseranmeldelser: funktioner, brugervenlighed, ydelse, sikkerhed og privatliv. Uanset hvilken browser, der administrerer tre eller flere sejre, erklæres sejren, men vi fortsætter gennem alle fem runder, selvom der er en tidlig sejr.

1

Funktioner

Vi begynder med funktioner, hvor vigtige faktorer inkluderer udvidelser eller tilføjelser, synkronisering på tværs af flere enheder og tilgængelige tilpasningsmuligheder. Mindre elementer – såsom fangstværktøjer, læselister og mobile funktioner – kan også spille en rolle.

Microsoft Edge

Inden lanceringen af ​​Chromium-versionen, kæmpede Microsoft Edge med funktioner. Men nu er browseren kompatibel med næsten alle Chrome-udvidelser, hvilket enormt forbedrer den potentielle liste over tilgængelige funktioner, hvilket bringer den på niveau med Chrome selv og andre lignende browsere, såsom Modige.

Dette betyder, at du nu kan tilføje en hel række funktioner til Microsoft Edge, såsom adgangskodeadministratorer, annonceblokkere og forskellige sikkerhedsudvidelser.

Da begge browsere er baseret på den samme motor, er der ikke meget, der adskiller dem på skrivebordet. En bemærkelsesværdig undtagelse til fordel for Edge er funktionen “læse højt”, der tager markeret tekst og læser den højt. Dette fungerer ganske godt med alt, der er skrevet på engelsk, men temmelig for de fleste andre sprog, så vidt vi kan fortælle.

Kant-Læs-Aloud

På mobil er der en meget større forskel mellem vores to konkurrenter. Edge kommer med nogle virkelig smarte funktioner, som vi virkelig gerne vil se andre mobile browsere – som Firefox-appen eller faktisk Google Chrome – bemærk.

Først er funktionen “flydende video”, som lader dig skrumpe den video, du spiller, og placere den et sted på skærmen, mens du skifter til et andet websted eller en fane.

Kant-Variabelt Video

For det andet og måske mere vigtigt er den informative “nyhedsvagter” -funktion, der analyserer de nyhedssteder, du besøger, og lader dig vide, hvor generelt de er pålidelige. Dette manifesterer sig som et lille ikon, der fortæller dig, om det websted, du besøger, er kendt for at være faktuelt eller ej.

Edge-Newsguard

Endelig lader Edge dig synkronisere forskellige brugerdata mellem enheder via din Microsoft-konto. I øjeblikket inkluderer dette kun bogmærker (eller “favoritter”, som de kaldes i Edge), indstillinger, formindhold og adgangskoder. Microsoft hævder imidlertid at have arbejdet på at udvide dette til at åbne faner, historie og udvidelser.

Edge-Sync

Google Chrome

Der er ikke meget, som Chrome kan tilbyde med hensyn til funktioner, som vi ikke allerede har dækket i Microsoft Edge-sektionen i denne runde, så der er ikke meget mere at sige. 

En undtagelse er, at Chrome er meget godt integreret med forskellige Google-apps, såsom Google Drive og Google Docs, samt Google Translate. Denne oversættelsesapp er bedre end Microsofts alternativ, Bing Translate, da den inkluderer support til næsten det dobbelte af antallet af sprog.

Chrome-Google-Translate

En anden fordel for Google Chrome over Edge er en mere omfattende synkroniseringsproces. Ved at logge ind med din Google-konto kan du synkronisere dine bogmærker, historie, udvidelser, åbne faner og mere. For øjeblikket er dette langt mere, end du kan synkronisere med Edge gennem din Microsoft-konto.

Chrome-synkronisering

Rundtanker

Selvom de to browsere nu har mere fælles, end de har forskelle, på grund af at være bygget på den samme fælles ramme, er der nogle bemærkelsesværdige forskelle, der adskiller dem. 

Mens Chrome kan gøre det meste af hvad Edge gør, går det først glip af nogle fremragende funktioner, især på mobilenheder. Dette giver Microsoft en overraskende sejr i denne runde, selvom der ikke er så meget, der adskiller de to.

Round: Funktioner Point for Microsoft Edge

Microsoft Edge-logo
Google Chrome-logo

2

Brugervenlighed

Næste op er brugervenlighed. Dette kriterium drejer sig om, hvor brugervenlig hver browser er, hovedsageligt med fokus på ting som installationsprocessen (f.eks. Import af bogmærker og indstillinger fra andre browsere), fanehåndtering og andre mindre komfortfunktioner.

Microsoft Edge

Opsætning af Microsoft Edge for første gang er en enkel proces. Når du først lancerer den nye Edge, er du gennemført en installationsguide, der giver dig mulighed for at importere bogmærker og indstillinger fra andre browsere, såvel som hjælper dig med at konfigurere synkroniseringsprocessen mellem enheder.

Edge-Intro

Desværre kan du kun importere bogmærker direkte fra Internet Explorer, Google Chrome og Firefox, så hvis du skifter fra en anden webbrowser, skal du importere manuelt via en HTML-fil.

Edge-Import

Tabhåndtering er ret grundlæggende, da der ikke er nogen vandret rulning. Dette betyder, at hvis du åbner et stort antal faner, kan det være lidt vanskeligt at fortælle, hvilken der er hvilken. Du kan dog fastgøre faner for at sikre, at de forbliver åbne, samt kopiere og slå dem til.

Edge-Tabs

På den nye faneblad kan du vælge mellem flere forskellige stilarter. Den vigtigste afhentning af disse er, at du kan vælge at se Microsofts “billede af dagen” som dit tapet i browseren, såvel som det tilpassede nyhedsfeed, der viser dig dagens topoverskrifter baseret på hvor du befinder dig.

Kant-Ny-Tab

Google Chrome

Opsætningsprocessen for Chrome er stort set identisk med den nye Edge. Browseren hjælper dig med at konfigurere din Google-konto til synkronisering, importindstillinger og bogmærker fra andre browsere og vælge udseendet og fornemmelsen på din nye faneside.

Chrome-Import

Hvis du hellere vil importere dine bogmærker manuelt, kan du tænke dig at gå til vores guide til, hvordan du eksporterer og importerer Google Chrome-bogmærker.

Hvad angår fanebladstyring, er der endnu en gang lidt at skelne Google Chrome fra den nye Edge. Faner minimeres på samme måde uendeligt uden horisontal rulning. Du har også de samme muligheder tilgængelige for dig, herunder fastgørelse, duplikering og dæmpning af faner. 

En væsentlig forskel er, at Chrome giver dig mulighed for direkte at sende en fane til en anden enhed, hvilket kan være meget nyttigt.

Krom-Tabs

Runde to tanker

Denne runde er langt den nærmeste ved denne sammenligning, da der stort set ikke er nogen forskel mellem de nye Edge- og Google Chrome-browsere med hensyn til brugervenlighed. Vi giver dog denne runde til Google Chrome på grund af dens evne til at sende faner til forskellige enheder. 

Dette bringer scoringen til 1-1, hvilket lader Microsoft- og Google-browserne være bundet, når vi går ind i den tredje runde af vores Edge vs Chrome-sammenligning.

Runde: Brugervenlighedspunkt til Google Chrome

Microsoft Edge-logo
Google Chrome-logo

3

Ydeevne

Et andet vigtigt aspekt af en internetbrowser er, hvor godt den fungerer, hvilket betyder, hvor hurtigt den indlæser websider og forskellige webapps, såsom JavaScript-applikationer, samt hvor mange systemressourcer det bruger. 

Denne sidstnævnte del har typisk været en faldgrube af Chromium-baserede browsere, da de traditionelt er meget sultne efter RAM, hvilket kan føre til betydelige afmatninger, især på ældre computere. Hvis du gerne vil lære mere om, hvordan vi tester hver webbrowsers ydelse, kan du tjekke vores artikel om de hurtigste webbrowsere, der beskriver vores testproces.

Microsoft Edge

Ydeevne er sandsynligvis hvor du vil se den største forskel mellem den gamle og den nye Edge. Hvor den gamle Edge var langsom og plettet, er den Chromium-baserede version lynhurtig, let matchende Chrome og endda formår at være lidt hurtigere.

Den nye Edge administrerer dette og bruger også en overraskende lille mængde RAM og spiser op til 70 procent af Google Chrome, hvilket er et fremragende resultat for en webbrowser baseret på den berygtede ressourcehungrige krom.

Google Chrome

Google Chrome, ligesom den nye Microsoft Edge, er en hurtig browser. Desværre holdes det tilbage i denne kategori ved at være utroligt ressourcekrævende og gobbe op mere RAM end næsten enhver anden browser, vi har gennemgået.

Runde tre tanker

Hvis du ser på bare hastighed, er den nye Edge og Google Chrome praktisk taget de samme, hvor den førstnævnte måske er en smule hurtigere. Microsoft Edge bruger dog meget mindre RAM end Chrome gør, hvilket er imponerende i betragtning af Chromium-rammernes ressourcehungrige karakter.

Således er denne runde endnu en sejr for Microsoft Edge, hvilket bringer scoringen til 2-1 i Microsofts favør, når vi fortsætter til vores sidste to runder.

Runde: Performance Point til Microsoft Edge

Microsoft Edge-logo
Google Chrome-logo

4

Sikkerhed

I betragtning af alle de trusler, som browsing på internettet indebærer – fra mand-til-midt-angreb til cyberkriminelle, der udnytter smuthuller i en browserkode – er websikkerhed af afgørende betydning for at beskytte dig og dine personlige oplysninger mod angreb. Vigtige faktorer her spænder fra HTTPS-advarsler, opdateringsfrekvens og sikker browserdatabaser.

Microsoft Edge

Webbrowser-sikkerhed er det område, hvor Microsoft Edge altid har været ret god, hvilket betyder, at der ikke var så meget plads til den nye Edge-browser til at forbedre sig her, som der var i andre kategorier.

For at beskytte mod svimlende websteder – for eksempel dem, der er inficeret med malware eller dem, der kører kendte phishing-ordninger – bruger Edge Microsofts SmartScreen-system. Dette system overgår ifølge undersøgelser Googles mere almindeligt anvendte Safe Browsing-database.

Hvis du tilfældigvis finder dig selv på et websted, der bruger HTTP snarere end HTTPS, viser SmartScreen-systemet en klar advarsel, der fortæller dig, at din trafik muligvis bliver lyttet til på.

Kant-HTTPS-Warning

Edges største svaghed, når det gælder sikkerhed, er bestemt hyppigheden af ​​dens opdateringer. Generelt modtager Edge en ny opdatering omtrent hver sjette uge, hvilket efterlader meget tid for folk med uærlige intentioner om at finde og udnytte smuthuller i koden.

Google Chrome

Ligesom Microsoft Edge viser Google Chrome en klar og svært at gå glip af advarsel, når du åbner et websted via almindelig HTTP snarere end HTTPS.

Chrome-HTTPS-Warning

Det største resultat af Google Chrome’s sikkerhed er, at den opdateres utroligt ofte. I gennemsnit modtager Chrome en opdatering en gang hver par dage, hvilket er bedre end stort set enhver anden webbrowser på markedet.

Som mange andre webbrowsere bruger Chrome Googles egen Safe Browsing-database til at beskytte dig mod ondsindede websteder. Selvom det ikke er så effektivt som Microsofts SmartScreen-system, gør det jobbet godt nok.

Runde fire tanker

På trods af at Microsoft Edges SmartScreen-system er mere effektivt end Google Chromes sikre browsing, er vi stadig nødt til at give denne til sidstnævnte på grund af dens hyppigere opdateringer.

Dette bringer scoringen til 2-2, når vi går ind i den sidste runde af vores Edge vs Chrome-sammenligning, der er fokuseret på privatlivets fred og vil beslutte, hvilken browser der tager hjem sejren.

Runde: Sikkerhedspunkt til Google Chrome

Microsoft Edge-logo
Google Chrome-logo

5

Privatliv

I vores sidste runde vil vi se på hver browsers privatliv. Dette betyder, hvor meget data softwaren indsamler om dig og din trafik, samt hvad virksomheden – hvad enten det er Google eller Microsoft – gør med disse oplysninger. 

For at forkæle tingene lidt er hverken Chrome eller Edge godt i denne kategori, så sørg for at tjekke vores anonyme browseguide for at lære, hvilke skridt du kan tage på egen hånd.

Microsoft Edge

Selvom Edge bestemt ikke er det bedste valg for en webbrowser, hvis du er bekymret for privatlivets fred, inkluderer den nogle nyttige måder at begrænse, hvilke oplysninger der indsamles om dig, mens du surfer på nettet.

Der er tre hovedtilstande til sporing af beskyttelse, nemlig “grundlæggende”, “afbalanceret” og “streng.” Browseren giver dig også mulighed for at indstille individuelle undtagelser for websteder til at omgå reglerne for hver tilstand. Det giver også en liste over blokerede trackere, der giver dig en vis indsigt i, hvordan du bliver beskyttet.

Kant-Tracking-Modes

Desværre er Microsofts privatlivspolitik et kæmpe rod. I betragtning af det store antal produkter, som virksomheden tilbyder, er det utroligt svært at fortælle, hvad der specifikt gælder for Edge, og hvad der er for anden Microsoft-software, f.eks. Windows 10. Der er heller ingen omtale af, om Microsoft sælger dine data til annoncører, som overlader dør åbent til denne type praksis.

Hvis privatlivets fred er vigtigere for dig end sikkerhed og brugervenlighed, kan du deaktivere forskellige funktioner – såsom SmartScreen, navigationsforudsigelse og personalisering – for at give dig mindst en smule ekstra anonymitet.

Edge-Deaktiver-funktioner

Google Chrome

Google har bygget hele sin forretning på at høste personlige oplysninger fra sine brugere, så det er ikke overraskende, at Chrome måske er den dårligste browser på markedet for dem, der beskæftiger sig med privatliv.

Selvom Google ikke direkte sælger de data, den indsamler på dig gennem Chrome, behøver det ikke rigtig. I stedet bruger den informationen til at skræddersy de annoncer, du ser, og endda de resultater, du får på dens tjenester som Google Search og YouTube.

Teoretisk set kunne du deaktivere nogle af Googles dataindsamling i Chrome ved at slå forskellige funktioner fra, f.eks. Sikker browsing, autofuldførelse af søgning og forslag til navigation. I betragtning af Googles lange og rodede historie med privatlivsskandaler er vi imidlertid ikke overbevist om, at dette faktisk forhindrer dem i at indsamle de nævnte data.

Chrome-Deaktiver-funktioner

Google tilbyder en måde at slette de oplysninger, den har samlet om dig, som du kan gøre ved at følge vores guide til, hvordan du sletter din Google-historie, men igen, om det faktisk fungerer, er svært at vide.

Når det kommer til Chromes privatlivskontrol, kan du begrænse trackere og cookies enten på en side-for-side-basis eller ved at blokere dem helt.

Krom-Hemmelig-Controls

Fem runde tanker

Det bør ikke overraske, at Google – måske Internets mest berygtede krænkelse af privatlivets fred – gør det frygteligt i denne kategori. Selvom Microsoft bestemt ikke er nogen engel i denne henseende, sætter Google Chrome en lav bar at slå, hvilket giver Microsoft Edge endnu en sejr og efterlader slutresultatet 3-2 til fordel for Edge.

Runde: Privacy Point for Microsoft Edge

Microsoft Edge-logo
Google Chrome-logo

6

Afsluttende tanker

Dermed afslutter vi vores Google Chrome vs Microsoft Edge browser-sammenligning. Selvom dette var en meget tæt kamp, ​​fordi der er lidt forskel mellem de to i vores første fire kategorier, skraber Edge en smal gevinst på grund af det lidt mere robuste funktionssæt og betydeligt bedre privatliv.

Microsofts browser er bestemt kommet langt siden Internet Explorer-dage. Skiftet til en Chromium-baseret version har klart gjort Edge til en verden af ​​gode, og vi er glade for at se, hvordan det fortsætter med at udvikle sig, efterhånden som det bliver mere etableret.

Er Chrome bedre end kant på Windows 10?

Selvom vi gav Microsoft Edge sejren over Chrome i denne sammenligning, kommer det hele ned på, hvad du værdsætter mest i en browser. Hvis tilgængelighedsfunktioner, verifikation af nyhedskilder og privatliv er vigtige aspekter for dig, vil vi anbefale Microsoft Edge over Google Chrome enhver ugedag, især når det kommer til privatliv.

På den anden side, hvis du er mere optaget af sikkerhed end du er med fortrolighed, er Chrome sandsynligvis den bedre mulighed på grund af dens meget hyppigere opdateringsplan.

Hvad synes du om vores Google Chrome vs Microsoft Edge browser-sammenligning? Er du enig i, at der ikke er meget forskel mellem de to, nu hvor Edge er baseret på Googles Chromium-ramme? Tror du, at Edge udvinder en gevinst hovedsageligt på grund af bedre privatliv, eller foretrækker du stadig den mere populære Chrome-browser? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me